Εξετάσεις / Ορμόνες / Βιταμίνες

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
luis garza_test1

Εκτός των κλασσικών για φεριτίνες κλπ

TSH
T3
T4
(αν θες να εμβαθύνεις, για να δεις τι παίζεται και με την ινσουλίνη, free T3, Reverse T3)

DHEA
SHBG
Luteinizing Hormone
Testosterone (ολική)
DHT
Free Testosterone
Estradiol
Βιταμίνη D3

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

$$$

New Member
RE: luis garza

GOMI είπε:
Εκτός των κλασσικών για φεριτίνες κλπ

TSH
T3
T4
(αν θες να εμβαθύνεις, για να δεις τι παίζεται και με την ινσουλίνη, free T3, Reverse T3)

DHEA
SHBG
Luteinizing Hormone
Testosterone (ολική)
DHT
Free Testosterone
Estradiol
Βιταμίνη D3

φιλε GOMI έχεις κάνει εξέταση για αυτούς τους δείκτες? αν ναι θα ήτανε χρήσιμο να ανοίξεις ένα θέμα που να δημοσιεύονται αυτές οι εξετάσεις.και ναι έχεις δίκιο οι ποιο πολλοί με ανδρογενετική αλωπεκία έχουνε χαμηλή shbg που είναι δείκτης μεταβολικού συνδρόμου πρόδρομος του διαβήτη τύπου 2

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού

$$$, δυστυχώς τις εξετάσεις αυτές τις έκανα διακεκομμένες πριν 3 χρόνια περίπου γιατί κανένα ταμείο δεν τις δικαιολογούσε όλες μαζί.
Οι εξετάσεις του θυρεοειδή έδειχναν αρχή υποθυρεοειδισμού, η dhea στα φυσιολογικά χαμηλά (η dhea πέφτει όσο μεγαλώνουμε) , η free testo πάτος..ακριβώς στο όριο καθώς και η d3 η οποία ήταν κάτω αρκετά από τα φυσιολογικά.
FT3 - RT3 όχι, αλλά εξέταση γλυκόζης έδειχνε ινσουλινοαντίσταση
Η shbg LH καθώς και η estradiol ήταν "ατσούμπαλη" κατάσταση λόγω όμως κάποιων σκευασμάτων που χρησιμοποιούσα στο γυμναστήριο. (όχι αναβολικά)
Προσπαθώ να βρω τρόπο να τις ξανακάνω αλλά δεν βρίσκω γιατρό να μου τις γράψει όλες (δωρεάν εννοείται)...το παλεύω ακόμα όμως.
Τέστο και DHT καθώς και d3, έχω τσεκάρει και άλλες φορές και πάντα ήταν περίπου στα ίδια, όπως δηλαδή ανέφερα και παραπάνω.
Γενικώς αν κάποιος μπορεί να κάνει αυτές τις εξετάσεις, θα έχει πολύ καλύτερη εικόνα πως να κινηθεί σε σχέση με πεταμένα λεφτά σε δερματολόγους.

$$$

New Member

GOMI είπε:
$$$, δυστυχώς τις εξετάσεις αυτές τις έκανα διακεκομμένες πριν 3 χρόνια περίπου γιατί κανένα ταμείο δεν τις δικαιολογούσε όλες μαζί.
Οι εξετάσεις του θυρεοειδή έδειχναν αρχή υποθυρεοειδισμού, η dhea στα φυσιολογικά χαμηλά (η dhea πέφτει όσο μεγαλώνουμε) , η free testo πάτος..ακριβώς στο όριο καθώς και η d3 η οποία ήταν κάτω αρκετά από τα φυσιολογικά.
Η shbg LH καθώς και η estradiol ήταν "ατσούμπαλη" κατάσταση λόγω όμως κάποιων σκευασμάτων που χρησιμοποιούσα στο γυμναστήριο. (όχι αναβολικά)
Προσπαθώ να βρω τρόπο να τις ξανακάνω αλλά δεν βρίσκω γιατρό να μου τις γράψει όλες (δωρεάν εννοείται)...το παλεύω ακόμα όμως.
Τέστο και DHT καθώς και d3, έχω τσεκάρει και άλλες φορές και πάντα ήταν περίπου στα ίδια, όπως δηλαδή ανέφερα και παραπάνω.
Γενικώς αν κάποιος μπορεί να κάνει αυτές τις εξετάσεις, θα έχει πολύ καλύτερη εικόνα πως να κινηθεί σε σχέση με πεταμένα λεφτά σε δερματολόγους.

εννοείς υποκλινικό υποθυρεοειδισμό
με υψηλή TSH και φυσιολογικές τιμές t4 t3 ?

MANKAR

Active Member

GOMI είπε:

γενικα τι θελεις να πετυχεις με αυτες τις εξετασεις αφου η α/α ειναι γονιδιακη??υπαρχει περιπτωση η δικη σου τριχοπτωση να οφειλεται σε αλλους παραγοντες??

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού

$$$...ναι, αυτό εννοώ.
ΜΑΝΚΑR, πολλά πράγματα είναι κληρονομικά - γονιδιακά. Και λοιπόν?
Για παράδειγμα (αναφέρω κάποια κληρονομικά)
1) ο πατέρας μου στα 19 του ήταν εντελώς φαλακρός, γιατί δεν ασχολήθηκε ποτέ. Εγώ είμαι 37 και ακόμα έχω μαλλιά. Όχι πολλά βέβαια, αλλά στο ψυχολογικό όριο...Επίσης ξαδέρφια μου έχουν καραφλιάσει από τα 25-26 επειδή δεν ασχολήθηκαν ποτέ.
2) Κληρονομικότητα ινσουλινοαντίστασης...Θα έπρεπε να ήμουν 120 κιλά τώρα σε συνδυασμό με τον κληρονομικό υποθυρεοειδισμό. (Μια χαρά κρατιέμαι)
3) Κληρονομικότητα χοληστερίνης....
4) Πρόβλημα στα δόντια...
και κάποια άλλα μικροπραγματάκια που δεν έχουν νόημα να αναφέρω.

Που θέλω να καταλήξω.
Ότι, αν αφεθούμε απλά στα όσα κληρονομήσαμε, το αποτέλεσμα το ξέρουμε.
Η άλλη επιλογή λέει πως θα πρέπει να παλεύεις καθημερινά στο να πας κόντρα στα γονίδια σου.
Άλλοι δεν γουστάρουν γιατί το θεωρούν ψυχοφθόρο και κουράζονται εύκολα. Σωστό και αυτό.
Οπότε, για το
1. Κάνω ότι μπορώ και ψάχνομαι συνεχώς μέσα σε φυσιολογικά πλαίσια (εννοώ να μην υπάρχουν παρενέργειες) και είμαι ανοιχτός στα πάντα, δίχως να απογοητεύομαι από αρνητικές έρευνες. (λόγω πολλών συμφερόντων) καθώς και άλλα πράγματα που δεν θέλω να αναφέρω.
2. Συγκεκριμένη διατροφή χωρίς ατασθαλίες με σκοπό να βελτιώσω το θέμα της ινσουλίνης. Τα καταφέρνω μια χαρά. + Ιώδιο που βοηθάει στον θυρεοειδή.
Επίσης γυμνάζομαι 5 φορές την εβδομάδα + τρέξιμο + κολύμπι.
3. Αποφεύγω ότι ανεβάζει την χοληστερίνη.
4. Βουρτσίζω 4-5 φορές την ημέρα τα δόντια μου. Δηλαδή μετά από κάθε γεύμα.

Όπως βλέπεις, όλα είναι επιλογές. Aν κάποιος μπορέσει σιγά σιγά να μεταφράζει τα σημάδια που του δείχνει το σώμα του και καταφέρει να ισορροπήσει τις ορμόνες του, δεν βλέπω το λόγο να συνεχίσει να χάνει μαλλιά. Πίσω από τα ανδρογόνα και την dht, υπάρχουν αρκετοί μηχανισμοί που είτε μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση αυτούσιοι είτε σε συνδυασμό με αυτά.
Όλοι ξεκινάνε να ρίξουν την dht, αδιαφορώντας για όλους τους άλλους μηχανισμούς που την "ενεργοποιούν" ....
Στο θέμα της τριχόπτωσης τώρα, κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το τι ακριβώς συμβαίνει.
Γιατί κάποιοι χάνουν τα μαλλιά τους στα 20, άλλοι στα 30 άλλοι στα 40 και πάει λέγοντας?
Για παράδειγμα είχα φίλο που μέχρι τα 36 του δεν είχε χάσει τρίχα. Μετά από διαζύγιο σε διάστημα 3 χρόνων άδειασε σχεδόν εντελώς.
Ήταν το γονίδιο? Απλά σόκαρε τον οργανισμό του μέσω του στρες και ξεκίνησε μια ορμονική διαδικασία - ανωμαλία την οποία δεν κατάφερε μέχρι και τώρα να την βρει. (5 χρόνια περίπου μετά)

Γενικώς έχω και άλλες θεωρίες, τις οποίες προς το παρόν δεν μπορώ να αποδείξω γι αυτό και δεν τις αναφέρω. Μπορεί να είναι και λάθος...αλλά με τις υποτιθέμενες σωστές που κινούμαστε τόσα χρόνια....θα είμαστε εδώ για πολύ ακόμα!

Sorry για το off topic!!!

vag25

Well-Known Member

Ευχαριστω Gomi.
Ειναι ακριβες αυτες ε?Γιατι μαλλον δεν θα καταφερω να τις γραψω.

Παντως συμφωνω απολυτα με το τελευταιο ποστ σου και πολλες απο τις σκεψεις σου τις εχω κανει και εγω πριν διαβασω το ποστ σου.Θελω να πω οτι εχω παρατηρησει και εγω τα ιδια ολα αυτα τα χρονια ,χωρις να επηρεαστω απο αποψεις αλλων.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού

vag, αν δεν τις γράψεις δυστυχώς παρα είναι ακριβές. Μπορείς να κινηθείς σταδιακά, ή όσον αφορά τον θυρεοειδή να δοκιμάσεις για αρχή με το να μετράς την θερμοκρασία σου το πρωί για 2 εβδομάδες πχ.
Εδώ μπορείς να δεις κάποια από τα συμπτώματα και τρόπους να καταλάβεις αν έχεις πρόβλημα ώστε να κινηθείς αναλόγως..
http://www.space-age.com/hypothyroidism.html

Ένας στρατιωτικός γιατρός μου είχε πει πριν μερικά χρόνια ότι ο μισός πληθυσμός έχει προβλήματα με τον θυρεοειδή και δεν έχει ιδέα...και πως ακόμα και τα ψυχιατρεία είναι γεμάτα με ασθενής που παίρνουν ψυχοφάρμακα λόγω μανιοκατάθλιψης ενώ στην ουσία έχουν υποθυρεοειδισμό...
Επίσης υπάρχει και ένας απλός τρόπος να δει κάποιος αν έχει έλλειψη ιωδίου με τη μέθοδο PAINTING IODINE.
Γενικότερα όρεξη να υπάρχει και όποιος ψάχνει βρίσκει....:rolleyes:

Chs

Μέλος του προσωπικού

Καλημέρα GOMI και σε όλη την παρεούλα, πολύ ωραίο το post σου και κρύβει αλήθειες από πίσω.. άσχετα όπως είπες ότι δεν μπορούν να αποδειχτούν.. όμως υπάρχουν ενδείξεις.. θα αναφέρω και εγώ κάτι για εμένα και ζητώ συγγνώμη και εγώ για το off topic..

Πάνε 2 χρόνια όταν ξεκίνησα να χάνω έντονα τρίχες και να παρατηρώ αραίωση.. όλα ξεκίνησαν μετά από μια περίοδο τρομερής στεναχώριας (κατάθλιψης) και ποταπής - τρισάθλιας- ελεηνής διατροφής.. αυτό κράτησε 1 χρόνο... μπορεί και παραπάνω.. ε λοιπόν τότε ξεκίνησαν όλα.. Και δεν είμαι ο μόνος που ξεκίνησε η διαδικασία μετά από κάτι παρόμοιο σαν και εμένα...

Επίσης είχα κάνει εξετάσεις πριν 1 χρόνο και κάτι μηνες.. η dht μου ήταν πάνω από το κανονικό δλδ 1,8 αντί 0,8 που από ότι θυμάμαι είναι το όριο.. (αν κάνω λάθος διορθώστε με)

Εδώ και αρκετούς μήνες η διατροφή μου άλλαξε σημαντικά.. πλεον τρώω μεγάλες ποσότητες λαχανικών και φρούτων, ψάρι, και το κρέας το αντικατέστησα εντελώς με σόγια και μόνο μια φορά την εβδομάδα τρώω κανονικό κρέας και αυτό μοσχάρι.. τα τηγανίτα δεν υπάρχουν πλέον.. όπως και το αλάτι μειώθηκε τραγικά έως και καθόλου κάποιες φορές..

Απλά τα είπα αυτά γιατί στάθηκα στα λεγόμενα του φίλου GOMI παραπάνω.. και εγώ συμφωνώ μαζί του.. κάτι τρέχει πέρα από αυτά που νομίζουμε .. όλα αυτά είναι μια διαδικασία που ο ένας κρίκος πυροδοτεί τον άλλο και ξεκινά..

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού

Καλημέρα. Chs, εμένα παρόλο την κληρονομικότητα και ασχέτως αν είχα το μικρόβιο να ασχοληθώ με τα μαλλιά μου από πολύ μικρός, (17 χρονών) η πραγματική κατηφόρα ξεκίνησε περίπου πριν 10 χρόνια μετά όμως από 6μηνη διατροφή χαμηλών υδατανθράκων (κετο). Εκείνη την περίοδο έχασα 18 κιλά. Με το που σταμάτησα αυτή τη καταστροφική διατροφή, μετά από 1 μήνα άρχισα να αδειάζω πίσω και ακριβώς στο κέντρο.
Τέσπα. Πιστεύω λίγο πολύ ότι αρκετοί έχουν να αναφέρουν μια απότομη κατηφόρα μετά από παρόμοιες περιόδους είτε στρες, είτε χάλια διατροφής.
Γενικότερα, αν τόσα χρόνια δεν είχαμε κολλήσει όλοι μόνο στο θέμα dht ίσως να είχαμε πολύ καλύτερα όπλα αυτή τη στιγμή στα χέρια μας.
Οι δερματολόγοι επίσης, είναι τελείως ακατάλληλοι για να χειρίζονται θέματα τριχόπτωσης. Τα πάντα ξεκινάνε εκ των έσω με κύριο παράγοντα τον ορμονικό και από κει και πέρα παίζει τεράστιο ρόλο η κατάσταση του εντέρου καθώς και το θέμα του ασβεστίου.
Ταπεινή μου άποψη ο τρόπος προσέγγισης της Α.Α. από την υποτιθέμενη επιστημονική κοινότητα είναι εντελώς λάθος, ή στην καλύτερη περίπτωση, απίστευτα ελλιπής.

Chs

Μέλος του προσωπικού

+1 Απίστευτα ελλιπέις.

Βασικά σε κάποιους φαίνεται γελοίο αυτό που πιστεύουμε.. όμως αν τα βάλουμε κάτω εκεί οδηγούν όλα.. Και θα ρωτήσουν κάποιοι.. μα γιατί άλλοι κάνουν ελεηνή διατροφή και στεναχωριούνται πολύ κλπ κλπ και έχουν μαλλί τούμπανο?? Η απάντηση είναι απλή.. Εμείς έχουμε την κληρονομική ευαισθησία στα μαλλιά.. ο κάθε ένας παράγοντας από αυτούς μπορεί να σταθεί άμεσα απειλή από ένα σημείο και πέρα..

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vag25

Well-Known Member

Και μενα αρχισε ακριβως μετα απο χαπια για ακμη και απο περιοδο εντονου αγχους σε συνδιασμο.

Συμφωνω οπως εγραψα με την θεωρια του GOMI.
Για παραδειγμα τα χαπια για την ακμη δρουν φανταζομαι ορμονικα και ενω ημουν γεματος σπυρακια,σε ενα εξαμηνο εξαφανιστηκαν ,αλλα το σημαντικοτερο ΔΕΝ ΞΑΝΑΒΓΗΚΑΝ ΠΟΤΕ.Ουτε ενα.
Ας υποστηριξει καποιος οτι αυτο το πραγμα δεν επηρεαζει ΜΟΝΙΜΑ τις ορμονες σου.Θυμαμαι οτι απο τοτε(πριν 10+ χρονια) αρχισε η τριχοπτωση.Χωρις να υπαρχει να υπαρχει κληρονομικοτητα.

Ειναι ωραια η κουβεντα και θα προτεινα να μεταφερθει καπου αλλου.πχ
http://www.hairlossgr.com/forum/thread-4300-post-76556.html?highlight=%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%BF#pid76556

Με αλλον τιτλο. Πχ εξετασεις αιματος και ορομονες ή κατι τετοιο.

Chs

Μέλος του προσωπικού

Θα φτιάξω ένα νέο θέμα κάποια στιγμή σήμερα Vag να τα λέμε εκεί και να μεταφερθούν όλα αυτά να μην σπαμάρουμε και το θέμα του φίλου George.

MANKAR

Active Member

φιλε gomi και εξετασεις να κανεις και να φερεις παλυ τον οργανισμο σε ισορροπ[ια τα μαλλια που εχασες δεν προκειτε να φυτρωσουν , για να γινει αυτο θελουν ενα σπρωξημο απο καπια ουσια (ουσιες)που θα ενεργοποιησουν παλυ την τριχοφυια!!το μονο που μπορεις να καταφερεις ειναι να εισαι υγιης σε ολο το υπολοιπο σωμα εκτος το τριχωτο!!αυτη ειναι η δικη μου γνωμη!

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού

ΜANKAR, σύμφωνα με την λογική πάντα, σε αυτό ίσως να έχεις δίκαιο. Εξαρτάται από τον ακριβή λόγο που έχασε κάποιος τα μαλλιά του και το διάστημα ενδεχομένως που έχει περάσει από τότε. Τα όσα ανέφερα έχουν να κάνουν σε μεγάλο βαθμό με την πρόληψη, την διακοπή της τριχόπτωσης αλλά και γιατί όχι με την υγιέστερη εμφάνιση των όσων μαλλιών έχουν απομείνει. Σε εμένα για παράδειγμα κάποιες φορές που η τρίχα έδειχνε πιο χοντρή, το κεφάλι μου έμοιαζε σαν να είχε υποστεί regrowth.
Αν καταφέρναμε να βρίσκαμε την αιτία της όλης διαδικασίας και την σταματούσαμε, μετά υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να δώσουμε ένα kick στους θύλακες με την ελπίδα να επαναφέρουμε κάτι. Καλό είναι να μην υποτιμάμε τις δυνατότητες που έχει το σώμα ως προς τους μηχανισμούς αποκατάστασής του.
Αυτή ήταν η μια άποψη η κάπως πιο απαισιόδοξη.

Η άλλη άποψη τώρα.
Ας πούμε ότι εγώ είμαι 37 χρονών. και έχασα τα μαλλιά μου πριν 5 χρόνια ή έστω και 10. Ωραία μέχρι εδώ.
Η διαδικασία που ενεργοποιήθηκε ώστε να τα "ρίξει" έχει σταματήσει? Δεν νομίζω. Η τουλάχιστον δεν μπορώ να ξέρω με σιγουριά.
Άρα, αν την βρω και την "αποκαταστήσω", για ποιο λόγο τα μαλλιά να μην επανέλθουν (όσα επανέλθουν)?
Γιατί ο θύλακας έχει πεθάνει? Κατά καιρούς έχω δει έρευνες που λένε ότι ο θύλακας είναι ζωντανός αρκετά χρόνια μετά, όπως και έρευνες για το αντίθετο? Ποιος λέει με σιγουριά τι ισχύει?
Επίσης λίγο πολύ όλοι με κάποιες θεραπείες που επιχειρούμε, όλο και κανένα χνουδάκι βλέπουμε να ξεπετάγεται. Παραμένει όμως χνούδι γιατί η αιτία από πίσω του παραμένει ως έχει...
Από την άλλη όμως ο δύσμοιρος ο θύλακας προσπαθεί να σου πει ότι ακόμα είμαι ζωντανός, απλά κάτι δεν τον αφήνει να "ανασάνει".
Θέλω να πιστεύω πως αν βρούμε το "γιατί" θα καταφέρουμε να βρούμε μετά και το "πως" αν το δεύτερο όντως χρειαστεί.

Ζητώ συγνώμη από τον george που έχουμε ξεφύγει από το αρχικό θέμα...:spank

soylios

Member

vag25 είπε:
Και μενα αρχισε ακριβως μετα απο χαπια για ακμη και απο περιοδο εντονου αγχους σε συνδιασμο.

Συμφωνω οπως εγραψα με την θεωρια του GOMI.
Για παραδειγμα τα χαπια για την ακμη δρουν φανταζομαι ορμονικα και ενω ημουν γεματος σπυρακια,σε ενα εξαμηνο εξαφανιστηκαν ,αλλα το σημαντικοτερο ΔΕΝ ΞΑΝΑΒΓΗΚΑΝ ΠΟΤΕ.Ουτε ενα.
Ας υποστηριξει καποιος οτι αυτο το πραγμα δεν επηρεαζει ΜΟΝΙΜΑ τις ορμονες σου.Θυμαμαι οτι απο τοτε(πριν 10+ χρονια) αρχισε η τριχοπτωση.Χωρις να υπαρχει να υπαρχει κληρονομικοτητα.

τα χαπια για την ακμη εκτος απο τα κακα βακτηρια που ευθυνοντε για ακμη καταστερφουν και καλα βακτηρια απο το στομαχι και δεν μπορει ο οργανισμος να συνθεσει τη βιοτινη και καποιες αλλες βιταμινες του συμπλεγματος Β , αυτο γιενετε κατα τη διαρκεια της θεραπειας μετα πρεπει να επανερχεται ο οργανισμος στα φυσιολογικα του, αλλα ποτε δεν ξερεις αν επανελθεις πληρως οπως ησουν πριν τη θεραπεια καθε οργανισμος αντιδρα διαφορετικα , καντε και εξατασεις για βιταμινες να δειτε αν ολα ειναι ενταξει

Chs

Μέλος του προσωπικού
Εδώ μπορούμε να συζητάμε για τις εξετάσεις μας, τις ορμόνες η την έλλειψη βιταμινών και μετάλλων στον οργανισμό μας. Μια άλλη θεωρία της τριχόπτωσης..

Chs

Μέλος του προσωπικού

Παιδια έφτιαξα νέο θεμα εδω http://www.hairlossgr.com/forum/thread-4573.html

Αν θέλει ο Feni να μεταφέρει τα τελευταία στο νεο θεμα να τα λέμε εκει ;)

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

Chs είπε:
Θα φτιάξω ένα νέο θέμα κάποια στιγμή σήμερα Vag να τα λέμε εκεί και να μεταφερθούν όλα αυτά να μην σπαμάρουμε και το θέμα του φίλου George.

Chs είπε:
Εδώ μπορούμε να συζητάμε για τις εξετάσεις μας, τις ορμόνες η την έλλειψη βιταμινών και μετάλλων στον οργανισμό μας. Μια άλλη θεωρία της τριχόπτωσης..

Chs είπε:
Παιδια έφτιαξα νέο θεμα εδω http://www.hairlossgr.com/forum/thread-4573.html

Αν θέλει ο Feni να μεταφέρει τα τελευταία στο νεο θεμα να τα λέμε εκει ;)

Τα μηνήματα μεταφέρθηκαν, σόρρυ για την αλλαγή του συντάκτη στο θέμα, το πρώτο μήνυμα πάει αυτόματα σε αυτό που έχει την πιο παλιά ημερομηνία.

Chs

Μέλος του προσωπικού
Τα μηνήματα μεταφέρθηκαν, σόρρυ για την αλλαγή του συντάκτη στο θέμα, το πρώτο μήνυμα πάει αυτόματα σε αυτό που έχει την πιο παλιά ημερομηνία.

Σιγά το πράγμα ρε συ... Ευχαριστώ Feni! :14m:

Μπλουζα