Γύψος προκαλεί υπερτρίχωση?

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

geofish

New Member
Επειδή φέτος βλέπω ότι είναι η χρονιά που θα βγάλουμε μαλλιά (χαχαχαχαχα) και με αφορμή το ενδιαφέρον σε αυτό που κάνει ο xdante αλλά και του φίλου που βάζει την λοσιόν και είχε ως αποτέλεσμα την υπερτρίχωση , θυμήθηκα κάτι που είχα βιώσει μικρός και μου είχε κάνει εντύπωση. Ίσως να το έχετε πάθει και εσείς.
Στα 12 είχα πέσει από τα 3 μέτρα και είχα σπάσει το ένα μου χέρι πολύ άσχημα με αποτέλεσμα να το έχω για κανένα 4μηνο στο γύψο.
Όταν λοιπόν τον έβγαλα είχα πάθει σοκ, όλο το χέρι που ήταν ο γύψος είχα καταμαυρίσει από τρίχες μήκους 6-7 εκ.
Μετά βέβαια από 1 περίπου μήνα αυτές έπεσαν και επανήλθα στο φυσιολογικό.
Έχεις βιώσει κανένας άλλος τέτοια εμπειρία και μήπως αξίζει να το ψάξουμε λίγο περισσότερο.

http://www.hypertrichosis.com/hypertrichosis-causes/hypertrichosis-injury-induced.shtml

Βέβαια σαν εφαρμογή είναι λιγάκι δύσκολο γιατί θα κυκλοφορούμε κάθε λίγο με ένα γύψο ή επίδεσμο στο κεφάλι σαν του φακίρηδες τους ινδούς.
smile_indian5.gif

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

mindtrapper

Member
Απ: Γύψος προκαλεί υπερτρίχωση?

Διάβασα το κείμενο που έβαλες. Ενδιαφέρον φαινόμενο σίγουρα. Είναι ιδέα μου ή φαίνεται να υπάρχει συσχετισμός μεταξύ αυτού και του ελεγχόμενου τραυματισμού που έκανε η Follica;

xDante

Member

:chinscratch :chinscratch :chinscratch :chinscratch

ενδιαφέρoν .....
γύψος = Θειικό ασβέστιο

νομίζω το θείο είναι κύριο συστατικό της τρίχας έτσι δεν έιναι ? 8)

ApofasismenosPsyxakias

Καραφλοφυτευθείς Νεο-Κουκλεντές

Γράφε μάστορα!

Πρώτα μουσκεύουμε το γύψο σε κείνο το περίεργο υγρό φάρμακο, τον σετάρουμε και αρχίζουμε να καταπίνουμε κούτες TRX2. Στο τέλος του χρόνου οργανώνουμε live ως χιπιοψυχεδελομουσομαλλιόμπαντα και είμαστε άρχοντες :D

ΥΓ Anar δεν ξέρω γιατί παίρνεις Inneov. Δυο χρόνια τα έπινα και δεν είδα κάποια διαφορά. Απ'την άλλη, για ενάμιση χρόνο η κατάστασή μου ήταν σταθερή, αλλά μετά ήρθε ένα τρίμηνο shed απο το πουθενά που με ξέσκισε και τα παράτησα για τα καλά.

kapa

Μέλος του προσωπικού

mindtrapper είπε:
Διάβασα το κείμενο που έβαλες. Ενδιαφέρον φαινόμενο σίγουρα. Είναι ιδέα μου ή φαίνεται να υπάρχει συσχετισμός μεταξύ αυτού και του ελεγχόμενου τραυματισμού που έκανε η Follica;
mindtrapper ενοεις οτι προηλθε απο τον τραυματισμο και οχι απο τον γυψο? :chinscratch

ANAR

Well-Known Member

ApofasismenosPsyxakias είπε:
Γράφε μάστορα!

Πρώτα μουσκεύουμε το γύψο σε κείνο το περίεργο υγρό φάρμακο, τον σετάρουμε και αρχίζουμε να καταπίνουμε κούτες TRX2. Στο τέλος του χρόνου οργανώνουμε live ως χιπιοψυχεδελομουσομαλλιόμπαντα και είμαστε άρχοντες :D

ΥΓ Anar δεν ξέρω γιατί παίρνεις Inneov. Δυο χρόνια τα έπινα και δεν είδα κάποια διαφορά. Απ'την άλλη, για ενάμιση χρόνο η κατάστασή μου ήταν σταθερή, αλλά μετά ήρθε ένα τρίμηνο shed απο το πουθενά που με ξέσκισε και τα παράτησα για τα καλά.

Τα παλια Inneov έπαιρνες η τα καινουργια;

ApofasismenosPsyxakias

Τα "καινούρια" εννοείς φαντάζομαι τα Homme, με τις φυτοστερόλες πεύκου, έτσι;

Ναι αυτά έπαιρνα για ένα χρόνο και κάτι ψιλά και πριν, το 2008-09 έπαιρνα τα "παλιά" χωρίς τις φυτοστερόλες. Το αστείο είναι ότι με τα παλιά η κατάστασή μου ήταν σταθερή, συνέχισα λίγο σταθερά και στα καινούρια αλλά το γαμωσέντ ήρθε απ'το πουθενά και κατάλαβα ότι placebo effect κάργα είναι τα Inneov. Κρίμα γιατί μ'άρεσε και το κουτί :D

ANAR

Well-Known Member

Ναι αλλα οπως λες η κατασταση σου σταθεροποιήθηκε με τα ιnneov αρα κατι κανουν.

ApofasismenosPsyxakias

Όχι, αυτό θέλω να σου πω.

Δεν έχω βαριά τριχόπτωση, να χάνω τούφες μαλλιά και τα σχετικά, μόνο αραιώνουν σιγά σιγά με το χρόνο. Οπότε μπορεί να ταν καθαρά συμπτωματικό το ότι έπαιρνα Inneov και ήμουν σταθερός, απόδειξη αυτού ότι ενώ συνέχιζα το Inneov, όταν προχώρησε το εσωτερικό μου ρολοϊ, έριξα ένα shed ΠΟΛΥ άγριο και αραίωσα ένα αισθητό στάδιο παρακάτω. Έπαιρνα και 1000mg Ιπποφαές την ημέρα για να τεστάρω τη θεωρία της Β-σιτοστερόλης, αλλά μάλλον δεν είναι εκεί το φως.

Τέσπα, αν εσύ νιώθεις καλύτερα να τα παίρνεις, ελεύθερα. Εγώ γι'αυτό το γύρισα σε TRX2. Και οικονομικότερο μου έρχεται και είναι καινούριο πράμα.

sovagg

New Member

geofish είπε:
Επειδή φέτος βλέπω ότι είναι η χρονιά που θα βγάλουμε μαλλιά (χαχαχαχαχα) και με αφορμή το ενδιαφέρον σε αυτό που κάνει ο xdante αλλά και του φίλου που βάζει την λοσιόν και είχε ως αποτέλεσμα την υπερτρίχωση , θυμήθηκα κάτι που είχα βιώσει μικρός και μου είχε κάνει εντύπωση. Ίσως να το έχετε πάθει και εσείς.
Στα 12 είχα πέσει από τα 3 μέτρα και είχα σπάσει το ένα μου χέρι πολύ άσχημα με αποτέλεσμα να το έχω για κανένα 4μηνο στο γύψο.
Όταν λοιπόν τον έβγαλα είχα πάθει σοκ, όλο το χέρι που ήταν ο γύψος είχα καταμαυρίσει από τρίχες μήκους 6-7 εκ.
Μετά βέβαια από 1 περίπου μήνα αυτές έπεσαν και επανήλθα στο φυσιολογικό.
Έχεις βιώσει κανένας άλλος τέτοια εμπειρία και μήπως αξίζει να το ψάξουμε λίγο περισσότερο.

http://www.hypertrichosis.com/hypertrichosis-causes/hypertrichosis-injury-induced.shtml

Βέβαια σαν εφαρμογή είναι λιγάκι δύσκολο γιατί θα κυκλοφορούμε κάθε λίγο με ένα γύψο ή επίδεσμο στο κεφάλι σαν του φακίρηδες τους ινδούς.
smile_indian5.gif

Δεν θα αργησει η ωρα που θα κανουμε ολοι θερπαεια στο 2011 με οξυζενε,τη λοσιον του παλικαριου που του προκαλεσε υπερτριχωση,TRX2(εφοσον φερει αποτελεσματα στον αποφασισμενο ψυχακια),ενα γυψο τυλιγμενο στο κεφαλι και μην ξεχναμε τη φινα-ντουτα,μινοξ και κετο,σπιρο κ τα γνωστα...Εεε,αν δεν βγαλουμε μαλλια κ ετσι,τοτε δεν θα βγαλουμε ποτε!! :D

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

ANAR

Well-Known Member

ApofasismenosPsyxakias είπε:
Όχι, αυτό θέλω να σου πω.

Δεν έχω βαριά τριχόπτωση, να χάνω τούφες μαλλιά και τα σχετικά, μόνο αραιώνουν σιγά σιγά με το χρόνο. Οπότε μπορεί να ταν καθαρά συμπτωματικό το ότι έπαιρνα Inneov και ήμουν σταθερός, απόδειξη αυτού ότι ενώ συνέχιζα το Inneov, όταν προχώρησε το εσωτερικό μου ρολοϊ, έριξα ένα shed ΠΟΛΥ άγριο και αραίωσα ένα αισθητό στάδιο παρακάτω. Έπαιρνα και 1000mg Ιπποφαές την ημέρα για να τεστάρω τη θεωρία της Β-σιτοστερόλης, αλλά μάλλον δεν είναι εκεί το φως.

Τέσπα, αν εσύ νιώθεις καλύτερα να τα παίρνεις, ελεύθερα. Εγώ γι'αυτό το γύρισα σε TRX2. Και οικονομικότερο μου έρχεται και είναι καινούριο πράμα.

Καλα και εγω με τα inneov δεν εχω δει κατι αλλα ( ενα μηνα τα παίρνω ) αλλα λεω να τα συνεχίσω λιγο να δουμε τι θα γινει.

Τα TRX2 υπαρχουν ελλαδα σε κανα on line;

mindtrapper

Member

kapamarou είπε:
[quote author=mindtrapper link=topic=2575.msg45764#msg45764 date=1295465248]
mindtrapper ενοεις οτι προηλθε απο τον τραυματισμο και οχι απο τον γυψο? :chinscratch

[/quote]

Ναι εννοώ επειδή το δέρμα τριβόταν συνεχώς με τον γύψο (τραυματιζόταν δηλαδή σε κάποιο βαθμό) ενεργοποιήθηκαν διορθωτικοί μηχανισμοί του οργανισμού και έγινε και υπερτρίχωση. Όχι από τον τραυματισμό που σε έκανε να βάλεις γύψο δηλαδή, αλλά από την τριβή του δέρματος με την σκληρή επιφάνεια.

ApofasismenosPsyxakias

:D

Όπως τα λέει ο sovagg είναι!

Το TRX2 το πουλάει μόνο η εταιρεία του (www.trx2.com) και έρχεται απο Αγγλία. Με Prepaid μέσω Paypal τους πλήρωσα και όλα καλά, μέσα σε μια βδομάδα τα είχα.

geofish

New Member

Κατι ακόμη που βρήκα

In other types of hypertrichosis, excessive body hair grows in patches. It can be congenital, or may be a consequence of damage to the skin, underlying health problems or treatment with certain medications. There are many causes, a few of which are listed here.

* Pigmented naevi (birthmarks or moles) often produce clumps of thick, dark hairs.
* Becker’s naevus is a larger area of pigmentation and coarse hairs on the shoulders and back, or occasionally the face, arms or legs. It usually first appears around the time of puberty, in boys more often than girls, and can increase in size over time. Although called a ‘naevus’, it is not a birthmark; the cause is unclear, though sunburn may be a factor.
* Children born with certain forms of spina bifida or other defects in the spine may have a hairy tuft on the lower back (a ‘faun tail’).
* Temporary hypertrichosis can occur on an arm or leg that has been in enclosed in a plaster of Paris cast.
* Occupational hypertrichosis is sometimes seen in workers such as porters whose job requires them to carry heavy loads on their shoulders. It results from repeated friction and pressure on the skin, which leads to inflammation; the resulting increased blood flow to the area may account for the excessive hair growth.
* Increased hair growth may occur on the hands or fingers following the removal of a wart, around burns on the skin, at the site of a vaccination, or surrounding an insect bite that has been scratched excessively. Again, the hypertrichosis may be due to localized inflammation.
* Increased body hair can be associated with a wide range of health problems, including porphyria, anorexia nervosa, hypothyroidism, malnutrition and cancer.
* Drugs that have been reported to cause hypertrichosis as a side-effect include prolonged courses of corticosteroids, psoralen :D (used in the treatment of psoriasis) and ciclosporin (an immunosuppressant given to transplant patients).

Read more at Suite101: Causes of Excessive Body Hair, or Hypertrichosis: May be Congenital or Acquired Due to Injury, Illness or Drugs http://www.suite101.com/content/causes-of-excessive-body-hair-or-hypertrichosis-a123153#ixzz1Ba75VcUt

kapa

Μέλος του προσωπικού

το τελευταιο κειμενο λεει
Φάρμακα που έχουν αναφερθεί να προκαλέσουν υπερτρίχωση ως παρενέργεια περιλαμβάνουν παρατεταμένη χρηση των κορτικοστεροειδών, ψωραλένιο (χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της ψωρίασης) και κυκλοσπορίνης

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα