Γενικές ερωταπαντήσεις

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού


1] Χάνω αρκετές τρίχες κάθε φορά που λούζω τα μαλλιά μου. Πόσες τρίχες είναι φυσιολογικό να χάνω κάθε μέρα;

Ο φυσιολογικός αριθμός τριχών που μπορεί να χάσει κανείς κάθε μέρα είναι από 50 έως 100 τρίχες.

2] Συμβάλει το στρες στην πτώση των μαλλιών;

Φυσικά. Στρεσογόνες εμπειρίες, όπως ένα χειρουργείο ή ο θάνατος προσφιλούς προσώπου μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση. Πρόκειται για προσωρινό φαινόμενο που καλείται alopecia areata. Αρκεί να μην συνυπάρχει και άλλο, οργανικό πρόβλημα, γιατί τότε το στρες αποτελεί μόνο την αφορμή. Εάν δεν συνυπάρχει άλλο πρόβλημα, τότε τα μαλλιά μετά από λίγο θα φυτρώσουν και πάλι φυσιολογικά.

3] Το συχνό λούσιμο προκαλεί τριχόπτωση;

Ακριβώς το αντίθετο! Το συχνό λούσιμο είναι ευεργετικό για τα μαλλιά γιατί απομακρύνει τις λιπαρές εκκρίσεις των sebaceous glands του δέρματος του κεφαλιού, οι οποίες περιέχουν μεγάλες ποσότητες DHT. Η DHT που εκκρίνεται όταν παραμένει στο δέρμα απορροφάται και πάλι από αυτό προκαλώντας τριχόπτωση γιατί καταστρέφει το τριχοθυλάκιο.

4] Η μεταμόσχευση μαλλιών γίνεται με τη βοήθεια μικροσκοπίου;

Ναι. Οι σύγχρονες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών απαιτούν απομόνωση και διαχωρισμό του κάθε μοσχεύματος σε πολύ μικρότερα. Κάθε τριχοθυλάκιο περιέχει από 1 έως 5 τρίχες, το οποίο διαχωρίζεται ανάλογα με τις ανάγκες της περιοχής που θέλουμε να καλύψουμε και στη συνέχει, πάλι με τη βοήθεια μικροσκοπίων τοποθετείται εκεί που χρειάζεται, ώστε να έχουμε ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.

5] Είναι δυνατή η μεταμόσχευση τριχοθυλακίων από ένα άτομο σε κάποιο άλλο;

Όχι. Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια αυτομεταμόσχευση. Τα τριχοθυλάκια που παίρνουμε αφαιρούνται μόνο από τη ζώνη σταθερής τριχοφυΐας του ίδιου ατόμου και μεταφέρονται για να καλύψουν την κενή περιοχή μόνο του ίδιου ατόμου. Κανείς δεν μπορεί να γίνει «δότης» τριχοθυλακίων σε κάποιον άλλο.

6] Είναι δυνατή η μεταμόσχευση τεχνιτών μαλλιών;

Όχι. Δεν υπάρχει τεχνητό υλικό για τη μεταμόσχευση μαλλιών που να γίνεται δεκτό από τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα τεχνητά μαλλιά αντιμετωπίζονται σαν ξένο σώμα και αποβάλλονται μετά από λίγο από τον οργανισμό, προκαλώντας διάφορες επιπλοκές και μολύνσεις.

7] Πως θα μοιάζουν τα νέα μου μαλλιά από τη Μεταμόσχευση;

Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών τα νέα σας μαλλιά θα είναι όπως ακριβώς και τα υπόλοιπα και θα μπορείτε να τα φροντίζετε όπως πριν τη μεταμόσχευση. Θα μεγαλώνουν κανονικά και θα μπορείτε να τα λούζετε, να τα κόβετε, να τα βάφετε, όπως και τα υπόλοιπα μαλλιά σας.

8] Μένουν σημάδια μετά τη Μεταμόσχευση Μαλλιών;

Όχι. Με τις σύγχρονες τεχνικές Μεταμόσχευσης Μαλλιών, την ικανότητα και την εξειδίκευση των πλαστικών χειρουργών, δεν υπάρχουν ουλές ή σημάδια στη δότρια περιοχή από όπου παίρνουμε τα τριχοθυλάκια για τη μεταμόσχευση, αλλά ούτε και στην περιοχή τοποθέτησης τους. Οι πλαστικοί χειρουργοί είναι ειδικευμένοι να πραγματοποιούν αισθητικές επεμβάσεις χωρίς να αφήνουν σημάδια.

9] Μπορώ να κάνω Μεταμόσχευση Μαλλιών όλες τις εποχές του χρόνου;

Οποιαδήποτε εποχή και αν θελήσετε, μπορείτε να κάνετε μεταμόσχευση μαλλιών. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός σχετικά με την χρονική περίοδο. Όλες οι εποχές του χρόνου είναι εξίσου κατάλληλες.

10] Χρειάζεται νοσηλεία μετά τη Μεταμόσχευση Μαλλιών;

Όχι δεν χρειάζεται νοσηλεία. Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια αισθητική δερματολογική επέμβαση, η οποία πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και δεν προκαλεί καμία παρενέργεια στον οργανισμό σας. Μετά το πέρας της διαδικασίας ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του, εφαρμόζοντας βέβαια τις υποδείξεις του γιατρού.

11] Μπορώ να επιστρέψω σπίτι μου την επόμενη ημέρα;

Φυσικά και μπορείτε. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος να ταξιδέψετε την επόμενη ημέρα. Μπορείτε να διανυκταιρεύσετε στο ξενοδοχείο σας, το πρωί να επισκεφθείτε το γιατρό σας να σας λούσει για πρώτη φορά και να σας δώσει τις τελευταίες οδηγίες. Μετά θα είστε έτοιμοι να επιστρέψετε σπίτι σας.

12] Μπορεί να γίνει Μεταμόσχευση Μαλλιών σε περιοχή όπου έχει υποστεί βλάβη από ατύχημα;
(π. χ κάψιμο ή ουλές);

Φυσικά, πάντα όμως μετά από την έγκυρη και σοβαρή διάγνωση από τον πλαστικό χειρουργό. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο συνδυασμός πλαστικής χειρουργικής και μεταμόσχευσης μαλλιών λύνει ακόμη και τα πιο σοβαρά προβλήματα.

13] Πως υπολογίζεται το κόστος της Μεταμόσχευσης Μαλλιών;

Από τον ακριβή αριθμό των τριχοθυλακίων που μεταμοσχεύονται. Κάθε τριχοθυλάκιο περιέχει από μια (1) έως πέντε (5) τρίχες. Όσο μεγαλύτερο είναι το εύρος της περιοχής που πρέπει να καλυφθεί, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο αριθμός των απαιτούμενων τριχοθυλακίων. Έτσι, αυξάνεται λογικά και το κόστος. Ο πλαστικός χειρουργός είναι σε θέση να υπολογίσει σωστά τον αριθμό των τριχοθυλακίων που μπορεί η δότρια περιοχή να προμηθεύσει και να ορίσει ακριβώς ποια περιοχή πρέπει να καλυφθεί. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να δώσει τον ακριβή αριθμό των τριχοθυλακίων που χρειάζονται για τη μεταμόσχευση μαλλιών σας και να υπολογίσει το ολικό κόστος της διαδικασίας, ανάλογα με τη μέθοδο που ενδείκνυται για τη δική σας περίπτωση.

14] Φορώ πρόσθετο, μπορώ να κάνω Μεταμόσχευση Μαλλιών;

Βέβαια. Πολλοί προτίμησαν να απαλλαγούν από το πρόσθετο που φορούσαν, κάνοντας μεταμόσχευση μαλλιών. Εφόσον το δέρμα του κεφαλιού σας κάτω από το πρόσθετο είναι υγιές, δεν παρουσιάζει αμυχές ή μολύνσεις, μπορείτε να κάνετε μεταμόσχευση μαλλιών. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει πρώτα να επανέλθει το δέρμα σας σε υγιή κατάσταση. Μετά από τη μεταμόσχευση μαλλιών, εάν θέλετε μπορείτε να συνεχίσετε να το φοράτε ακολουθώντας τις συμβουλές του γιατρού, μέχρι να φυτρώσουν τα νέα μαλλιά σας από τη μεταμόσχευση.

15] Μπορώ να φορώ πρόσθετο μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών;

Φυσικά. Μερικοί προτιμούν να φορούν πρόσθετο μέχρι να φυτρώσουν τα νέα μαλλιά. Το πρόσθετο δεν εμποδίζει τα νέα μαλλιά να φυτρώσουν κανονικά.

16] Τι ακριβώς είναι τα ανδρογόνα;

Τα ανδρογόνα είναι αρσενικές ορμόνες που παράγονται από τους adrenal glands and gonads και υπάρχουν τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Τα κυριότερα ανδρογόνα είναι η τεστοστερόνη και η διυδροτεστοστερόνη τα οποία είναι υπέυθυνα για την πτώση των μαλλιών.

17] Τι είναι η DHT διυδροτεστοστερόνη και γιατί ευθύνεται για την πτώση των μαλλιών;

Η DHT διυδροτεστοστερόνη είναι ένα από τα κύρια ανδρογόνα στο ανθρώπινο σώμα και παράγεται από την τεστοστερόνη με τη βοήθεια του ενζήμου 5 α-reductase. H διυδροτεστοστερόνη προκαλεί την ανάπτυξη των τριχών σε πρόσωπο και σώμα, αλλά ταυτόχρονα προκαλεί και συρρίκνωση των τριχοθυλακίων εφόσον υπάρχει σε αυτά γενετική προδιάθεση.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού
Απ: Γενικές ερωταπαντήσεις

συγχαρητηρια σπυρο οντως πολυ καλο

στο μετακινησα εδω γιατι πιστευω ταιριαζει πιο πολυ εδω
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα