Διαδικασια που νεκρωνεται ο θυλακας

Θα ηθελα να εκφρασω την εξης απορια στους συναδελφους αγωνιστες της τριχοπτωσης! Λοιπον οπως εχω γραψει και αλλου το τελευταιο διαστημα παρατηρω αυξημενη τριχοπτωση πηγα λοιπον στο δερματολογο και μου κοιταξε τις τριχες με το ηλεκτρονικο μικροσκοπιο και το απιθανο ηταν πως ολες οι τριχες του κεφαλιου ειτε οι μπροστινες ειτε αυτες πισω χαμηλα ειχαν το ιδιο παχος, δηλαδη δε φανηκε καποιου ειδους λεπτυνση (miniaturization). Φυσικα και ειμαι στη ΦΙΝΑ 3,5 χρονια δεν βαζω μινοξ και δεν εχω εμφανη αραιωση μονο κροταφους θεμα. Και το ερωτημα μου ειναι το εξης, αν υποθεσουμε οτι η ΦΙΝΑ εχει χασει τη δραση της για να νεκρωθει ο θυλακας θα πρεπει να πεφτουν οι τριχες στη θεση τους να ξαναβγαινουν νεες πιο λεπτες και ετσι να συνεχιζεται μεχρι να γινει η τριχα αορατη (χνουδι) σωστα? Το ιδιο ισχυει και με μινοξ, παλι η τριχα θα πεσει, η επομενη π θαβγει θα ειναι πιο λεπτη κλπ κλπ ? Ρωταω γιατι το μαλλι μου απο πλευρας ποιοτητας και παχους ειναι πολυ καλα που αυτο επιβεβαιωθηκε και απο αυτα που ειδα στο ιατρειαο απλα σα να εχει αυξηθει η τριχοπτωση. Οταν το συζητησα με το δερματολογο μου ειπε πως απο τη στιγμη που το μαλλι μου εχει τετοια καλη ποιοιτητα να μην ανυσηχω για την τριχοπτωση γιατι τα παντα φαινονται υγιεστατα και να συνεχισω στη θεραπει που ακολουθω χωρις να ανεβασω τη δοση. Τι λετε?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

weznem είπε:
οχι μην ανεβεις ασκοπα... δεν ειναι καραμελα η φινα.

Το σκεπτικο μου ειναι λαθος? Για να ανεβασεις δοση φινας εκτος απο τριχοπτωση θα πρεπει να δεις και λεπτυνση ετσι δεν ειναι? Να χαλαει η ποιοτητα της τριχας πως να το πω διαφορετικα...

Chs

Μέλος του προσωπικού
georgehairs είπε:
weznem είπε:

Το σκεπτικο μου ειναι λαθος? Για να ανεβασεις δοση φινας εκτος απο τριχοπτωση θα πρεπει να δεις και λεπτυνση ετσι δεν ειναι? Να χαλαει η ποιοτητα της τριχας πως να το πω διαφορετικα...

Σιγουρέψου πως η λέπτυνση - τριχόπτωση δεν είναι κάτι άλλο, και μετά προχώρα σε σκέψη για κάποια αλλαγή στα mg της φινας.

baldy

Member
georgehairs είπε:
weznem είπε:

εσυ περιμενεις να μην χασεις τριχα? η λογικη οτι για καθε αραιωση που εχω αυξανω την φινα ειναι βλακωδης

gianniskritikos2

Active Member
ρε παιδια τι λετε? το παιδι ρωταει κατι αλλο τελειως ομως λεει αφου δεν εχει δει να εχει χαλασει η ποιοτιτα της τριχας τοτε σημαινει οτι δεν ψχανει εδαφος λογικα...... και ρωταει αν εχει δικιο...ρωταει οτι αν ειχε προβλημα θα πρεπε σιγα σιγα να λεπτενουν μεχρι να γινουν χνουδια και ρωταει εχω δικιο αφου δεν εχουν αδυνατησει σημενει ειμαι καλα?? αυτο ρωταει απαντηση δεν πηρε

Chs

Μέλος του προσωπικού
Ε αν δεν έχει χαλάσει η ποιότητα της τρίχας όλα οκ, με λίγα λόγια για να λυθεί το θέμα, και φινα να πίνεις η υποχώρηση σε κροτάφους και hairline είναι αναπόφευκτη κάποια στιγμή, και δεν είναι νόμος ότι πάντα θα κάνει κύκλο η τρίχα πριν χαθεί.. σε κάποιους μπορεί να πέσουν τρίχες κανονικές και να μην ξανά βγούν, σε άλλους κάνουν κάποιους κύκλους πριν χαθούν, ανάλογα τον βαθμό τριχόπτωσης κάποιου και άλλα διάφορα.

