Γνωμες για αλλαγη στη θεραπεια...

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

JackSheppard

New Member
Καλημερα φιλοι και συμπασχοντες, μετα απο ενα εντονο καλοκαιρι (γυμναστικη δουλεια κουραση ξενυχτι κρεπαλες) παρατηρω διαχυτη αραιωση στο μπροστινο μισο του κεφαλιου, ενω εδω και 7 περιπου χρονια χρησιμοποιω μινοξ και 5 χρονια φινα με πολυ καλα αποτελεσματα και κυριως σταθερα. Χανω πολλες τριχες καθημερινα, και η διαφορα ειναι ενα 20-30% λιγοτερο οπως το υπολογιζω, διαχυτα. Επισης μου εχει εμφανιστει πολυ ξηροδερμια και ξεφλουδισμα, (οπως καθε φορα που επιστρεφω στις 2 φορες τη μερα kirkland) και γενικα το δερμα στο κεφαλι μου εχει γινει σκ@#@. Παντα τετοια εποχη εχω και εποχιακη πτωση-αραιωση που επανερχεται, αλλα ποτε ξανα τοσο.

1ο βημα επεστρεψα οπως ειπα στο kirkland x2 τη μερα (χρησιμοποιουσα 1 kirkland και 1 ιδιοκατασκευη μινοξ γιατι ειναι λιγοτερο λιπαρη για το καλοκαιρι) με αρνητικη συνεπεια να εμφανισω δερματιτιδα και φλουδια.

2ο χρησιμοποιω σαμπουαν stieprox για δοκιμη που με 2-3 λουσιματα μου φαινεται ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ και στα μαλλια αλλα και στο δερμα.

3ον και εδω θελω τη γνωμη σας
σκεφτομαι να βελτιωσω την κατασταση του δερματος, χρησιμοποιωντας Rogaine Foam εστω 1 φορα τη μερα. Ομως δεν τολμαω ως τωρα να το ξεκινησω γιατι φοβαμαι μην διαταραχτει η ισορροπια που υπαρχει και εχω extra shedding μετα απο τοσα χρονια χρησης του υγρου. Δεν εχει propylene glycol που ερεθιζει το κεφαλι, (μερικα φορουμς λενε ομως οτι εκει ομως οφειλεται το μισο αποτελεσμα της μινοξ) αρα πιστευω οτι το δερμα θα το βοηθησει. Δεν ξερω απο αποτελεσματικοτητα στην τριχοπτωση ομως... Εσεις τι λετε, υπαρχει ρισκο;

Θελω παλιους χρηστες μινοξ που εκαναν αυτη την αλλαγη, να μου πουν την γνωμη και την εμπειρια που ειχαν. Το θεωρειτε πιο αποτελεσματικο η χειροτερο;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

JackSheppard

New Member
Απ: Γνωμες για αλλαγη στη θεραπεια...

κανεις παλιος χρηστης του υγρου μινοξ, δεν το χει "γυρισει" σε αφρο;;;;

Silencer

New Member

JackSheppard είπε:
κανεις παλιος χρηστης του υγρου μινοξ, δεν το χει "γυρισει" σε αφρο;;;;

Έκανα χρήση του υγρού για 1 χρόνο αλλά το έκανα λάθος (2ml ανά 2-3μέρες) και δεν το μετράω.

Πρόσφατα, για 1 μήνα, έκανα χρήση 1 φορά 2,5-3μλ/ημέρα και έπαθα ότι και εσύ. Μήπως το είχες παρακάνει με τη δόση;; Μετά το σταμάτησα (πρέπει να ηρεμήσει το κεφάλι και μετά να χρησιμοποιείς regaine γιατί αλλιώς χειροτερεύεις την κατάσταση)

Τώρα κάνω 1ml foam το πρωί πριν πάω δουλειά και 1ml υγρό το βράδυ πριν κοιμηθώ.
Στην ερωτησή σου τώρα:
1.Να τηρείς τη σωστή δοσολογία και δεν θα έχει πρόβλημα 1mlx2φορές την ημέρα.

2.Για αντιμετώπιση των τυχόν sides αλλά και για την υγεία του κεφαλιού χρησιμοποιώ: αλόη gel και emu oil 2 φορές την εβδομάδα, σαμπουάν Libroman,tricomin,frezyderm sebum control (το δικό σου -stieprox- είναι πολύ καλό), aloe+jojoda.

3. Το foam είναι φανταστικό όσο αφορά τη χρήση(δεν λαβώνει, μετά από 30 λεπτά βάζω τα gel μου και πάω δουλειά και δεν κάνει ερεθισμούς αφού δεν έχει propylene glycol). Ως προς την αποτελεσματικότητα σε σχέση με το υγρό, δεν μπορώ να πώ ακόμα γιατί σωστή χρήση του υγρού έκανα 1 μήνα και αυτά τα 2 τα κάνω μόνο 2 εβδομάδες. Όμως, εδώ στο φόρουμ κάπου αναφερόταν ότι βάσει ερευνών είναι αποτελεσματικότερο το foam

4.Shedding δεν έχω παρατηρήσει. Βέβαια αυτή τη στρατηγική τη ξεκίνησα πριν 2 εβδομάδες(νωρίς) και τώρα παίζει και η εποχιακή τριχόπτωση. Αλλά και αν δω, λόγω της αλλαγής από 2 φορές υγρό σε 1 αφρός, 1 υγρό δεν με νοιάζει... Οι τρίχες θα ξαναβγούν.

Καταλήγοντας, αν κάποιος θέλει να τηρεί το 2 φορές την ημέρα και εργάζεται, τότε ο αφρός είναι μονόδρομος για το πρωί, ανεξάρτητα αν έχεις shedding ή θα είναι μικρότερη η απορρόθηση του υγρού.

Εύχομαι να βοήθησα

JackSheppard

New Member

σ'ευχαριστω για την απαντηση. Βαζω λιγο παραπανω απο 1μλ. Το γιατι, ειναι μια δικη μου εικασια, που ειναι εκτος θεματος τωρα, και νομιζω το εχω γραψει σε καποιο αλλο τοπικ. Παντα υπηρχαν περιοδοι με εξαρση σε δερματιτιδα που τελικα το εφερνα υπο ελεγχο. Πολυ χειροτερα απο τωρα, απλα ειχα και θεαματικα καλα αποτελεσματα σε regrowth, οποτε το θυσιαζα. Τωρα αραιωνω ομοιομορφα στο μπροστινο 1/3, μοιαζει με ΤΕ απλα δεν ξερω αν οφειλεται στον τροπο ζωης, η στη ρουτινα μου με το μινοξ και τη δερματιτιδα, η και στα 2, οπως και να χει προσπαθω να παρω την πιο ισορροπημενη αποφαση. Αλλα να μη χασω κι αλλο εδαφος. Αυτο με φοβιζει στην αλλαγη σε αφρο, γιατι 7 χρονια ειναι αυτα, παιζει καποιος εθισμος φανταζομαι, στο πως το δερμα εχει συνηθισει να απορροφα τη μινοξ.

Αν ημουν στη θεση σου, θα εβαζα 2 φορες τη μερα αφρο, αφου στην ουσια τωρα ξεκινας τη μινοξ. Το υγρο το εχω σιχαθει, αλλα ειναι τροπος ζωης πλεον. Μακαρι να υπηρχε αφρος τοτε. Συνεχιζω το υγρο για λογους "ασφαλειας" που μπορει ναναι και λαθος. Γι αυτο θελω γνωμες.

Αλοη εχω φυτο στο σπιτι, και εβαζα τζελ φρεσκο μια εποχη, αλλα δεν με βοηθησε. Ισως το ξαναδοκιμασω.

Silencer

New Member

JackSheppard είπε:
δεν ξερω αν οφειλεται στον τροπο ζωης, η στη ρουτινα μου με το μινοξ και τη δερματιτιδα, η και στα 2
Απο αυτά που έχω διαβάσει εδώ,η σμηγματορ... δερματίτιδα επιδυνώνει την τριχόπτωση και υπάρχει μια θεωρεία ότι αυτή "δημιουργεί" την ΑΑ και όχι η ευαισθησία των τριχοθυλακίων στην dht. Όμως έχω μια μή επιστημονική άποψη "τροπο ζωης":

Λόγω της κατάστασης της χώρας μας (ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα, θα ζήσουμε εποχές 50s) ο κόσμος δεν είναι καθόλου καλά και ειδικά οι γύρω στα 30. Παρατήρησε στο δρόμο, θάλλασα, μαγαζιά... πόσοι γύρω στα 30 έχουνε αραίωση ή >nw3. Επειδή αυτή η ηλικία πέρασε καλά και τώρα έχει χαθεί κάθε ελπίδα και έχουμε φάει μεγάλη ήττα. Συνεπώς, πιστεύω ότι το άγχος - στρες - στεναχώρια - αβεβαιώτητα - κατάφλιψη επηβαρύνει την τριχόπτωση.

Τώρα για διατροφή και κρεπάλες δεν νομίζω, εκτός και αν κάνεις εξετάσεις και δείς πάρα πολύ χαμηλές τίμες. Ένα παράδειγμα: στα 18-24 (μηδές τριχόπτωση) έκανα κρεπάλες που ξεπερνούσαν ότι όριο μπορείς να φαντασείς :tease: και στο στρατό θα ξέρεις τη διατροφή κάναμε.

JackSheppard είπε:
Αυτο με φοβιζει στην αλλαγη σε αφρο, γιατι 7 χρονια ειναι αυτα, παιζει καποιος εθισμος φανταζομαι, στο πως το δερμα εχει συνηθισει να απορροφα τη μινοξ.
Έχεις δίκιο ΑΛΛΑ παραμένει η ίδια ουσία, δηλαδή δεν άλλαξεις φινα <> σπυρο <> ντουντα. Πιστεύω ότι στη χειρότερη περίπτωση θα έχεις το shed που γίνεται π.χ. όταν αντικαθιστάς regaine <> kirkiland.

Αλλά, αν δεν το δοκιμάσεις δεν θα ξέρεις ποτέ. Αν το κάνεις ενημέρωσε το φόρουμ. Θα είναι χρήσιμη πληροφορία.

JackSheppard

New Member

Λοιπον περασε λιγος καιρος, δεν εχει αλλαξει κατι ως προς την τριχοπτωση (πεφτουν φουλ οταν κανω μπανιο, στη χτενα λιγοτερο τις τελευταιες 15 μερες) αραιωνω πολυ συμμετρικα στο μπροστινο 1/3 του κεφαλιου, και μου μπαινουν ιδεες οτι ισως υπαρχει κατι παθολογικο. Δευτερα πηγαινω για εξετασεις. Ενδιαμεσα καποιες παρατηρησεις:

1ον Stieprox φοβερο σαμπουαν, μεγαλη διαφορα στη δερματιτιδα, στην ποιοτητα της τριχας, και στο ποσο "κραταει" σε καλη κατασταση το μαλλι παρα τα τοπικα κτλ. Το προτεινω ανεπιφυλακτα σε ολους. Το παιζω εναλλαξ με ενα propoline με μελλι καταπραυντικο.

2ον με τις 2 φορες κιρκλαντ, βλεπω οτι οι τριχες στα μαγουλα στα φρυδια και στα χερια γινονται πιο μακριες και σκουρες οπως συνεβαινε παλια. Ισως η ιδιοκατασκευη μινοξ που εβαζα το καλοκαιρι να ηταν μουφα.

3ον εχω παραγγειλει καινουρια παρτιδα κιρκλαντ, και ρογκειν αφρο, οποτε θα παω σε αφρο πρωι και υγρο το βραδυ δεν εχω κατι να χασω, επιασα βαση. Η θα κανω υπομονη και θα βελτιωθει η κατασταση η το χανουμε το παιχνιδι.

Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι η δραστικη τριχοπτωση μεσα σε 2 μηνες. Βλεπω φωτογραφιες απο 25 αυγουστου και υπαρχει διαφορα αρκετη! Αν ηταν μονο στους κροταφους δε θα ανησυχουσα τοσο. Παιζει η θεωρια του συγχρονισμενου shedding μετα απο μεγαλη επανεκφυση; Δεν ξερω τι να πω...

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα