Γιατί γίνεται μεταμόσχευση με τριχοθυλάκια που έχουν παρθεί όχι από την ΑΣΦΑΛΗ δότρια περιοχή?

MoserGr

Member
Έχω δει ότι η ασφαλή δότρια περιοχή είναι κοντά στο σβέρκο περίπου μέχρι και το ύψος των αυτιών.

Παρατηρώ ότι σε αρκετέες επεμβάσεις παίρνουν μοσχεύματα και από αρκέτα πιο ψηλά (κοντά στην crown). Aυτό δεν είναι ρίσκο? Δεν υπάρχει κίνδυνος οι τρίχες αυτές να πέσουν ή απλά βασιζόμαστε στην φαρμακευτική αγωγή?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

ManCyprus87

Well-Known Member
Φυσικά και είναι ρίσκο να παρθούν τα τριχθυλάκια από τη μη ασφαλή δότρια περιοχή, είτε παίρνει κανείς φαρμακευτική αγωγή είτε όχι.
Σε καμία περίπτωση δε πρέπει να παίρνονται τριχοθυλάκια απο εκεί.

MoserGr

Member
σοβαρα?

εμενα μου πηραν και απο εκει μοσχευματα. πηραν απο ολη την περιοχη μεχρι κοντα στο crown. βεβαια δεν ειχα θεμα αραιωσης στο crown.

JimKan1

Well-Known Member
Μπορεις να παρεις τριχοθυλακια απ’τη "μη ασφαλη περιοχη" , σχεδον ολοι οι υψηλου επιπεδου γιατροι το κανουν, θα εχεις θεμα μονο σε περιπτωση που φτασεις NW6-NW7 που αυτες οι τριχες αραιωνουν και μπορει να πεσουν, με αυτον τον τροπο καταφερνουν και παιρνουν περισσοτερα τριχοθυλακια χωρις να μαδανε τη δοτρια

MoserGr

Member
στο crown δεν εχω απολυτως κανενα θεμα. ουτε δειγμα αραιωσης παρολο που η αραιωση ξεκινησε πριν αρκετα χρόνια, το crown μου ειναι απολυτως αθικτο. αρα φανταζομαι δεν θα προχωρησει εκει η αραιωση εφοσον τοσα χρονια δεν εχει πειραχτει?

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Μπορεις να παρεις τριχοθυλακια απ’τη "μη ασφαλη περιοχη" , σχεδον ολοι οι υψηλου επιπεδου γιατροι το κανουν, θα εχεις θεμα μονο σε περιπτωση που φτασεις NW6-NW7 που αυτες οι τριχες αραιωνουν και μπορει να πεσουν, με αυτον τον τροπο καταφερνουν και παιρνουν περισσοτερα τριχοθυλακια χωρις να μαδανε τη δοτρια
Δεν το κάνουν χωρίς έλεγχο. Οι υψηλού επιπέδου γιατροί πάντα αφήνουν μια ασφαλή ζώνη γύρω από την περιοχή που βλέπουν ότι έχει επηρεασθεί. Όσο μεγαλύτερος είσαι σε ηλικία τόσο μεγαλύτερη βεβαιότητα υπάρχει. Η ασφαλής περιοχή στην FUE είναι μια δυναμική περιοχή και μεταβάλλεται από κεφάλι σε κεφάλι.

JimKan1

Well-Known Member
Δεν το κάνουν χωρίς έλεγχο. Οι υψηλού επιπέδου γιατροί πάντα αφήνουν μια ασφαλή ζώνη γύρω από την περιοχή που βλέπουν ότι έχει επηρεασθεί. Όσο μεγαλύτερος είσαι σε ηλικία τόσο μεγαλύτερη βεβαιότητα υπάρχει. Η ασφαλής περιοχή στην FUE είναι μια δυναμική περιοχή και μεταβάλλεται από κεφάλι σε κεφάλι.

Ναι φυσικα, μολις ειδα περιστατικο Bruno Ferreira που κανει ακριβως αυτο που λες

IMG_1485.jpeg

Εχω δει απο Ζαρεβ σε ψηλα NW να μην αφηνει καθολου buffer zone, λογικα γιατι δεν ειχε επιλογη γιατι αλλιως δεν εβγαιναν τα grafts?

Δες εδω

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Όσο μεγαλύτερο το NW τόσο ασφαλέστερη είναι η «ασφαλής» περιοχή. Η εξήγηση είναι απλή. Όταν κάποιος είναι ήδη πχ NW6 και στην δότρια που έχει μείνει δεν βλέπεις thinning τότε μπορείς να μην αφήσεις buffer zone γιατί το ρίσκο είναι μικρό και προφανώς χρειάζεσαι και τα graft.

JimKan1

Well-Known Member
@JimKan1 αδιανόητη δότρια ο φίλος, του πήρε και από χαμηλά στο σβέρκο και νομίζω καλά έκανε στην περίπτωση του

Προβολή συνημμένου 64912
ναι οντως φαινεται πολυ καλη αλλα θα μπορουσε να ειναι ακομη καλυτερη αν δεν κατεβαινε τοσο χαμηλα το κραουν

Μπλουζα