Για ποίους λόγους δεν γίνετε μια μεταμόσχευση πετυχημένη?

langweilig

New Member
Kαλησπέρα

Σκέφτομαι να κάνω μεταμόσχευση μετά από μια διαφήμιση που είδα με σχετικά καλή τιμή.

Έχω μια απορία για τις μεταμοσχεύσεις,υπάρχουν πετυχημένες μεταμοσχεύσεις (για αυτές που γίνονται ελλάδα πάντα)υπάρχουν και οι αποτυχημένες,βασικά δεν ξέρω ποσο και πόσες αποτυχημένες είναι απλά βγάζω συμπέρασμα όταν βλέπω έναν με το γνωστό σημάδι πίσω στο ινιακό μέρος και δεν βλέπω αποτελέσματα στο επάνω μέρος του κεφαλιού,φυσικά δεν περιμένω να δω τον άλλον να έχει μαλλί όπως ήτανε π.χ. 18 χρόνων αλλα βλέπω μετρημένα ή και καθόλου.
Κρίμα είναι γιατί και τα λεφτά του χάνει κάποιος και απογοητεύεται και αποκτά το σημάδι...όταν γίνετε με την μέθοδο τις λωρίδας.

Σε ποίες περιπτώσεις η μεταμόσχευση είναι αποτυχημένη?τι φτάει?οι τρίχες?οι γιατροί?ο τρόπος μεταφοράς?ο οργανισμός που δεν τις δέχτηκε?η λίγο από όλα αυτά μαζί?

Y.G. Aχ τι τραβάμε

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

n094

Active Member
langweilig είπε:
Kαλησπέρα

Σκέφτομαι να κάνω μεταμόσχευση μετά από μια διαφήμιση που είδα με σχετικά καλή τιμή.

Έχω μια απορία για τις μεταμοσχεύσεις,υπάρχουν πετυχημένες μεταμοσχεύσεις (για αυτές που γίνονται ελλάδα πάντα)υπάρχουν και οι αποτυχημένες,βασικά δεν ξέρω ποσο και πόσες αποτυχημένες είναι απλά βγάζω συμπέρασμα όταν βλέπω έναν με το γνωστό σημάδι πίσω στο ινιακό μέρος και δεν βλέπω αποτελέσματα στο επάνω μέρος του κεφαλιού,φυσικά δεν περιμένω να δω τον άλλον να έχει μαλλί όπως ήτανε π.χ. 18 χρόνων αλλα βλέπω μετρημένα ή και καθόλου.
Κρίμα είναι γιατί και τα λεφτά του χάνει κάποιος και απογοητεύεται και αποκτά το σημάδι...όταν γίνετε με την μέθοδο τις λωρίδας.

Σε ποίες περιπτώσεις η μεταμόσχευση είναι αποτυχημένη?τι φτάει?οι τρίχες?οι γιατροί?ο τρόπος μεταφοράς?ο οργανισμός που δεν τις δέχτηκε?η λίγο από όλα αυτά μαζί?

Y.G. Aχ τι τραβάμε

πολύ καλή ερώτηση, η οποία βέβαια διάσπαρτα σε διάφορα νήματα έχει «ψιλοαπαντηθεί» και βέβαια δεν αφορά μόνο τις μμ στην Ελλάδα, αλλά τις μμ σε όλον τον κόσμο. Έχοντας διαβάσει πολύ αλλά και από την εμπειρία μου τόσα χρόνια με μμ θα έλεγα ότι μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να συμβαίνει μόνο το ένα από τα όσα αναφέρεις μέχρι και όλα ή λίγο από όλα. Αλλά πάμε βήμα βήμα και με δεδομένο ότι οι τεχνικές και τα εργαλεία έχουν πλέον εξελιχθεί οπότε δεν μπορούμε πλέον να ρίξουμε ευθύνη σε αυτά (παλιά σίγουρα μπορούσαμε).

FUE.
Με δεδομένο ότι αυτή η μέθοδος (και όλα τα «παρακλάδια» της) είναι λιγότερο επεμβατική-χειρουργική σε σχέση με τη μέθοδο Strip (FUT) και με δεδομένο ότι πρόκειται για μια σχετικά απλή τεχνική χωρίς ιδιαίτερες (χειρουργικές-ιατρικές) απαιτήσεις κυρίως τα παρακάτω μπορούν να πάνε στραβά:
Τραυματισμός θυλάκων (transaction rate): μπορεί κάποια από τα θυλάκια που εξάγονται να τραυματιστούν αλλά τελικά να μεταφυτεύονται στη λήπτρια περιοχή. Ο τραυματισμός αυτός που δεν είναι συχνά εμφανής στα μάτια του γιατρού ή του τεχνικού ούτε κάτω από το μικροσκόπιο μπορεί να συμβεί αν για παράδειγμα κατά την εξαγωγή μέρος του θύλακα κοπεί (πολύ κατσαρή ρίζα, μικρά εργαλεία και ασταθείς χειρισμοί εργαλείων κλπ). Έτσι, ενώ η εικόνα που παίρνεις αμέσως μετά την μμ είναι ενός κεφαλιού «γεμάτου» οι τρίχες που βρίσκονται σε έναν τραυματισμένο θύλακα θα πέσουν (όπως και οι υπόλοιπες) και δεν θα ξαναβγούν μιας και ο θύλακας θα νεκρώσει.
Λιπώδης ιστός. αν η εξαγωγή γίνει με εργαλεία πολύ μικρής διαμέτρου, πέρα από τον τραυματισμό που μπορεί πιο εύκολα να προκαλέσουν αυτά στον θύλακα, μπορεί και να μην εξασφαλίσουν τον απαραίτητο λιπώδη ιστό που χρειάζεται για να επιβιώσει το μόσχευμα κατά την εμφύτευση του στη λήπτρια.

FUE & FUT.
Χρόνος παραμονής των μοσχευμάτων έξω από το δέρμα: όσο περισσότερο παραμένουν οι θύλακες έξω από το δέρμα (λήπτρια) τόσο αυξάνεται το ποσοστό αυτών που νεκρώνονται με τα ίδια αποτελέσματα όπως παραπάνω, δλδ να χρησιμοποιούνται ναι μεν στη λήπρια αλλά τελικά να μη δίνουν τρίχα. Παρότι τα τελευταία χρόνια έχουν βγει διάφορα διαλύματα και έχουν υπολογιστεί οι ιδανικές θερμοκρασίες διατήρησης των μοσχευμάτων, εντούτοις όταν ένα μόσχευμα μείνει για πάνω από 3-4 ώρες έξω από το δέρμα κινδυνεύει με νέκρωση. Έτσι στις περιπτώσεις κυρίως μεγάλων strip ή και FUE όπου τα μοσχεύματα μένουν για αρκετή ώρα έξω από το δέρμα, είναι πιθανό να έχεις χαμηλή τελική φύτρωση. Για αυτό είναι καλύτερο να επιλέγει κάποιος μικρότερα sessions ούτως ώστε να αυξήσει τη βιωσιμότητα των μοσχευμάτων.
Απόσταση μεταξύ των μοσχευμάτων. Υπάρχουν διάφορες μελέτες που υποστηρίζουν ότι όσο μειώνεται η απόσταση των μοσχευμάτων (δλδ η προσπάθεια που γίνεται για μεγάλες πυκνότητες) τόσο μειώνεται το τελικό ποσοστό φύτρωσης. Μια ασφαλής απόσταση για ποσοστά φύτρωσης πάνω από 90% θεωρείται η χρήση μέχρι 35-40 μοσχεύματα/εκ2. Πάνω από αυτό το όριο έχει βρεθεί σε πολλές περιπτώσεις ότι η φυτρωτικότητα-φύτρωση μειώνεται. Βέβαια αν βάλει 70 και σου επιζήσουν τα 50 πάλι θα έχεις καλύτερη πυκνότητα, αλλά θα έχεις σπαταλήσει το 15% περίπου των μοσχευμάτων που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις σε μια άλλη μμ για να καταφέρεις καλύτερη πύκνωση.
Βάθος και γωνία τοποθέτησης μοσχευμάτων. Αν αυτό είναι μεγάλο ή μικρό μπορεί να οδηγήσει σε νέκρωση των μοσχευμάτων. Επίσης λάθος βάθος και πίεση κατά την τοποθέτηση μπορεί να οδηγήσει σε κατσάρωμα των τριχών που θα βγούν, ενώ λάθος γωνία μπορεί να οδηγήσει σε άσχημο αισθητικά αποτέλεσμα. Γενικά τα προβλήματα βάθους και γωνίας τα αντιμετωπίζουν κυρίως οι τεχνικές στις οποίες πριν την τοποθέτηση των μοσχευμάτων προηγούνται τρύπες (τρύπημα λήπτριας περιοχής) για την εισαγωγή των μοσχευμάτων, η οποία στη συνέχεια γίνεται με λαβίδα, ενώ τα προβλήματα αυτά ελαχιστοποιούνται σε περιπτώσεις όπου γιατροί χρησιμοποιούν implanter με τα οποία μπορείς να ρυθμίσεις το ακριβές κάθε φορά βάθος καθώς και τη γωνία τοποθέτησης.
Χρήση λαβίδας για εισαγωγή των μμ. και αυτή η περίπτωση αναφέρεται στις τεχνικές κατά τις οποίες γίνονται πριν την εισαγωγή τρύπες στη λήπτρια. Αν ο γιατρός πιέσει πολύ ή πιάσει άτσαλα με τη λαβίδα το μόσχευμα, τότε επίσης μπορεί να το οδηγήσει σε νέρκωση.

Οι παραπάνω είναι οι καθαρές βασικές ιατρικές παράμετροι που μπορούν να οδηγήσουν σε μια αποτυχημένη ή λιγότερο πετυχημένη μμ. Στις παραμέτρους του ασθενή τα κύρια χαρακτηριστικά που μπορούν να οφείλονται:
Στον τύπο δέρματος. Αν ένας ασθενής έχει πολύ χοντρή και σκληρή επιδερμίδα τότε τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν χειρότερα από μια νορμάλ περίπτωση.
Αιμάτωση μοσχευμάτων. Η κύρια διαδικασία για να θρέψουν τα μοσχεύματα και να γίνουν «ένα» με τον οργανισμό είναι η σωστή αιμάτωσή τους. Αν για διάφορους παθολογικούς κλπ λόγους αυτή δεν επιτευχθεί τότε ασχέτως αν πας στον καλύτερο γιατρό του κόσμου, το αποτέλεσμά σου δεν θα είναι καλό.
Απόρριψη μοσχευμάτων από τον οργανισμό. Από ότι έχω διαβάσει μπορεί να συμβεί και αυτό αλλά σε πολύ, πολύ σπάνιες περιπτώσεις.
Δική μας ευθύνη. Αν δεν ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες του γιατρού μπορεί να συμβεί ένα από τα παραπάνω και άρα να έχεις μια αποτυχημένη μμ.

Θα μπορούσα να γράψω και άλλα, αλλά θα γίνει πολύ μακροσκελές, οπότε το αφήνω εδώ, έχοντας δώσει ένα βασικό στίγμα του τι μπορεί να πάει στραβά. Νομίζω ότι και άλλα μέλη του φόρουμ μπορούν να συμπληρώσουν και θα πρότεινα το θέμα να γίνει sticky και να ενταχθεί στα «Σημαντικά Θέματα».

ΜΙΚΕΣ

Well-Known Member
Παρα πολυ σημαντικο θεμα,αν και δεν θα επρεπε καν να συζητιεται μετα απο τοσα χρονια που υπαρχει η μεταμοσχευση μαλλιων.Η μεταμοσχευση μαλλιων ειναι οτι πιο απλο υπαρχει αρκει να γινεται σωστα.Συμφωνω με το φιλο n094 αλλα δεν δεχομαι την αποτυχια απο κανεναν γιατρο.Ειναι η πιο ευκολη επεμβαση που γινεται πανω στο ανθρωπινο σωμα και μια απο τις καλυτερα αμοιβωμενες.

n094

Active Member
Και όμως Μικέ, όπως κάθε τι στην Ιατρική όσο απλό και αν είναι, μπορεί να πάει στραβά, από ένα σφράγισμα στον οδοντίατρο μέχρι την εξαγωγή μια ελιάς. Συμφωνώ και άλλωστε το αναφέρω και εγώ, ότι η μεταμόσχευση μαλλιών (κυρίως η FUE) είναι μια απλή τεχνική, ωστόσο για τους λόγους που αναφέρω παραπάνω, κάτι μπορεί να πάει στραβά και να μην έχει κάποιος το καλύτερο αποτέλεσμα.

tropheus

Well-Known Member
n094 είπε:
Χρόνος παραμονής των μοσχευμάτων έξω από το δέρμα: όσο περισσότερο παραμένουν οι θύλακες έξω από το δέρμα (λήπτρια) τόσο αυξάνεται το ποσοστό αυτών που νεκρώνονται με τα ίδια αποτελέσματα όπως παραπάνω, δλδ να χρησιμοποιούνται ναι μεν στη λήπρια αλλά τελικά να μη δίνουν τρίχα. Παρότι τα τελευταία χρόνια έχουν βγει διάφορα διαλύματα και έχουν υπολογιστεί οι ιδανικές θερμοκρασίες διατήρησης των μοσχευμάτων, εντούτοις όταν ένα μόσχευμα μείνει για πάνω από 3-4 ώρες έξω από το δέρμα κινδυνεύει με νέκρωση. Έτσι στις περιπτώσεις κυρίως μεγάλων strip ή και FUE όπου τα μοσχεύματα μένουν για αρκετή ώρα έξω από το δέρμα, είναι πιθανό να έχεις χαμηλή τελική φύτρωση. Για αυτό είναι καλύτερο να επιλέγει κάποιος μικρότερα sessions ούτως ώστε να αυξήσει τη βιωσιμότητα των μοσχευμάτων.

Σε μία συζήτηση που είχα με τον γιατρό Μιχάλη Γεωργίου μου είπε ότι μοσχεύματα μπορούν να "επιζήσουν" έξω από το δέρμα ακόμα και 2-3 μέρες με ένα μεγάλο ΑΛΛΑ ... Μετά τις πρώτες 24 ώρες ακόμα και με τις ιδανικότερες συνθήκες συντήρησης, κάθε ώρα έχει υπολογιστεί ότι χάνεται ("πεθαίνει") το 1% των μοσχευμάτων που βρίσκονται εκτός δέρματος. Αυτό σημαίνει ότι μετά τις 24 ώρες οι απώλειες κάθε ώρα που περνάει γίνονται πολύ μεγάλες ...

n094

Active Member
tropheus είπε:
n094 είπε:

Σε μία συζήτηση που είχα με τον γιατρό Μιχάλη Γεωργίου μου είπε ότι μοσχεύματα μπορούν να "επιζήσουν" έξω από το δέρμα ακόμα και 2-3 μέρες με ένα μεγάλο ΑΛΛΑ ... Μετά τις πρώτες 24 ώρες ακόμα και με τις ιδανικότερες συνθήκες συντήρησης, κάθε ώρα έχει υπολογιστεί ότι χάνεται ("πεθαίνει") το 1% των μοσχευμάτων που βρίσκονται εκτός δέρματος. Αυτό σημαίνει ότι μετά τις 24 ώρες οι απώλειες κάθε ώρα που περνάει γίνονται πολύ μεγάλες ...

Είναι αλήθεια αυτό Tropheus με την εξής προϋπόθεση: ότι κατά την επέμβαση χρησιμοποιείται ένα κατάλληλο διάλυμα για τη συντήρηση των μοσχευμάτων. Δυστυχώς από ότι διαβάζω σε πολλά φόρουμ, το διάλυμα που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι γιατροί είναι απλός φυσιολογικός ορός σε δισκίο που ψύχεται ή διαλύματα που δίνουν χρόνο ζωής κάποιων ωρών. Έχω διαβάσει για ένα νέο διάλυμα που έχει προωθηθεί στην αγορά και θεωρείται αυτήν την στιγμή ότι εξαλείφει τα όποια προβλήματα επιβίωσης των μοσχευμάτων έξω από το σώμα. Δες και εδώ και διάβασε και την απάντηση κάτω στα σχόλια: http://www.regrowhair.com/hair-transplant-surgery/how-long-can-grafts-stay-out-of-the-body-before-implanted/
Στην DHI κατά τη διάρκεια της τελευταίας μου μεταμόσχευσης μου αναφέρανε ότι χρησιμοποιούν πλέον το παραπάνω διάλυμα, το οποίο ονομάζεται HypoThermosol και με το οποίο ισχυρίζονται ότι μπορούν κρατήσουν τα μοσχεύματα ζωντανά για μέρες. Ωστόσο, εγώ δεν θα ήθελα να έβαζα στο κεφάλι μου μόσχευμα που έχει μείνει εκτός δέρματος για παραπάνω από 5 ώρες, γιατί έχω διαβάσει και αλλού ότι ακόμα και αν επιβιώσει παράγει τρίχες λεπτότερης διαμέτρου ή/και ατροφικές. Το κατά πόσο ισχύει δεν το ξέρω, αλλά εγώ δεν θα το ρίσκαρα.

ΜΙΚΕΣ

Well-Known Member
Χαιρομαι που ατομα σαν τον n094 k tropheus παιρνουν μερος σε θεματα που εχουν κατα κυριο λογο το θεμα τριχοπτωση.Ειδικα για ατομα σαν κ εμενα που δεν εχουν εμπειρια προσωπικη πανω σε αυτο το θεμα.Θα ηθελα ομως να παιρνουν θεση και ατομα ακομα πιο πολλα.Ειναι αρκετοι αυτοι που εχουν κανει μεταμοσχευση στο site και θα επρεπε να συμβουλευουν ολους τους υπολοιπους.Οπως εχω πει και συνεχιζω να το πιστευω οτι μια καλη μεταμοσχευση ισουται με χιλιες θεραπειες.

nekon

Member
λοιπον και εγω που εχω κανει αναρωτιεμαι..αξιζει τελικα η διαδικασια της μεταμοσχευσης?η το μονο που καταφερνεις ειναι να μπαλωσεις το προβλημα για μερικα χρονια και θα επιστρεψει αργοτερα δριμυτερο?και δεν μιλαω φυσικα για τον τροφεα που στη περιπτωση του σιγουρα αξιζει γιατι το παιδι ειναι μικρο νοργουντ σε προχωρημενη ηλικια που εχει σταθεροποιηθει συν οτι εχει επιλεξει βαρια θεραπεια που αν μη τι αλλο εμπεριεχει τα ρισκα της.μιλαω για παιδια σαν τον ν094 που ηταν μεγαλο nw.που παρεπιπτοντως ηταν απο τα λιγα τοσο επιτυχημενα σε τοσο προχωρημενη αραιωση που εχω δει,οχι μονο στην ελλαδα αλλα και στον κοσμο..αξιζει αραγε ,η απλα γεμιζεις white dots που σου στερουν και το δικαιωμα του πολυ πολυ ξυρισμενου κεφαλιου.ειναι μια ερωτηση που φοβαμαι να απντησω ακομα και στον εαυτο μου..

n094

Active Member
nekonat είπε:
λοιπον και εγω που εχω κανει αναρωτιεμαι..αξιζει τελικα η διαδικασια της μεταμοσχευσης?η το μονο που καταφερνεις ειναι να μπαλωσεις το προβλημα για μερικα χρονια και θα επιστρεψει αργοτερα δριμυτερο?και δεν μιλαω φυσικα για τον τροφεα που στη περιπτωση του σιγουρα αξιζει γιατι το παιδι ειναι μικρο νοργουντ σε προχωρημενη ηλικια που εχει σταθεροποιηθει συν οτι εχει επιλεξει βαρια θεραπεια που αν μη τι αλλο εμπεριεχει τα ρισκα της.μιλαω για παιδια σαν τον ν094 που ηταν μεγαλο nw.που παρεπιπτοντως ηταν απο τα λιγα τοσο επιτυχημενα σε τοσο προχωρημενη αραιωση που εχω δει,οχι μονο στην ελλαδα αλλα και στον κοσμο..αξιζει αραγε ,η απλα γεμιζεις white dots που σου στερουν και το δικαιωμα του πολυ πολυ ξυρισμενου κεφαλιου.ειναι μια ερωτηση που φοβαμαι να απντησω ακομα και στον εαυτο μου..

nekonat η απάντηση σε αυτό που γράφεις είναι: αν έχεις υπομονή, επιμονή και βέβαια χρήματα, και τα συνδυάσεις όλα αυτά μαζί με μια βασική θεραπεία, βεβαίως και αξίζει και επειδή οι φωτογραφίες = 1000 λέξεις. Δες παρακάτω τις φωτογραφίες που μόλις πόσταρα στο νήμα μου και τραβήχτηκαν πριν 3 μέρες (μαζί με τις συγκρίσεις μερικά χρόνια πριν) και πες μου αξίζει ή όχι; http://www.hairlossgr.com/forum/thread-4158-post-84663.html#pid84663 . Όσο για τα white dots, πλέον τα νέα εργαλεία εξαγωγής δεν αφήνουν κανένα σημάδι, ότι μικρό σημαδάκι έχω, είναι από τα εργαλεία του 2006 (δυστυχώς) παρά ταύτα το μαλλί μου σχεδόν το ξυρίζω και δεν φαίνεται τίποτα. Αν τώρα δεν έχεις τη δότρια, πας για 7άρι και δεν έχει τρίχες στο σώμα να δώσεις εξτρά, δεν έχεις καθόλου χρήματα, δεν θες να δοκιμάσεις καμιά θεραπεία κλπ τότε ίσως δεν αξίζει την προσπάθεια.

nekon

Member
νικολα καταρχην φιλε 1000 συγχαρητηρια για το αποτελεσμα σου.οπως εγραψε και ο αντριανο η τελευταια σου φωτο ειναι καταπληκτικη.τα λεφτα θα κοψω το κωλο μου να τα βρω,δοτρια εχω να δωσω ακομα 15000 τριχες και τριχες στο σωμα εχω φουλ.αν μου εγγυοταν καποιος οτι θα εχω το αποτελεσμα σου θα ξεκινουσα αυριο.τωρα οσον αφορα τη συμπληρωματικη θεραπεια..ασε τις φινες και τις ντουντες.εδω στο φορουμ ενοχοποιηθηκε ακομα και το ριγκαιν για πτωση λιμπιντο που το βαζει ο μισος πλανητης.ακομα και η σπιρο που ξεκινησε με τοσο καλες προυποθεσεις,ο ενας ελεγε για γυναικομαστια,ο αλλος ελεγε το αλλο κλπ.δεν εχω βρει ακρη αληθεια σου λεω και οσο περναει ο καιρος θα ελεγα μπερδευομαι και περισσοτερο..

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

ΜΙΚΕΣ

Well-Known Member
nekonat είπε:
Φιλε μου καλα τα λες.Εννοειται οτι μετα απο καποια χρονια χρειαζεσαι και παλι μεταμοσχευση.Αυτο ειναι πασιγνωστο.Η μεταμοσχευση σε βελτιωνει αλλα δεν σου λυνει 100% το προβλημα.Τωρα αν χανεις μαλλι απο τα 18-20 σιγουρα ειναι μεγαλο θεμα αν αξιζει μεταμοσχευση.Για εμενα δεν αξιζει,εκτος αν ξεκινησεις φιναστεριδη η ντουταστεριδη αλλα εκει ρισκαρεις.Τωρα αυτο που λεγεται απο πολλους να περιμενεις να σταθεροποιηθει το norwood,κατα την αποψη μου ειναι λαθος.Ποτε δεν σταθεροποιειται εκτος αν παει στο 7.Απλα ολοι μας πλεον πιστευουμε οτι σε λιγα χρονια αν δεν εχει λυθει εντελως το θεμα τριχοπτωση θα εχουν σιγουρα βγει πιο δυνατα φαρμακα καταπολεμησης της.

n094

Active Member
Αγαπητέ nekonat κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί απολύτως κανένα αποτέλεσμα (και αν το κάνει θα είναι λάθος), κάποια πράγματα όπως γράφουμε και στην αρχή αυτού του νήματος, μπορεί και να πάνε στραβά. Το σίγουρο είναι ότι το δικό μου αποτέλεσμα δεν το είδα μέσα σε έναν χρόνο. Παιδεύτηκα πολύ και πέρασε πολύς καιρός μέχρι να το πετύχω και σίγουρα οι θεραπείες (όπως γράφει και ο Μικές) βοηθούν πολύ. Δεν μπορώ λοιπόν να σου πω ότι αν κάποιος κάνει αυτά που έκανα εγώ θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα αλλά μπορώ να σου πω ότι πολλοί άνθρωποι έχουν πολύ καλά αποτελέσματα από μμ. Αν για παράδειγμα επισκεφτείς ένα ξένο φόρουμ θα δεις αποτελέσματα από πολλούς γιατρούς και κλινικές, τα οποία επιβεβαιώνουν αυτό που σου λέω. Δες για παράδειγμα το hairsite, που έχει αποτελέσματα και από τους «δικούς μας» (DHI, HDC) αλλά και από δεκάδες άλλες κλινικές και θα καταλάβεις ότι η μμ μπορεί να δώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα και ότι εγώ δεν έχω το «καλύτερο αποτέλεσμα στο κόσμο» όπως αναφέρεις, και σε ευχαριστώ γι’ αυτό αλλά δεν το έχω. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να σου δώσει μαλλί 18χρονου που λέει και ο Μικές. Δες λοιπόν το section του hairsite για τις μμ εδώ: http://www.hairsite.com/hair-loss/board-category-2.html

rastavrasta

New Member
n094 καταρχας καλη χρονια φιλε κ σε ολους σας παιδια καλη χρονια να εχουμε κ πολλα μαλλια χαχαχα....τελοσπαντον εγω αυτο που θελω να πω ειναι οτι n094 σε ευχαριστω πολυ φιλε γιατι αληθεια με εχεις βοηθηση πολυ γιατι εισαι απο τα ατομα που ασχολουνται πολυ με το θεμα τις ΜΜ κ το σιτε παιδια ειναι πολυ καλο μππραβο......λοιπον παιδια θελω την γνωμη σας ειμαι 23 χρονον κ εχω προβλημα στους κροταφους κ hairline κ ολιγον αραιωσει στο υπολειπο κεφαλι :p εχω κανει τις ικονομιες μ κ διαθετω 4500 ευρω κ το σκεφτομαι ντουγρου για DHI αξιζει ομως να την κανω? η απλα θα μου ριξει τν ψυχολογια κ αλλο??? η δοτρια περιοχι ειναι καλη απο οτι μπορω να καταλαβο δλδ εχω πεικνω μαλλι πισω παντος.......με εχει τρελανει το θεμα με τα μαλλια δεν μ ερχεται να κανω τιποτα φωτο παραλια γενικα να μ ακουμπανε το κεφαλι τρελενωμαι αυτοπεπιθηση μηδεν γενικοτερα με εχει επιριαση πολυ κ να το δεχτω δν υπαρχει περιπτωση παω προς τον ταφω please help!!!!

n094

Active Member
rastavrasta είπε:
n094 καταρχας καλη χρονια φιλε κ σε ολους σας παιδια καλη χρονια να εχουμε κ πολλα μαλλια χαχαχα....τελοσπαντον εγω αυτο που θελω να πω ειναι οτι n094 σε ευχαριστω πολυ φιλε γιατι αληθεια με εχεις βοηθηση πολυ γιατι εισαι απο τα ατομα που ασχολουνται πολυ με το θεμα τις ΜΜ κ το σιτε παιδια ειναι πολυ καλο μππραβο......λοιπον παιδια θελω την γνωμη σας ειμαι 23 χρονον κ εχω προβλημα στους κροταφους κ hairline κ ολιγον αραιωσει στο υπολειπο κεφαλι :p εχω κανει τις ικονομιες μ κ διαθετω 4500 ευρω κ το σκεφτομαι ντουγρου για DHI αξιζει ομως να την κανω? η απλα θα μου ριξει τν ψυχολογια κ αλλο??? η δοτρια περιοχι ειναι καλη απο οτι μπορω να καταλαβο δλδ εχω πεικνω μαλλι πισω παντος.......με εχει τρελανει το θεμα με τα μαλλια δεν μ ερχεται να κανω τιποτα φωτο παραλια γενικα να μ ακουμπανε το κεφαλι τρελενωμαι αυτοπεπιθηση μηδεν γενικοτερα με εχει επιριαση πολυ κ να το δεχτω δν υπαρχει περιπτωση παω προς τον ταφω please help!!!!

Rastavrasta... καλημέρα, θα σε παρακαλούσα να σβήσεις την ερώτηση από εδώ και να την ανοίξεις σε ένα καινούργιο νήμα και να τα πεις με όλους εκεί... θεωρώ ότι το συγκεκριμένο νήμα θα μπορούσε να λειτουργεί και να ενημερώνεται μόνο γι' αυτό που λέει ο τίτλος του. Άμα αρχίσουμε να γράφουμε τέτοια ξέρεις ότι θα γίνει χαμός... οπότε σβήσε το από εδώ άνοιξε το αλλού και θα σου πω τη γνώμη μου (όπως και οι υπόλοιποι φαντάζομαι).

langweilig

New Member
Sorry για το vεο threat που έκανα το ίδιο θέμα δύο φορές.Και τις δύο φορές μου είπε ότι έχω πρόβλημα αλλα το νέο theat γινότανε κανονικά :S

Έχω κάνει ήδη μια μεταμόσχευση το 2003 αυτή που σου περνούν μια λωρίδα,δεν υπήρχε τότε άλλη μέθοδο τότε.Η μμ ήτανε πετυχημένη,είχα και δικά μου μαλλιά ακόμα και το αποτέλεσμα ήτανε αρκετά ικανοποιητικό.Aν θυμάμαι καλά γύρο στις 1500 μου είχαν πάρει τότε.

Μετά από 10 χρονια έχω αρκετά λιγότερα δικά μου μαλλιά και μαζί με αυτά τις μμ ε κάτι γίνετε.Γενικότερα με το αποτέλεσμα τις μμ που είχα και έχω ακόμα δεν το έχω μετανίωσει που την έκανα.Τo αρνητικό τις υπόθεσης είναι όταν κουρεύομαι κοντά φαίνεται η ουλή.Δεν ξέρω τις κλίμακες nw για να σας δώσω να καταλάβετε πως ήμουν πρίν 10 χρονια και πως είμαι τώρα.

Βλέποντας σε άλλους ότι η δικη τους προσπάθεια ήτανε αποτυχημένη ,είχα επιφυλάξεις για μια δεύτερη επέμβαση που τους τελευταίους μήνες σκέφτομαι να κάνω για αυτό είπα να ρωτήσω.

Πάντως για να έχεις θεαματική αλλαγή θες 5 με 6 χιλιάδες που αυτές αν δεν κάνω λάθος με μια μονο φορα δεν γίνετε να στις μεταφέρουν.Για αυτό θα χρειαστείς να κανεις μμ περισσότερο από μια φορα.

Μπλουζα