Εντονη τριχοπτωση - help!

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Kimonas

New Member
Καλησπερα η καλημερα καταρχας σε ολο το forum!! Πραγματικα ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους οσους βοηθανε με τις επειριες τους , επαγγελματικες η μη. :)

Λοιπον, καταρχας σε περιπου 1 μηνα γινομαι 25 ετων και περισυ τον φεβρουαριο παρατηρησα μια σταδιακη αλλα οχι ιδιαιτερα εντονη τριχοπτωση. Ανησυχησα λοιπον και γω και συμβουλευτικα τον δερματολογο μου, ο οποιος μετα απο μια συντομη εξεταση στο γιατρειο του, με συμβουλεψε να ακολουθησω την συγκεκριμενη θεραπεια ωστε το προβλημα να μην εξαπλωθει

- Botafex 5%
- Mey Rin χαπια-συμπληρωμα διατροφης
- Μey Rin Σαμπουαν

Μπορω να πω οτι το καλοκαιρι η τριχοπτωση ειχε ελαχιστοποιηθει και η ποιοτητα του τριχωτου της κεφαλης ειχε βελτιωθει αρκετα. Αλλα λογο.. καλοκαιριου, ζεστης, και δε ξερω και γω τι αλλο δεν συνεχισα την θεραπεια σε καθημερινη βαση μεχρι που την ψιλοσταματησα κιολας και εβαζα botafex οποτε το θυμομουν πριν παω για υπνο.

Πριν μια βδομαδα περιπου λοιπον, παρατηρησα ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΗ τριχοπτωση. Δηλαδη εννοω οτι περναω το χερι μου αναμεσα απο τα μαλλια μου τα μπροστινα και φευγουν 10 τριχες :'(
Και επισης παρατηρησα και αραιωμα του τριχωτου της κεφαλης στο μπροστινο μερος , και στους κροταφους. Σημαντικο αραιωμα λοιπον και εντονη τριχοπτωση.
Αρχισα και γω τρομοκρατημενος, ξανα το botafex, το σαμπουαν και τα χαπια σε καθημερινη βαση εδω και 1 βδομαδα αλλα ... δεν ειμαι σιγουρος οτι πρεπει να επαναπαυθω σε αυτο καθως ειμαι σιγουρος οτι αμα συνεχισει ετσι με τετοιο ρυθμο η τριχοπτωση, δε θα εχω μαλλια σε 1 μηνα. Επισης να αναφερω οτι η διατροφη μου ειναι ΠΛΗΡΕΣΤΑΤΗ. φρουτα,λαχανικα,γαλακτοκομικα,κρεας, ψαρι κλπ κλπ

Θελω λοιπον να μου πειτε αν
1.Ξερετε καποιο απο αυτα τα προιοντα Mey rin (χαπια και σαμπουαν) και αν ναι τι σοι πραγμα ειναι.
2.Ειμαι αρκετα τρομοκρατημενος μπορω να πω καθως το καλοκαιρι τα μαλλια μου ηταν σε πολυ καλυτερη κατασταση και ετσι ξαφνικα.... αρχισε η φοβερη τριχοπτωση. Τι μπορει να φταιει?
3. Υπαρχει καποιος τροπος να εχω τουλαχιστον αμεση αντιμετωπιση της τριχοπτωσης?
4. Να συνεχισω με την συγκεκριμενη "θεραπεια" η να απευθυνθω καπου αλλου και που? :'(
5. Οποιαδηποτε συμβουλη ειναι εξαιρετικα ευπροσδεκτη.

Με συγχωρειτε για το μεγαλο ποστ και για τις αρκετες απορειες-προβληματισμους αλλα οσοι εχουν αναλογη εμπειρια φανταζομαι θα με κατανοησουν .!!

Ευχαριστω εκ των προτερων !
Κιμωνας
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Para_Trixa

New Member
Απ: Εντονη τριχοπτωση - help!

Γεια σου Κιμωνα! κ καλωσ ηλ8ες!
Εφοσον εισαι 25 χρονων κ εισαι ΠΛΗΡΕΣΤΑΤΟΣ απο διατροφη...κ η τριχοπτωση σου ειναι τοσο εντονη που ωλεπεις εμφανη αραιωση,τοτε πας για Α.Α(Ανγρογενη Αλοπεκεια) κατα πασα πι8ανοτητα...εχτως αν ειναι κα8αρα εποχιακο...
Μην αγχωνεσαι...περιμενε να δεισ πωσ 8α κοιλησει ο μηνας σου κ αμα δεις τα ιδια κ χειροτερα...τοτε 3εκινα την 8εραπεια...την γνωστοτερη 8εραπεια εδω...την ΒIG 3 !
 

Kimonas

New Member
Απ: Εντονη τριχοπτωση - help!

Ευχαριστω φιλε μου για την γρηγορη απαντηση :)
Δυστυχως το θεμα ειναι οτι δε νομιζω να εχω την πολυτελεια χρονου ωστε να περιμενω να δω τι θα γινει γιατι μεχρι να γινει πιθανων να εχω φαλακρα ??? Και δεν ειχα ποτε καποιο εποχιακο προβλημα τριχοπτωσης στο παρελθον. Αρχισε πολυ ξαφνικα και εντονα...και μου εχει ερθει καπως..
 

Para_Trixa

New Member
Απ: Εντονη τριχοπτωση - help!

Kimonas είπε:
Ευχαριστω φιλε μου για την γρηγορη απαντηση :)
Δυστυχως το θεμα ειναι οτι δε νομιζω να εχω την πολυτελεια χρονου ωστε να περιμενω να δω τι θα γινει γιατι μεχρι να γινει πιθανων να εχω φαλακρα ??? Και δεν ειχα ποτε καποιο εποχιακο προβλημα τριχοπτωσης στο παρελθον. Αρχισε πολυ ξαφνικα και εντονα...και μου εχει ερθει καπως..

Nασαι σιγουρος οτι αμα ειχες κανονικη ποσοτητα μαλλιων,τοτε δεν 8α καραφλιασεις τοσο γρηγορα..οσο τριχοπτωση κ ναχεις(εχτως αν σου πεφτουν κανα χιλιαρικο τριχιεσ τη μερα!)
Κανεις δεν εχει περασει απο ΝW 1-2 se ΝW 3-4 μεσα σε 2-3 μηνες..8ες τουλαχιστον χρονο!

Αλλα κ παλι αμα αγχωνεσαι τοσο κ ο δερματολογος δεν σε βοη8αει πια...τοτε απλα ψυρισε κανονικοτατα το forum εδω μεσα κ 8α βρεις την 8εραπεια ποθ σου ταιριαζει....οπως η Big 3...

Xαπια Proscar:(φινα δλδ,που μπλοκαρει τα ανδρογονα που ειναι αιτια για την τριχοπτωση σου εσωτερικα κυριως)
Regaine 5%:(Μινο3ιδιλη δλδ που προσφερει επανεκφυση τριχων στο κεφαλι τοπικα,αφου βοη8αει τα αγγεια του 8υλακα της τριχας να εφοδιαζονται με περισσοτερο,πολυ περισσοτερο αιμα)
Fungoral Shampoo 2%:(Σαμππουαν δλδ,με κεκοτοναζολη που βοη8αει κ αυτο τοπικα σε συνδιασμο με τα παραπανω στην επανεκφυση κ το DHT blocking)...

Aναλυτικοτερα 8α βρεις τα παντα εδω μεσα...
Απλα μη μου αγχωνεσαι ;D
 

kakashi

Member
Απ: Εντονη τριχοπτωση - help!

κοιταξε μην αγχωνεσαι γιατι μπορει να ειναι εποχιακη τριχοπτωση η να περασες μια περιοδο αγχους η κατι αλλο.....γιατι αυτη η ξαφνικη απωλεια μαλλιων στην οποια αναφερεσαι συνηθως ειναι η διαχυτη αλωπεκια κ επισης συνηθως τα μαλλια επανερχονται απο μονα τους....αν παλι θελεις να ξεκινησεις θεραπεια τοτε ψαξε εδω καλα στο φορουμ κ θα βρεις πολλα.... ολοκληρωμενη θεωρειται μια θεραπεια η οποια εχει ενα καλο σαμπουαν συνηθως το φουνγκοραλ αλλα υπαρχουν κ αλλα αξιολογα, την μινοξιδιλη γιαεπανεκφυση κ μια ακομη λοσιον η χαπια ως dht blocker...απλα πριν ξεκινησεις κατι καλο θα ηταν να διαβασεις καλα για πιθανον παρενεργειες τους κ κατα τη γνωμη μ η αποψη ενος γιατρου παντα βοηθαει....
σ ευχομαι οτι καλυτερο για τα μαλλια σ :)
 

Eleftheria

New Member
Απ:ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ...ΕΠΕΙΓΟΝ HELP!!!!!!!!!!!!

Γειά σας σε όλους!!! Είμαι νέο μέλος αν και παθούσα απο τα 24 τετοια πληροφόρηση δεν είχα...έχω ανδρογενητική αλωπεκία ...δεν ειμαι στο τελευταιο σταδιο...αλλα ειναι εμφανης η αραιωση....και μετα απο το φορουμ που διάβασα κατέληξα στα εξης: fongural shampoo 2% kai κρεμα (2φορες την εβδομάδα) και aloe vera shampoo..οσο για λοσιον εβαζα παλιοτερα μινοξ αλλα την σταματησα διοτι εβλεπα τριχουλες αλλα οχι τριχες!!! και διοτι κουραστηκα ...τωρα βαζω την εξης:
Elocon fe No2
Bupavape fe Νο2
Biokap
μου την εγραψε δερματολογος μου ειπε οτι ειναι καλυτερη απο μινοξ διοτι τα μαλλια που θα βγουν δεν θα πεσουν σε αντιθεση με την μινοξ...την βαζω 1 χρονο 3 φορες την εβδομαδα,μετα για ολη μου τη ζωη να βαζω 1 φορα την εβδ.για συντηρηση..και εχω δει ελαχιστη πυκνωση εως μηδαμινη ..μονο φυτρες...PLEASE ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ να μου απαντησει ειναι καλη η λοσιον να τη συνεχισω..η να ξαναγυρισω μινοξ????? Επισης τα σαμπουαν που επελεξα ειναι καλα? να προσθεσω κατι ακόμα??? το Fungoral λειτουργει κατα της τριχοπτωσης και ως DHT BLOCKER??? ..καθοτι proscar δεν μπορω να παρω λογω γενους θηλυκού!!! Τι μου προτείνετε???

Thanks
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα