Για Επανέκφυση: Proscar 1mg VS Cetirizine + Spiro

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

BigNick

New Member
Έχω σημαντική αραίωση εδώ και 3 χρόνια, τώρα είμαι σε φάση Νοrwood 2, μαζι με αρχές αραίωσης στο vertex, και η ηλικία μου ειναι 23.

Θέλω καταρχάς να σταματίσω την τριχόπτωση (αν και μου φαίνεται οτι εχει σταθεροποιηθεί τώρα) και έπειτα να καλύψω ολο το vertex με τρίχες και τους κροτάφους όσο γίνεται (φαντάζομαι οι θύλακες των 2 χρόνων θα μπορούν να αναστηθούν).

Σκέφτομαι ειτε Proscar είτε κάποιο τοπικο PGP2 Blocker + Spiro (αλήθεια oral PGP2 Blocker δεν υπάρχει?)

Επιπλέον πληροφορίες:

1) Η αραίωση ηταν αρκετά επιθετική και εμφανίστηκε εξ ολοκλήρου μπορώ να πω μεσα σε 2 χρόνια, αφου πήγα απο norwood 1 σε norwood 2+. Επιπλέον εχω λιπαρό κεφάλι (ίσως παίζει θεωρία σμήγματος που διάβασα εδώ) και την προκειμένη περίοδο της έντονης τριχόπτωσης ειχα κάποια κατάθλιψη (οπότε παραμελούσα και τα μαλλιά σε μεγάλο βαθμό)

2) Έχοντας διαβάσει κάποιες έρευνες, φοβάμαι την αλληλεπίδραση της finasteride με τα 5AR στον εγκέφαλο. Γνωρίζει κανείς τι είδους παρενέργειες μπορεί κατι τέτοιο να έχει και αν θα ειναι μόνιμες? (Μιλάμε για 1mg δόση)
Με προβληματίζει και το γεγονός οτι στο φόρουμ οι περισσότεροι φαίνεται να μην χρησιμοποιούν proscar.

3) Τι άλλο πρέπει να χρησιμοποιήσω για επανέκφυση? Όπως ειπα η τριχόπτωση εχει ψιλοσταματήσει, αλλα τα μαλλιά μου έχουν εμφανή αραίωση και επομένως θέλω απεγνωσμένα επανέκφυση.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

BigNick

New Member
Αν κάποιος ξέρει ή εχει μια ιδεα έστω και θεωρητικά, ας πει τη γνώμη του. Eυχαριστώ.

Επιπλέον οσον αφορά το proscar σκέφτομαι να το πάρω με παρακολούθηση ενδοκρινολόγου, μπάς και ειμαι πιο "ασφαλής".

BigNick

New Member
rocknrolla είπε:
Πήρα την απόφαση να ξεκινήσω φιναστερίδη όταν στα 25 μου, προτού καν ξεκινήσω οποιαδήποτε θεραπεία για τα μαλλιά μου, είχα πάθει κάποιου είδους δυσλειτουργία στον σεξουαλικό τομέα χωρίς καμία προφανή εξήγηση. Είχα πάει μάλιστα σε σεξολόγο και μου είχε πει ότι σε αυτή την ηλικία και χωρίς να παίρνω τίποτα δεν υπάρχει περίπτωση η αιτία να είναι άλλη από ψυχολογική. Όντως εκείνο το διάστημα είχα κάποια θέματα με ένα άτομο που γούσταρα και η εξήγηση αυτή ήρθε και "κούμπωσε". Η επίδραση του ψυχολογικού παράγοντα ήταν τέτοια που νόμιζα ότι είχα μείνει ανίκανος. Τελικά επανήλθα και πήρα την απόφαση να ξεκινήσω φίνα πεπεισμένος ότι η ψυχολογία μπορεί να παίξει πολύ σημανικότερο ρόλο απ'ό,τι πιστεύουμε σε αυτά τα θέματα, κι εφόσον πρόκειται για ένα φάρμακο δοκιμασμένο.

Ξεκίνησέ την υπό την επίβλεψη γιατρού αν αυτό σε καθησυχάζει. Επίσης για μένα καλύτερα μην χρησιμοποιήσεις σπίρο, έστω και τοπικά.

Για επανέκφυση ξέρω ότι η μινοξιδίλη βοηθάει, αλλά μετά από 2-3 χρόνια χάνει σημαντικά σε δύναμη. Ωστόσο, επειδή οι εξελίξεις στον συγκεκριμένο τομέα είναι καταιγιστικές, το να κερδίσεις χρόνο μόνο καλό είναι. Μπορεί σε δύο χρόνια όντως να υπάρχει κάποια σημαντική θεραπεία η οποία όμως να προύποθέτει ζωντανούς θύλακες.

Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν αποφασίσεις.

Είχες θέμα με brain-fog οταν έκανες χρήση fina? Δηλαδή να μην μπορείς να συγκεντρωθείς και να έχεις πολυ χειρότερη μνήμη κτλ?

Επίσης έχεις ιδέα οι θύλακες ποσα χρόνια μπορούν να μείνουν ζωντανοί?
Γίνεται να επαναφέρω θύλακες που έχουν σταματήσει εδω και 2 χρόνια να βγάζουν τρίχες, πχ κροτάφους?

Ξέχασα να αναφέρω πως αν και δεν έχω κάνει χρήση minox μέχρι τώρα, την κάνω με συνδυασμό airol σε κροτάφους για αυξημένη απορρόφηση, μπας και σώσω τίποτα.
Το πολύ πολυ αν σταματήσει να με πιάνει σε 3 χρόνια, μπορώ τουλάχιστον να το γυρίσω σε dutasteride μαζί με κάποιο pgd2-blocker για να κρατήσω τα gains οσο γίνεται.

weznem

Well-Known Member
δεν ειναι σωστο να πας στα πιο δυνατα βλεπε αιρολ,μετα τι θα βαλεις οταν θα χασει σε δυναμη η μινοξιδιλη?ξεκινα μινοξιδια σε κανα χρονο που θα κρινεις αν εισαι σε στασιμοτητα τωτα πετας και αιρολ δεν παμε απο το τελος στην αρχη αλλα παο την αρχη στο τελος..
αισθηση μου με αυτα που λες οτι εχεις επιθετικη τριχοπτωση ποτε δυστυχως για εσενα αν δεν κουμπωσεις φινα δεν θα κανεις και πολλα..σε βαθος χρονου..αν ξεκινησεις ειναι αυτονοητο οτι θα σε παρακολουθει ενδοκρινολογος μην κοιτας τις μαλακιες που κανουν αλλοι.αυτο ομως δεν σε εξασφαλιζει απολυτα π.χ.(επειτα απο γενικο τσεκαπ σε νοσοκομειο βγαινοντας(με πολυ καλες εξετασεις)καρδιακη ανακοπη και τελος).πιθανοτητες να σου συμβει?5% ποτε δεν θα ξερεις ομως αν εισαι εσυ μεσα στους 5 απο τους 100..στο τελος το μαθαινεις ειτε απο την καλη ειτε απο την αναποδη.
απορια:εδω φοβασαι την φινα σε σχεση με εγκεφαλο και θα βαλεις ντουταστεριδη??? μαλλον κατι δεν εχεις διαβασει καλα..

BigNick

New Member
weznem είπε:
δεν ειναι σωστο να πας στα πιο δυνατα βλεπε αιρολ,μετα τι θα βαλεις οταν θα χασει σε δυναμη η μινοξιδιλη?ξεκινα μινοξιδια σε κανα χρονο που θα κρινεις αν εισαι σε στασιμοτητα τωτα πετας και αιρολ δεν παμε απο το τελος στην αρχη αλλα παο την αρχη στο τελος..
αισθηση μου με αυτα που λες οτι εχεις επιθετικη τριχοπτωση ποτε δυστυχως για εσενα αν δεν κουμπωσεις φινα δεν θα κανεις και πολλα..σε βαθος χρονου..αν ξεκινησεις ειναι αυτονοητο οτι θα σε παρακολουθει ενδοκρινολογος μην κοιτας τις μαλακιες που κανουν αλλοι.αυτο ομως δεν σε εξασφαλιζει απολυτα π.χ.(επειτα απο γενικο τσεκαπ σε νοσοκομειο βγαινοντας(με πολυ καλες εξετασεις)καρδιακη ανακοπη και τελος).πιθανοτητες να σου συμβει?5% ποτε δεν θα ξερεις ομως αν εισαι εσυ μεσα στους 5 απο τους 100..στο τελος το μαθαινεις ειτε απο την καλη ειτε απο την αναποδη.
απορια:εδω φοβασαι την φινα σε σχεση με εγκεφαλο και θα βαλεις ντουταστεριδη??? μαλλον κατι δεν εχεις διαβασει καλα..

Βασικά ο λόγος που σκεφτόμουν τη χρήση airol ειναι οτι θέλω τη μέγιστη δυνατή επανέκφυση στους κροτάφους αφου δέν εχω πολλά χρόνια που άρχισε το hairline να υποχωρεί και ίσως μπορώ να το βελτιώσω.
Στο vertex προφανώς με σκέτη μινοξιδίλη και κάποιο DHT-Blocker κάνω δουλεία, όμως στους κροτάφους (ακόμα και αν ειναι αρχή) μπορώ να κάνω δουλειά με σκέτη μινοξιδίλη?
Φοβάμαι μην δεν κάνω τίποτα με σκέτη μινοξ στους κροτάφους και χάσω τον χρόνο μου και τους θύλακες.

Όσον αφορά την επίδραση φιναστερίδης στον εγκέφαλο, δεν φαίνεται να συμβαίνει συχνά και αυτο με οδηγεί στο συμπέρασμα οτι ίσως ειναι προιόν κατάθλιψης και δέν εχει να κάνει τοσο με την καταστολή του 5ΑR.
Oύτως η άλλως το 5ΑR δεν καταστέλεται 100% αλλά μέχρι 75%.

Παρεπιπτόντως μιας και το zyrtek σε σταγόνες ειναι φτήνο θα χρησιμοποιήσω και αυτό μαζι με proscar μπας και δώ επανέκφυση.

weznem

Well-Known Member
BigNick είπε:

Βασικά ο λόγος που σκεφτόμουν τη χρήση airol ειναι οτι θέλω τη μέγιστη δυνατή επανέκφυση στους κροτάφους αφου δέν εχω πολλά χρόνια που άρχισε το hairline να υποχωρεί και ίσως μπορώ να το βελτιώσω.
Στο vertex προφανώς με σκέτη μινοξιδίλη και κάποιο DHT-Blocker κάνω δουλεία, όμως στους κροτάφους (ακόμα και αν ειναι αρχή) μπορώ να κάνω δουλειά με σκέτη μινοξιδίλη?
Φοβάμαι μην δεν κάνω τίποτα με σκέτη μινοξ στους κροτάφους και χάσω τον χρόνο μου και τους θύλακες.

Όσον αφορά την επίδραση φιναστερίδης στον εγκέφαλο, δεν φαίνεται να συμβαίνει συχνά και αυτο με οδηγεί στο συμπέρασμα οτι ίσως ειναι προιόν κατάθλιψης και δέν εχει να κάνει τοσο με την καταστολή του 5ΑR.

Παρεπιπτόντως μιας και το zyrtek σε σταγόνες ειναι φτήνο θα χρησιμοποιήσω και αυτό μαζι με proscar μπας και δώ επανέκφυση.

πρπει να διαβασεις καλα το φορουμ η φινα ευθυνεται για κατθλιψη και αναφερεται και αυτο ως παρενεργεια,οπως οτι κανει ζημια σε νευροορμονες υπαρχει θρεντ και γι αυτο.. διαφωνα πρωτα πρπει να δεις τι μπορει να σου δωσει η μινοξιδιλ σκετη,ακομα και αν δεν βγαλεις τριχες δεν πεθαινει ο θυλακας φου παιρνει μινοξιδια(στην αρχη)επειτα πετας αλοιφη κορτιζονης για γρηγορη επανεκφυση και μετα παλι σκετη μινοξιδιλ δι βασε καλα το φορουμ δεν γινεται να λεμε τα ιδια συνεχεια διοτι γεμιζουμε θρεντ με τα ιδια πραγματα..καλοπροαιρετα το λεω αν δεν διαβασεις δεν κανουμε δουλεια ειναι βαρετο αλλα πρεπει..στην τελικη εμεις μαλακες ειμασταν που διαβαζαμε για μερες 120 σελιδες ενα θρεντ?γενικα το λεω δεν απευθυνομαι σε εσενα φιλε,μην νωσεις ασχημα..

BigNick

New Member
weznem είπε:
BigNick είπε:

πρπει να διαβασεις καλα το φορουμ η φινα ευθυνεται για κατθλιψη και αναφερεται και αυτο ως παρενεργεια,οπως οτι κανει ζημια σε νευροορμονες υπαρχει θρεντ και γι αυτο.. διαφωνα πρωτα πρπει να δεις τι μπορει να σου δωσει η μινοξιδιλ σκετη,ακομα και αν δεν βγαλεις τριχες δεν πεθαινει ο θυλακας φου παιρνει μινοξιδια(στην αρχη)επειτα πετας αλοιφη κορτιζονης για γρηγορη επανεκφυση και μετα παλι σκετη μινοξιδιλ δι βασε καλα το φορουμ δεν γινεται να λεμε τα ιδια συνεχεια διοτι γεμιζουμε θρεντ με τα ιδια πραγματα..καλοπροαιρετα το λεω αν δεν διαβασεις δεν κανουμε δουλεια ειναι βαρετο αλλα πρεπει..στην τελικη εμεις μαλακες ειμασταν που διαβαζαμε για μερες 120 σελιδες ενα θρεντ?γενικα το λεω δεν απευθυνομαι σε εσενα φιλε,μην νωσεις ασχημα..

Σε πoio thread αναφέρεσαι που μιλάει για νευρορμόνες κτλ στις παρενέργειες της fina?
Θα το διαβάσω ολο για να μάθω.

weznem

Well-Known Member
http://www.hairlossgr.com/forum/thread-3716.html διαβασε εδω δεν ειναι μεγαλο..

BigNick είπε:
weznem είπε:
BigNick είπε:

Σε πoio thread αναφέρεσαι που μιλάει για νευρορμόνες κτλ στις παρενέργειες της fina?
Θα το διαβάσω ολο για να μάθω.

http://www.hairlossgr.com/forum/thread-3716.html
http://www.hairlossgr.com/forum/thread-289.html
http://www.hairlossgr.com/forum/thread-2957.html
http://www.hairlossgr.com/forum/thread-2957.html
http://www.hairlossgr.com/forum/thread-2731.html
http://www.hairlossgr.com/forum/thread-167.html
ψαξε το φορουμ θα βρεις και αλλα μερικα προχειρα σου εβαλα..

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

crossfire

Well-Known Member
rocknrolla είπε:
Βεβαίως, για την κατάθλιψη που σε ρίχνει η τριχόπτωση έρευνες δε θα βρεις, αλλά μπορείς να ρωτήσεις τον κόσμο εδώ μέσα για ανέκδοτες μαρτυρίες.

+1
αυτο που εχω πει εκατονταδες φορες και οι περισσοτεροι αντιδρουν....
μην ακουτε κανεναν να σας τρομοκρατει....βαλτε σε μια ζυγαρια τα υπερ και τα κατα της φινας και αποφασιστε ΜΟΝΟΙ σας....μην επηρεαζεστε.....κρατηστε υποψιν σας τα αρνητικα της φινας,βεβαιως,αλλα μην ΕΠΗΡΕΑΖΕΣΤΕ.
Η τρομοκρατια που υπαρχει σε αυτο το φορουμ απεναντι στη φινα,ειμαι 100% βεβαιος οτι μεταδιδεται απο μελος σε μελος χωρις να την εχουν παρει.
Υπαρχουν 4 ειδων μελη
α)αυτοι που πηραν φινα και τους εβγαλε πραγματικες παρενεργειες
β)αυτοι που δεν πηραν ποτε και φοβουνται να παρουν γιατι τρομοκρατηθηκαν απο τους α'.
γ)αυτοι που δεν πηραν ποτε γιατι διαβασαν μια ερευνα που προσπαθει να τους επιβαλλει το προβλημα
δ)αυτοι που ειναι norwood 5 και πανω και η φινα δεν προκειται να τους κανει τιποτα γιατι εχουν χασει το τρενο της τριχοπτωσης...οι ιδιοι αν ηξεραν για τη φινα πριν ανεβουν κλιμακα,θα ειχαν παρει 1000%.

γ και δ , τα πιο επικινδυνα

η μειωμενη λιμπιντο ειναι παρενεργεια της φινας
η καθολου λιμπιντο ειναι καθαρα ψυχολογικο

το μεγαλυτερο κακο ομως δεν ειναι αυτο....το μεγαλυτερο κακο ειναι οτι ο συνδιασμος φινα και forum,σε κανει για πρωτη φορα στη ζωη σου να τεσταρεις πραγματα να δεις αν πανε καλα,κατι που δεν θα το εκανες ποτε....σου μπαινουν ιδεες για πραγματα που δεν σου συμβαινουν.

αναρωτιεσαι γιατι π.χ δεν ειχες πρωινη στυση σημερα το πρωι....κατι που μπορει να σου ειχε συμβει αλλες 100 φορες στο παρελθον αλλα δεν καθοσουν να το τεσταρεις γιατι θεωρουσες τη ζωη σου προ φινας φυσιολογικη ενω τωρα οχι.

φιλικα

weznem

Well-Known Member
crossfire είπε:
rocknrolla είπε:
η μειωμενη λιμπιντο ειναι παρενεργεια της φινας
η καθολου λιμπιντο ειναι καθαρα ψυχολογικο

το μεγαλυτερο κακο ομως δεν ειναι αυτο....το μεγαλυτερο κακο ειναι οτι ο συνδιασμος φινα και forum,σε κανει για πρωτη φορα στη ζωη σου να τεσταρεις πραγματα να δεις αν πανε καλα,κατι που δεν θα το εκανες ποτε....σου μπαινουν ιδεες για πραγματα που δεν σου συμβαινουν.

αναρωτιεσαι γιατι π.χ δεν ειχες πρωινη στυση σημερα το πρωι....κατι που μπορει να σου ειχε συμβει αλλες 100 φορες στο παρελθον αλλα δεν καθοσουν να το τεσταρεις γιατι θεωρουσες τη ζωη σου προ φινας φυσιολογικη ενω τωρα οχι.

φιλικα

συμφωνω φιλε αλλα οπως ολα στη ζωη εχουν 2 οψεις τι θελω να πω
αν δεν παρακολουθεις το φορουμ δεν επηρεαζεσαι ψυχολογικα και εχεις δικιο και βραχυπροθεσμα εισαι κομπλε..απο την αλλη αν παρακολουθεις εισαι ενημερωμενος και ισως προλαβεις ενα κακο στην αρχη του..εν ολιγοις προς γκρεμος και πισω ρεμα που λενε..ακουγεται κοινοτυπο αλλα το μυστικο ειναι καπου στην μεση,ενημερωση-οχι πανικος-προσοχη..
διαφωνω μονο που λες δεν εξαφανιζει την στυση η φινα, οκαθε ενας αντιδρα διαφορετικα δεν υπογραφουμε συμβολαια μπορει εκεινος να ειχε προδιαθεση στυτικης δυσλειτουργιας μελλοντικη και με την φινα να εφερε το προβλημα νωριτερα που εχει ως συνεπεια να μην εξαλειφθουν τα sides ευκολα...ποτε δεν ξερεις τον οργανισμο πως αντιδρα.
καταληγω σε κατι που θεωρω και το σημαντικο σε σχεση με την φινα που επηρεαζει ανθρωπους κτλ.που συζηταμε ολα αυτα γινονται επειδη η μερκ ψευδεται και δεν εχουν μονο 2%παρενεγειες σε οσους την κουμπωνουν και αυτο επιβεβαιωνεται ευκολα στο φορουμ που διακρινεις οτι λιγο η πολυ οσοι την κουμπωσαν ειδαν παρενεργειες,ειτε λιγες ειτε σημαντικες, ολοι ειδαν ομως και εκει κολλας και ειναι λογικο θα ελεγα αν σε ενδιαφερει να γνωριζεις τι συμβαινει σε σχεση με τον οργανισμο σου..

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα