Αγωγη για συντηρηση μεταμοσχευμενων τριχοθυλακιων μετα απο επεμβαση FUE/FUT

Alex Niklp.

New Member
Αγαπητοί φίλοι,

θα ηθελα να ρωτησω κατι σημαντικο που θα πρεπει να εχει ο καθενας στο μυαλο του που θελει να κανει μεταμόσχευση μαλλιών.
Θεωρω μονο η μεταμοσχευση απλα δεν θα λύσει το πρόβλημα, αλλα χρειάζεται και συγκεκριμένη αγωγή για τα μεταμοσχευμενα μαλλια
μετα την επεμβαση για να μην αδυνατίσουν.

Η ερωτηση μου στους εμπειρους και σε αυτους που εχουν δοκιμασει ειναι τι βοηθαει προς αυτη την κατεύθυνση πολύ δηλ. στην συντήρηση μεταμοσχευμένων τριχοθυλακιων μετα απο επέμβαση. Απο οτι ξερω υπάρχουν τρεις εγκεκριμένες λύσεις:
1. φιναστεριδη (μαλλον 1 mg την ημερα?),
2. μινοξιδιλη και
3. θεραπεία με laser LLLT.

Ποια ειναι η γνωμη σας: ειναι απαραίτητο αυτο για τα μεταμοσχευμένα τριχοθυλακια, ποιες απο τις παραπανω λυσεις ειναι σιγουρα καλες ή
πρέπει να τις συνδυάζουμε? Υπάρχουν παρενέργειες?

Ευχαριστώ πολυ ειναι σημαντικο για εμενα γιατί μάλλον θα το χρειαστώ σύντομα :)
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Dob31

Active Member
Πρώτα απ'όλα φίλε τα μεταμοσχευμενα μαλλιά ΔΕΝ κινδυνεύουν να αδυνατίσουν καθώς η εξαγωγή τους γίνεται από την ορμονο- ανεξάρτητη περιοχή του κεφαλιού σου. Τη θεραπεία τη λαμβάνεις για να σταθεροποιήσεις τη τριχόπτωση σου καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχει κανένα απολύτως νόημα.
Όσον αφορά τη θεραπεία εγώ έχει τύχει να χρησιμοποιήσω και τις 3. Για τη φιναστεριδη το ποσο θα πάρεις και τη συχνότητα θα το συζητήσεις με τον γιατρό σου καθώς εξαρτάται από διάφορους παράγοντες ( ηλικία, είδος ΑΓΑ κτλ). Η μινοξιδιλλη μπορεί να βοηθήσει, όχι τόσο όσο η φίνα αλλά είναι κάτι και αυτή. Σχετικά με το llt εμένα δεν με βοήθησε καθόλου για αυτό και το γύρισα στη φίνα, και δεν ήταν κανένα φθηνιαρικο το αγόρασα από κλινική. Ίσως να βοηθάει στη επιτάχυνση της φυτρωσης αλλά δεν έχει νόημα εφόσον χρησιμοποιείς μινο.
 

witcher

Well-Known Member
Την αγωγή την κάνεις για να μην αδυνατίσουν τα δικά σου μαλλιά όχι τα μεταμοσχευμένα. Γενικά η μόνη θεραπεία που δουλεύει αποτελεσματικά και σε βάθος χρόνου είναι η φιναστερίδη σε μορφή χαπιού και μετά λίγο η μινοξιδίλη. Την μινοξιδίλη μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για μετά την μεταμόσχευση για να επιταχύνεις και να βοηθήσεις την φύτρωση. Όσο για το LLLT καπέλο δεν θα σου πρότεινα να το δοκιμάσεις καν εκτός και αν θες να πετάξεις τα λεφτά σου, είναι πανάκριβο με μηδαμινά αποτελέσματα όπως δήλωσε και το μέλος Dob31 που δεν τον βοήθησε καθόλου.
 
Μπλουζα