Νέο μέλος - Σκέψεις και προγραμματισμός για εμφύτευση (Θεσσαλονίκη)

George_Ap

New Member
Καλησπέρα σε όλη την παρέα του forum,

Ονομάζομαι Γιώργος, είμαι από τη Θεσσαλονίκη και σύντομα θα κλείσω τα 29. Μετά από αρκετή σκέψη, αποφάσισα φέτος να ασχοληθώ πιο δραστικά με το κομμάτι των μαλλιών και να προχωρήσω σε εμφύτευση.

Έχω αφιερώσει κάποιο χρόνο σε μελέτη, όσο βέβαια μου επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου και έχω εστιάσει κυρίως στη Seneca. Αυτή τη στιγμή κλίνω προς τα εκεί, ωστόσο ο μοναδικός μου ενδοιασμός αφορά τον παράγοντα γιατρός και προσοχή.

Λόγω κάποιων προηγούμενων αρνητικών εμπειριών που είχα με επεμβάσεις άλλης φύσεως (οι οποίες δεν εξελίχθηκαν ιδανικά και χρειάστηκαν διορθωτικές κινήσεις - έχω κάνει και σε δημόσιο και σε ιδιωτικό τομέα αντίστοιχα), υπάρχει μια σχετική επιφυλακτικότητα όσον αφορά το ιατρικό σκέλος και το επίπεδο της δέουσας προσοχής που θα λάβω.

Έχω ήδη μελετήσει τους πολύ βοηθητικούς οδηγούς του @CVIAL, οπότε θεωρώ πως έχω μια καλή βάση γνώσεων για να ξεκινήσω.

Σκοπεύω να πραγματοποιήσω την πρώτη μου επίσκεψη μέσα στον μήνα και δεσμεύομαι να τηρήσω μια στάση απόλυτης διαφάνειας απέναντι στην κοινότητα. Θα καταγράφω λεπτομερώς όλη τη διαδρομή: από την επικοινωνία, μέχρι την εξειδίκευση του γιατρού και τη φροντίδα που θα μου παρασχεθεί. Στόχος μου είναι να αφήσω μια ολοκληρωμένη και ειλικρινή εμπειρία για όποιον βρίσκεται στην ίδια θέση με εμένα και αναζητά αξιόπιστες πληροφορίες.

Καλώς σας βρήκα!

Προβολή συνημμένου 1.jpg
Προβολή συνημμένου 2.jpg
Προβολή συνημμένου 3.jpg
Προβολή συνημμένου 4.jpg
Προβολή συνημμένου 5.jpg
Προβολή συνημμένου 6.jpg

Συνημμένα

• 6.jpg
    2.2 MB · Προβολές: 6
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

George_Ap

New Member
Την Τετάρτη έχω το ραντεβού στη Seneca Θεσσαλονίκης για τη διάγνωση. Έχω επισυνάψει και τις φωτογραφίες μου για να μπορείτε να παρακολουθήσετε το timeline της περίπτωσής μου. Μετά τη συνάντηση θα δημοσιεύσω λεπτομέρειες, ώστε η εμπειρία μου να βοηθήσει κι άλλους που το σκέφτονται.

George_Ap

New Member
Update μετά το ραντεβού στη Seneca Θεσσαλονίκης. Ανεβάζω σχετικές φωτογραφίες ξανά λόγω προβλήματος του forum.

Όπως είχα πει, έγινε χθες το ραντεβού για τη διάγνωση. Μέσα στο διαγνωστικό συνάντησα το γιατρό κ. Φουρκάν Τουμπάν και τον κ. Γιάννη Θεοφυλακτίδη που ήταν consultant. Γιατρός και σύμβουλος μου ενέπνευσαν εμπιστοσύνη, όμως λόγω χαμηλής εμπειρίας πρέπει να πάρω τη γνώμη έμπειρων μελών σχετικά με αυτά που μου είπαν. Ο γιατρός είχε έρθει από Αθήνα και έφευγε την ίδια μέρα οπότε δεν γνωρίζω ποιος θα αναλάμβανε την μεταμόσχευση όπως ενημερώθηκα και από τον ίδιο. Σας παραθέτω τα δεδομένα για να ακούσω τις γνώμες σας!

1. Φαρμακευτική Αγωγή!

Εξέφρασα τη διάθεση να ξεκινήσω oral minoxidil + finasteride και να περιμένουμε 6-12 μήνες πριν προχωρήσω με τη μεταμόσχευση στη Seneca για να δούμε πώς θα ανταποκριθεί ο οργανισμός. Η απάντηση του γιατρού ήταν ουδέτερη. Δεν είπε συγκεκριμένα ναι αυτό θα ήταν το καλύτερο ή όχι δεν χρειάζεται. Από όσα είπε κατάλαβα πως δεν θα παίξει και τόσο ρόλο αλλά αν το θέλω μπορούμε να το κάνουμε με αυτό τον τρόπο. Όσον αφορά τις εξετάσεις πριν την έναρξη των χαπιών, μου είπε πως δεν χρειάζονται και αν νιώσω κάποιο σύμπτωμα τα κόβω. Επίσης πως η αγωγή με τα χάπια θα είναι εφ’ όρου ζωής.

2. Για την περίπτωση μου (φωτογραφίες τέρμα κάτω) ο Γιάννης μου είπε για το Mega+ session!

Ο στόχος είναι οι 5000 τρίχες (όχι grafts) με διάχυτη εξαγωγή σε ένα 7ωρο session με κόστος 3800€ (τιμή τιμοκαταλόγου, αναμένω και το email που δεν γνωρίζω αν έχει κάποια άλλη διευκρύνιση). Μου είπαν πως έχω πολύ δυνατή δότρια και λόγω του ότι τα μαλλιά μου είναι σγουρά, θα έχουμε πολύ καλό αποτέλεσμα πύκνωσης.

3. Σχετικά με τα grafts!

Εδώ μπερδεύτηκα λίγο καθώς η ενημέρωση που έχω λάβει διαβάζοντας πάνω στο θέμα είναι κάπως διαφορετική. Σε ερώτηση για τον συγκεκριμένο αριθμό grafts, ο Γιάννης μου είπε να μην εστιάζω στο νούμερο αλλά στην πύκνωση και το τελικό αποτέλεσμα πριν και μετά. Θα εξάγουν όσα παραπάνω μπορούν σε εκείνη τη μέρα. Ανέφερε ένα εύρος από 1500 έως 2100 grafts. Από όσα έχω διαβάσει πάνω στο θέμα της εμφύτευσης, ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια που πρέπει να προσέξουμε είναι ο αριθμός των grafts.

* Υπάρχει κάποιο λάθος γενικά στις απαντήσεις που πήρα;

* Θα ήθελα να σταθώ λίγο περισσότερο στο οικονομικό και τεχνικό κομμάτι, καθώς με προβληματίζει η αναλογία κόστους/απόδοσης. Το session που μου είπε ο Γιάννης είναι το Mega+ και κοστίζει 3800€ (περιμένω ένα σχετικό email). Με βάση την εκτίμηση για 1500 έως 2100 grafts, προκύπτει ένα μεγάλο εύρος στο κόστος ανά μόσχευμα. Για παράδειγμα, αν τελικά εξαχθούν 1500 grafts, η τιμή διαμορφώνεται στα 2,53€/graft.

Τα ερωτήματά προκύπτουν λόγω ταλαιπωρίας στο παρελθόν με ιατρικές διαδικασίες που χρειάστηκαν διορθώσεις και για αυτό το λόγο θέλω να είμαι όσο πιο σίγουρος γίνεται ότι την ημέρα της επέμβασης οι άνθρωποι που θα αναλάβουν τη διαδικασία θα είναι σωστοί στη δουλειά τους απέναντι μου.

Ως προς την κοινότητα αλλά και προς τον εκπρόσωπο της @Seneca Medical Group θα ήθελα να ενημερωθώ σχετικά με τα εξής γιατί τα γραπτά μένουν ενώ τα προφορικά είναι προφορικά και είναι σα να μην έγιναν ή υπόθηκαν ποτέ:

Η τιμή των 3800€ είναι fixed για το session ανεξαρτήτως του τελικού αριθμού grafts που θα εξαχθούν; Αν δηλαδή η δότρια επιτρέπει 2500 αλλά για οποιονδήποτε λόγο (πχ καθυστερήσεις στη ροή της ημέρας) βγουν μόνο 1500, η χρέωση παραμένει η ίδια άσχετα που έχουμε αποδώσει χαμηλότερα;

Σε ένα τέτοιο σενάριο χαμηλής συγκομιδής, πώς διασφαλίζεται ότι δεν θα χρειαστώ σύντομα διορθωτική/συμπληρωματική επέμβαση λόγω περιορισμένου αριθμού μοσχευμάτων; Υπάρχει κάποια εγγύηση ότι η κλινική θα εξαντλήσει τις δυνατότητες του session για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα;

Έχει τύχει σε κάποιο μέλος να πληρώσει για Mega+ Session και τελικά ο αριθμός των grafts να είναι στο κατώτατο όριο; Υπήρξε κάποια αναπροσαρμογή στην τιμή ή κάποια άλλη ενέργεια από πλευράς Seneca;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Untitled.png
1.png
2.png
3.png
4.png
5.png
6.png

Dival

New Member
Καλησπέρα. Οσον αφορά τον αριθμό των grafts θα έλεγα οτι θα πρέπει να πάτε με τον μέγιστο αριθμό grafts ανα συνεδρία. Θα έπρεπε να κινηθείτε στα 2400-2500 μοσχεύματα αν πας σε μονοήμερο ή αλλιώς σε διήμερο στα 3500+. Χρειάζεσαι αρκετά μοσχεύματα γιατί έχεις μεγάλη έκταση να καλύψεις, και αν βγάλετε λιγα δεν θα εχεις καλη πυκνότητα.
Όσον αφορά το κόστος από οτι εχω δει ειναι fixed δηλαδή πληρώνεις με τη συνεδρία, και οχι με το graft....αλλά παίζουν και παζάρια-εκτπώσεις απο την αρχική τιμή.
Αν βγάλεις λιγότερα απο εναν αριθμό θεωρώ οτι θα πρέπει να μειωθεί ανάλογα και η τιμη.
Γενικά το σωστό ειναι θα επρεπε να υπάρχει μια αναλογία κοστους grafts και τα λεφτά που ζητάνε να ειναι για το μέγιστο αριθμό δηλαδη 2500 και αν μειώνονται τα grafts να μειώνεται αναλογικά και το κοστος...
@Seneca Medical Group υπάρχει κάποια αναλογια grafts-τιμής που πρέπει να τηρείται, ώστε να μην ειναι υψηλό το κοστος/graft αν δεν βγουν αρκετά μοσχεύματα;
Για τον γιατρό μπορείς να επιλέξεις εσύ ποιον θα ήθελες.

m3e36

Well-Known Member
Update μετά το ραντεβού στη Seneca Θεσσαλονίκης. Ανεβάζω σχετικές φωτογραφίες ξανά λόγω προβλήματος του forum.

Όπως είχα πει, έγινε χθες το ραντεβού για τη διάγνωση. Μέσα στο διαγνωστικό συνάντησα το γιατρό κ. Φουρκάν Τουμπάν και τον κ. Γιάννη Θεοφυλακτίδη που ήταν consultant. Γιατρός και σύμβουλος μου ενέπνευσαν εμπιστοσύνη, όμως λόγω χαμηλής εμπειρίας πρέπει να πάρω τη γνώμη έμπειρων μελών σχετικά με αυτά που μου είπαν. Ο γιατρός είχε έρθει από Αθήνα και έφευγε την ίδια μέρα οπότε δεν γνωρίζω ποιος θα αναλάμβανε την μεταμόσχευση όπως ενημερώθηκα και από τον ίδιο. Σας παραθέτω τα δεδομένα για να ακούσω τις γνώμες σας!

1. Φαρμακευτική Αγωγή!

Εξέφρασα τη διάθεση να ξεκινήσω oral minoxidil + finasteride και να περιμένουμε 6-12 μήνες πριν προχωρήσω με τη μεταμόσχευση στη Seneca για να δούμε πώς θα ανταποκριθεί ο οργανισμός. Η απάντηση του γιατρού ήταν ουδέτερη. Δεν είπε συγκεκριμένα ναι αυτό θα ήταν το καλύτερο ή όχι δεν χρειάζεται. Από όσα είπε κατάλαβα πως δεν θα παίξει και τόσο ρόλο αλλά αν το θέλω μπορούμε να το κάνουμε με αυτό τον τρόπο. Όσον αφορά τις εξετάσεις πριν την έναρξη των χαπιών, μου είπε πως δεν χρειάζονται και αν νιώσω κάποιο σύμπτωμα τα κόβω. Επίσης πως η αγωγή με τα χάπια θα είναι εφ’ όρου ζωής.

2. Για την περίπτωση μου (φωτογραφίες τέρμα κάτω) ο Γιάννης μου είπε για το Mega+ session!

Ο στόχος είναι οι 5000 τρίχες (όχι grafts) με διάχυτη εξαγωγή σε ένα 7ωρο session με κόστος 3800€ (τιμή τιμοκαταλόγου, αναμένω και το email που δεν γνωρίζω αν έχει κάποια άλλη διευκρύνιση). Μου είπαν πως έχω πολύ δυνατή δότρια και λόγω του ότι τα μαλλιά μου είναι σγουρά, θα έχουμε πολύ καλό αποτέλεσμα πύκνωσης.

3. Σχετικά με τα grafts!

Εδώ μπερδεύτηκα λίγο καθώς η ενημέρωση που έχω λάβει διαβάζοντας πάνω στο θέμα είναι κάπως διαφορετική. Σε ερώτηση για τον συγκεκριμένο αριθμό grafts, ο Γιάννης μου είπε να μην εστιάζω στο νούμερο αλλά στην πύκνωση και το τελικό αποτέλεσμα πριν και μετά. Θα εξάγουν όσα παραπάνω μπορούν σε εκείνη τη μέρα. Ανέφερε ένα εύρος από 1500 έως 2100 grafts. Από όσα έχω διαβάσει πάνω στο θέμα της εμφύτευσης, ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια που πρέπει να προσέξουμε είναι ο αριθμός των grafts.

* Υπάρχει κάποιο λάθος γενικά στις απαντήσεις που πήρα;

* Θα ήθελα να σταθώ λίγο περισσότερο στο οικονομικό και τεχνικό κομμάτι, καθώς με προβληματίζει η αναλογία κόστους/απόδοσης. Το session που μου είπε ο Γιάννης είναι το Mega+ και κοστίζει 3800€ (περιμένω ένα σχετικό email). Με βάση την εκτίμηση για 1500 έως 2100 grafts, προκύπτει ένα μεγάλο εύρος στο κόστος ανά μόσχευμα. Για παράδειγμα, αν τελικά εξαχθούν 1500 grafts, η τιμή διαμορφώνεται στα 2,53€/graft.

Τα ερωτήματά προκύπτουν λόγω ταλαιπωρίας στο παρελθόν με ιατρικές διαδικασίες που χρειάστηκαν διορθώσεις και για αυτό το λόγο θέλω να είμαι όσο πιο σίγουρος γίνεται ότι την ημέρα της επέμβασης οι άνθρωποι που θα αναλάβουν τη διαδικασία θα είναι σωστοί στη δουλειά τους απέναντι μου.

Ως προς την κοινότητα αλλά και προς τον εκπρόσωπο της @Seneca Medical Group θα ήθελα να ενημερωθώ σχετικά με τα εξής γιατί τα γραπτά μένουν ενώ τα προφορικά είναι προφορικά και είναι σα να μην έγιναν ή υπόθηκαν ποτέ:

Η τιμή των 3800€ είναι fixed για το session ανεξαρτήτως του τελικού αριθμού grafts που θα εξαχθούν; Αν δηλαδή η δότρια επιτρέπει 2500 αλλά για οποιονδήποτε λόγο (πχ καθυστερήσεις στη ροή της ημέρας) βγουν μόνο 1500, η χρέωση παραμένει η ίδια άσχετα που έχουμε αποδώσει χαμηλότερα;

Σε ένα τέτοιο σενάριο χαμηλής συγκομιδής, πώς διασφαλίζεται ότι δεν θα χρειαστώ σύντομα διορθωτική/συμπληρωματική επέμβαση λόγω περιορισμένου αριθμού μοσχευμάτων; Υπάρχει κάποια εγγύηση ότι η κλινική θα εξαντλήσει τις δυνατότητες του session για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα;

Έχει τύχει σε κάποιο μέλος να πληρώσει για Mega+ Session και τελικά ο αριθμός των grafts να είναι στο κατώτατο όριο; Υπήρξε κάποια αναπροσαρμογή στην τιμή ή κάποια άλλη ενέργεια από πλευράς Seneca;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Προβολή συνημμένου 71659Προβολή συνημμένου 71660Προβολή συνημμένου 71661Προβολή συνημμένου 71665Προβολή συνημμένου 71662Προβολή συνημμένου 71663Προβολή συνημμένου 71664
φίλε μου με αυτόν τον αριθμό που σου είπανε ότι θα σε βάλουνε 5000τριχες ή 1800με 2000grafts σου είπανε ότι θα καλύψουν όλη την περιοχή και ότι θα έχεις πυκνό αποτέλεσμα η έστω κάποια καλή κάλυψη?σε ποια ακριβώς περιοχή θα σου βάλουν αυτές τις 5000 τρίχες και τι αποτέλεσμα σου είπαν ότι θα πάρεις?

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Συγγνωμη που θα παρεμβω αλλα με αυτην την δοτρια και την εκταση του προβληματος χρειαζεσαι τουλαχιστον 3500+ μοσχευματα για να τελιωνεις με την μια εφοσον γινεται φαινεται αυτο.
Γιατι να μπεις σε διαδικασια μετα ενα χρονο να ξαναμπεις και να φας περισσοτερα λεφτα.

Μπλουζα