Έντονη τριχόπτωση και σμήγμα

georhg

New Member
Γεια σας παιδια!
Χρειάζομαι βοήθεια αν εχετε παρόμοιες εμπειρίες και αν γνωρίζετε κάτι!
Έχω 4 μηνες που παρατήρησα μια τριχόπτωση με το κακο να έχει παραγίνει το τελευταίο καιρό. Χάνω απίστευτα πολλά μαλλιά και ειδικά στη διάρκεια του λουσίματος και συν εκτός απο την τριχόπτωση το μαλλί μου έχει γινει άσπρο από σμήγμα που βγαίνει μέχρι το μέτωπο.
Το κακό είναι Βρίσκομαι Αγγλία λόγω δουλειών και μου είναι λίγο δύσκολο να πάω σε γιατρό και γι αυτό είπα πρώτα να γράψω εδώ.
Φοβάμαι ότι σε ένα μήνα που θα επιστρέψω Ελλάδα θα έρθω φαλακρός ήδη παρατηρώ αραίωση σε κάποια σημεία.
Σίγουρα είναι το εντονο στρες και η διατροφή η μεγαλύτερη αιτία αλλα υπάρχει περίπτωση να επηρεάζει το σμήγμα σε όλο αυτό ή κάτι που μπορώ να κάνω να το αποτρέψω μέχρι να έρθω; γτ κοντεύω να τρελαθώ;

Ευχαριστώ

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Utopia

Active Member
Άμα έχεις την προδιάθεση για ανδρογενετική αλωπεκία το σμήγμα επηρεάζει από ότι έχω καταλάβει... δηλαδή την επιδεινώνει... Το πρώτο πράγμα που οφείλεις να κάνεις είναι να εξομαλύνεις την έκκριση του σμήγματος διότι από ότι κατάλαβα έχεις σμηγματορροϊκή δερματίτιδα. Κατα πάσα πιθανότητα να χρειαστείς κανένα fungoral... αλλά καλύτερα να πήγαινες σε έναν δερματολόγο. Το στρες και η διατροφή επηρεάζουν αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό... Γιατί δεν επισκέπτεσε δερματολόγο στην Αγγλία...;

georhg

New Member
Σε ευχαριστω για την απάντηση! Σκέφτηκα για ανδρογενετικη απλά είναι λίγο περίεργο αυτό που συμβαίνει γτ ξαφνικά προέκυψε δεν ειχα ποτέ κάνα θέμα και τώρα πέφτουν τούφες! Παίζει να είναι τίποτα αυτό Telogen Effluvium
Μου συνέστησαν το fungoral απλά όταν κάνω αναζήτηση στην Αγγλία μου βγάζει ένα nizoral.Είναι το ίδιο;;
Δεν έχω παέι εδώ γτ Είναι λίγο περίεργο το σύστημα πρέπει να έχεις μόνιμη κατοικία για να γραφτείς στο συστημα υγείας κατι που δεν εχω και εξωτερικοί δεν νομίζω να υπάρχουν οπως πχ Ελλάδα ασε που δεν εχω και την οικονομικη δυνατότητα,

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Πόσο καιρό είσαι Αγγλία? Αναζήτησε μέσω google παρόμοια περιστατικά που έχουν αναφέρει τριχόπτωση λίγους μήνες μετά απο έφυγαν από Ελλάδα και πήγαν Αγγλία. Υπήρξαν πολλές απόψεις, για το νερό για τον ήλιο κλπ, αλλά θα σε γελάσω αν κατέληξαν κάπου μιας και δεν τα παρακολουθούσα ιδιαίτερα...

Utopia

Active Member
Ισχύει αυτό.... Συγγενείς μου που έχουν μεταναστεύσει σε Βορρειοευρωπαϊκές χώρες(Αγγλία, Δανία κτλ.) έπερναν ως συμπλήρωμα διατροφής βιταμίνη D.... Υποθέτω επειδή ο οργανισμός μας εδώ στην Ελλάδα έχει συνηθίσει τον ήλιο.... Δεν ξέρω αν προκαλείται τριχόπτωση αλλά είχαν αναφέρει κακή διάθεση και κάτι άλλα συμπτώματα... Το Telogen Effluvium που ανέφερες προκαλείται από stress (σωματικό και ψυχολογικό) αλλά πολύ έντονο....

dimitris50423

Well-Known Member
Αν οταν λουζεσαι μαλακωνει αυτο το ασπρο και γινεται σαν λιπαρη πυριριδα το ειχα και εγω παλαιοτερα το εχω ξαναπει. Αν πας να χτενιστεις και σηκωθει φλουδα μαζι μπορει να φυγουν και 15-20 τριχες μαζι μενοντας κενο απο κατω. Ειχα χασει μαλλι ετσι. Στο φορουμ εχω διαβασει για τη σκονη dactarin για μυκητες, για μηλοξυδο και εμενα με βοηθησε το λουσιμο με h&s. Διαβασε το θεμα για σμηγματορροικη δερματιτιδα. Αν καταφερεις να καθαρισει θα ελεγχεις το κεφαλι να μην ξαναπιασει και θα λουζεσαι καθημερινα κανοντας μασαζ ειδικα στις περιοχες που παει να πιασει. Αυτα απο τη δικη μου εμπειρια. Ευτυχως τωρα το κεφαλι μου ειναι πεντακαθαρο. Η ελλειψη ηλιου και η υγρασια πιθανον να ευνοει την αναπτυξη των νιφαδων. Κυριως φθινοπωρο εμφανιζεται. Ελπιζω να βοηθησα.

tasos33

Well-Known Member
Να πας και σε ενα δερματολογο, ίσως να διαγνώσει κάτι που εμείς δε βλέπουμε απο εδώ αλλά ουτε και εσύ απο τον καθρέπτη σου,αυτό είναι η λογική σειρα

Μπλουζα