Αφαιρεση σπίλου(ελιας)

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

xk

Active Member
εχει αφαιρεσει κανεις?

βασικα εγω εχω το εξης προβλημα ενω εχω αρκετες ελιες στο σωμα δε με πειραζουν κι εχω μαθει να τις προσεχω απ τον ηλιο...

απλα απ τη μερα που αρχισα να ξυριζω το κεφαλι βγηκαν στο φως αλλες τρεις που ειναι ψηλα στο κεντρο του κεφαλιου σε καποια αποσταση η μια απ την αλλη και που φυσικα λογο του οτι ειχα μαλλι αγνοουσα την υπαρξη τους :angel: το θεμα ειναι οτι δε μ ενοχλουν εμφανησιακα δεν ειναι τεραστιες,μικρες ειναι.Το προβλημα ειναι οτι

πρωτον ειναι στο κεφαλι που σημαινει οτι δεν καλυπτονται με κατι οπως στο σωμα(φανέλα) οποτε για μεγαλο διαστημα θα ειναι εκτεθημενες στον ηλιο την ανοιξη/καλοκαιρι
δευτερον και πολυ ενοχλητικο ειναι οτι εναι λιγο πεταχτές και με δυσκολευουν στο ξυρισμα με το ξυραφι καθως πρεπει να ειμαι πολυ προσεκτικος μη τις τραυματισω

οποτε λεω να παω να τις βγαλω να ξεμπερδευω...το θεμα ειναι οτι δεν θελω να μεινει σημαδι.

τεσπα που να παω ξερει κανεις?Σε δερματολογο?η καλυτερα στο νοσοκομειο Συγγρος?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

mindtrapper

Member
Απ: Αφαιρεση σπίλου(ελιας)

Ξέρω σίγουρα ότι οι πλαστικοί τις βγάζουν άνετα. Οι δερματολόγοι επίσης σίγουρα αλλά στην Αμερική. Στην Ελλάδα ίσως, δεν είμαι σίγουρος. Δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις.

tatini

New Member

Και στην Ελλάδα τις βγάζουν οι δερματολόγοι, η αφαίρεση σπίλου θεωρείται πλέον μικροεπέμβαση ρουτίνας. Εγώ ανησυχώ λίγο που είναι στο κεφάλι, άρα όταν τις αφαιρέσεις θα φαίνεται κενό το σημείο που ήταν η ελιά;;

xk

Active Member

αυτο δε το χα σκεφτει...με την μια που θελω να βγαλω δεν υπαρχει προβλημα γιατι ειναι σε σημειο που το μαλλι ειναι πολυ αραιο|(πανω και πισω)...οι αλλες δυο δε ξερω,ειναι ψηλα στα πλάγια που υπαρχει μαλλι.

δε ξερω αν γινεται τουλαχιστον αν δεν τις βγαλω τελειως να τις κανω επιπεδες οπως λεει εδω για να μη μ ενοχλουν στο ξυρισμα

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=15398&subid=2&pubid=1682771

DΕRΜΑ PLANNING (EKTOMH ΚΑΤ ΕΦΑΠΤΟΜΕΝΗ)
Η συγκεκριμένη μέθοδος ενδείκνυται για σπίλους που παρουσιάζουν υπερέγερση από την επιφάνεια του δέρματος, χωρίς να φτάνουν στο βάθος, στο επίπεδο του χορίου (π.χ υπερκερατωτικοί σπίλοι). Δεν αποτελεί ενδεδειγμένη μέθοδο για ύποπτους σπίλους, καθώς ενδέχεται τα κύτταρα που θα παραμείνουν κάτω από την επιφάνεια του δέρματος να συμβάλουν στην επανεμφάνισή του. Ο σπίλος αφαιρείται μέχρι την επιφάνεια του δέρματος. Κατόπιν κάνουμε αιμόσταση και εφαρμόζουμε επουλωτικές αλοιφές για 2-3 μέρες. Η μέθοδος αυτή δεν αφήνει καθόλου σημάδι κατά την αφαίρεσή τους και εφαρμόζεται κυρίως στις κρεατοελιές και στα θηλώματα.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα