Δουταστερίδη (Avodart) VS Φιναστερίδη (Propecia)

panosdouk

New Member
Πολλές μελέτες πλέον συγκλίνουν στο ότι η Δουταστερίδη είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τη φιναστερίδη καθώς η δουταστερίδη (avodart) αναστέλλει και τη DHT-I εκτός από τη DHT-II που αναστέλει και η φιναστερίδη κάνοντάς την έτσι πολύ δραστικότερη. Βέβαια η δουταστερίδη δεν έχει εγκριθεί ακόμα από τον FDA για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Παρακάτω είναι ακόμη μια μελέτη που έγινε σε άντρες από ηλικία 21 έως 45 ετών με ανδρογενή αλωπεκία. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους:

http://www.bernsteinmedical.com/resources/hair-restoration-papers/dutasteride-vs-finasteride/

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Gio

New Member
Ισχύει αυτό πράγματι. Ωστόσο επειδή μιλάμε για ένα πολύ ισχυρότερο αντι-ανδρογόνο θα πρέπει να γνωρίζεις και για τις συνέπειες της χρήσης του. Εγώ είμαι στην φίνα περίπου 3 βδομάδες τώρα χωρίς κάποια παρενέργεια. Αναλόγως πως θα αντιδράσει ο οργανισμός μου μακροπρόθεσμα ίσως κάνω μια σταδιακή μεταστροφή σε Ντουταστερίδη αλλά όχι παραπάνω από 2 χρόνια (όπως και για φίνα). Ευνοεί το σχετικό μικρό ηλικιακό υπόβαθρο, αφού ναι μεν στα 28 έχει σταθεροποιηθεί η τριχόπτωση (σε μένα τουλάχιστον) αλλά υπάρχουν και αρκετοί θύλακες που παράγουν λεπτότερες τρίχες τις οποίες μπορεί η ντούτα και η φίνα να δώσει μια ανάσα. Μετά τα 35 τα περιθώρια στενεύουν, αλλά και πάλι υπάρχουν πιθανότητες καλών αποτελεσμάτων..

Μπλουζα