Αναμενώμενα αποτελέσματα και προσδοκίες στη Μεταμόσχευση Μαλλιών

Aristos_HDC

Member
Ο καθένας όταν αποφασίσει να κάνει το μεγάλο βήμα και να προχωρήσει σε μεταμόσχευση μαλλιών πρέπει να είναι πραγματικά σίγουρος εφόσον αποτελεί μία διαδικασία η οποία θα του αλλάξει ριζικά τη ζωή. Πρέπει να έχει υπόψη του κάποια θέματα τα οποία θα τον βοηθήσουν να κατανοήσει ουσιαστικότερα την έννοια της μεταμόσχευσης αλλά και να αντιληφθεί το τι μπορεί πραγματικά να επιτευχθεί στην περίπτωση του. Γι’ αυτό τον λόγο, υπάρχουν οι προσωπικοί σύμβουλοι, οι οποίοι είναι αυτοί που θα δώσουν στον κάθε πελάτη την απαραίτητη προσοχή εξατομικεύοντας στον καθένα ξεχωριστά, δίνοντας έμφαση στα δικά του θέλω και τις δικές του ανησυχίες.

Το σημαντικότερο της διαδικασίας μεταμόσχευσης μαλλιών είναι ο κάθε πελάτης να είναι απόλυτα ικανοποιημένος και χαρούμενος με το αποτέλεσμά του. Αυτό για να επιτευχθεί θα πρέπει ο πελάτης να έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης του. Με αυτό τον όρο εννοούμε ότι πρέπει να αντιληφθεί και να κατανοήσει την κλίμακα στην οποία αντιστοιχεί ο βαθμός τριχόπτωσης του μέχρι την παρούσα στιγμή. Στη συνέχεια, αξιολογώντας τα στοιχεία που έχουμε μέχρι αυτή την στιγμή όπως η κληρονομικότητα, η ηλικία η οποία διαδραματίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο, η ποιότητα των μαλλιών του, ο αριθμός των τριχοθυλακίων που έχει στην δότρια περιοχή και φυσικά αν έχει ομάδες τριχοθυλακίων ανά μόσχευμα θα καθοριστεί η έκβαση της μεταμόσχευσης και το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Επίσης, ο πελάτης θα πρέπει να έχει υπόψη του και πιθανές δυσκολίες στη διαδικασία της μεταμόσχευσης. Δηλαδή κατά τη διάρκεια της δημιουργίας κυλινδρικής τομής στο δέρμα γύρω απο το κάθε μόσχευμα (punching), της εξαγωγής των μοσχευμάτων (extraction), στη δημιουργία των υποδοχέων των μοσχευμάτων (sites) και στην τοποθέτηση τους πίσω στο κεφάλι του πελάτη (placing). Μερικές πιθανές δυσκολίες που μπορεί να υπάρξουν είναι για παράδειγμα αν κατά την διάρκεια προκληθεί αρκετή αιμορραγία ή αν το δέρμα είναι πολύ σκληρό ή αν ο πελάτης προέβη ξανά σε μεταμόσχευση στο παρελθόν και δημιουργήθηκε ουλώδης ιστός. Επισής, η διάταξη στην οποία βρίσκονται τα μοσχεύματα μέσα στο δέρμα, δηλαδή αν είναι πολύ ανοιχτά η είναι όλα μαζί ενωμένα, αποτελεί ένα παράγοντα στη μείωση πολύτριχων μοσχευμάτων. Όλες αυτές τις σκέψεις που σίγουρα θα υπάρχουν στο μυαλό όλων μπορούν να απαντηθούν από τους σύμβουλους και φυσικά από τους γιατρούς, και το εξειδικευμένο προσωπικό του χειρουργείου οι οποιοί με την εμπειρία και τις γνώσεις που διακατέχουν θα προσφέρουν στον πελάτη ασφάλεια, σιγουριά και εμπιστοσύνη.

Γι’ αυτούς τους λόγους το πιο δύσκολο είναι να επιλέξεις την σωστή κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών. Στην αγορά μπορείς να βρεις εκατοντάδες κλινικές από πάρα πολύ χαμηλού κόστους μέχρι υπερβολικά ψηλού. Αν επιλέξεις μια κλινική με κριτήριο μόνο την σχετικά χαμηλή τιμή το πιο πιθανό είναι να μην έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο σίγουρα θα είχες αν έκανες μια καλύτερη έρευνα αγοράς αυξάνοντας φυσικά λίγο το ποσό που είσαι πρόθυμος να ξοδέψεις. Οι λόγοι είναι αρκετοί. Πιθανόν, η ιατρική ομάδα να είναι ημιτελής και να αποτελείται μόνο απο ένα γιατρό και με πολλούς τεχνικούς οι οποίοι δεν έχουν την κατάρτιση και την επιθυμητή εμπειρία σε μια τόσο λεπτομερή δουλειά. Το αποτέλεσμα είναι το λανθασμένο μοτίβο φύτρωσης των μαλλιών και η γωνία τοποθέτησης των μοσχευμάτων χωρίς φυσικό αποτέλεσμα και αραιή φύτρωση. Η δότρια περιοχή η οποία είναι ότι πιο σημαντικό στη μεταμόσχευση και πρέπει να διαχειριστεί με μεγάλη ασφάλεια και προσοχή θα καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά.

Το μυστικό είναι η καλή έρευνα της κλινικής στην οποία σκέφτεται ο πελάτης να αποταθεί για να ενημερωθεί για αποτελέσματα, να διαβάσει κριτικές από άτομα τα οποία προχώρησαν ήδη σε μεταμόσχευση μαλλιών στα διάφορα φόρουμ στο διαδύκτιο. Επίσης, σημαντική είναι και η αντιμετώπιση που θα εκλάβει ο πελάτης από τον προσωπικό του σύμβουλο από την πρώτη επάφη μαζί του.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GeorgeXz

Active Member
Πολύ καλή η πρώτη προσέγγιση σου στα οικονομοτεχνικά ζητήματα μίας ΜΜ.

Μήπως όμως πρέπει να αναλυθεί το κόστος της κάθε κλινικής και ως εκ τούτου οι χρεώσεις αυτές?

Διότι, όσοι στοχεύουν σε υπερκέρδη ή έχουν κάνει τεράστια ανοίγματα περιφερειακά της ουσίας μίας καλής ΜΜ, κάστρα, πόρσε του πτωχού και γουάγκου για το φλεξάρισμα, αντίστοιχα θα χρεώνουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Είχαμε πρόσφατο παράδειγμα στο φόρουμ, όπου "μεγαλογιατρός" της τρίχας, χρέωνε πανάκριβα, πουλώντας, ως μάρκετινγκ και μόνο, το "ακριβό είναι καλό", ενώ οι περισσότεροι αντιληφθήκαμε τεράστια προβλήματα στην ποιότητα των ΜΜ του. Μπορεί να παρατεθούν τα σχετικά ποστ έμπειρων μελών, όπου τεκμηριωμένα αναλύοντα τα πολλά, μεγάλα και ανεπίτρεπτα, για την διαφημιζόμενη ποιότητα, αυτά λάθη.

Οπότε καλό είναι να γίνει μία αναγωγή ενός μέσου κόστους από εσάς, ποσοτικοποιημένα, δλδ ανθρωποημέρα ιατρού μαζί με δύο τουλάχιστον νοσηλεύτριες, λειτουργικά έξοδα κλινικής καθώς και απόσβεση εξοπλισμού αναγόμενη στο χρονικό διάστημα μίας ΜΜ ώστε να έχουμε έναν πρώτο μπούσουλα και να ξέρουμε από κει και έπειτα τι κέρδος επιδιώκει η κάθε κλινική.

Ως εκ τούτου, τα αναμενόμενα αποτελέσμα μίας ΜΜ ίσως να μην είναι άμεση συνάρτηση του τελικού κόστους που περνάει στον ασθενή αλλά άλλων περιφερειακών και, πολλές φορές, ανούσιων ως προς το αποτέλεσμα, παραγόντων...

GeorgeXz

Active Member
Δεν βλέπω κάποια διάθεση απάντησης, βεβαίως για άτομα με IQ τουλάχιστον άνω του μέσου όρου και η μη απάντηση κάτι δείχνει.

Εάν είναι συνεργάτης της HDC όντως ο νηματοθέτης, ίσως μπορούσε να μας διαφωτίσει ο @John_John1, ο οποίος από ότι έχω καταλάβει είναι παλιό μέλος του φόρουμ που μετέπειτα έγινε συνεργάτης και ο επίσημος αντιπρόσωπος της κλινικής στο φόρουμ.

Aristos_HDC

Member
Πολύ καλή η πρώτη προσέγγιση σου στα οικονομοτεχνικά ζητήματα μίας ΜΜ.

Μήπως όμως πρέπει να αναλυθεί το κόστος της κάθε κλινικής και ως εκ τούτου οι χρεώσεις αυτές?

Διότι, όσοι στοχεύουν σε υπερκέρδη ή έχουν κάνει τεράστια ανοίγματα περιφερειακά της ουσίας μίας καλής ΜΜ, κάστρα, πόρσε του πτωχού και γουάγκου για το φλεξάρισμα, αντίστοιχα θα χρεώνουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Είχαμε πρόσφατο παράδειγμα στο φόρουμ, όπου "μεγαλογιατρός" της τρίχας, χρέωνε πανάκριβα, πουλώντας, ως μάρκετινγκ και μόνο, το "ακριβό είναι καλό", ενώ οι περισσότεροι αντιληφθήκαμε τεράστια προβλήματα στην ποιότητα των ΜΜ του. Μπορεί να παρατεθούν τα σχετικά ποστ έμπειρων μελών, όπου τεκμηριωμένα αναλύοντα τα πολλά, μεγάλα και ανεπίτρεπτα, για την διαφημιζόμενη ποιότητα, αυτά λάθη.

Οπότε καλό είναι να γίνει μία αναγωγή ενός μέσου κόστους από εσάς, ποσοτικοποιημένα, δλδ ανθρωποημέρα ιατρού μαζί με δύο τουλάχιστον νοσηλεύτριες, λειτουργικά έξοδα κλινικής καθώς και απόσβεση εξοπλισμού αναγόμενη στο χρονικό διάστημα μίας ΜΜ ώστε να έχουμε έναν πρώτο μπούσουλα και να ξέρουμε από κει και έπειτα τι κέρδος επιδιώκει η κάθε κλινική.

Ως εκ τούτου, τα αναμενόμενα αποτελέσμα μίας ΜΜ ίσως να μην είναι άμεση συνάρτηση του τελικού κόστους που περνάει στον ασθενή αλλά άλλων περιφερειακών και,

Aristos_HDC

Member
Φίλε Georgexz δουλεύω στην κλινική τα τελευταία 9 χρόνια, δεν καθυστέρησα επίτηδες την απάντηση μου απλά από φόρτο εργασίας.

Το ποστ αυτο δεν το έκανα για να πω πως ότι είναι πιο ακριβό είναι και πάντα καλύτερο, με την εμπειρία μου βλέπω σε καθημερινή βάση πως παρά πολλοί επιλέγουν κλινικές μόνο με τον παράγοντα τιμή χωρίς να δίνουν βάση στα υπόλοιπα τα οποία είναι πιο σημαντικά και στο τέλος δεν έχουν ούτε αποτέλεσμα και το χειρότερο είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν και κάτι για να φτιάξουν την εικόνα τους λόγο της κακής τους επιλογής.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως πρέπει να γίνετε σωστή έρευνα ανεξάρτητα από ποια κλινική θα επιλέξει κάποιος να κάνει την επέμβαση.

Τώρα σε σχέση με μια αναγωγή μέσου κόστους της κλινικής δεν μπορώ να πω γιατί πρώτο δεν μπορώ να κάνω διαφήμιση και δεύτερο δεν είμαι στο λογιστήριο για να ξέρω τον μισθό του γιατρού και τα λειτουργικά έξοδα που είναι αρκετά (μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο, διαμονή για 1 βδομάδα, αναλώσιμα, κιτ με σαμπουάν κ.τ.λ) τα οποία σίγουρα δεν τα έχουν όλοι, που με το που τελειώνεις την επέμβαση πληρώνεις και πας σπίτι σου.

GeorgeXz

Active Member
Φίλε μου Αρίστο, μίλησες πολύ σωστά.

Πάραυτα, καταρχήν θα πρέπει να μας διευκρινήσεις εάν έχεις μπει με τη δική σου πρωτοβουλία ή ως εκπρόσωπος της κλινικής στην οποία εργάζεσαι. Νομίζω ότι υπάρχει και άλλος ένας εκπρόσωπος της ίδιας κλινικής ο τζωντζων. Διόρθωσε με, παρακαλώ, εάν κάνω λάθος

Στο ζουμί τώρα και σχετικά με τα έξοδα της κλινικής. Από τη στιγμή που χρησιμοποιούνται γιατροί με εξαρτημένη σχέση εργασίας και ανάγοντας το μηνιαίο στην ανθρωποημέρα έχουμε ακόμα χαμηλότερο κόστος από την χρήση ενός freelancer ιατρού.

Αντιλαμβάνομαι ότι ίσως να μη θες να δώσεις ακριβή στοιχεία, σέβομαι ότι στην προσφορά σας συμπεριλαμβάνεται κόστος διαμονής, μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο και αεροπορικά τα οποία είναι ένα σεβαστό επιπλέον κόστος από αυτό των κλινικών της Αθήνας, μπορείς όμως με την μεγάλη σου εμπειρία να μας διαφωτίσεις μέσες-άκρες για τα εξής κόστη:

α. Κόστος ιατρού ανά ημέρα, έστω ότι έχει μεικτό μηνιαίο κόστος στην κλινική 5000€ και αυτό για την Κύπρο, για την Ελλάδα φυσικά είναι πολύ χαμηλότερο. Κόστος νοσηλευτών αντίστοιχα ανά ημέρα για μίνιμουμ δύο άτομα.
β. Λειτουργικό κόστος κλινικής αναγόμενο ανά ημέρα, ρεύματα, σύριγγες, τσόι (εάν μετά απορρίπτονται και δεν επαναχρησιμοποιούνται σε άλλο ασθενή, αναισθητικά, κλπ κλπ. Εάν επαναχρησιμοποιούνται μπορείς να τα βάλεις στο γ. αντί στο β.)
γ. Απόσβεση πάγιου εξοπλισμού κλινικής αναγόμενο ανά ημέρα επέμβασης

Να πούμε γύρω στα 350-400€ ανά ημέρα για ένα πλήρες οκτάωρο επέμβασης? Μπορεί να είναι και πολλά.

Αναμένω την απάντηση σου, πάντοτε σε ένα κλίμα καλόπιστου διαλόγου προς εύρεση ενός αποτελέσματος το οποίο με εκλογίκευση των τιμών θα βοηθήσει και εσάς λόγω αύξησης της ποσότητας, κρατώντας φυσικά σταθερή την ποιότητα και προσελκύοντας μεγάλο αριθμό ασθενών παγκοσμίως.

Άλλοι ίσως επιλέγουν να επενδύουν στην εντυπωσίαση ενός ακριβού χώρου, ο οποίος δύσκολα θα μπορεί να συντηρηθεί εάν δεν υπάρχουν τα μεγάλα υπερκέρδη, εμάς εδώ εκείνο που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι το άριστο αποτέλεσμα, ο καλός ιατρός, οι έμπειροι νοσηλευτές, φυσικά όλα αυτά σε ένα πλαίσιο όπου τηρείται πλήρως το ιατρικό πρωτόκολλο για τέτοιες επεμβάσεις σε συνάρτηση μίας τίμιας τιμολόγησης.

Aristos_HDC

Member
Φιλε Georgexz στο φορουμ μπηκα πριν κάποια χρόνια παρουσιάζοντας τις δικές μου μεταμοσχέυσεις. Μέσα από την εμπειρία που απόκτησα αυτά τα χρόνια αποφάσισα να γίνω πιο ενεργός και να ξεκινήσω να κάνω διάφορα ποστ δικά μου, και να λέω την γνώμη μου για να βοηθήσω όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο να κατανοήσει πως "δουλεύει" η μ.μ γιατί είναι κρίμα να βλέπεις τόσο κόσμο να κάνει λάθος επιλογές.

Συμφωνώ πως πρέπει να λειτουργούν όλα βάση πρωτοκόλλου με στόχο το άριστο αποτέλεσμα όπως και γίνετε αλλά τώρα σε σχέση με τα έξοδα της κλινικής πραγματικά δεν γνωρίζω.

Αυτό που γνωρίζω είναι μόνο την τιμή την οποία χρεώνει ανά μόσχευμα η κλινική.

Εσύ τι πιστεύεις για τις τιμές γενικά μιλώντας, και ποια θα ήταν μια λογική τιμή?

aeratos28

Just aeratos
Φίλε,νομίζω ότι κάπου το έχεις πάει λάθος..θες ανάλυση εσόδων και εξόδων της κλινικής ? Εντελώς αχρειαστες πληροφορίες και δεν νομίζω να χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση..εμάς μας ενδιαφέρει εάν το ποσό που ζητά μια κλινική αντικατοπτρίζει τα αποτελέσματα ..όχι να μας φέρουν τη φορολογική τους δήλωση οι κλινικές εδώ..
Αδιάκριτες ερωτήσεις αυτές θα έλεγα που κάνεις

Πάραυτα, καταρχήν θα πρέπει να μας διευκρινήσεις εάν έχεις μπει με τη δική σου πρωτοβουλία ή ως εκπρόσωπος της κλινικής στην οποία εργάζεσαι. Νομίζω ότι υπάρχει και άλλος ένας εκπρόσωπος της ίδιας κλινικής ο τζωντζων. Διόρθωσε με, παρακαλώ, εάν κάνω λάθος

Στο ζουμί τώρα και σχετικά με τα έξοδα της κλινικής. Από τη στιγμή που χρησιμοποιούνται γιατροί με εξαρτημένη σχέση εργασίας και ανάγοντας το μηνιαίο στην ανθρωποημέρα έχουμε ακόμα χαμηλότερο κόστος από την χρήση ενός freelancer ιατρού.

Αντιλαμβάνομαι ότι ίσως να μη θες να δώσεις ακριβή στοιχεία, σέβομαι ότι στην προσφορά σας συμπεριλαμβάνεται κόστος διαμονής, μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο και αεροπορικά τα οποία είναι ένα σεβαστό επιπλέον κόστος από αυτό των κλινικών της Αθήνας, μπορείς όμως με την μεγάλη σου εμπειρία να μας διαφωτίσεις μέσες-άκρες για τα εξής κόστη:

α. Κόστος ιατρού ανά ημέρα, έστω ότι έχει μεικτό μηνιαίο κόστος στην κλινική 5000€ και αυτό για την Κύπρο, για την Ελλάδα φυσικά είναι πολύ χαμηλότερο. Κόστος νοσηλευτών αντίστοιχα ανά ημέρα για μίνιμουμ δύο άτομα.
β. Λειτουργικό κόστος κλινικής αναγόμενο ανά ημέρα, ρεύματα, σύριγγες, τσόι (εάν μετά απορρίπτονται και δεν επαναχρησιμοποιούνται σε άλλο ασθενή, αναισθητικά, κλπ κλπ. Εάν επαναχρησιμοποιούνται μπορείς να τα βάλεις στο γ. αντί στο β.)
γ. Απόσβεση πάγιου εξοπλισμού κλινικής αναγόμενο ανά ημέρα επέμβασης

Να πούμε γύρω στα 350-400€ ανά ημέρα για ένα πλήρες οκτάωρο επέμβασης? Μπορεί να είναι και πολλά.

Αναμένω την απάντηση σου, πάντοτε σε ένα κλίμα καλόπιστου διαλόγου προς εύρεση ενός αποτελέσματος το οποίο με εκλογίκευση των τιμών θα βοηθήσει και εσάς λόγω αύξησης της ποσότητας, κρατώντας φυσικά σταθερή την ποιότητα και προσελκύοντας μεγάλο αριθμό ασθενών παγκοσμίως.

Άλλοι ίσως επιλέγουν να επενδύουν στην εντυπωσίαση ενός ακριβού χώρου, ο οποίος δύσκολα θα μπορεί να συντηρηθεί εάν δεν υπάρχουν τα μεγάλα υπερκέρδη, εμάς εδώ εκείνο που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι το άριστο αποτέλεσμα, ο καλός ιατρός, οι έμπειροι νοσηλευτές, φυσικά όλα αυτά σε ένα πλαίσιο όπου τηρείται πλήρως το ιατρικό πρωτόκολλο για τέτοιες επεμβάσεις σε συνάρτηση μίας τίμιας τιμολόγησης.

GeorgeXz

Active Member
Φίλε,νομίζω ότι κάπου το έχεις πάει λάθος..θες ανάλυση εσόδων και εξόδων της κλινικής ? Εντελώς αχρειαστες πληροφορίες και δεν νομίζω να χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση..εμάς μας ενδιαφέρει εάν το ποσό που ζητά μια κλινική αντικατοπτρίζει τα αποτελέσματα ..όχι να μας φέρουν τη φορολογική τους δήλωση οι κλινικές εδώ..
Φίλε μου δεν είναι και προσωπικά δεδομένα. Άλλωστε δια νόμου κάθε κεφαλαιακή επιχείρηση, όπως γνωρίζεις, υποχρεούται να αναρτά τον ισολογισμό της σε κοινή θέα, να τον δημοσιεύει δλδ. Έχεις διαβάσει ποτέ ισολογισμό? Θα μπορούσες να καταλάβεις πολλά για μία επιχείρηση.

Δεν τον ρώτησα τον άνθρωπο για την προσωπική του ζωή...

Τέλος πάντων, σαφέστατα και είναι χρήσιμο να μάθουμε τι μέσο κόστος έχει μία κλινική ανά 8ωρο χειρουργείο. Από εκεί και έπειτα θα καταλάβεις και εάν το ποσοστό κέρδους αυτής είναι τίμιο ή όχι. Όταν είσαι ενημερωμένος ως καταναλωτής μπορείς να αποφασίσεις πολύ καλύτερα, οικονομοτεχνικά, όχι μόνο τεχνικά. Διότι διαφορετικά κινδυνεύεις να πέσεις θύμα επιτηδείων απλώς "καλών πωλητών" που θα παίξουν με την ψυχολογία σου και θα σου πουλήσουν ασφάλεια διότι το πλήρωσες χρυσό, άρα εντάξει αφού το πλήρωσα 10 φορές πάνω του κόστους θα κάνει καλή δουλειά. Κ βλέπουμε τα αποτελέσματα στα άλλα νήματα, με προχειροδουλειές, με τσαπατσουλιές, με εξαφάνιση μετά την πώληση, με νοσηλεύτριες να κάνουν δουλειά ιατρών κλπ κλπ.

Μένω στο γεγονός ότι ο φίλος Αρίστος, με τον ευγενικό τρόπο του αποφεύγει να μας ενημερώσει για το μέσο κόστος ανά χειρουργείο ασθενή.

Όπως έχω ξαναπεί ο καθείς αντιλαμβάνεται και από την απάντηση και από την μη απάντηση...

GeorgeXz

Active Member
Φιλε Georgexz στο φορουμ μπηκα πριν κάποια χρόνια παρουσιάζοντας τις δικές μου μεταμοσχέυσεις. Μέσα από την εμπειρία που απόκτησα αυτά τα χρόνια αποφάσισα να γίνω πιο ενεργός και να ξεκινήσω να κάνω διάφορα ποστ δικά μου, και να λέω την γνώμη μου για να βοηθήσω όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο να κατανοήσει πως "δουλεύει" η μ.μ γιατί είναι κρίμα να βλέπεις τόσο κόσμο να κάνει λάθος επιλογές.

Συμφωνώ πως πρέπει να λειτουργούν όλα βάση πρωτοκόλλου με στόχο το άριστο αποτέλεσμα όπως και γίνετε αλλά τώρα σε σχέση με τα έξοδα της κλινικής πραγματικά δεν γνωρίζω.

Αυτό που γνωρίζω είναι μόνο την τιμή την οποία χρεώνει ανά μόσχευμα η κλινική.

Εσύ τι πιστεύεις για τις τιμές γενικά μιλώντας, και ποια θα ήταν μια λογική τιμή?

Φίλε μου Αρίστο,

Εάν το κόστος που έχω αναφέρει πιο πάνω αντιστοιχεί στην πραγματικότητα πιστεύω ένα ποσοστό κέρδους επί αυτού 50% για παροχή της ιατρικής πράξης είναι απολύτως ικανοποιητικό για την επιχείρηση. Δεν συμφωνείς? Έτσι μπορεί να λειτουργήσει ελεύθερα ο νόμιμος ανταγωνισμός προς όφελος του καταναλωτή, ο κάθε ιατρός ανάλογα την ανάγκη του για πελατεία, το μάρκετινγκ, το τζίρο που θέλει να παρουσιάσει, πχ για υποβολή φακέλου για επενδυτικό πρόγραμμα, την περίοδο κλπ κλπ να παίζει επί του ποσοστού κέρδους του και όχι να κινδυνεύετε να θεωρηθεί ότι υπάρχει κάποια συμφωνία κυρίων ώστε να μην πέσετε κάτω από κάποια τιμή ανά γκραφτ, δλδ να κινδυνεύετε να κατηγορηθείτε για την δημιουργία τραστ στο χώρο των ΜΜ.

Έχω εκφράσει και στα άλλα νήματα τη διαφωνία μου με τη χρέωση ανά γκραφτ διότι την θεωρώ μπακαλίστικη. Επιπλέον, επιφυλάσομαι να αξιολογηθεί και εάν είναι νόμιμη. Καθώς, από το καταστατικό της κάθε κλινικής, δεν είναι ο σκοπός της η πώληση αλλά η παροχή υπηρεσίας και συγκεκριμένα ιατρικών υπηρεσιών. Και φυσικά πως είναι δυνατόν να πωλείται από εσάς στον ασθενή, κάτι το οποίο ανήκει στον ασθενή? Τώρα, εάν για διαφήμιση, ευκολία και μάρκετιννγκ είναι ένας τρόπος να περνάει στον απλό κόσμο η χρέωση ανά γκραφτ, κατά την ταπεινή μου άποψη είναι παντελώς λανθασμένος και τεχνικά και οικομικά. Όπως έχω αναλύσει και αλλού, το εύρος και το είδος των απαιτούμενων γκραφτς αναλύεται κατόπιν του πρώτου, σοβαρού cons βάσει του ζητήματος έκαστου ασθενή, τι πρέπει να πάρει και τι μπορεί να δώσει το κεφάλι του και από εκεί προσδιορίζεται η απαιτούμενη διάρκεια του σέσιον, πχ μισή ανθρωποημέρα, μία, δύο κλπ

Τελευταία επεξεργασία:

bobby

Well-Known Member
Στο παγκόσμιο περιβάλλον κάνεις δεν δουλεύει με κάτω από 100% κέρδος….οι δε πιο πολλοί με πάνω από 1000%…… αναφορικά με τα υλικά πάντα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.

Καλημέρα @GeorgeXz ναι από το 2018 εγώ εκπροσωπώ το φόρουμ όπου μπορείτε να απευθυνθείτε σε εμένα για ότι χρειαστείτε.
Και από το 2011 μέλος του φόρουμ όπου το 2012 παρουσίασα την πρώτη μεταμόσχευση μου και το 2019 την δεύτερη.
Τοτε και εμένα με βοήθησαν κάποια μέλη που είχα κάνει την μεταμόσχευση τους εκεί. Βρήκα το φόρουμ και σώθηκα.
Από εκεί και πέρα γι'αυτό που πήρα και εγώ προσπαθούσα να βοηθήσω τα διάφορα μέλη εδώ μέσα.

Xristos87

Verified MM member
Θα συμφωνησω

GeorgeXz

Active Member
Καλημέρα @GeorgeXz ναι από το 2018 εγώ εκπροσωπώ το φόρουμ όπου μπορείτε να απευθυνθείτε σε εμένα για ότι χρειαστείτε.
Και από το 2011 μέλος του φόρουμ όπου το 2012 παρουσίασα την πρώτη μεταμόσχευση μου και το 2019 την δεύτερη.
Τοτε και εμένα με βοήθησαν κάποια μέλη που είχα κάνει την μεταμόσχευση τους εκεί. Βρήκα το φόρουμ και σώθηκα.
Από εκεί και πέρα γι'αυτό που πήρα και εγώ προσπαθούσα να βοηθήσω τα διάφορα μέλη εδώ μέσα.

Φίλε μου τζωντζων, για να μην πλατειάζουμε εάν έχεις την δυνατότητα ενημέρωσε μας λοιπόν για ένα μέσο κόστος μία 8ωρης ΜΜ χωρίς να περιλαμβάνεις τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην γνωρίζεις. Εάν δεν έχεις αυτή την δυνατότητα, επειδή αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εργασία σου αυτή τη στιγμή και δεν θα ήθελα να σου δημιουργηθεί κάποιο ζήτημα εκεί ας μην αναφέρεις τίποτα.

Τώρα όσοι δεν θέλουν να το μάθουν και αρέσκονται να πληρώνουν κ να λένε και ευχαριστώ είναι απόλυτο δικαίωμα τους φυσικά και οι καλύτεροι, δυνητικά, πελατες των δρακουμέλ της οικουμένης. Κανένα πρόβλημα, ας αφήσουν τους υπόλοιπους που ενδιαφέρονται να μάθουν...

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Φίλε μου τζωντζων, για να μην πλατειάζουμε εάν έχεις την δυνατότητα ενημέρωσε μας λοιπόν για ένα μέσο κόστος μία 8ωρης ΜΜ χωρίς να περιλαμβάνεις τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην γνωρίζεις. Εάν δεν έχεις αυτή την δυνατότητα, επειδή αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εργασία σου αυτή τη στιγμή και δεν θα ήθελα να σου δημιουργηθεί κάποιο ζήτημα εκεί ας μην αναφέρεις τίποτα.

Τώρα όσοι δεν θέλουν να το μάθουν και αρέσκονται να πληρώνουν κ να λένε και ευχαριστώ είναι απόλυτο δικαίωμα τους φυσικά και οι καλύτεροι, δυνητικά, πελατες των δρακουμέλ της οικουμένης. Κανένα πρόβλημα, ας αφήσουν τους υπόλοιπους που ενδιαφέρονται να μάθουν...
Φίλε Γιώργο δεν βρίσκομαι μέσα στην κλινική για να γνωρίζω τόσες λεπτομέρειες.
Έχω να κάνω μόνο με τον διευθυντή διαχείρισης ασθενών και τους ασθενείς που ενδιαφέρονται από την ελληνική αγορά να έρθουν σε επαφή με την κλινική.

Καποια μέλη από το φόρουμ λόγο του ότι με γνωρίζουν χρόνια εδώ μέσα η και από κοντά νιώθουν πιο άνετα και με δείχνουν πιο πολυ εμπιστοσύνη στο να απευθύνω στην κλινική γι'αυτους πρώτα εγώ και μετά να τους φέρω σε επαφή.

Ένα παραπάνω να με κάνει να αγχώνομαι πρώτος εγώ αν δεν πάει κάτι καλά σε οποιαδήποτε μέλος γιατι και εγώ ασθενής το ίδιο ήμουν.
Αλλά αν δεν εμπιστεύομουν την κλινική δεν θα την εκπροσωπουσα καν εδώ μέσα.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Φίλε μου Αρίστο,

Εάν το κόστος που έχω αναφέρει πιο πάνω αντιστοιχεί στην πραγματικότητα πιστεύω ένα ποσοστό κέρδους επί αυτού 50% για παροχή της ιατρικής πράξης είναι απολύτως ικανοποιητικό για την επιχείρηση. Δεν συμφωνείς? Έτσι μπορεί να λειτουργήσει ελεύθερα ο νόμιμος ανταγωνισμός προς όφελος του καταναλωτή, ο κάθε ιατρός ανάλογα την ανάγκη του για πελατεία, το μάρκετινγκ, το τζίρο που θέλει να παρουσιάσει, πχ για υποβολή φακέλου για επενδυτικό πρόγραμμα, την περίοδο κλπ κλπ να παίζει επί του ποσοστού κέρδους του και όχι να κινδυνεύετε να θεωρηθεί ότι υπάρχει κάποια συμφωνία κυρίων ώστε να μην πέσετε κάτω από κάποια τιμή ανά γκραφτ, δλδ να κινδυνεύετε να κατηγορηθείτε για την δημιουργία τραστ στο χώρο των ΜΜ.

Έχω εκφράσει και στα άλλα νήματα τη διαφωνία μου με τη χρέωση ανά γκραφτ διότι την θεωρώ μπακαλίστικη. Επιπλέον, επιφυλάσομαι να αξιολογηθεί και εάν είναι νόμιμη. Καθώς, από το καταστατικό της κάθε κλινικής, δεν είναι ο σκοπός της η πώληση αλλά η παροχή υπηρεσίας και συγκεκριμένα ιατρικών υπηρεσιών. Και φυσικά πως είναι δυνατόν να πωλείται από εσάς στον ασθενή, κάτι το οποίο ανήκει στον ασθενή? Τώρα, εάν για διαφήμιση, ευκολία και μάρκετιννγκ είναι ένας τρόπος να περνάει στον απλό κόσμο η χρέωση ανά γκραφτ, κατά την ταπεινή μου άποψη είναι παντελώς λανθασμένος και τεχνικά και οικομικά. Όπως έχω αναλύσει και αλλού, το εύρος και το είδος των απαιτούμενων γκραφτς αναλύεται κατόπιν του πρώτου, σοβαρού cons βάσει του ζητήματος έκαστου ασθενή, τι πρέπει να πάρει και τι μπορεί να δώσει το κεφάλι του και από εκεί προσδιορίζεται η απαιτούμενη διάρκεια του σέσιον, πχ μισή ανθρωποημέρα, μία, δύο κλπ
@GeorgeXz, στην ελεύθερη αγορά δεν υπάρχει όριο στο ποσοστό κέρδους. Ισχύει ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης. Με αυτό τον τρόπο επέρχεται ισορροπία, όταν φυσικά δεν υπάρχουν μονοπωλιακές ή ολιγοπωλιακές καταστάσεις. Η μμ δεν είναι μια απλή μεταφορά τριχοθυλακίων, υπάρχει συσσωρευμένη εμπειρία που αφορά πάρα πολλές παραμέτρους που έχουν σχέση με την φυσικότητα, επιβίωση, δότρια, στρατηγική σε βάθος χρόνου, DUPA, BUPA, σκληρό δέρμα, repair, κλπ. Όλα αυτά δημιουργούν σε κάποιους γιατρούς/κλινικές ένα premium υπηρεσίας που δεν έχει ταβάνι, ούτε μπαίνει σε ανάλυση κόστους, P&L, κλπ. Το ζητούμενο λοιπόν είναι (και αυτή είναι και η αποστολή του φόρουμ) να καταλάβουμε καταρχήν αν υπάρχει και ποιό είναι το premium της υπηρεσίας. Το αν αξίζει ή όχι το αξιολογεί ο καθένας διαφορετικά ανάλογα με την αγοραστική του δυνατότητα και τον ανταγωνισμό. Πέραν αυτού όμως η χρέωση άνα g είναι σωστή κατα την αποψή μου γιατί συνδέει άμεσα την υπηρεσία, δηλαδή την χειρουργική μεταφορά (και όχι την πώληση) της μονάδας που καθορίζει το τελικό προιόν που "αγοράζεις" και που είναι η επιδιωκώμενη κάλυψη στο κεφάλι σου. Το αντίτιμο σε μια μμ δεν είναι η υπηρεσία/χρόνος του γιατρού/κλινικής αλλά το αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται μέσω της μμ. Η χρέωση με την ημέρα ή το session είναι σαφώς προσανατολισμένη στην ενοικίαση της υπηρεσίας του νοσηλευτικού προσωπικού και άρα μπορεί κάποιος να μιλάει για κόστος, έξοδα, κλπ αλλά είναι εντελώς ασύνδετο με το αποτέλεσμα, αφού δεν μπορεί να προσδιοριστεί, μεταξύ άλλων, το ακριβές νούμερο τριχοθυλακίων που χρειάζεσαι για να πάρεις την κάλυψη που θες. Μπορεί να μπουν 1500g αλλά και 1700g ή 1300g ή και 1000g (αν έχεις δύσκολο κεφάλι), κάτι που φυσικά θα αλλοιώσει την κάλυψη.

Ένα ωραίο ανεκδοτάκι, πιθανόν να το ξέρεις και δόκιμο στην περιπτωσή μας, είναι το ακόλουθο.

Η μηχανή ενός γιγαντιαίου πλοίου χάλασε και κανείς δεν μπορούσε να το φτιάξει, έτσι προσέλαβαν έναν μηχανικό με πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας. Επιθεώρησε τη μηχανή πολύ προσεκτικά, από πάνω προς τα κάτω. Αφού είδε τα πάντα, ο μηχανικός ξεφόρτωσε την τσάντα και έβγαλε ένα μικρό σφυρί. Χτύπησε κάτι απαλά. Σύντομα, η μηχανή επανήλθε στη ζωή. Η μηχανή έχει φτιαχτεί!
7 ημέρες μετά από τον μηχανικό είπε ότι το συνολικό κόστος επισκευής του γιγάντιου πλοίου ήταν 10,000 στον ιδιοκτήτη του πλοίου.
′′ Τι?!" είπε ο ιδιοκτήτης. ′′ Δεν έχεις κάνει σχεδόν τίποτα. Δώστε μας έναν αναλυτικό λογαριασμό."
Η απάντηση είναι απλή: Χρηση Σφυριού: $ 2, Ξέρει πού να χτυπήσει και πόσο να χτυπήσει: $ 9,998

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν το ζητούμενο εδώ είναι να αντιληφθούμε εφενός αν υπάρχουν 40 χρόνια εμπειρίας και δεν μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και αφετέρου αν έχουν αξία για μας ή όχι. Αν αποφασίσουμε ότι έχουν (δουλειά του φόρουμ) τότε η συζήτηση περί κόστους πάει περίπατο.

GeorgeXz

Active Member
Σωστά, ως ένα σημείο. Το κλασικό παράδειγμα στο engineering που αναφέρεις αφορά λοιπόν και το κέρδος του πελάτη από την υπηρεσία του μηχανικού, αντί άλλου που θα έτρωγε ένα μήνα, με το καράβι σε ακινησία, να δει τι φταίει και αν θα τα κατάφερνε. Μην μπλέκουμε λοιπόν και κάνουμε πολύπλοκο κάτι που δεν είναι.

Απλά πράγματα. Για να ξεκινήσουμε λοιπόν το evaluation υπάρχει μία βάση. Κ η βάση είναι πόσο κοστίζει η υπηρεσία σε αυτόν που την παρέχει. Από εκεί και έπειτα ουδέποτε είπα ότι ο καθείς δεν μπορεί να χρεώσει ότι θέλει. Η αγορά τον επιβεβαιώνει ή τον απορρίπτει. Εάν θέλει, πάλι, να κάνει τον μάγο κάποιος και τα αποτελέσματα του είναι οικτρά, αλλά παρόλαυτα συνεχίζει και είναι γεμάτος, επιβεβαιώνεται προφανώς η ηλιθιότητα σε συνάρτηση με την ανασφάλεια της μάζας...

Και είναι κάτι εντελώς διαφορετικό εάν το υπερκέρδος κάποιου αξίζει ή κοροϊδεύει για να το πάρει... Εάν βρίσκει και τα κάνει, μαγκιά του στο κάτω κάτω, δεν θέλω να ασχοληθώ περαιτέρω, η άποψη μου γενικότερα στη ζωή είναι ότι μιλώ πάντα σε ευήκοα ώτα, όχι σε πεισματικά κλειστά!

Ακριβώς λοιπόν εκεί μπορεί κάποιος να αποφασίσει εάν η διαφορά ενός γκουρού της τρίχας με έναν καλό είναι, ας πούμε για να το ποσοτικοποιήσουμε ένα 15% τεχνικά, εάν αξίζει για να πάει από ένα αποτέλεσμα 88% ικανοποίησης σε ένα ποσοστό 90%, αναγόμενο το 15% στατιστικά και υπό το πρίσμα όλων των παραγόντων, αξίζει να πληρώσει 1000% πάνω το κόστος υπηρεσίας αντί για 50% τίμιο κέρδος.

Οπότε ας μας απαντήσει καλύτερα ο τζωντζων με την εμπειρία του και λόγω επαγγέλματος του με ένα νούμερο βάσης για να μην ασχολούμεθα με παραφιλολογίες.

Επαναλαμβάνω, εάν το παιδί για οποιοδήποτε λόγο κωλύεται, δεν υπάρχει απολύτως κανένα ζήτημα να τον φέρω σε δύσκολη θέση...

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εάν θέλει, πάλι, να κάνει τον μάγο κάποιος και τα αποτελέσματα του είναι οικτρά, αλλά παρόλαυτα συνεχίζει και είναι γεμάτος, επιβεβαιώνεται προφανώς η ηλιθιότητα σε συνάρτηση με την ανασφάλεια της μάζας...

Και είναι κάτι εντελώς διαφορετικό εάν το υπερκέρδος κάποιου αξίζει ή κοροϊδεύει για να το πάρει... Εάν βρίσκει και τα κάνει, μαγκιά του στο κάτω κάτω, δεν θέλω να ασχοληθώ περαιτέρω, η άποψη μου γενικότερα στη ζωή είναι ότι μιλώ πάντα σε ευήκοα ώτα, όχι σε πεισματικά κλειστά!

Εδώ συμφωνούμε.

Ακριβώς λοιπόν εκεί μπορεί κάποιος να αποφασίσει εάν η διαφορά ενός γκουρού της τρίχας με έναν καλό είναι, ας πούμε για να το ποσοτικοποιήσουμε ένα 15% τεχνικά, εάν αξίζει για να πάει από ένα αποτέλεσμα 88% ικανοποίησης σε ένα ποσοστό 90%, αναγόμενο το 15% στατιστικά και υπό το πρίσμα όλων των παραγόντων, αξίζει να πληρώσει 1000% πάνω το κόστος υπηρεσίας αντί για 50% τίμιο κέρδος.

Εδώ υπάρχει θέμα γιατί δεν είναι εύκολο να ποσοτικοποιηθεί και ούτε να αξιολογηθεί αν κάποιος είναι καλός εν γένει. Μπορεί να είναι καλός σε κάποια εύκολα κεφάλια για κάποιες επεμβάσεις και κακός για άλλα (temporal peaks, repair, diffuse, πυκνότητες χωρίς αιματώματα, κλπ). Αν είσαι εύκολος (συνήθως δεν το ξέρεις πριν το ερευνήσεις) μπορεί να πάρεις και παρόμοιο αποτέλεσμα. Αν είσαι δύσκολος μπορεί να πάθεις και πανωλεθρία. Επίσης, δεν ξέρεις τι ζημιά έχεις πάθει πχ στην δότρια και θα το καταλάβεις στις επόμενες μμ. Αλλά ακόμα και στην λήπτρια αυτό που βλέπεις σαν καλό θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο, με βάση την εμπειρία μου δεν αξιολογείται επαρκώς στο φόρουμ γιατί δεν υπάρχει διαφάνεια (μόνο στα verified και μετά από μετρήσεις). Έχω δει επίσης ακατάλληλους για μμ (BUPA, DUPA) να έχουν κάνει μμ με "τίμιες" χρεώσεις και να έχουν αποτύχει.

Η αποψή μου είναι, αν θες να πας με αυτή την λογική του κόστους, πρώτον καλή ενημέρωση έτσι ώστε να καταλάβεις ακριβώς τα ενδεχόμενα ρίσκα που προκύπτουν από τις ιδιαιτερότητες του κεφαλιού σου, τα επιτρεπόμενα ποσοστά αστοχίας που μπορείς να ανεχτείς και μετά να σταθμήσεις και τα οικονομικά με βάση ωφέλεια/κόστος. Μην ξεχνάς ότι πολλά κεφάλια είναι οριακά και οποιαδήποτε λάθος κίνηση/αστοχία σημαίνει lifetime πρόβλημα. Κάποιοι είναι risk seeker και δεν τους πειράζει κάποιοι όμως είναι risk averse.

Η δικιά μας δουλεία εδώ είναι να "αποκρυπτογραφούμε" τις κλινικές, τους γιατρούς, με έναν αντικειμενικό αλλά και δόκιμο τρόπο έτσι ώστε ο κάθε υποψήφιος να ξέρει αν κάνει match για την περιπτωσή του. Αν το μάθει αυτό μπορεί ευκολότερα να αποφασίσει με κριτήριο και την τιμή.

GeorgeXz

Active Member
Tο Quality, το οποίο είναι ολόκληρη επιστήμη όπως γνωρίζεις, εύκολα ή δύσκολα σαφώς είναι ποσοτικοποιήσημο.

Για να μην μπλέκουμε λοιπόν τον απλό κόσμο με πολύπλοκες τεχνοκρατικές έννοιες, θα πρότεινα να πει κάθε κλινική το κόστος μίας 8ωρης ΜΜ, όπως το υπολογίζει και από εκεί μπορεί να βγει ένας δείκτης VfM από το φόρουμ αφού βαθμολογηθεί το κάθε αποτέλεσμα ως ποσοστό επιτυχίας ως κλάσμα του αναμενόμενου με αυτού που πραγματικά παρήχθει, βάσει 4-5 κρίσιμων παραμέτρων που θα οριστούν και να στέκει δίπλα στην αξιολόγηση κάθε κλινικής, ώστε να ξέρει κάθε μέλος που μπορεί να πάει. Εκεί βεβαίως να γραφτεί και βιβλίο, όχι τρεις τόμοι να λένε είμαι ο καλύτερος νάνος στη κάζαντ ντουμ...

Τώρα θα μου πεις και εσύ, φίλε μου σιγά μη πουν οι κλινικές κόστος, αφού υπολογίζουν το κόστος τους σε μήλα (ώρα απασχόλησης ιατρού, νοσηλευτών, αναλώσιμα, εξοπλισμό όπως ήδη έχω αναλύσει σε άλλο νήμα) και σας χρεώνουν πορτοκάλια (κόστος μμ ανά γκραφτ) με στόχο μέσω της αδιαφάνειας να χάνεται αφενός η μπάλα και αφετέρου οι μεν ακριβοί να πουλάνε μούρη ότι είμαι ακριβός διότι είμαι ο τοπ δρακουμέλ, οι δε "οικονομικοί" να προσπαθούν με διαφημίσεις του τύπου 500 γιούργια οι χίλιες τρίχες να σε φέρουν στο ραντεβού. Κ στη μέση οι τίμιες χρεώσεις που θα ασχοληθούν με τη δουλειά τους και δεν θα έχουν κ χρόνο και όρεξη για πολλά πολλά και ίσως να έχουν ακουσίως χαμηλές πτήσεις κάτω από τα ραντάρ των περισσοτέρων.

Σε διαφορετική περίπτωση συζητάμε ως φιλόλογοι και όχι ως τεχνοκράτες, γεγονός το οποίο αφήνει μεγάλα περιθώρια στον κάθε μαγκάκο να εκμεταλεύεται το μπλα μπλα του και τη προσποιητή σιγουριά που αποπνέει ώστε να κονομάει χωρίς αντίκρυσμα.

Εύκολα πράγματα? Σαφώς και όχι. Αλλά στο τέλος, απολύτως μετρήσιμα.

bobby

Well-Known Member
Το VFM είναι ο δείκτης

(Τι παιρνεις)/(Τι πληρώνεις)

Και όχι

(Τι παιρνεις)/(Τι κοστιζει στην κλινική)……

Κάνεις λάθος φίλε Γιώργο εδώ….

Το τι παιρνεις είναι το σχετικό. Το τι πληρώνεις το ξέρεις από την αρχή…….

Μπλουζα