Ελληνικες κλινικες.....fue η strip?ιδου η απορια.

ΜΙΚΕΣ

Well-Known Member
Προσφατα μιλησα με γνωστο γιατρο και καναμε συζητηση πανω σε μελλοντικη μεταμοσχευση.Παρολο που ειμαι σχετικα μικρο Norwood(ακομα)και του ειπα οτι σκεφτομαι μονο fue,αλλα ηταν αρνητικος.Με λιγα λογια μου ειπε οτι το fue δεν αξιζει δεν εχει αποελεσματα και γενικα εχεις περιπου το 50% σε επιτυχια σε σχεση με το strip.Τι να πει κανεις?Θα ηθελα γνωμες και αποψεις ειδικα απο αυτους που εχουν εμπειρια σε τετοια θεματα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

John83

Member
Αν ανατρέξεις στο forum θα βρείς ουκ λίγες επιτυχημένες μεταμοσχεύσεις με τη μέθοδο Fue... Συνεπώς όπως λέει και ο συνάδελφος lab_rat πιο πάνω.. "όσο δε φτάνει η αλεπού... "

Flosk

Well-Known Member
Μικε αν μιλας για αυτον που φανταζομαι επρεπε να τον ρωτησεις γιατι χρησιμοποιει τη μεθοδο fue αν δεν την εγκρινει..

n094

Active Member
Η αλήθεια είναι ότι αυτό ίσχυε πριν από μερικά χρόνια. Υπήρχαν πολλές έρευνες (τις οποίες αν ψάξει κάποιος θα βρει, ίσως το κάνω εγώ, αλλά όχι τώρα) παλιά οι οποίες έδειχναν ότι η βιωσιμότητα των μοσχευμάτων με τη μέθοδο strip ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με αυτής της FUE τεχνικής (85-95% growth on Strip vs 70-80% growth on FUE). Το παραπάνω είχε να κάνει με τον χειρισμό, των μοσχευμάτων, τη συντήρησή τους εκτός κεφαλιού, τα εργαλεία, το transection κλπ. Αυτό ωστόσο ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΙΑ, τόσο τα εργαλεία, όσο και οι τεχνικές, τα διαλύματα συντήρησης κλπ έχουν αλλάξει και μαζί άλλαξε και η παραπάνω παράμετρος. Οπότε θα πρότεινα στον Γιατρό αυτόν να διαβάσει τις νέες επιστημονικές έρευνες (υπάρχουν πολλές τέτοιες στο διδίκτυο και σε διάφορα φόρουμ και κυρίως στο www.hairsite.com) και να ενημερωθεί για τις νέες τεχνικές, τα νέα εργαλεία κλπ. ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ περίπτωση εξακολουθεί εν μέρει να ισχύει ο ισχυρισμός αυτός: σε περιπτώσεις "νέγρικου μαλλιού" και όταν λέω νέγρικο, δεν εννοώ απλά κατσαρό, αλλά "ελατήριο στη ρίζα". Σε αυτές τις περιπτώσεις η FUE ίσως να μην μπορεί να βγάλει "καλά μοσχεύματα" λόγω του big transection rate που θα έχει (δλδ στον τραυματισμό του θύλακα με τα μικρής διαμέτρου εργαλεία χρήσης) και άρα η Strip εκεί ίσως είναι "μονόδρομος".

Επίσης, να πω ότι για έναν γιατρό το STRIP είναι πολύ πιο εύκολη και ξεκούραστη εργασία από ότι η FUE. αναλογίσου ότι το μόνο που κάνουν στην πρώτη περίπτωση, είναι αναισθησία, τομή και ράψιμο… όλα τα άλλα τα κάνουν «νοσηλευτές» (διαχωρισμό τοποθέτηση κλπ) ενώ στη δεύτερη περίπτωση πρέπει να είναι πάνω από το κεφάλι και να κάνει εξαγωγή μία μία τρίχα και άρα «κουράζεται» πιο εύκολα (το σωστό επίσης είναι να τις βάλει κιόλας στη ληπτρια ο ίδιος). Οπότε δύο συμβαίνουν στην περίπτωση του συγκεκριμένου γιατρού: 1. ή δεν έχει διαβάσει και δεν έχει ενημερωθεί για τις νέες τεχνικές FUE ή 2. βαριέται να κάτσει να τις κάνει.

weznem

Well-Known Member
n094 είπε:
Η αλήθεια είναι ότι αυτό ίσχυε πριν από μερικά χρόνια. Υπήρχαν πολλές έρευνες (τις οποίες αν ψάξει κάποιος θα βρει, ίσως το κάνω εγώ, αλλά όχι τώρα) παλιά οι οποίες έδειχναν ότι η βιωσιμότητα των μοσχευμάτων με τη μέθοδο strip ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με αυτής της FUE τεχνικής (85-95% growth on Strip vs 70-80% growth on FUE). Το παραπάνω είχε να κάνει με τον χειρισμό, των μοσχευμάτων, τη συντήρησή τους εκτός κεφαλιού, τα εργαλεία, το transection κλπ. Αυτό ωστόσο ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΙΑ, τόσο τα εργαλεία, όσο και οι τεχνικές, τα διαλύματα συντήρησης κλπ έχουν αλλάξει και μαζί άλλαξε και η παραπάνω παράμετρος. Οπότε θα πρότεινα στον Γιατρό αυτόν να διαβάσει τις νέες επιστημονικές έρευνες (υπάρχουν πολλές τέτοιες στο διδίκτυο και σε διάφορα φόρουμ και κυρίως στο www.hairsite.com) και να ενημερωθεί για τις νέες τεχνικές, τα νέα εργαλεία κλπ. ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ περίπτωση εξακολουθεί εν μέρει να ισχύει ο ισχυρισμός αυτός: σε περιπτώσεις "νέγρικου μαλλιού" και όταν λέω νέγρικο, δεν εννοώ απλά κατσαρό, αλλά "ελατήριο στη ρίζα". Σε αυτές τις περιπτώσεις η FUE ίσως να μην μπορεί να βγάλει "καλά μοσχεύματα" λόγω του big transection rate που θα έχει (δλδ στον τραυματισμό του θύλακα με τα μικρής διαμέτρου εργαλεία χρήσης) και άρα η Strip εκεί ίσως είναι "μονόδρομος".

Επίσης, να πω ότι για έναν γιατρό το STRIP είναι πολύ πιο εύκολη και ξεκούραστη εργασία από ότι η FUE. αναλογίσου ότι το μόνο που κάνουν στην πρώτη περίπτωση, είναι αναισθησία, τομή και ράψιμο… όλα τα άλλα τα κάνουν «νοσηλευτές» (διαχωρισμό τοποθέτηση κλπ) ενώ στη δεύτερη περίπτωση πρέπει να είναι πάνω από το κεφάλι και να κάνει εξαγωγή μία μία τρίχα και άρα «κουράζεται» πιο εύκολα (το σωστό επίσης είναι να τις βάλει κιόλας στη ληπτρια ο ίδιος). Οπότε δύο συμβαίνουν στην περίπτωση του συγκεκριμένου γιατρού: 1. ή δεν έχει διαβάσει και δεν έχει ενημερωθεί για τις νέες τεχνικές FUE ή 2. βαριέται να κάτσει να τις κάνει.

ανελυσες πολυ ωραια και κατατοπιστικα τα πραγματα ακομα και για μενα που δεν εχω ασχοληθει με την μ/μ λογω οτι δεν εχω την αναγκη ακομα..και δεν εχω εξειδικευμένες γνώσεις επί του θέματος

ΜΙΚΕΣ

Well-Known Member
N094 ετσι ακριβως πιστευω κ εγω οτι ειναι.Εχω μια απορια ομως.Οταν κανεις fue μπορεις να διαλεξεις τα grafts πχ 1τριχ 2τριχ 3τριχα και παει λεγοντας η βγαζεις καποια μοσχευματα και μετα τα χωριζεις(δηλ οτι βγει στην τυχη).Η εμπειρια σου βοηθαει πολυ.

n094

Active Member
μπορούν να διαλέξουν αλλά συνήθως δεν τον κάνουν. Πάνε σε ίσες περίπου αποστάσεις και ότι πολύτριχο "κάτσει" κατόπιν αν θέλει κάποιος μπορεί να τα χωρίσει ή και να "φορτώσει" δύο μονότριχα σε ένα implanter (για τις κλινικές και γιατρούς που χρησιμοποιούν τέτοια εργαλεία, γιατί για όσους κάνουν τρύπες για την εισαγωγή, η εισαγωγή δύο μονών στην τρύπα είναι δύσκολη έως αδύνατη). Κάθε μόσχευμα μπορεί να έχει 1,2 (το σύνηθες) 3, 4, 5 καμιά φορά και 6 τρίχες. Αυτά είτε τα βάζουν ως μοσχεύματα αυτούσια στην λήπτρια (που κατά τη γνώμη μου είναι το σωστό) είτε μπορούν να τα χωρίσουν σε μονότριχα κλπ.

ΜΙΚΕΣ

Well-Known Member
Οταν πχ χωριζεται ενα μοσχευμα χωριζεται σε 2 η κ 3 ακομα,εχει τις ιδιες πιθανοτητες να ζησει με ενα πχ που μπαινει αμεσα?

n094

Active Member
δεν ξέρω αν καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά θα προσπαθήσω να δώσω μια απάντηση. Αν παρατηρήσεις έναν "πόρο" στα μαλλιά σου ή καλύτερα στα χέρια σου, στο στήθος σου ή/και στα πόδια σου (που η πυκνότητα είναι μικρή και μπορείς να διακρίνεις εύκολα) θα δεις ότι υπάρχουν πόροι από τους οποίους βγαίνουν 1 ή δύο τρίχες (στο κεφάλι μπορεί αυτό να συμβεί και με παραπάνω τρίχες δλδ 3, 4, κλπ) όταν εισάγουν το εργαλείο εξαγωγής του μοσχεύματος σε αυτούς τους πόρους, βγάζουν λοιπόν ένα μόσχευμα το οποίο περιέχει τον αριθμό των τριχών που περιείχε αυτός ο πόρος. Στη συνέχεια, αυτό το μόσχευμα μπορεί να τοποθετηθεί αυτούσιο στη λήπτρια (που για μένα είναι καλύτερο) ή να το "κόψουν" για να δημιουργήσουν περισσότερα μοσχεύματα, πχ ένα 3τριχο μόσχευμα μπορούν να το κόψουν και να δημιουργήσουν δύο μοσχεύματα (ένα μονότριχο και ένα 2τριχο). Υποθετικά, αν γίνει σωστά ο διαχωρισμός, μπορούν να επιβιώσουν και τα δύο μοσχεύματα (από το αρχικό που κόπηκε) ουσιαστικά όμως, αυξάνεις την πιθανότητα "νέκρωσης" ενός ή και των δύο. Στην περίπτωση του Strip, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, γιατί ο λιπώδης ιστός που υπάρχει διαθέσιμος στη λουρίδα που πήρες είναι αρκετός για να κάνεις τους διαχωρισμούς των μοσχευμάτων. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να σε απασχολούν τα παραπάνω, κατά τη γνώμη μου τα μοσχεύματα που λαμβάνονται με την FUE πρέπει να μπαίνουν αυτούσια (χωρίς χειρισμό δλδ) και με αυτόν τον τρόπο, πετυχαίνεις ένα πολύ καλό και φυσικό αποτέλεσμα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα