Γυροειδής αλωπεκία

maria12

New Member
Χαίρετε,
είμαι 30 χρονών
χρόνια ταλαιπωρούμαι από ανδρογενετική αλωπεκία.
Μέσα σε όλα πριν 3 χρόνια εμφάνισα γυρωειδή,
η οποία εμφανίζεται περίπου ανά 5μηνο με τρύπες σε 2-3 σημεία διαμέτρου περίπου 2 το πολύ 3 εκ.
Μέχρι τώρα το αντιμετώπιζα με μία ένεση kenakort + 1 μήνα clatelux και μετά από 1.5-2 μήνες εμφανίζονταν τριχούλες.
Την τελευταία περίοδο μου συνέβει μετά από 2 μήνες.
Έκανα ένεση kenacort + clarelux και επειδή έδειχνε ότι δεν σταμάτησε εντελώς έκανα τοπική ένεση.
Ωστόσο ο γιατρός μου είπε ότι δεν πρέπει να ξανακάνω ένεση κορτιζόνης τόσο κοντά, αν εμφανιστεί πάλι αλλά επιτρέπεται μετά από 1.5-2 χρόνια.
Και αν ξανασυμβεί, θα πρέπει να πάμε σε άλλη μέθοδο με τοπική ευαισθητοποίηση με μία ουσία που δεν την κατάλαβα.
Μου είπε ότι θέλει πολλούς μήνες για να δεις αποτέλεσμα.
Γνωρίζετε κάτι;
Ότι πληροφορία μου δώσετε θα με βοηθήσει.
Ισχύει ότι δεν πρέπει να κάνω πάλι για 1.5 χρόνο ένεση κορτιζόνης;
Να επισημάνω ότι έχω χασιμότο, το οποίο μου είπε συνδέεται με την γυροειδή.
Επίσης οι τρύπες εμφανίζονται σε εποχές με έντονο στρες.
Βάζοντας τα 2 τελευταία κάτω, δεν την γλυτώνω θα ταλαιπωριέμαι μια ζωή.
Με βλέπω με περούκα..
Ευχαστώ

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

weznem

Well-Known Member
ευχομαι να πανε ολα καλα..υπαρχουν κρουσματα αλωπεκιας αρετατα που λες(Δεν ειναι γυροειδης αλωπεκια αυτο)ειναι απο τις πιο δυσκολες μορφες..υπαρχουν νηματα που μιλουν γι αυτο απλα δεν μου ειναι ευκολο να τα βρω ψαξε στηναναζητηση του φορουμ μας η στο θεμα σχετικα με εσας καποια νεα μελη μιλουν για τετοιου ειδους θεραπειες...

panoslydios

New Member
Γενικα τα κορτιζονουχα αποφευγονται για μακροχρονια χρηση γιατι λεπταινουν
το δερμα.
Γενικα οι γυναικες ταλαιπωρειτε πολυ τα μαλλια και τα βγαζετε καπακι στον ηλιο.Δεν ειναι η καλυτερα ιδεα
ακτινοβολια του ηλιου σε τραυματισμενο θυλακα...Τωρα για ανδρογενετικη αλωπεκια τι να πω...
Ειναι τυχαιο που η αραιωση ειναι κυριως στη γυμνη πλευρα που αφηνεται εκτεθειμενη στον ηλιο?
Μου φαινεται πολυ καπως ανδρογενετικη αλωπεκια σε γυναικες,να σου πω την αληθεια.
Γιατι εμφανιζεται στη χωριστρα?

http://www.derma-haarcenter.ch/files/Directory/News/06_07_2012/EHRS+2012+Barcelona.pdf
''There is evidence that AGA is adversely influenced by UV exposures''
και
In 1996 Camacho et al reported a peculiar type of telogen effluvium following sunburn of
the scalp after 3 to 4 months in women with hairstyles that left areas of scalp uncovered
during prolonged sun exposure

Αν το διαβασεις καπου λεει να καλυπτεις τη γυμνη περιοχη με διαφορετικο χτενισμα...

Αν εχεις παρατηρησει σε βαθος χρονο οτι η γυροειδης εμφανιζεται λογω εντονου αγχους,μια συμβουλη:

O μονος τροπος να το αντιμετωπισεις ειναι να καταλαβεις για ποιο λογο υπαρχει(εχει σχεση μετο οτι περιμενεις απο τον ευατο σου μια
καλυτερη αποδοση?)..Παιξε μαζι του.

edyuser1

Active Member
http://www.cfnews13.com/content/news/cfnews13/news/article.html/content/news/articles/cfn/2013/8/22/a_9_year_old_girl_wa.html.δεν ξερω τι φαρμακο ηταν, απλα το βρηκα και το ποσταρα

Μπλουζα