Δεν μιλαω για κροταφους και hairline, μιλαω για το υπολοιπο κεφαλι. Προσωπικα δεν εχω δει ατομα που εχουν α/α να εχουν χοντρες τριχες, μιας και εκει που αραιωνουν οι τριχες ειναι λεπτες ΠΑΝΤΑ. Για αυτο και ρωταω ποσο λαθος μπορει να ειναι το σκεπτικο μου. Παλι με τη φιναστεριδη το ιδιο θα πρεπει να συμβαινει να βλεπεις λεπτυνση η μπορει να νεκρωνεται ο θυλακας κατευθιαν (δηλαδη τι? πεφτει η τριχα και γεμιζει κατευθιαν DHT? , και τον χασαμε το θυλακα? ) Αυτη ειναι η απορια μου..

kapa

Μέλος του προσωπικού
βρε παιδια μην τον μπερδευετε τον ανθρωπο
τα πραγματα ειναι απλα georgehairs.
αν βλεπεις οτι εχεις μικροπαρενεργειες με την φιναστεριδη μενεις σε 1mg
αν βλεπεις οτι η φινα ειναι νερακι σε εσενα περνας σε 1,25 και θα εχεις βελτιωση στο μαλλι

kapa είπε:
αν βλεπεις οτι η φινα ειναι νερακι σε εσενα περνας σε 1,25 και θα εχεις βελτιωση στο μαλλι

Συμφωνω απολυτα σε αυτο που λες απλα η ερωτηση μου ειναι αν ο πιο κατω συλογισμος ειναι σωστος:

Αν η ποιοτητα της τριχας ειναι καλη, δεν φαινονται σημαδια minutralization της τριχας (λογω DHT) τοτε οι τριχες που πεφτουν ξαναβγαινουν αφου ο θυλακας ειναι ζωντανος - υγιης διοτι συμφωνα με οσα εχω διαβασει για να νεκρωσει ο θυλακας αυτο γινεται σιγα σιγα βγαζοντας ολο και πιο λεπτες τριχες κλπ κλπ. Αν οι τριχες ειναι χοντρες που πεφτουν δεν υπαρχει θεμα. (Δε μιλαω για κροταφους και hairline).

Και συνεχιζω απο τη στιγμη που η ποιοτητα της τριχας ειναι χοντρη και καλη για ποιο λογο να αυξησει καποοιος τη ΦΙΝΑ??

Chs

Μέλος του προσωπικού
georgehairs είπε:
kapa είπε:

Συμφωνω απολυτα σε αυτο που λες απλα η ερωτηση μου ειναι αν ο πιο κατω συλογισμος ειναι σωστος:

Αν η ποιοτητα της τριχας ειναι καλη, δεν φαινονται σημαδια minutralization της τριχας (λογω DHT) τοτε οι τριχες που πεφτουν ξαναβγαινουν αφου ο θυλακας ειναι ζωντανος - υγιης διοτι συμφωνα με οσα εχω διαβασει για να νεκρωσει ο θυλακας αυτο γινεται σιγα σιγα βγαζοντας ολο και πιο λεπτες τριχες κλπ κλπ. Αν οι τριχες ειναι χοντρες που πεφτουν δεν υπαρχει θεμα. (Δε μιλαω για κροταφους και hairline).

Και συνεχιζω απο τη στιγμη που η ποιοτητα της τριχας ειναι χοντρη και καλη για ποιο λογο να αυξησει καποοιος τη ΦΙΝΑ??

Κατά κανόνα είναι όπως τα λες στους περισσότερους, δεν έχεις κάτι λάθος. Συνεχίζεις φινα κανονικά αφού δεν έχεις παρενέργειες και όλα καλά George ;)

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Georgex6

Well-Known Member
Κοιτα φιλε αν οντως ισχυει αυτο που λες τοτε θελεις και λιγο χρονο για τις terminal τριχες που αναφερεις να βγουν καινουργιες vellus οποτε τους επομενους μηνες θα ξερεις παντως μην αγχωνεσαι γτ υπαρχουν κ περιοδοι που υπαρχει μια ελαφρια τριχοπτωση και μετα πυκνωνεις μπορεις επισης και να προσθεσεις μινοξ για καλυτερη πυκνωση

Georgex6 είπε:
Κοιτα φιλε αν οντως ισχυει αυτο που λες τοτε θελεις και λιγο χρονο για τις terminal τριχες που αναφερεις να βγουν καινουργιες vellus οποτε τους επομενους μηνες θα ξερεις παντως μην αγχωνεσαι γτ υπαρχουν κ περιοδοι που υπαρχει μια ελαφρια τριχοπτωση και μετα πυκνωνεις μπορεις επισης και να προσθεσεις μινοξ για καλυτερη πυκνωση

Δεν εχω εμφανη αραιωση για να βαλω μινοξ αλλα καταλαβαινω τι λες απλα γενικα θεωρω οτι συνολικα τη μερα χανω καπου στισ 100-120 τριχες αν υπολογισω οτι στο μπανιο χανω καμια 40-50 ( βλεπω καμια 15αρια στα χερια σε καθε λουσιμο και βαζω και τις αλλες που δεν βλεπω) και βαζω και αλλες 50 που τις χανω απο εδω και απο εκει, η ποιοτητα της τριχας μου ομως ειναι καλη, αυτο ειδα και στο μικροσκοπιο (που η εξεταση εγινε αφου εχω περασει ενα 2μηνο με αυτη το μεγεθος τριχοπτωσης) οπου μαλλον τελικα ειναι κ η φυσιλογικη μου απλα γενικα τοσο καιρο που ειμαι στη φινα (3,5 χρονια) δε μετραγα τριχες ποτε απλα τον τελευταιο καιρο εχω φαει αυτη τη "φρικη" και της μετραω... μαλλον επειδη δεν ειμαι τοσο πιεσμενος με αλλες δουλειες και περναω πολυ ωρα σπιτι κατι που δε γινοταν παλιοτερα..

kapa

Μέλος του προσωπικού
georgehairs είπε:

με τα χρονια εχει μια μικρη πτωση,η διαφορα θα ειναι οι 100 τριχες που χανεις την ημερα θα γινουν 20 και μια μικρη πυκνωση.
ειναι η συνταγη της επιτυχιας απο ολα τα μελη
ενα παραδειγμα http://www.hairlossgr.com/forum/thread-4355.html

kapa είπε:
georgehairs είπε:

με τα χρονια εχει μια μικρη πτωση,η διαφορα θα ειναι οι 100 τριχες που χανεις την ημερα θα γινουν 20 και μια μικρη πυκνωση.
ειναι η συνταγη της επιτυχιας απο ολα τα μελη
ενα παραδειγμα http://www.hairlossgr.com/forum/thread-4355.html
Συναδελεφε kapa δεν σε καταλαβα σε αυτο που λες! Ειμαι ηδη στη ΦΙΝΑ εδω και 3,5 χρονια! Προτεινεις να ανεβασω τη ΦΙΝΑ η να αλλαξω σε ντουτα ενω η ποιοτητα της τριχας ειναι καλη και δεν εχω εμφανισξ αραιωσης? Η 100-120 δεν ειμαι στα φυσιολογικα ορια που χανει καποιος? Τοσα παντως πρεπει να χανω εδω και αρκετα χρονια απλα πριν ξεκινησω ΦΙΝΑ απο πολυ μικρος, απλα σε καποια φαση εχανα στο λουσιμο 60-70 τριχες, με τη φινα παιζω σταθερα στις 7-15 τριχες που βλεπω στα χερια.

kapa

Μέλος του προσωπικού
georgehairs είπε:
Συναδελεφε kapa δεν σε καταλαβα σε αυτο που λες! Ειμαι ηδη στη ΦΙΝΑ εδω και 3,5 χρονια! Προτεινεις να ανεβασω τη ΦΙΝΑ η να αλλαξω σε ντουτα ενω η ποιοτητα της τριχας ειναι καλη και δεν εχω εμφανισξ αραιωσης? Η 100-120 δεν ειμαι στα φυσιολογικα ορια που χανει καποιος? Τοσα παντως πρεπει να χανω εδω και αρκετα χρονια απλα πριν ξεκινησω ΦΙΝΑ απο πολυ μικρος, απλα σε καποια φαση εχανα στο λουσιμο 60-70 τριχες, με τη φινα παιζω σταθερα στις 7-15 τριχες που βλεπω στα χερια.

οχι ντουτα,ανεβασε λιγο φινα αν υποψιαζεσαι οτι δεν αποδιδει το ιδιο οσο στην αρχη της.

kapa είπε:
georgehairs είπε:

οχι ντουτα,ανεβασε λιγο φινα αν υποψιαζεσαι οτι δεν αποδιδει το ιδιο οσο στην αρχη της.

Ευχαριστω για την απαντηση!
Παρα την καλη ποιοιτητα τριχας και οτι οτι πεφτει ειναι χοντρες υγιης?

kapa

Μέλος του προσωπικού
georgehairs είπε:
Ευχαριστω για την απαντηση!
Παρα την καλη ποιοιτητα τριχας και οτι οτι πεφτει ειναι χοντρες υγιης?

θα μειωσει και αλλο την τριχοπτωση και θα δωσει και μια μικρη πυκνωση.
ακομα και τα oral αντιανδρογονα χανουν λιγο, αυξανονται οι υποδοχεις αντιανδρογονων και θελουν μια μικρη αυξηση ανα καποια χρονια.
ο συναδελφος danceworld 2001 http://www.hairlossgr.com/forum/thread-1812-page-18.html
ειχε βελτιωση απο την μεταγραφη 1/5 σε 1/4 ;)
δεν τον βλεπω να πολυ καιγεται για μεταμοσχευση πλεον

weznem

Well-Known Member
δεν εχω καταλαβει τοσες πολλετς τριχες εχανες και παλαιοτερα η μνονο τωρα φιλε?

weznem είπε:
δεν εχω καταλαβει τοσες πολλετς τριχες εχανες και παλαιοτερα η μνονο τωρα φιλε?

Σε γενικες γραμμες οταν λουζομουν (μετα τη ΦΙΝΑ) εβλεπα στα χερια 7-8 τριχες σε καθε λουσιμο τωρα αναλογα με τη μερα βλεπω απο 10 εως 20 οπως εγραψα παραπανω. Στο πρωτο χερι παντα βλεπω λιγοτερες απο το δευτερο. Να τονισω πως δε χτενιζομαι ουτε και πειραζω τα μαλλια μου μεσα στη μερα. Στο μαξιλαρι τιποτα το πρωι μονο στο λουσιμο. Ισως να βλεπω μια εξαρση στην τριχοπτωση θα περιμενω 1-2 μηνες να δω πως θα παει και μετα αν δω πως συνεχιζεται θα ανεβασω σε 1.25 αλλα θα περιμενω ενα διμηνο να δω πως θα παει. Λογικα δεν πρεπει να εχανα τοσες, γενικα τοσο καιρο με τη ΦΙΝΑ δεν εδινα σημασια στο τι εχανα γιατι δεν εχανα καθολου εδαφος στο κεφαλι οποτε δεν κοιταζα καν τα χερια μου τι βγαζαν. Το θεμα ειναι οτι ειμαι στο εξωτερικο και εχω μαζι μου μονο καψουλες με 1μγ Φινα και γυρναω τελος Ιουλιου οποτε αναγκαστικα για τους επομενους 2 μηνες θα πρεπει να συνεχισω στη δοση που ειμαι και μετα να προμηθευτω με προσκαρ αν αποφασιω να ανεβασω! Εχω μπερδευτει μαγκες πραγματικα...

Μπλουζα