Βοήθεια για μεταμόσχευση σε diffuse thinner.

Καλησπέρα, ψάχνομαι για μεταμόσχευση μαλλιών, σε γιατρο ειδικευμένο στο diffuse thinning. Στο φόρουμ ακούστηκαν προτάσεις και προς το παρόν κλίνω προς Μπεκ ή Τουραν. ή Λορενζο. Ανοίγω θρέντ με σκοπό να ακούσω όσες περισσότερες απόψεις γίνεται @Noname12
Απο μικρός είχα ψηλό χερλαιν αλλα απο τα 21 εώς τα 24 που είμαι σήμερα χτύπησε η ανδρογεννετική αλωπεκία με τη μορφή diffuse thinning σε όλο το κεφαλί με έμφαση στο μπροστινό μέρος. Ο αριστερός κροτάφος είναι norwood 2 και ο δεξιός είναι ελάχιστα αραιωμένος, παρόλο αυτά φαίνεται χειρότερος λόγω αραίωσης του temple point (δεν ισχυεί για τον αριστερό), μεγαλύτερης αραίωσης στο forelock και εγ γεννετής μια μικρής ασυμμετρίας σε σχέση με τον αριστερό.
Ενδιαφέρομαι πρωτίστως και κυρίως για ανακατασκευή του hairline και του δεξιού temple point κατα βάση και οχι πύκνωση σε άλλα σημεία ( στη καθημερινότητα μου δίνω ητν εντύπωση πως έχω μαλλί), καθώς έχει μεγάλη επιρροή στο σχήμα του προσώπου μου. Οπως προείπα λόγω εκ γεννετής μεγάλου κούτελου, η εξτρα αραίωση προκαλεί ανομοιογένεια στα λεγόμενα facial thirds, και με κάνει να φαίνομαι σαν τον megamind. Το πρόβλημα είναι ενδεχόμενο shock loss στις υπάρχουσες τρίχες για αυτό ψάχνω εξειδικευμένο χειρουργό,και φυσιικα με εμπειρια στην κατασκευη hairline και temple points!
ΟΙ φωτογραφίες δείχνουν το μαλλί βρεγμένο και στεγνό, 2 μέρες μετά απο κούρεμα (+2 μακρυ+χερλινε στα 20)
Η αραίωση έχει σταθεροποιηθεί,(πριν τη φινα) και παρόλο που φαίνετα σαν unpatterned mpb, είναι ακριβώς το ίδιο μοτίβο, με αραίωση στα ίδια σημεία όπως είχαν ο παππούς και ο πατέρας μου στην ηλικία μου. Διατήρησαν αυτό το μαλλί χωρίς αγωγή μέχρι τα 45 μέχρι που εξελίχθηκε σε ολικό thinning, παρόλο αυτά κρατάνε το χερλαιν σχετικά πυκνό σε αντίθεση με το κλασικό norwood scale.
Χρησιμοποιώ φίνα και μινοξ, αλλά δε νομίζω οτι υπάρχουν αποτελέσματα αναφορικά με τη πύκνωση. Η δότρια φαίνεται να κρατάει, αν και εδώ είναι φρεσκοκουρεμμένα μήχανη όπως ανέφερα, όταν μακραίνουν είναι αρκετά πυκνή.
Κάθε συμβουλή και πρόταση για γιατρό ευπρόσδεκτη
(ειχα σκεφτει και forehead reduction αλλα λενε ειναι μονο για γυναικες και με περισσοτερα ρισκα..)
ΥΓ: Θελω τη μεταμοσχευση συντομα προκειμενου να εχω to nw1 (αν γινεται) στο ηλικιακο φασμα των 25-45.

Συνημμένα

• IMG_20250131_131634.jpg
    IMG_20250131_131634.jpg
    2.8 MB · Προβολές: 64
  • IMG_20250131_131912.jpg
    IMG_20250131_131912.jpg
    2.2 MB · Προβολές: 61
  • IMG_20250131_131806.jpg
    IMG_20250131_131806.jpg
    2.8 MB · Προβολές: 60
  • IMG_20250131_131840.jpg
    IMG_20250131_131840.jpg
    2.4 MB · Προβολές: 58
  • IMG_20250131_131705.jpg
    IMG_20250131_131705.jpg
    2.1 MB · Προβολές: 59
  • IMG_20250131_132009.jpg
    IMG_20250131_132009.jpg
    2.8 MB · Προβολές: 56
  • IMG_20250131_131739.jpg
    IMG_20250131_131739.jpg
    2.7 MB · Προβολές: 55
  • IMG_20250122_212631.jpg
    IMG_20250122_212631.jpg
    2.5 MB · Προβολές: 56
  • IMG_20250122_212600.jpg
    IMG_20250122_212600.jpg
    2.7 MB · Προβολές: 52
  • Screenshot_2025-01-31-13-31-08-555_com.mi.android.globalFileexplorer.jpg
    Screenshot_2025-01-31-13-31-08-555_com.mi.android.globalFileexplorer.jpg
    845.5 KB · Προβολές: 51
  • Screenshot_2025-01-31-13-32-12-679_com.mi.android.globalFileexplorer-edit.jpg
    Screenshot_2025-01-31-13-32-12-679_com.mi.android.globalFileexplorer-edit.jpg
    1 MB · Προβολές: 51
  • Screenshot_2025-01-31-13-31-32-557_com.mi.android.globalFileexplorer-edit.jpg
    Screenshot_2025-01-31-13-31-32-557_com.mi.android.globalFileexplorer-edit.jpg
    496 KB · Προβολές: 50
  • Screenshot_2025-01-31-13-31-06-015_com.mi.android.globalFileexplorer.jpg
    Screenshot_2025-01-31-13-31-06-015_com.mi.android.globalFileexplorer.jpg
    725.7 KB · Προβολές: 44
  • Screenshot_2025-01-31-13-30-37-923_com.mi.android.globalFileexplorer.jpg
    Screenshot_2025-01-31-13-30-37-923_com.mi.android.globalFileexplorer.jpg
    714.3 KB · Προβολές: 42
  • Screenshot_2025-01-31-13-32-32-337_com.mi.android.globalFileexplorer-edit.jpg
    Screenshot_2025-01-31-13-32-32-337_com.mi.android.globalFileexplorer-edit.jpg
    432.3 KB · Προβολές: 47
  • Screenshot_2025-01-31-20-36-07-348_com.mi.android.globalFileexplorer-edit.jpg
    Screenshot_2025-01-31-20-36-07-348_com.mi.android.globalFileexplorer-edit.jpg
    385.3 KB · Προβολές: 39
  • Screenshot_2025-01-31-20-38-28-258_com.mi.android.globalFileexplorer-edit.jpg
    Screenshot_2025-01-31-20-38-28-258_com.mi.android.globalFileexplorer-edit.jpg
    476.6 KB · Προβολές: 41
  • Screenshot_2025-01-31-20-44-54-422_com.mi.android.globalFileexplorer.jpg
    Screenshot_2025-01-31-20-44-54-422_com.mi.android.globalFileexplorer.jpg
    795.9 KB · Προβολές: 40
  • og hair.png
    og hair.png
    2.9 MB · Προβολές: 56
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μάλλον πρέπει να έρθεις στο cons με τον Λορένζο τον Μάρτιο (αν είσαι Ελλάδα) να χαράξεις ένα πλάνο και μετά πας όπου θες.
Nαι Ελλάδα είμαι. Τώρα πρόσεξα το σχετικό θρεντ. Εννοείται θέλω να έρθω. Να στείλω πμ;

Noname12

Member
Καλησπέρα, ψάχνομαι για μεταμόσχευση μαλλιών, σε γιατρο ειδικευμένο στο diffuse thinning. Στο φόρουμ ακούστηκαν προτάσεις και προς το παρόν κλίνω προς Μπεκ ή Τουραν. ή Λορενζο. Ανοίγω θρέντ με σκοπό να ακούσω όσες περισσότερες απόψεις γίνεται @Noname12
Απο μικρός είχα ψηλό χερλαιν αλλα απο τα 21 εώς τα 24 που είμαι σήμερα χτύπησε η ανδρογεννετική αλωπεκία με τη μορφή diffuse thinning σε όλο το κεφαλί με έμφαση στο μπροστινό μέρος. Ο αριστερός κροτάφος είναι norwood 2 και ο δεξιός είναι ελάχιστα αραιωμένος, παρόλο αυτά φαίνεται χειρότερος λόγω αραίωσης του temple point (δεν ισχυεί για τον αριστερό), μεγαλύτερης αραίωσης στο forelock και εγ γεννετής μια μικρής ασυμμετρίας σε σχέση με τον αριστερό.
Ενδιαφέρομαι πρωτίστως και κυρίως για ανακατασκευή του hairline και του δεξιού temple point κατα βάση και οχι πύκνωση σε άλλα σημεία ( στη καθημερινότητα μου δίνω ητν εντύπωση πως έχω μαλλί), καθώς έχει μεγάλη επιρροή στο σχήμα του προσώπου μου. Οπως προείπα λόγω εκ γεννετής μεγάλου κούτελου, η εξτρα αραίωση προκαλεί ανομοιογένεια στα λεγόμενα facial thirds, και με κάνει να φαίνομαι σαν τον megamind. Το πρόβλημα είναι ενδεχόμενο shock loss στις υπάρχουσες τρίχες για αυτό ψάχνω εξειδικευμένο χειρουργό,και φυσιικα με εμπειρια στην κατασκευη hairline και temple points!
ΟΙ φωτογραφίες δείχνουν το μαλλί βρεγμένο και στεγνό, 2 μέρες μετά απο κούρεμα (+2 μακρυ+χερλινε στα 20)
Η αραίωση έχει σταθεροποιηθεί,(πριν τη φινα) και παρόλο που φαίνετα σαν unpatterned mpb, είναι ακριβώς το ίδιο μοτίβο, με αραίωση στα ίδια σημεία όπως είχαν ο παππούς και ο πατέρας μου στην ηλικία μου. Διατήρησαν αυτό το μαλλί χωρίς αγωγή μέχρι τα 45 μέχρι που εξελίχθηκε σε ολικό thinning, παρόλο αυτά κρατάνε το χερλαιν σχετικά πυκνό σε αντίθεση με το κλασικό norwood scale.
Χρησιμοποιώ φίνα και μινοξ, αλλά δε νομίζω οτι υπάρχουν αποτελέσματα αναφορικά με τη πύκνωση. Η δότρια φαίνεται να κρατάει, αν και εδώ είναι φρεσκοκουρεμμένα μήχανη όπως ανέφερα, όταν μακραίνουν είναι αρκετά πυκνή.
(ειχα σκεφτει και forehead reduction αλλα λενε ειναι μονο για γυναικες και με περισσοτερα ρισκα..)
ΥΓ: Θελω τη μεταμοσχευση συντομα προκειμενου να εχω to nw1 (αν γινεται) στο ηλικιακο φασμα των 25-45.
Είδα πρόσφατα ένα αποτέλεσμα του Bek με κακή φύτρωση και επειδή με προβλημάτισε το βάζω για την πληρότητα της συζήτησης. Θα ήθελα να δω περισσότερα τελικά του αποτελέσματα.
Κι ένα άλλο πολύ καλό του πρόσφατο ωστόσο:

Στη θέση σου θα σκεφτόμουν εκτός των Turan, Bek και τον Gur (κάνει αποδοτική χρήση λίγων grafts που γενικά μ' αρέσει και έχει πολλά consistently καλά αποτελέσματα online), ίσως και HDC (αν και δεν θυμάμαι συγκεκριμένα αποτελέσματα για diffuse thinning). Αν ανέβεις στο budget μπορείς να σκεφτείς κι άλλες επιλογές.

Μία περίπτωση του Gur που κάπως μοιάζει με τη δική σου:

Είδα πρόσφατα ένα αποτέλεσμα του Bek με κακή φύτρωση και επειδή με προβλημάτισε το βάζω για την πληρότητα της συζήτησης. Θα ήθελα να δω περισσότερα τελικά του αποτελέσματα.
Κι ένα άλλο πολύ καλό του πρόσφατο ωστόσο:

Στη θέση σου θα σκεφτόμουν εκτός των Turan, Bek και τον Gur (κάνει αποδοτική χρήση λίγων grafts που γενικά μ' αρέσει και έχει πολλά consistently καλά αποτελέσματα online), ίσως και HDC (αν και δεν θυμάμαι συγκεκριμένα αποτελέσματα για diffuse thinning). Αν ανέβεις στο budget μπορείς να σκεφτείς κι άλλες επιλογές.

Μία περίπτωση του Gur που κάπως μοιάζει με τη δική σου:
Τον έχω υπόψη και τον Gur,αλλά είναι καλός στον σχεδιασμό χερλαιν και temporal points?

Ενδεικτικά έστω οτι είχα μεγαλύτερο μπάτζετ ποιούς θα πρότεινες; Lorenzo, Couto, Bisanga και λοιπούς;

Noname12

Member
Συγγνώμη, είχα ξεχάσει ότι έλεγες και για temple points (btw ως ορολογία τα βλέπω σε οποιονδήποτε από τους τέσσερις συνδυασμούς temple/temporal & points/peaks) στην αρχική ανάρτηση.

Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι του hair restoration γιατί χρειάζονται πολύ fine hairs που συχνά είναι δύσκολο να βρεθούν και να κάνουν blend in με τα native με φυσικό τρόπο. Κατά τη γνώμη μου τοπ σ' αυτό είναι οι Couto, Ferreira, Pinto, Ratchathorn. Couto όμως έχει μεγάλη λίστα αναμονής (ανοίγει ραντεβού το Γενάρη κάθε έτους για cons τον επόμενο χρόνο με τελική επέμβαση ένα χρόνο αργότερα, δλδ 2 χρόνια μετά), όπως και ο Ferreira, νομίζω και ο Pinto, ενώ η Ratchathorn, παρότι upcoming ξέρω ότι είναι μεγάλο ταξίδι. Ξέρω με σχετική σιγουριά ότι Turan, Gur, Pekiner, Freitas δεν κάνουν temple points. Δεν είμαι σίγουρος για Bek, HDC, Lorenzo. Miln επίσης έχω δει να κάνει.

Στη θέση σου θα έκανα τα εξής:
1) Cons με Lorenzo. Θα βοηθήσει πολύ για αγωγή (μήπως χρειάζεσαι (και) ντουταστερίδη; ) και πλάνο. SOS το κομμάτι της αγωγής.
2) Έναρξη low dose oral minox μετά από συνάντηση με γιατρό (ίσως με τους γιατρούς της BHR ή μπορείς να περιμενεις μέχρι το cons με Lorenzo). Ίσως η καλύτερη πιθανότητά σου να ξαναδημιουργηθεί φυσικά ένα κομμάτι των temple peaks σου.
3) Έχε μια provisional list με γιατρούς και αποφάσισε ανάλογα και με αυτά που θα σου πει ο Lorenzo. Προσωπικά δεν θα πήγαινα σε Lorenzo για μμ, κάτι δεν με ενθουσιάζει και θεωρώ ότι άλλες επιλογές από την παρακάτω λίστα είναι προτιμότερες. Πολλά έμπειρα μέλη του forum όμως τον εκτιμούν πολύ και αν τα αποτελέσματά του σε ικανοποιούν και είναι σε τιμή που αντέχεις, εννοείται να πας. Ούτε σε Bisanga θα πήγαινα-πολλά grafts σε μικρές περιοχές, πολύ rounded & conservative hairlines και πολύ ακριβός. Νομίζω δεν θα πήγαινα πάνω από 2200-2400 grafts λόγω ηλικίας.

Κάποιες επιλογές που θα σου πρότεινα-γράφω και τις τιμές που θυμάμαι να έχω δει στο περίπου σε παρένθεση: Pekiner (3.7 eur/graft), Pinto (3.5 eur/graft), Ratchathorn (2.5 eur/graft), Patty (1.4 eur/gr), Gur (1.3-1.8 eur/gr), Bekir (1.75-2 eur), Turan (1.5-1.8 eur/gr), HDC (1.8-2 eur/gr). Νομίζω ότι όλες είναι πολύ καλές επιλογές. Ο Couto για μένα είναι totally worth it (4.5 eur/gr) αλλά δεν ταιριάζει στην προτίμησή σου για γρήγορη επέμβαση. Μεγάλο διάστημα αναμονής απ' αυτούς έχει και ο Pekiner, του οποίου επίσης ο αντιπρόσωπος είναι πολύ κακός στην επικοινωνία και θέλει πίεση. Ίσως όμως και σε Pinto και σε Pekiner μπορείς να βρεις κάποιο cancellation spot (δεν το βλέπω πιθανό για Couto, Ferreira, γι' αυτός δεν τους έβαλα).

Θα έψαχνα πρώτα για έναν γιατρό που με ικανοποιούν τα αποτελέσματα του και στο τέλος θα έβαζα το κριτήριο των temple peaks, δηλαδή μην αποκλείσεις γιατρούς γι' αυτό επειδή είναι περιορισμένο κριτήριο. Θα εστίαζα σε γιατρούς που μου αρέσει το hairline τους κοιτώντας για παρόμοιες περιπτώσεις με τη δική μου. Ακόμη κι αν η μμ σου είναι μόνο για hairline θα δεις το 80-90% της διαφοράς που θα ήθελες. Temple peaks μπορείς να δεις και αργότερα, αν ο γιατρός που επιλέξεις δεν κάνει, ανάλογα και με το πώς θα έχει πάει η oral min. Ειδικά για γιατρούς με ειδίκευσε σε temple peaks restoration ψάξε σε Hair Restoration Network και Reddit (subreddit HairTransplants).

Τελευταία επεξεργασία:

Marios1982

Well-Known Member
Ακριβώς το ίδιο έπαθα κ εγώ. Ίδια ηλικία ίδιο pattern. Μπράβο σου που είσαι διαβασμένος κ που αποφάσισες να ξεκινησεις θεραπεία νωρίς. Πόσο καιρό βρίσκεσαι σε φίνα κ μίνο ;

Μπλουζα