Γιατι το Total Donor Capacity είναι κάτι που ΔΕΝ ισχύει!

Anastasakis Hair Clinic

Κλινική αποκατάστασης τριχωτού
Ξέρω οτι για μια ακομα φορα γινομαι ο ενοχλητικός που προσβάλω "τα Θεία" και ...αμφισβητώ την εγκυρότητα της μέτρησης του Total Donor Capacity.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ απολυτως ότι για τους μη-ιατρούς ειναι μια ...μέτρηση που τους δινει μια αίσθηση (ψευδο-) ασφάλειας όπως και μια (ψευδο-) ασφάλεια ότι για να μετραει η τάδε κλινική το Total Donor Capacity, αρα ΞΕΡΕΙ τι κάνει και μάλιστα θα το κάνει και ΣΩΣΤΑ!
Αυτα δυστυχως ειναι ευσεβεις πόθη και πρόσευχες...

Εχω ξαναπει πως οι έμπειροι ιατροι ΔΕΝ χρειάζονται την (ψευτο-) μέτρηση του Total Donor Capacity, με τον ιδιο τρόπο που ένας έμπειρος ποδοσφαιριστης δεν χρειάζεται να λύσει τις δεκάδες εξισωσεις πως να βρει την μπάλα που του έρχεται από σεντρα ακριβως εκει που θέλει: απλα το κάνει, αν θυμάστε ενα απιστευτο γκολ του Zidane. :)

Άπειροι ιατροι (ή οποιος/α τελοσπάντων βγαζει τα μοσχευματα), ΝΑΙ, το χρειάζονται, ειναι προτιμότερο να έχουν ένα μπουσουλα απο το κάνουν οτι τους κατέβει μέχρι να μάθουν lege artis συγκομιδη.

Τα προβληματα ξεκινάνε οταν οι μη-ιατροι θεωρούν τη μετρηση του Total Donor Capacity ως ΑΚΡΙΒΗ, ΕΓΚΥΡΗ και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ.
Μετα, θεωρουν πως οποιος τους ...μετρησει το Total Donor Capacity ειναι και σοβαρος ιατρός = και ικανος
Και φυσικα οποιος δεν την μετρησει, ειναι χειροτερος απο αυτον που την μέτρησε.
Απλοϊκοί συνειρμοί που δυστυχως οδηγούν συχανα σε ευκολα ψευδως θετικα και ψευδως αρνητικα συμπερασματα.

Η μέτρηση του Total Donor Capacity:
1. Ναι δειχνει οτι ο ιατρός κάτι μετράει στη δότρια = σεβεται την ανησυχια του ασθενούς (αλλα κάλλιστα μπορει να το κανει ως SALES TRICK!)
2. Ναι δειχνει ενασχόληση του ιατρού με τον ασθενή = δεν ειναι προχειρος (αλλα κάλλιστα μπορει να το κανει ως SALES TRICK!)
3. Αρεσει στον ασθενη και του δινει την ψευδαισθηση της ακρίβειας, εγκυροτητας και αξιοπιστιας. (αλλα κάλλιστα μπορει να ειναι SALES TRICK!)
4. ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ!

Συγνωμη κυριες και κυριοι, τα εχω ξαναπει και τα ξαναλέω.
Προσοχη οταν σας λενε για Total Donor Capacity!

Δειτε το παρακάτω περιστατικό προς συζητηση.
Ελπίζω να συμμετεχει ο @CVIAL
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Anastasakis Hair Clinic

Κλινική αποκατάστασης τριχωτού
Ο Νικος ηρθε μετα από 2 FUE σε κλινική μεγάλου Θεραπευτηριου που παρουσιάζεται ως cutting edge τελευταια...
DSC09457.JPG


DSC09461.JPG

DSC09449.JPG
DSC09452.JPG

DSC09454.JPG
DSC09460.JPG
DSC09461.JPG
 

Συνημμένα

  • DSC09458.JPG
    DSC09458.JPG
    1.2 MB · Προβολές: 40
  • DSC09457.JPG
    DSC09457.JPG
    1.2 MB · Προβολές: 37

Anastasakis Hair Clinic

Κλινική αποκατάστασης τριχωτού
Εικόνα ΜΕΤΑ την ΜΕΤ που θα ανακοινωσω αργότερα πόσα μοσχευματα πήρα (Μαντέψτε ελεύθερα)

DSC09538.JPG
DSC09539.JPG
DSC09540.JPG
DSC09542.JPG
DSC09546.JPG
 

Anastasakis Hair Clinic

Κλινική αποκατάστασης τριχωτού
Εικόνα στους 8 μήνες ΧΩΡΙΣ αγωγή!

Εκανα ότι μπορουσα στο hairline με τα λίγα μοσχευματα που ο ασθενής "επετρεψε" μιας και ο καημός του ηταν η κορυφη

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Δεν το θεωρω κάποιο αντικειμενικα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Υποκειμενικα, δλδ βασει αρχικου υλικού πήγαμε εξαιρετικα, αλλα δενειναι ένα αντικειμενικα WOW περιστατικό!
Το αποτέλεσμα το παρουσιάζω ΚΥΡΙΩΣ για την ΔΟΤΡΙΑ!!
Πως ενω εβγαλα ΠΟΛΥ περισσοτερα από αυτα που ...επετρεπε η μέτρηση, η δότρια ειναι ΑΨΟΓΗ και έχει να μου δωσει και άλλα στο μέλλον (Εμένα, γιατι το πρόγραμμα δεν συμφωνει :) )

DSC09396(1).jpg
DSC09399(1).jpg
DSC09401.JPG
DSC09404(1).jpg
DSC09405(1).jpg

DSC09407.JPG
DSC09406.JPG



DSC09410.jpg


DSC09409(1).jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:

bobby

Well-Known Member
Κανά 1800-2000;

Η δότρια του είναι αραιή και με χαμηλή κάλυψη πριν τον αναλάβετε, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να βγουν και άλλα γκραφτ ώστε να διορθώσει πάνω (μπροστά και Κράουν). Και καλά κάνετε που του το προτείνετε και αυτός που το υιοθέτησε. Το ίδιο θα έκανα και εγώ. Ας είναι πολύ αραιή αλλα ομοιόμορφη η δότρια, δεν πειράζει αρκεί να δοθεί καλύτερη κάλυψη πάνω. Τον βοηθάει το salt & pepper ώστε να μετριάζονται τα κενά της αραιής δότριας.

Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και πρέπει να τυγχάνει της ανάλογης αντιμετώπισης. Για εμένα είναι ορθή η αντιμετώπιση, αν βάλει και μερικά γένια θα γίνει άλλος άνθρωπος.

Προφανώς το TDC δεν είναι «ευαγγέλιο» γιατί υπάρχουν και ποιοτικοί παράγοντες (χρώμα, αντίθεση με δέρμα, κατσαρό ή ίσιο μαλλί κλπ) είναι όμως μια σοβαρή ένδειξη τουλάχιστον της δυσκολίας ή ευκολίας του περιστατικού, δεν συμφωνείτε σε αυτό;
 
Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεν θα μπω στην ουσία της συζήτησης για το TDC. Όταν έχω περισσότερο καιρό (επειδή τρέχω αυτή την περίοδο) ευχαρίστως να το συζητήσουμε. Η συγκεκριμένη περίπτωση (στις φωτό που βλέπουμε) είναι προφανές ότι δεν είναι ενδεικτικό παράδειγμα για 2 κυρίως λόγους. Πρώτον γιατί έχει τρίχα σπαστή και ξηρή που δίνει εξαιρετικό όγκο (aka κάλυψη), μια παράμετρος που δεν είναι στην φόρμουλα του TDC (αλλά οι γιατροί που το χρησιμοποιούν σε τέτοιες περιπτώσεις εφαρμόζουν έναν μειωτικό συντελεστή). Δεύτερον, γιατί το μήκος του μαλλιού είναι πολύ μεγάλο, υπερβολικό για τα γούστα πολλών και άρα προσθέτει πολλαπλή κάλυψη. Το μήκος του μαλλιού είναι ίσως η πιο σημαντική παράμετρος μετά την διάμετρο της τρίχας και μπορεί να αλλοιώσει την εικόνα ενός αποτελέσματος. Το TDC είναι βασισμένο σε ένα σχετικά κοντό μήκος μαλλιού στην δότρια περιοχή, όπως είναι η νόρμα στις περισσότερες περιπτώσεις, όχι όμως αυτής εδώ.
 

Anastasakis Hair Clinic

Κλινική αποκατάστασης τριχωτού
Δεν θα μπω στην ουσία της συζήτησης για το TDC. Όταν έχω περισσότερο καιρό (επειδή τρέχω αυτή την περίοδο) ευχαρίστως να το συζητήσουμε. Η συγκεκριμένη περίπτωση (στις φωτό που βλέπουμε) είναι προφανές ότι δεν είναι ενδεικτικό παράδειγμα για 2 κυρίως λόγους. Πρώτον γιατί έχει τρίχα σπαστή και ξηρή που δίνει εξαιρετικό όγκο (aka κάλυψη), μια παράμετρος που δεν είναι στην φόρμουλα του TDC (αλλά οι γιατροί που το χρησιμοποιούν σε τέτοιες περιπτώσεις εφαρμόζουν έναν μειωτικό συντελεστή). Δεύτερον, γιατί το μήκος του μαλλιού είναι πολύ μεγάλο, υπερβολικό για τα γούστα πολλών και άρα προσθέτει πολλαπλή κάλυψη. Το μήκος του μαλλιού είναι ίσως η πιο σημαντική παράμετρος μετά την διάμετρο της τρίχας και μπορεί να αλλοιώσει την εικόνα ενός αποτελέσματος. Το TDC είναι βασισμένο σε ένα σχετικά κοντό μήκος μαλλιού στην δότρια περιοχή, όπως είναι η νόρμα στις περισσότερες περιπτώσεις, όχι όμως αυτής εδώ.θα ανεβασω βιντεο

Θα ανεβασω βιντεο να δειτε πως ανεξαρτητα από το μηκος, η δοτρια ειναι μια χαρα!
ΔΕΝ ειναι θεμα μηκους
ΔΕΝ ειναι θεμα κυματισμού
Υπαρχουν αυτα αλλα δεν ειναι η αιτια!
Θα ηταν πολυ αφελες να ειχα βασιστει σε αυτα τα στοιχεια....
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εγώ κρίνω με αυτά που βλέπω. Ευχαρίστως να ποστάρετε και άλλες φωτό με μικρότερο μήκος να τις σχολιάσουμε. Βάση της εμπειρίας απο την δική μου δότρια και έχοντας παρόμοιο μαλλί με του κυρίου εδώ μπορώ να πω ότι το TDC υπό εκτιμά την δότρια κατά 25% περίπου όταν υπάρχουν μη μετρήσιμα χαρακτηριστικά (contrast δέρματος/τρίχας, σγουρό/σπαστό μαλλί, ξηρό vs λιπαρό) και σίγουρα δεν είναι θέσφατο, δηλαδή δεν έχει ακρίβεια είναι μια χοντρή προσέγγιση, ένας μπούσουλας. Πολλές φορές δε με την τεχνική της ομογενοποίησης μπορείς να υπερβείς τα νούμερα αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα. Πάντως το σωστό μήκος στο οποίο δεν πρέπει να φαίνεται άσχημα μια δότρια δεν μπορεί να είναι πάνω από 1cm. Μην ξεχνάμε επίσης και τον φωτισμό, πως φαινόμαστε σε εξωτερικό περιβάλλον σε πιο σκληρές συνθήκες.
 

Anastasakis Hair Clinic

Κλινική αποκατάστασης τριχωτού
@CVIAL μπορεις να δεις το βιντεο εδω

Screenshot 2023-06-13 at 12-07-51 Περιστατικό Μεταμόσχευσης Μαλλιών - Anastasakis Hair Clinic.png


Θα δεις οτι χτενιζω σε πολλα σημεια τη δοτρια που ειναι εμφανες οτι δεν έχει μονο κάλυψη αλλα και ΟΓΚΟ μαλλιου.
Επίσης, ΑΝ χρειαστει ο ασθενης ειναι available για ...verification.

Αυτα που πρπεπει να κρατησουν οι ενδοαφερομενοι ειναι τα εξης
1. Οπως ειπε εξαιρετικα ο @bobby μονολεκτικα, η TDC μεσω του λογισμικου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.
2. οποιος σας ...μετρησει το Total Donor Capacity ΔΕΝ ειναι απαραιτητα ικανος στην ΜΕΤ
3. Οποιος ΔΕΝ την μετρησει, δεν ειναι απαραιτητα χειροτερος απο αυτον που την μέτρησε.

Δειτε περιστατικα των ιατρων ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ (γιατι πισω από κλειστες πόρτες , ο καθενας λεει και δειχνει οτι εχει κανει μεταμόσχευση και στυον Ρουβα :))
Επίσης, δειτε αν μπορειτε να βρειτε ΒΙΝΤΕΟ περιστατικων των ιατρων! Στις φωτογραφιες πολλα γινονται, στα βινετο οχι!
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Το είδα το βίντεο αλλά δεν έχει πρακτικά κάποια διαφορά από τις φωτό. Είναι το ίδιο πράγμα. Έχει πολύ μεγάλο μήκος. Ο όγκος έρχεται από την σπαστη και ξηρή τρίχα σε συνδυασμό με το μήκος η τρίχα στην δότρια. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν έχει νόημα να μιλάμε για το TDC. Έχοντας πειραματιστεί με το δικό μου (παρόμοιο σε χαρακτηριστικά μαλλί) υπάρχει τεράστια διαφορά στα 8mm (όπως συνήθως κρατάει κάποιος μια δότρια) σε σχέση με 6-7cm όπως εδώ. Για τα 1.2.3 συμφωνώ.
 
Τελευταία επεξεργασία:

bobby

Well-Known Member
Το ότι κάνει κάποιος μετρήσεις είναι μία ένδειξη (σοβαρή για εμένα που είμαι μηχανικός) ότι αντιμετωπίζει με τεχνοκρατικό τρόπο την ΜΜ.

Αυτό ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν σημαίνει τίποτα απολύτως για την ικανότητα του ως γιατρός ΜΜ. Τι να τις κάνω τις μετρήσεις αν τελικά καταλήξω σαν γίδι?

Συμφωνώ και στα τρία, αλλά πιστεύω ότι όποιος γιατρός το προσεγγίζει το θέμα και τεχνοκρατικά (μετρήσεις) και όχι μόνο με το σούπερ ντούπερ έμπειρο μάτι του (που σαφώς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, ιδιαίτερα για περιπτώσεις όπως του φίλου που πλέον έχει μια εμφανέστατα καλή κάλυψη συμπεριλαμβανομένων των καλών χαρακτηριστικών του μαλλιού του), μειώνει τις πιθανότητες αστοχίας.

Η Ιατρική είναι και αυτή μια «τεχνική» επιστήμη (ιδιαίτερα ο χειρουργικός τομέας) με αντικείμενο ένα ζωντανό οργανισμό τον άνθρωπο. Η εμπειρία παίζει τεράστιο ρόλο (γιατί μήπως δεν παίζει στους μηχανικούς?) αλλά πρέπει να ακολουθείς και την διαδικασία (δηλαδή κάποιου τύπου checklist) γιατί αλλιώς όσο έμπειρος και να είσαι το λάθος καραδοκεί. Η υπερβολική σιγουριά είναι κύριος παράγοντας στα ατυχήματα, το ίδιο πιστεύω ισχύει (σε μικρότερο βαθμό βέβαια λόγω της φύσης του αντικειμένου – ενασχόλησης με έμβιο όν, οπότε τεράστια η προσοχή). Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν εντάσσω τις μετρήσεις, ως μέρος του checklist, ότι αυτό που βλέπω με το σούπερ-ντούπερ έμπειρο μάτι και ξέρω ότι θα το κάνω επιτυχώς, να το επιβεβαιώσω και με κάποιες μετρήσεις.

Για εμένα το σούπερ αρνητικό είναι η μη σταθερότητα αποτελεσμάτων δηλαδή η ασφάλεια. Προτιμώ ένα γιατρό που στο 80% φτιάχνει 7άρια-8αρια, 19% 9αρια-10αρια και 1% κάτω από 6άρια παρά ένα γιατρό που φτιάχνει 50% 9άρια-10άρια και 50% κάτω από 6άρια…ή και τραγωδίες…. Όλοι οι γιατροί μπορεί να έχουν κάποια «κακά» αποτελέσματα (κακή φύτρωση? Κακός σχεδιασμός? Κακό πλάνο? Ιδιοσυγκρασία ασθενή? Καλλιέργεια great expectation στον ασθενή? Ή συνδυασμούς τους). Σημασία έχει αυτά να αποτελούν πολύ μικρό ποσοστό στο «σκορ» τους…..
 

Anastasakis Hair Clinic

Κλινική αποκατάστασης τριχωτού
Το είδα το βίντεο αλλά δεν έχει πρακτικά κάποια διαφορά από τις φωτό. Είναι το ίδιο πράγμα. Έχει πολύ μεγάλο μήκος. Ο όγκος έρχεται από την σπαστη και ξηρή τρίχα σε συνδυασμό με το μήκος η τρίχα στην δότρια. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν έχει νόημα να μιλάμε για το TDC. Έχοντας πειραματιστεί με το δικό μου (παρόμοιο σε χαρακτηριστικά μαλλί) υπάρχει τεράστια διαφορά στα 8mm (όπως συνήθως κρατάει κάποιος μια δότρια) σε σχέση με 6-7cm όπως εδώ. Για τα 1.2.3 συμφωνώ.
Αν δεις, χτενιζω και ανοιγω το μαλλι πληρως και το δερμα απο μεσα φαινεται κανομικα, χωρις κενα ή πολυ ...ασπριλα.
Το TDC βασιζεται στην προβλεψη της κάλυψης στο μέλλον, οποτε ΟΛΑ πρεπει να λαμβανονται υπ' οψιν.
Το λογικο σφαλμα στην μετρηση TDC που, κατα την γνωμη μου, εργαλειοποιειται για λογους πωλήσεων οπως εξηγησα, ειναι οτι
προσπαθει ΔΗΘΕΝ να αντικειμενικοποιήσει ενα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ metric, που μάλιστα ΔΕΝ παραμενει και σταθερο στη διάρκεια ζωής.

Κατλαβαινω αυτο που γραφει οι @bobby οτι τον καθησυχαζει κατα καποιο τροπο η τεχνοκρατική προσεγγιση, ΣΥΜΦΩΝΩ και θελει προσοχη!
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Μάλλον εδώ υπάρχει μια σύγχυση. Οι «σωστοί» γιατροί υπολογίζουν (και χρησιμοποιούν) το TDC μόνο σε περιπτώσεις σταθεροποιημένης ΑΑ (λόγω φαρμάκων ή ηλικίας). Αν η ΑΑ δεν είναι σταθεροποιημένη δεν υπάρχει TDC.
 

Anastasakis Hair Clinic

Κλινική αποκατάστασης τριχωτού
Μάλλον εδώ υπάρχει μια σύγχυση. Οι «σωστοί» γιατροί υπολογίζουν (και χρησιμοποιούν) το TDC μόνο σε περιπτώσεις σταθεροποιημένης ΑΑ (λόγω φαρμάκων ή ηλικίας). Αν η ΑΑ δεν είναι σταθεροποιημένη δεν υπάρχει TDC.
1. Σταθεροποιημενη ΑΓΑ υπάρχει μόνο στο σταδιο 6 ή 7
2. Αυτο που εννοώ οτι ΔΕΝ παραμενει σταθερο ειναι η ΔΟΤΡΙΑ:
α) Αφενός αραιωνει μετα τα χρόνια λόγω senility
β) Γκριζαρει = αλλάζει η αντίθεση με το υποκειμενο δερμα
γ) Το μήκος μαλλιού μπορει να αλλάξει
δ) Καποιοι εικάζουν οτι οι φκριζες ή λευκες τριχες ειναι ΠΙΟ χοντρες
Η επίδραση αυτων των παραμετρων ειναι συνολικα σε μεγάλο βαθμό απρόβλεπτη
ΑΡΑ, αν κανεις μιλαγε για TDC μιλάει με ΠΑΡΟΝΤΑ δεδομενα και μόνο = ΔΕΝ ειναι total ....
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Σταθεροποιημένη με την απόλυτη έννοια ναι δεν υπάρχει. Μια φαρμακευτική αγωγή όμως σε συνδυασμό με τακτική παρακολούθηση και αναπροσαρμογή της θεραπείας (αν χρειάζεται) κάνει την εξέλιξη της ΑΑ προβλέψιμη στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Εκεί πλέον το TDC έχει έννοια.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα