Το πρωτο μου con κ το ταξιδι προς την ΜΜ μου.

Nohairnolife

New Member
Καλημέρα @m3e36 ευχαριστώ πολύ για την επεξήγηση όλων αυτών. Ναι δεν ξέρω τι παίχτηκε με τον λόγο μου αυτό έλεγα κ πιο πάνω σε έναν φίλο πως εγώ στο χαρτί βλέπω λόγο 1.5. Η αλήθεια είναι πιο πολύ με ανησυχεί μην τυχόν είναι σωστός κ κάνει πιο δύσκολη την διαδικασία. Οσο αναφορά αυτό με το μιλιμετρε θα το προσπαθήσω ελπίζω να βγάλω το αποτέλεσμα όπως πρέπει. Επισης κάτι που καταλαβαίνω δεν ξέρω αν είναι σωστό από την στιγμή που το πρόγραμμα της Seneca μου προσφέρθηκε βάσει τριχων και όχι τριχοθυλακιων αν ισχύει ο δικός μου λόγος 1.5 ακόμη κ αν είναι λάθος ας πούμε κ ανέβει στο 1.7-8 πρακτικά είναι υπέρ μου αφού με αυτόν τον λόγο για να συμπληρωθούν οι απαραίτητες τρίχες θα χρειαστεί εξαγωγή περισσότερων grafts σωστά;

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Nohairnolife

New Member
Αρα θεωρητικά πάντα αν ισχύει το 1.5 λόγος που με μέτρησαν για να φτάσει το πακέτο κοντά στις 4.500 τρίχες θα χρειαστούν περίπου 3.000 grafts. Οκ good to know, η αλήθεια είναι πως όλο αυτό είναι κάτι που περιμένω χρόνια κ πραγματικά προσπαθώ το καλύτερο μου ώστε να διασφαλίσω ότι θα έχω την καλύτερη εμπειρία κ αποτέλεσμα εννοείται.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
φίλε μου θα προσπαθήσω προσεγγιστικα να σου λύσω τις απορίες σου
ένα ανθρώπινο υγιες κεφάλι (εννοω χωρις ιχνος αλωπεκιας)έχει περίπου 170-180 τρίχες/cm2
Ο μέσος λόγος των τριχών στους λευκούς ανθρώπους είναι 2,14 - ας πούμε 2.2
αυτό σημαίνει 170/2.2=78grafts /cm2
σε μια μεταμοσχευση μαλλιών (σε εντελώς γυμνή περιοχη) αν πετύχουμε να βάλουμε 120 τρίχες/cm2 το αποτέλεσμα είναι πάρα πάρα πολύ καλό και πυκνό.
αυτό σημαίνει 120/2.2=55grafts/cm2
το να καρφωσεις όμως 55grafts /cm2 σε πρώτη μεταμοσχευση εγκυμονει κινδύνους και χρειάζεται πολύ έμπειρο γιατρό που στην Ελλάδα τέτοιος γιατρός δεν νομίζω να υπάρχει να το κάνει με επιτυχία.
οπότε τι κάνουμε για να πετύχουμε τις 120 τρίχες/cm2?
ανεβάζουμε τον λόγο.
δηλαδή κατά την εξαγωγή κάνουμε επιλεκτική εξαγωγή (περνουμε περισσότερα πολυτριχα) ώστε να ανέβει ο λόγος και από π.χ 2.2 να πάει στο 2,7
αυτό σημαίνει 120/2.7=44 grafts/cm2 νούμερο που μπορούν να το πετύχουν οι γιατροί χωρίς κινδύνους
έρχομαι τώρα στο ερώτημα σου που είναι αν ο αριθμός των τριχών που σου προτάθηκε είναι επαρκής να πετύχεις αυτό που θέλεις (πυκνό αποτέλεσμα)
θα καθίσεις μπροστα σε ένα καθρέφτη και με τη βοήθεια κάποιου φίλου ή φίλης θα σχεδιάσεις με ένα μαρκαδόρο εκεί που θέλεις να ξεκινάει η hairline σού (βλέπε κόκκινη γραμμή στη φώτο σου που επεξεργαστήκα.).μετά θα πάρεις ένα μιλιμετρε χαρτί και θα σχεδιάσεις τη γυμνή περιοχή που θέλεις να γεμίσεις.
Αθροιζεις τα κουτάκια και βγάζεις τη συνολική επιφάνεια σε cm2 που είναι για μεταμοσχευση
αν πχ τα βγάλεις 12cm2 από αριστερά και άλλα 12 cm2 από δεξιά σύνολο 24cm2 ×120 τρίχες/ cm2=2880 τρίχες χρειάζεσαι.
εδώ τώρα είναι το σημείο που πρέπει να μιλήσεις και να ζητήσεις επεξηγήσεις από τους γιατρούς της κλινικής που θα επιλέξεις.
2880 τρίχες με μαμά λόγο 2,2 σημαίνει
2880/2.2=1310 grafts
1310grafts/24 cm2=55 grafts /cm2 πράγμα δύσκολο όπως προείπα να επιτευχθεί
αν όμως σου ανεβάσουν το λόγο κατά την εξαγωγή στο 2.7 αυτό σημαίνει
2880/2.7=1066grafts
1066 grafts /24cm2=44 grafts/cm2 πραγμσ που ειναι δυνατόν να επιτευχθεί.
*Στις μετρήσεις βλεπω που σου κάνανε σε βγάλανε πολύ χαμηλό λόγο και νομίζω ότι κάποιο λάθος πρέπει να έχει γίνει.
*πιστεύω να βοήθησα κάπως και να υπολογίσεις προσεγγιστικα την περιοχή που θέλεις να καλύψεις και αν ο αριθμός των τριχών που σου προτάθηκε είναι επαρκής να την καλύψει.
* σου έπισυναψα και ένα μιλιμετρε χαρτί να καταλάβεις τι εννοώ (η σχεδιασμένη περιοχή ήταν η δική μου καράφλα)
Στην πολύ καλή ανάλυση να προσθέσω ότι τα 55g δεν είναι μόνο θέμα καλού γιατρού αλλά κυρίως φυσικών ορίων τα οποία όσο καλός και να είναι ο γιατρός δεν μπορεί να τα παρακάμψει.

Nohairnolife

New Member
@CVIAL καθώς εκτιμώ πολύ την άποψη σου θα ήθελα κ μια πιο γενική γνώμη για την περίπτωση μου. Από όσα έχουν αναλυθεί εδώ στο θρεντ. Πως με βλέπεις, που θεωρείς ότι θα έπρεπε να κατευθυνθώ ως προς τριχοθυλακια, για τον λόγο μου που βγήκε 1.5 πιστεύεις μπορεί να έγινε λάθος μετρηση; Γενικά ο,τι θεωρείς εσύ απαραίτητο πως πρέπει να ακούσω κ ίσως να μην το έχω υπόψην μου σαν νέος ηλικιακά κ στο θέμα της μμ.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεν μπορώ να πω αν έχεις ή δεν έχεις λόγο 1.5 χωρίς τριχοσκόπηση. Γενικά το 1.5 είναι πολύ χαμηλό νούμερο και σπάνια το βλέπουμε και μάλιστα σε τόση μικρή ηλικία. Υπάρχει σημαντική πιθανότητα να έχει γίνει λάθος. Κατα τα άλλα όπως σου έχω πει, θεωρώ ότι είσαι πολύ μικρός για μμ χωρίς αγωγή. Πρέπει να ξεκινήσεις και μετά από ένα διάστημα 6-8 μηνών να σκεφτείς για μμ. Αντιλαμβάνομαι ότι οι περισσότερες Ελληνικές κλινικές δεν το προτείνουν αλλά στην περιπτώση σου είναι must.

Nohairnolife

New Member
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου, καταλαβαίνω τι λες. Όπως σου είπα, μινοξιδίλη χρησιμοποιώ ήδη περίπου 3 χρόνια και θα τη γυρίσω σε χάπι. Φιναστερίδη ξεκίνησα να χρησιμοποιώ ήδη σε χάπι και θα δω πώς θα πάει. Ακόμη κι έτσι, η μμ είναι κάτι που θέλω εδώ και χρόνια, καθώς θέλω να κατεβάσω τους κροτάφους μου. Θεωρώ πως το να περιμένω μερικούς μήνες με τη φιναστερίδη το μόνο όφελος που θα είχε θα ήταν να γλιτώσω κάποιες τρίχες από τις περιοχές όπου έχω αραίωση, οι οποίες θεωρητικά θα πύκνωναν. Ως προς τη γενικότερη εικόνα μου, τα μαλλιά μου βρίσκονται στην ίδια κατάσταση από τότε που είχα ξεκινήσει τη μινοξιδίλη. Επειδή έχω αρχείο και φωτογραφίες, οι διαφορές μου είναι ελάχιστες και αφορούν την αραίωση στο hairline και στην περιοχή Α, ενώ οι κροτάφοι είναι πάνω-κάτω στο ίδιο σημείο. Μπορεί να είναι και η «τρέλα» της ηλικίας, αλλά είναι κάτι που έχω αποφασίσει και ανυπομονώ να προχωρήσω για να έχω ξανά μαλλιά, ακόμη κι αν θεωρείται λίγο αντισυμβατικό. Ως προς την τριχομέτρηση, απλώς μου έκανε μεγάλη εντύπωση το 1.5. Ίσως να έπιασε κάποιο κακό σημείο στο πλάι και να έπεσε αυτό το νούμερο, δεν μπορώ να το δικαιολογήσω αλλιώς, καθώς δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα στη δότρια περιοχή μου. Σίγουρα θα γίνει και δεύτερη τριχομέτρηση στο 2ο consultation μου. Όπως είπα, το πλάνο από εδώ και πέρα είναι από Σεπτέμβριο να έρθω σε επικοινωνία με την κλινική ώστε να μιλήσω με τον γιατρό, και αρχές Νοεμβρίου με το καλό να γίνει η μεταμόσχευση.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Μάλλον δεν κατάλαβες. Το διάστημα των 6-8 μηνών δεν είναι για να γλυτώσεις κάτι αλλά για να σιγουρευτείς ότι θα μπορέσεις να συνεχίσεις με την φιναστερίδη για μακρύ χρονικό διάστημα στην δόση που χρειάζεται έτσι ώστε να κάνεις σωστό πλάνο. Δυστυχώς η ανυπομονησία οδηγεί σε σφάλματα τακτικής κάτι που έχουμε δει σε πολλές περιπτώσεις με πολλά μέλη. Δεν έχω να προσθέσω κάτι. Αυτά που έπρεπε να ξέρεις πριν αποφασίσεις ειπώθηκαν.

Seneca Medical Group

Nikos- Εκπρόσωπος κλινικών Seneca Medical Group
Η αναλογία των 1,5 τριχών ανά μόσχευμα που εμφανίζεται στη συγκεκριμένη αναφορά δεν είναι ακριβής.
Πρόκειται για γνωστό τεχνικό ζήτημα του λογισμικού καταμέτρησης, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις αναγνωρίζει μια διπλή τριχοθυλακιακή μονάδα ως δύο μονές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπολογίζεται λανθασμένα προς τα κάτω η μέση αναλογία τριχών ανά μόσχευμα.
Με βάση την αναγωγή που πραγματοποιούμε στα δεδομένα, καθώς και τη συνολική αξιολόγηση της δότριας περιοχής, η πραγματική αναλογία στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αρκετά υψηλότερη από 2.2 τρίχες ανά μόσχευμα.
Έχουμε ήδη εντοπίσει το συγκεκριμένο τεχνικό ζήτημα, βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον πάροχο του λογισμικού και εξετάζουμε τις απαραίτητες ενέργειες για τη διόρθωσή του, ώστε οι μελλοντικές αναφορές που εξάγονται από το πρόγραμμα να αποτυπώνουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τα πραγματικά δεδομένα.

Nohairnolife

New Member
Η αναλογία των 1,5 τριχών ανά μόσχευμα που εμφανίζεται στη συγκεκριμένη αναφορά δεν είναι ακριβής.
Πρόκειται για γνωστό τεχνικό ζήτημα του λογισμικού καταμέτρησης, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις αναγνωρίζει μια διπλή τριχοθυλακιακή μονάδα ως δύο μονές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπολογίζεται λανθασμένα προς τα κάτω η μέση αναλογία τριχών ανά μόσχευμα.
Με βάση την αναγωγή που πραγματοποιούμε στα δεδομένα, καθώς και τη συνολική αξιολόγηση της δότριας περιοχής, η πραγματική αναλογία στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αρκετά υψηλότερη από 2.2 τρίχες ανά μόσχευμα.
Έχουμε ήδη εντοπίσει το συγκεκριμένο τεχνικό ζήτημα, βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον πάροχο του λογισμικού και εξετάζουμε τις απαραίτητες ενέργειες για τη διόρθωσή του, ώστε οι μελλοντικές αναφορές που εξάγονται από το πρόγραμμα να αποτυπώνουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τα πραγματικά δεδομένα.
Μια ανακούφιση την ένιωσα να είμαι ειλικρινής

Μπλουζα