ΜΜ και συμβουλές

kwstas4

New Member
Καλο μεσημέρι.
Εδώ και κάποιο διάστημα διαβάζω όσα περισσότερα μπορω στο forum και προσπαθώ να βγάλω μια άκρη, όλα πολύ χρήσιμα.
Στην περίπτωση μου , ειμαι 40 χρόνων και τα τελευταία χρονια εχω μια αραίωση στην μπροστα μεριά του κεφαλιού,τον τελευταίο 2 χρόνια όμως εχει ενταθεί λόγω κάποιων προβλημάτων εντονων συναισθηματικων καταστασεων και πολυ στρες.
Δεν έχω κανει ποτε κάποια θεραπεια , γενικότερα τίποτα.
Θα ανεβάσω καποιες φωτογραφίες, μιας εβδομαδας με βρεγμένα και μη μαλλιά.
Θα ηθελα να μου πείτε την γνώμη σας παρακαλώ και μετα θα σας πω τι μου είπαν σε 2 κλινικες που έχω πάει μέχρι στιγμής, μια δια ζώσης και μια διαδικτυακά.
Ευχαριστώ

Συνημμένα

• 20250719_141038.png
    20250719_141038.png
    1.6 MB · Προβολές: 14
  • 20250723_143223.png
    20250723_143223.png
    1.2 MB · Προβολές: 15
  • 20250722_174807.png
    20250722_174807.png
    1.6 MB · Προβολές: 16
  • 20250722_173901.png
    20250722_173901.png
    1.7 MB · Προβολές: 17
  • 20250722_173858.png
    20250722_173858.png
    2.1 MB · Προβολές: 17
  • 20250722_173205.png
    20250722_173205.png
    2.7 MB · Προβολές: 15
  • 20250722_173200.png
    20250722_173200.png
    2 MB · Προβολές: 16
  • 20250722_173155.png
    20250722_173155.png
    2 MB · Προβολές: 14
  • 20250722_173149_001.png
    20250722_173149_001.png
    1.2 MB · Προβολές: 17

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Gianisvele

New Member
Δεν υπάρχει καμία μελέτη και καμιά ένδειξη ότι τα μαλλιά πέφτουν από το στρες ή από ψυχολογικά προβλήματα γενικά

ManCyprus87

Well-Known Member
Καλημέρα και καλωσόρισες φίλε.
Η ηλικία σου είναι ιδανική για ΜΜ, ΑΛΛΑ πιστεύω μπορείς να σώσεις αρκετό μαλλί με θεραπεία, και να αποφύγεις προς το παρόν την ΜΜ.
Το πάττερν σου δείχνει ότι Α' και Β' ζώνη θα φύγουν στο μέλλον, απλά λόγω ηλικίας το πιο πιθανόν θα σε πηγαίνει αργά.
Σηματοδοτημένο NW 4 μου φαίνεται.

Τώρα εαν δεν έχεις την πρόθεση να κάνεις θεραπεία πρώτα, και θες να πας απευθείας σε ΜΜ, θα πρέπει να πας σε γιατρό που ξέρει να παίζει με ασφάλεια μέσα σε υπάρχοντα μαλλιά, διότι υπάρχει και το ρίσκο για shock-loss, μιας και δεν έχεις ξεκάθαρες γυμνές περιοχές τις οποίες θα καλύψει από το μηδέν.

Προτεινόμενο πλάνο κατά την άποψη μου:
15-18 μήνες φιναστερίδη με 4-5mg/week, εαν δε θες να πάρεις 1mg/day.
Μινοξιδίλη-Regaine 1 φορά την ημέρα.
Στον 1.5 χρόνο περίπου, βλέπεις τι σου έχει δώσει η πιο πάνω θεραπεία, και κυρίως πόσο σου έχει δυναμώσει τα υπάρχοντα μαλλιά σε A' και Β' ζώνη, και αποφασίζεις εαν θες να συμπληρώσεις τις όποιεσδήποτε εναπομείνουσες απώλειες με ΜΜ.

Καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσεις, είμαστε εδώ.

kwstas4

New Member
Καλημέρα και καλωσόρισες φίλε.
Η ηλικία σου είναι ιδανική για ΜΜ, ΑΛΛΑ πιστεύω μπορείς να σώσεις αρκετό μαλλί με θεραπεία, και να αποφύγεις προς το παρόν την ΜΜ.
Το πάττερν σου δείχνει ότι Α' και Β' ζώνη θα φύγουν στο μέλλον, απλά λόγω ηλικίας το πιο πιθανόν θα σε πηγαίνει αργά.
Σηματοδοτημένο NW 4 μου φαίνεται.

Τώρα εαν δεν έχεις την πρόθεση να κάνεις θεραπεία πρώτα, και θες να πας απευθείας σε ΜΜ, θα πρέπει να πας σε γιατρό που ξέρει να παίζει με ασφάλεια μέσα σε υπάρχοντα μαλλιά, διότι υπάρχει και το ρίσκο για shock-loss, μιας και δεν έχεις ξεκάθαρες γυμνές περιοχές τις οποίες θα καλύψει από το μηδέν.

Προτεινόμενο πλάνο κατά την άποψη μου:
15-18 μήνες φιναστερίδη με 4-5mg/week, εαν δε θες να πάρεις 1mg/day.
Μινοξιδίλη-Regaine 1 φορά την ημέρα.
Στον 1.5 χρόνο περίπου, βλέπεις τι σου έχει δώσει η πιο πάνω θεραπεία, και κυρίως πόσο σου έχει δυναμώσει τα υπάρχοντα μαλλιά σε A' και Β' ζώνη, και αποφασίζεις εαν θες να συμπληρώσεις τις όποιεσδήποτε εναπομείνουσες απώλειες με ΜΜ.

Καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσεις, είμαστε εδώ.
Σ ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση σου.
Με την θεραπεία τι θεωρείς ότι μπορω να καταφερω; την επιβράδυνση; την ενδυνάμωση; την πύκνωση ενδεχομένως;
Εξήγησε μου λίγο σε παρακαλώ.
Αν αποφασίσω την ΜΜ ποιον γιατρο θα μου πρότεινες για την περίπτωση;
Σ ευχαριστώ πολύ ξανά.

ManCyprus87

Well-Known Member
Η θεραπεία ειδικά σε εσένα που έχεις και αρκετό μαλλί και καλή (από την άποψη ότι πλέον μετά τα 40 δε θα εξελίσσεται τόσο γρήγορα η αλωπεκία) ηλικία, μπορείς και επιβράδυνση και ενδυνάμωση των υφιστάμενων μαλλιών σου να πετύχεις.
Η πύκνωση και το regrowth είναι το bonus πάντα που μπορεί να επιτευχθεί απο τη θεραπεία.
Γιατρό και κλινική δε θα σου προτείνει σχεδόν κανείς εδώ μέσα.
Όπως είπα όμως θες γιατρό σοβαρό που να παίζει μέσα στα υπάρχοντα μαλλιά.
Θα πρέπει να δεις περιστατικά παρόμοια με το δικό σου case και ως προς τα πάττερν και ως προς την ηλικία (εαν γίνεται).
Επίσης εξαρτάται και από το budget που διαθέτεις.
Η θεραπεία όμως είναι το πρώτο που πρέπει να σκεφτείς για να μπλοκάρεις την εξέλιξη διότι σε 5-6 χρόνια πιθανόν να σε πάει σε Norwood 4 εαν δεν κάνεις κάτι σύντομα.
Και ΜΜ να κάνεις χωρίς θεραπεία, όπως πάει να εξελιχτεί η αλωπεκία, θα χρειαστείς και 2η ΜΜ για να μπαλώσεις νέα κενά και απώλειες..

Τελευταία επεξεργασία:

kwstas4

New Member
Η θεραπεία ειδικά σε εσένα που έχεις και αρκετό μαλλί και καλή (από την άποψη ότι πλέον μετά τα 40 δε θα εξελίσσεται τόσο γρήγορα η αλωπεκία) ηλικία, μπορείς και επιβράδυνση και ενδυνάμωση των υφιστάμενων μαλλιών σου να πετύχεις.
Η πύκνωση και το regrowth είναι το bonus πάντα που μπορεί να επιτευχθεί απο τη θεραπεία.
Γιατρό και κλινική δε θα σου προτείνει σχεδόν κανείς εδώ μέσα.
Όπως είπα όμως θες γιατρό σοβαρό που να παίζει μέσα στα υπάρχοντα μαλλιά.
Θα πρέπει να δεις περιστατικά παρόμοια με το δικό σου case και ως προς τα πάττερν και ως προς την ηλικία (εαν γίνεται).
Επίσης εξαρτάται και από το budget που διαθέτεις.
Η θεραπεία όμως είναι το πρώτο που πρέπει να σκεφτείς για να μπλοκάρεις την εξέλιξη διότι σε 5-6 χρόνια πιθανόν να σε πάει σε Norwood 4 εαν δεν κάνεις κάτι σύντομα.
Και ΜΜ να κάνεις χωρίς θεραπεία, όπως πάει να εξελιχτεί η αλωπεκία, θα χρειαστείς και 2η ΜΜ για να μπαλώσεις νέα κενά και απώλειες..
Σ ευχαριστώ ξανά, θα το σκεφθω και φυσικά αν προχωρήσω στην ΜΜ θεωρώ και εγω πως πρέπει να γίνει ταυτόχρονα θεραπεια γιατί όπως έχω δει σε παλαιότερες αναρτήσεις και περιπτώσεις αν συνεχισθεί θα ειναι πολυ άσχημο.
Μια τάξη μεγέθους μπορεις να μου πεις για την ΜΜ και όσο αφορά τα τειχοθυλακια που θα χρειαστούν και όσον αφορά την τιμη; απο την εμπειρία σου;

ManCyprus87

Well-Known Member
Σ ευχαριστώ ξανά, θα το σκεφθω και φυσικά αν προχωρήσω στην ΜΜ θεωρώ και εγω πως πρέπει να γίνει ταυτόχρονα θεραπεια γιατί όπως έχω δει σε παλαιότερες αναρτήσεις και περιπτώσεις αν συνεχισθεί θα ειναι πολυ άσχημο.
Μια τάξη μεγέθους μπορεις να μου πεις για την ΜΜ και όσο αφορά τα τειχοθυλακια που θα χρειαστούν και όσον αφορά την τιμη; απο την εμπειρία σου;
Σίγουρα τιμή και κλινική δεν είμαι ο κατάλληλος για να πει.
Τώρα τριχοθυλάκια που χρειάζεσαι αυτή τη στιγμή που είναι εν εξελίξη η αλωπεκία και έχεις αδυνατισμένα μαλλιά ειδικά στα πρώτα 3-4 cm, πάλι είναι δύσκολο να πω.
Θα είχα καλύτερη άποψη εαν έβλεπα πρώτα το αποτέλεσμα και τη δυναμική της θεραπείας..

Τελευταία επεξεργασία:

Chris34

Well-Known Member
Στην κατάσταση που είναι τα μαλλιά σου αυτή τη στιγμή από κάποιες λήψεις που έχεις τραβήξει φαίνεται σαν να έχεις κάνει μεταμόσχευση στο παρελθόν.
Μπορεί να είναι η γωνία που τράβηξες τις φωτογραφίες.
Καλή η ηλικία για μεταμόσχευση. Σίγουρα θα κατεβάσεις και λίγο τη hairline. Έχεις αρκετά μαλλιά έτσι κι αλλιώς.
Πύκνωση α β ζώνη και ότι υπάρχει διαθέσιμο σε θεραπεία τουλάχιστον μέχρι τη φυτρωση.
Μινοξιδιλη, gel φιναστεριδης αν όχι χάπι και κανένα prp που και που.

kwstas4

New Member
Στην κατάσταση που είναι τα μαλλιά σου αυτή τη στιγμή από κάποιες λήψεις που έχεις τραβήξει φαίνεται σαν να έχεις κάνει μεταμόσχευση στο παρελθόν.
Μπορεί να είναι η γωνία που τράβηξες τις φωτογραφίες.
Καλή η ηλικία για μεταμόσχευση. Σίγουρα θα κατεβάσεις και λίγο τη hairline. Έχεις αρκετά μαλλιά έτσι κι αλλιώς.
Πύκνωση α β ζώνη και ότι υπάρχει διαθέσιμο σε θεραπεία τουλάχιστον μέχρι τη φυτρωση.
Μινοξιδιλη, gel φιναστεριδης αν όχι χάπι και κανένα prp που και που.
Όχι δεν έχω ξανά ασχοληθεί, ειναι εντελώς άσχετος γι αυτο και προσπαθώ να πάρω πριν πάω...
Ποσα τριχοθυλακια θεωρείς ότι θα χρειαστω; με έχουν μπερδέψει γι αυτο σε ρωτάω, 1800 μου είπε ο ένας, 2300 περίπου μου είπε ο άλλος και 2500 τουλάχιστον ο τελευταίος.
Θεωρείς ότι με την θεραπεία και χωρίς ΜΜ θα αλλαξει κατι;
Αν προχωρήσω σε ΜΜ πρέπει να κανω κάποια θεραπεια πριν ;
Σ ευχαριστώ...

Chris34

Well-Known Member
Όχι δεν έχω ξανά ασχοληθεί, ειναι εντελώς άσχετος γι αυτο και προσπαθώ να πάρω πριν πάω...
Ποσα τριχοθυλακια θεωρείς ότι θα χρειαστω; με έχουν μπερδέψει γι αυτο σε ρωτάω, 1800 μου είπε ο ένας, 2300 περίπου μου είπε ο άλλος και 2500 τουλάχιστον ο τελευταίος.
Θεωρείς ότι με την θεραπεία και χωρίς ΜΜ θα αλλαξει κατι;
Αν προχωρήσω σε ΜΜ πρέπει να κανω κάποια θεραπεια πριν ;
Σ ευχαριστώ...
Δεν θα δεις θεαματική αλλαγή μόνο με τις θεραπείες.
40 χρονών είσαι. Γιατί να μην κάνεις μια συνεδρία μεταμόσχευσης μαλλιών να κατέβει λίγο η hairline και να πυκνώσεις και όλες τις περιοχές; Να το χαρείς τα επόμενα χρόνια.
Μετα τη μεταμόσχευση ξεκινάς όλες τις διαθέσιμες θεραπείες και δυναμώνουν και τα μαλλιά που έχεις και τα μαλλιά της μεταμόσχευσης.
Αριθμό τριχοθυλακιων όλοι σωστοί μπορεί να είναι αυτοί που σου είπαν αριθμό. Ανάλογα τι πυκνότητα θα σου δουλέψουν και αν έχουν στο πλάνο να κατεβάσουν λίγο και τη hairline.

kwstas4

New Member
Δεν θα δεις θεαματική αλλαγή μόνο με τις θεραπείες.
40 χρονών είσαι. Γιατί να μην κάνεις μια συνεδρία μεταμόσχευσης μαλλιών να κατέβει λίγο η hairline και να πυκνώσεις και όλες τις περιοχές; Να το χαρείς τα επόμενα χρόνια.
Μετα τη μεταμόσχευση ξεκινάς όλες τις διαθέσιμες θεραπείες και δυναμώνουν και τα μαλλιά που έχεις και τα μαλλιά της μεταμόσχευσης.
Αριθμό τριχοθυλακιων όλοι σωστοί μπορεί να είναι αυτοί που σου είπαν αριθμό. Ανάλογα τι πυκνότητα θα σου δουλέψουν και αν έχουν στο πλάνο να κατεβάσουν λίγο και τη hairline.
Κατάλαβα, σ ευχαριστώ! Ναι με όσους έχω συζητήσει τους έχω πει ότι θελω να κατέβουν λίγο, μου είπαν μπορούν να κατέβουν ως εκεί που ήταν, άλλωστε φαίνεται.
Θα ηθελα ομως και λίγο τα πλάγια μπροστα που φαίνεται τωρα σας ευθεία γραμμή.
Θα το κάνω μάλλον το έχω αποφασίσει ίσως και σύντομα, μέσα στον Αύγουστο.
Σ ευχαριστώ.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα