Αρχικο σταδιο τριχοπτωσης

Zeoth

New Member
Καλησπερα. Ειμαι καινουργιο μελος και θελω να ακουσω τη γνωμη σας.
Παρατηρω μια αρεωση τους τελευταιους 2.5 μηνες. Νομιζω πως ποτε δεν ειχα πλουσιο μαλι αλλα τελευταια βλεπω το κεφαλι μου στον καθρευτη κατω απο φως. Εκλεισα ραντεβου σε δερματολογο σημερα και μου ειπε οτι ειναι πολυ μικρο το προβλημα τη δεδομενη στιγμη. Μου γραψε καποια σπρεϋ και πως αν ολα πανε καλα μολις τελειωσουμε ισως να μην χρειαστει να ξανακανω χρηση. Ωστοσο η ψυχολογια μου εχει πεσει παρα πολυ και το σκεφτομαι καθε μερα. Συνεχεια κοιταζομαι στον καθρευτη και επειδη παντα προσεχα τα μαλλια μου βλεπω την καθε λεπτομερια που διαφερει. Εχω διαβασει πολλα και τα φοβαμαι αυτα τα σπρεϋ. Εχω διαβασει πως αυξησαν την τρηχοπτωση πως διμιουργουν παρενεργειες στην επιδερμιδα του κεφαλιου κ.α. Γιαυτο θελω να ρωτησω εσας και να μου πειτε τη γνωμη σας.
Μου γραψε το Spray Minodril 5%και βιταμινες Caps Anacaps B+.
Μου γραψε να κανω και εξετασεις αιματος που σκοπευω να παω μεσα στη βδομαδα.

Ερωτηση: Υπαρχει περιπτωση να μου επειδηνοσει τη κατασταση?

Tips: Τα μαλλια μου λαδωνανε σχετικα γρηγορα. Ισως φταιει οτι γυμναζομαι, ισως οτι ιδρωνω παααρα πολυ ευκολα. Τελευταια με ενα καινουργιο σαμπουαν (Fructis για μαλλια κανονικα που λαδωνουν γρηγορα) εχει περιοριστει σε σχετικα καλο βαθμο. Λουζομαι μερα παρα μερα πια.

Ευχαριστω και ελπιζω να ποσταρα σε σωστο σημειο.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Zeoth

New Member
Καλησπερα και παλι. Δεν ξερω ποσο απαιτηται συνηθως για μια απαντηση αλλα απο χθες εχω ανχωθει φουλ και παταω ανανεωση καθε 5 λεπτα να δω αν αλλαξε κατι.
Διαβαζοντας περισσοτερο το φορουμ θα θελα να ρωτησω, πως καταλαβαινω αν εχω ΣΔ η ΑΑ? Η αν εχεις το ενα παει να πει οτι εχεις και τα δυο? Γιατι απ' οτι εχω διαβασει μαλλον περισσοτερα συμπτωματα ΣΔ εχω. Παρ' ολα αυτα η θεραπεια παραμενει ιδια και για τις δυο περιπτωσεις?
Η δερματολογος επισης μου πε οτι οσες τριχες εχασα τον τελευταιο χρονο θα μου ξαναβγουν αν κανω χρηση του σπρευ. Ισχυει? Η το σπρευ βοηθαει απλα στο να κρατησεις οσες εχεις? Εχω διαβασει για το κυκλο που θα κανει και θα υπαρξει καποια τριχοπτωση λογω αντιδρασεις του φαρμακου αλλα μετα βγαινουν οσες ειχα ειδη ή και παραπανω?
Κανω διατροφη με πολλα φρουτα και νερο, τρωω καροτα που διαβασα οτι βοηθανε πολυ και ψαρι μια φορα την εβδομαδα (λογω οικονομικων δυνατοτητων), ειναι σωστα ή πρεπει να το εμπλουτισω?

Εδω βαζω και μερικες φωτογραφιες.
03102012361.jpg

03102012362.jpg

03102012363.jpg

03102012365.jpg

Η πρωτη ειναι απο αποσταση και χωρις φλας, η δευτερη πιο κοντα και χωρις φλας (φωτισμος δωματιου), η τριτη και η τεταρτη ειναι απο κοντα με φλας.
Οπως σας ειπα φενεται πιο εντονα κατω απο φως.

Εκλεισα την Παρασκευη να κανω τις εξετασεις αιματος ομως οπως σας ειπα ειμαι πολυ επιφυλακτικος στο να ξεκινησω θεραπεια. Περιμενω να ακουσω τη γνωμη σας οσον αφορα τα φαρμακα που μου προτεινε η δερματολογος για να παρω μια αποφαση.
(δεν ειναι εφικτο να αγορασω προιοντα μεσω ιντερνετ)

Ευχαριστω ξανα.

crossfire

Well-Known Member
Σου απανταω και για τα 2 post σου,αλλα να ξερεις οτι αν διαβασεις λιγο το φορουμ θα σου λυθουν ολες οι αποριες και θα παρεις μονο σου την αποφαση για την καταλληλη θεραπεια...

1)Αν εχεις ΣΔ,τοτε η μινοξ θα σου επιβαρυνει το τριχωτο....αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχεις και ΑΑ
2)Αν εχεις ΑΑ,τοτε η μινοξ ειναι βασικο κομματι μιας πετυχημενης θεραπειας....θα σου δωσει regrow και αφου ξεκινησεις συνεχιζεις για παντα.....αν την σταματησεις,θα χασεις σε συντομο χρονικο διαστημα,οτι σου εδωσε
3)Η αυξηση της τριχοπτωσης που λες οτι φοβασαι ειναι προσωρινη,για 2 με 3 εβδομαδες και ειναι θετικο σημαδι οτι η μινοξ λειτουργει
4)μεγα λαθος οτι θα κανεις την θεραπεια για λιγο και μετα δεν θα ξαναχρειαστει.....δεν υπαρχει πουθενα αυτο το πραγμα στον πλανητη γη για οσους πασχουν απο ΑΑ
5)ΣΔ=φαγουρα,ασπρα κομματια στο τριχωτο που ξεκολανε συνεπεια του εντονου ξυσιματος...εχεις τετοια συμπτωματα?
6)Κανε σωστη διατροφη για την υγεια σου,αλλα αν εχεις ΑΑ δεν θα κανει τιποτα
7)λουσιμο καθε μερα και ξεχνα σαμπουαν του super market
8)το συγκεκριμενο σπρει που σου εδωσε,δεν κραταει τα μαλλια αλλα δινει regrow...(διαβασε το 2)
9)δεν βγαινουν μονο οσες εχασες αλλα και παραπανω

κανε τις εξετασεις και αν επιβεβαιωθει η ΑΑ,τοτε αν θες τα μαλλια σου,θεραπεια οπωσδηποτε
διαβασε το φορουμ για να δεις τα DHT blocker,γιατι καλα τα σπρει,καλα τα regrow,αλλα η τριχοπτωση προχωραει στα υπολοιπα μαλλια

Zeoth

New Member
Σε ευχαριστω πολυ. Απαντισες ακριβως στις αποριες μου. Συνεχιζω να διαβαζω το φορουμ απλα καποιες ορολογιες και φαρμακα δεν τα γνωριζω ακριβως για να το καταλαβω οπως το εννοειτε.

Οσο για τη ΣΔ φαγουρα εχω σε μερικα σημεια, ενω μπορει να εχω μια μερα, μια να μην εχω και δεν ειναι εντονη. Δηλαδη αντεχω να μην ξηνω το κεφαλι μου και μετα απο λιγο περναει. Οσο για τα ασπρα κομματια, αμα ξυσω το κεφαλι μου, βγαζω πολυ μικρες ασπρες μπαλιτσες. Τις μερες που λουζομαι ισως ειναι λιγο καλυτερα τα πραγματα, πχ να μην βγαλω σε οποιοδηποτε σημειο ακουμπησω αλλα μετα το μπανιο και ενω εχω κανει μασαζ το κεφαλι μου με το σαμπουαν, βλεπω αφου σκουπιστω οτι παρομοια μεγαλυτερα ασπρα μπαλακια να εχουν απλωθει στα μαλλια μου. Οχι μονο στις ριζες.

Πυτιριδα δεν εχω, γιατι το σκεφτηκα και αυτο, ποτε δεν εχω βρει στα ρουχα, ουτε αμα κουνησω το κεφαλι μου πεφτουν. Ισα ισα που ειναι ψιλοκολημενα.

Τελος, οταν βλεπω τριχες μου να πεφτουν, οι περισσοτερες εχουν στη βαση τους το ιδιο ασπρο πραμα αλλα παντα πιστευα οτι ηταν η ριζα της τριχας.

Οι εξετασεις θα δειξουν τι ακριβως εχω? Γιατι νομιζω μου τις εβαλε να δει αν εχω ελειψη συδιρου και τετοια. Και κατι συμαντικο που ξεχασα, ειμαι 23 χρονων.

MANKAR

Active Member
οπως το βλεπω hairline δεν εχεις κανενα θεμα , απο πανω ομως μπορει να φταιει και το φλας ισως να εχεις χασει καποια μαλλια!!!να σε ρωτισω , βλαζεις μεγαλες πλακες δερματος λεπακια και εχουν και τριχες πανω???ragaine foam θα παρεις που κανει αν εχεις ΣΔ.στις πρωτες φωτο εχεις βαλει τιποτα απο πανω η' ετσι φαινονται λογω λυπαροτητας?

Zeoth

New Member
Οταν βγαζω δερμα ξυνοντας το κεφαλι μου, δεν εχω δει να βγαινει τριχα μαζι. Η αν εχει γινει δεν το θυμαμαι. Δεν ειναι πλακες, συνηθως ειναι σε σχημα στρογγυλο και ειναι αρκετα μικρο. Οταν μου πεφτουν μαλλια, ας πουμε οταν χτενιζομαι, βλεπω στη μια ακρη της τριχας την ιδια ασπρη μπιλιτσα.
Στις πρωτες φωτογραφιες, οχι δεν εχω βαλει τιποτα. Οπως εγραψα λαδωνει γρηγορα το μαλλι μου. Ειχα λουστει την Δευτερα και τις εβγαλα πριν παω δουλεια οποτε ειναι πριν το σημερινο λουσιμο.

Επισης να πω οτι δεν βρισκω μαλλια στο μαξιλαρι. Ουτε μια. Κατα τη διαρκεια της μερας θα παρατηρησω (επειδη εχω γινει μανιακος τελευταια) να πεφτουν μερικες. Οχι μεγαλες ποσοτητες. Στο μπανιο πιο πολλες, κυριως οταν σκουπιζομαι με την πετσετα.

Οτι εχω χασει μαλλακια ειναι σιγουρο. Πριν το καλοκαιρι ημουν σε πολυ καλυτερη κατασταση (ξαναλεω ποτε δεν ειχα πολυ πλουσιο μαλλι), απλα και γω δεν μπορω να καταλαβω σε τι οφειλεται. Δεν φταιει η εποχη γιατι απο Ιουλιο εχω δει αλλαγη απλα ισως τωρα να φενεται πιο πολυ. Η δερματολογος μου πε οτι η ληπαροτητα προκαλει τριχοπτωση, ισχυει? Μπορει να οφειλεται μονο σε αυτο δεδομενου οτι παντα λαδωνε γρηγορα?

Zeoth

New Member
Διαβασα τις εξετασεις που μου γραψε και λενε μονο για θυρωειδη, σιδηρο, Β12, Φυλλικο οξυ κτλ. Δεν εχει γραψει τιποτα για γονιδιακο ελενχο και τετοια. Δεν ξερω αλλα δεν θελει ειδικη εξεταση για να δεις αν εχεις ΑΑ?
Επειδη εχω κλεισει για αυριο τις εξετασεις, μηπως να ξαναπαω να μου γραψει και κατι ακομα?

Επισης μια ακομα ερωτηση. Επειδη μου ειπατε να βαλω φωτο το hairline, ειδα και το norwood scale, ολες οι περιπτωσεις αρχιζουν απο απωλεια μαλλιων στους κροταφους. Το οτι εμενα ειναι ανεπαφοι παιζει ρολο?
Ουτε στις φιτρες πισω βλεπω παραπανω αρεωση απ οτι στο υπολοιπο του κεφαλιου, οπως φενεται και στις φωτογραφιες.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Zeoth

New Member
Καλησπερα. Εχω τα αποτελεσματα στα χερια μου.
Στο σιδηρο, μου βγαζει 190mg/dl ενω πρεπει να εχω μεχρι 170mg/dl. Ειναι αρκετα μεγαλυτερο. Εχει να κανει με την τριχοπτωση αυτο?
Φερριτινη, φυλλικο οξυ, βιταμινη Β12, ελευθερη τριϊωδοθυρονινη, θυροξινη και θυρεοτροπος ορμονη (που απ οτι διαβασα ειναι σχετικες μεταβλητες) ειναι σε κονικα επιπεδα. Λιγο πανω απ το οριο η υψηλη/χαμηλη πυκνοτητα λιποπρωτεϊνης που φανταζομαι εχει να κανει με τη λιπαροτητα που εχω.

Δεν μου απαντησε κανεις αλλα διαβασα οτι απαραιτητο τεστ ειναι και το τριχοριζογραμμα. Οποιος μπορει ας απαντησει και στο ερωτημα μου για τους κροταφους στο προηγουμενο ποστ.

Zeoth

New Member
Καλησπερα. Μολις γυρισα απο μια αλλη (ακριβωτερη) δερματολογο που πηγα.
Μου ειπε οτι δεν εχω ΑΑ και πως εχω ενα πολυ μικρο προβλημα ΣΔ. Παρ ολα αυτα η αραιωση που εχω υποστει οφειλεται σε υπερβολικο ανχος, ανχος που επιδινωσε τη ΣΔ για να φτασει στο βαθμο που ειναι σημερα.
Μου δωσε με τη σειρα της regrowth 5% και κατι σαμπουαν.
Το regrowth οπως και η προηγουμενη ειπε οτι θα το παρω για ενα διαστειμμα, μεχρι να φτασουμε στο επιθυμητο επιπεδο και μετα δεν θα ξαναχρειαστει. Οτι χανονται τα αποτελεσματα μετα τη διακοπη αφορα οσους εχουν ΑΑ και οχι εμενα.

Επειδη ομως οπως εχω διαβασει εδω μεσα, εξαφανιζονται τα αποτελεσματα και επιστρεφεις στην ιδια κατασταση που ησουν πριν χρησιμοποιησεις μινοξιδιλη, αυτο ισχυει οντως μονο για οσους εχουν ΑΑ η γενικα?

cmos516

Member
Φιλαρακο καλησπερα ,ειδα τις φωτος σου (και ειδικα της hairline),προς το παρον δεν εχεις κανα θεμα,και αν θες τη συμβουλη μου παψε να το σκεφτεσε ,και κυριως να μπαινεις εδω μεσα ...οσο μορφονεσε αγχονεσε -και δεν ειναι καλο αυτο για τα μαλλια σου...δεν εχεις θεμα.(κ λογο)
Καλα εκανες και το εψαξες,σε περιπτωση που δεν ειναι A.A. να το φτιαξεις,αλλα αφου δεν ειναι ,δεν υπαρχει λογος να αγχωνεσε,οτι κ αν ειναι ειναι αναστεψιμο.

Aν τωρα να χεις υποψιν σου,οτι παρατηρεις ειναι (ηταν)καποιο πρωιμο σταδιο A.A.,λυση δεν υπαρχει (πραγματικη)με φαρμακα.(αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος ,δεν παρακολουθω το forum καθημερινα για να ξερω τις εξελιξεις)
Οτι και να σου εδωσε η μαλακο η δερματολογος ειναι αχρηστο κ πεταξε το αμεσως.
Θα πρεπει να το βαζεις για μια ζωη μεχρι να πεθανεις,και αν ειναι A.A. δεν κανεις και τιποτα...

Θυμαμαι τη περιπτωση μου ,που μου ειχε δωσει κ εμενα το axelan (minox δηλαδη),κ οταν μπηκα εδω μεσα και ενημερωθηκα για το τι παιζει με τα φαρμακα κτλ.,πηγα επι τοπου στο ιατρειο της να επαληθευσω αν οντως ,και πραγματικα ενας Θεος με κρατησε και δεν της το πεταξα να της σπασω τα μουτρα.
Θα πρεπει να σε ενημερωνουν οτι με τα φαρμακα αυτα δεν κανεις θεραπεια αλλα αντιμετωπιση,(οπου κραταει μια ζωη)εχει διαφορα...

Και γενικα τα πραγματα ειναι απλα να ξερεις.
Αν καποιος παρατηρει κατι στα μαλλια του,(οπως εσυ),αν διαπιστωθει απο κατι αλλο εχει καλως(υπαρχουν αρκετοι παραγοντες που μπορει να προκαλεσουν απωλεια μαλλιων-αραιωση)
Αν ειναι απο A.A. το καλυτερο που μπορεις να κανεις (ακομη κ εν ετει 2012)ειναι να το παρεις αποφαση...και να μαζευεις χρηματα απο τωρα...
Οτιδηποτε φαρμακευτικο θα σου δωσει μονο δανεικο αποτελεσμα,με ψυχοφθορο τροπο...την υγεια σου θα ριψοκινδυνευεις (με μερικα),και την τσεπη σου θα χαλας.Και ολα αυτα για τα συμφεροντα των φαρμακοβιομηχανιων...
Γνωμη μου.

δεν ε βλεπω για ΑΑ...λεπτη τριχα και απλα δεν εχεις και το πιο πυκνο μαλλι...ειναι μια φυσιολογικη πυκνοτητα...βεβαια ρολο παιζει και το φλας απο πανω....παιζει παιχνιδια το φως καμια φορα...

Cmos σεβαστη η αποψη σου φιλε...ΟΜΩΣ αμφισβητεις δλδ οτι η φινα και η μινοξ δινουν αποτελεσματα,και μαλιστα η πρωτη μπορει να κανει και θαυματα;εννοω να σεκρατησει πολλα χρονια,ειτε μεχι να βγει κατι καλυτερο ειτε μεχρι να μαζεψεις αρκετα λεφτα για μεταμοσχευση;λαθος σου...

MANKAR

Active Member
φυσιολογικη πυκνοτητα χωρις να θελω να τρομαξω τον φιλο δεν την λες!!!ο φιλος καλα κανει και το ψαχνει να ξερει τι παιζεται ωστε να μην πεταξει τα λεφτα του!!η ενημερωση ειναι δυναμη!!

Zeoth

New Member
Ακριβως ετσι ειναι τα πραγματα. Λεπτη τριχα οντως εχω, φυσιολογικη αραιωση δεν την λες (γιαυτο αλοστε ανοιξα και θεμα εδω) και τουλαχιστον μεχρι τωρα δεν φαινεται να εχω ΑΑ.
Η γιατρος και συμφωνω μαζι της εριξε το φταιξιμο της αραιωσης στο ανχος. Και ειχα ενα 6μηνο πολυ δυσκολο.

Προσπαθουμε να ηρεμησουμε ψυχολογικα λοιπον, αιμοτολογικα ειμαι ενταξει, μου γραψε και ενα σαμπουαν για ενδυναμωση του τριχοτου και κατα της τριχοπτωσης και περιμενουμε να δουμε εξελιξεις. Κατι βιταμινες δεν της πηρα γιατι ειναι πανακριβες και διαβαζοντας εσας ειδα οτι δεν παιζουν ρολο στην τριχοπτωση.
Αν δεν φτοιαξει ισως αρχισω θεραπεια με regrowth. Κυριως για τονοση του ηθικου μου!

kouklos10

Member
φιλε τι ηλικια εχεις??? μπροστα μια χαρα φαινεται στην χερλαιν
στην κορυφή νομιζω οτι εχεις προβλημα , βεβαια κρατα μια φωτο με ιδιο φωτισμο και τσεκαρε την μετα απο λιγο καιρο . αρχισε να ενημερωνεσε πιστευω οτι ενα big 2 gia arxi i big 3 αργοτερα αναλογα την πορεια ειναι η καλυτερη λυση για σενα.

Zeoth

New Member
23 ειμαι. Ναι αυτο περιμενω να συγκρινω φωτογραφιες μετα απο καποιο διαστειμμα και να πραξω αναλογα. Δεν θελω να το αφησω και πολυ ομως, καλυτερα να το προλαβω τωρα που ειναι νωρις! :wink:

Zeoth

New Member
Χαιρετω τους συμφορουμιτες. Ανανεωνω το θεμα μου για να ενημερωσω και τυχον φιλους που ειχαν το ιδιο προβλημα. Τελειωσα ενα 6μηνο χρησης ragaine μονο. Δεν πηρα καποιο DHT blocker.
Απλα μετα απο το πρωτο 3μηνο χρησης μου ειχε εμφανιστει μεγαλη ξηροδερμια και ισως τελικα εχω ΣΣ αφου εχω τα συμπτωματα που ειπε ο mankar. Τουλαχιστον εμφανιστικαν μετα τη χρηση ragaine αλλα διαβασα πως η χρηση του επιδηνωνει την ΣΣ οποτε δεν ανχωθηκα. Τωρα οσο για τα αποτελεσματα ειναι πολυ καλα. Εχω σταματησει να βγαζω φωτογραφιες γιατι το μαλλι μου ειναι πλεον πολυ πλουσιο, οπως το θυμαμαι πριν παρατηρησω την τριχοπτωση. Χρησιμοποιω δυο σαμπουαν της Frezyderm, ενα για αναπτυξη τριχοφυιας και ενα για καταπολεμηση του σμιγματος. Ξερω, δεν κανουν πολλα απλα τα αναφερω.

Απο ψυχολογικης πλευρας ειμαι πολυ καλα. Οταν δε ειδα αποτελεσματα στο κεφαλι μου ακομα καλυτερα. Η δερματολογος επιμενει οτι ποτε δεν ειχα θεμα ΑΑ, και η αληθεια ειναι οτι θελω πολυ να το πιστεψω αυτο. Κοντευω 24 και η hairline ειναι οπως φενεται στις φωτο, δεν εχει υποχωρηση καθολου δηλαδη. Επισης μεχρι προπαππου που το εψαξα κανεις δεν ειχε θεμα με ΑΑ. Ελπιζω να οφειλοταν οντως στο ανχος της περιοδου.

Θελω να κανω μια ερωτηση. Η δερματολογος μου ειπε οτι μπορω να σταματησω το regaine και να βαλω μια lotion της frezyderm που κραταει τα αποτελεσματα της μινοξιδηλης και οτι αν συνεχισω ετσι δεν θα την ξαναχρειαστω. Αυτο που θελω να μαθω ειναι πως αν σταματησεις το regaine τα αποτελεσματα χανονται επειδη η ποσοτητα DHT στον οργανισμο συνεχιζεται να αυξανεται και αρα γιαυτο πεφτουν ή η μινοξιδηλη εχει επηρεασει την αναπαραγωγη της τριχας που πλεον τους ειναι απαραιτητο για να συνεχισουν να βγαινουν? Το λεω αυτο γιατι οπως ανεφερα δεν εχω χρησιμοποιησει dht blocker και υπαρχει μια μεγαλη πιθανοτητα να μην εχω τελικα ΑΑ. Αρα το πρωτο σεναριο δεν με επηρεαζει. Το δευτερο ομως?

Μπλουζα