Επιλογή θεραπείας μη φαρμακευτικής.

giwrgos athina

Active Member
Καλησπέρα παιδεία ήθελα να ρωτήσω για θεραπεία για το μαλλί ώστε να μην επεκταθεί η αραίωση.Εχω μεγάλο πρόβλημα τριχόπτωσης από 16 -17 χρόνων τώρα είναι 34 είναι norwwod 6 με εξαντλημένη δοτρια από μεταμόσχευσης.Εχω δοκιμάσει στο παρελθόν τις γνωστές θεραπείες μινοξιδιλη σε λοσιόν για χρόνια και φιναστεριδη η οποία μου έβγαλε παρενέργειες.Εδω και μια δεκαετία δεν ακολουθούσαν κάμοια θεραπεία με αποτέλεσμα να χάσω και άλλο έδαφος.Τωρα θέλω να ξεκινήσω μια θεραπεία όχι ότι θα βγάλω μαλλιά αλλά ο στόχος Μ είναι να κρατήσω εκεί που είναι το crown και τα πλαϊνά μου να μην κατανοούν άλλο και να μην αραίωση και η δοτρια και τα μεταμοσχευμενα που έχω να διατηρηθούν γιατί ακόμα και αυτά μπορεί να χάσεις ένα ποσοστό αν δεν παίρνεις θεραπεία.Ξερω η λύση θα ήταν να παίρνω έστω 2.5 mg την βδομάδα φίνα αλλά δεν θέλω να ξαναπάρω τόσο βαριά φάρμακα ή ζημιά έχει γίνει εξαλου το μαλλί έχει χαθεί.Για αφρό minox το συζητάω αν και αυτό ξέρω ότι σου χαλάει λίγο το πρόσωπο με αυτούς κύκλους η ρυτιδες αν και υπάρχουν και κάποιες ελάχιστες διαφορές και για σεξουαλικες παρενεργειες. Είδα ότι πολλές κλινικές και δερματολόγοι προσφέρουν prp και έχει βγει και η θεραπεία με το καπελο λέιζερ που έχει πάρει και έγκριση από το fda και άνοιξα το θέμα να σας ρωτήσω αν δοκίμαζα κάτι από αυτά έστω με αφρό μινοξ αν θα μπορούσα να δω κάτι μικρό από αυτά να καθυστερήσω την τριχόπτωση η οποία πλέον δεν είναι τόσο επιθετική όσο όταν ήμουν 20 χρονων και να διατηρήσω και τα αποτελέσματα της μεταμόσχευσης κάποια χρόνια παραπανο γιατί χωρίς θεραπεία είναι πολύ πιθανόν να αλλοιώνεται το αποτέλεσμα.Τι λέτε αξίζει η προσπάθεια η αν δεν πάρεις φίνα καλύτερα να μην πάρεις τίποτα άλλο από θεραπεία λέτε?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CRISTIANO RON

New Member
Καλησπέρα παιδεία ήθελα να ρωτήσω για θεραπεία για το μαλλί ώστε να μην επεκταθεί η αραίωση.Εχω μεγάλο πρόβλημα τριχόπτωσης από 16 -17 χρόνων τώρα είναι 34 είναι norwwod 6 με εξαντλημένη δοτρια από μεταμόσχευσης.Εχω δοκιμάσει στο παρελθόν τις γνωστές θεραπείες μινοξιδιλη σε λοσιόν για χρόνια και φιναστεριδη η οποία μου έβγαλε παρενέργειες.Εδω και μια δεκαετία δεν ακολουθούσαν κάμοια θεραπεία με αποτέλεσμα να χάσω και άλλο έδαφος.Τωρα θέλω να ξεκινήσω μια θεραπεία όχι ότι θα βγάλω μαλλιά αλλά ο στόχος Μ είναι να κρατήσω εκεί που είναι το crown και τα πλαϊνά μου να μην κατανοούν άλλο και να μην αραίωση και η δοτρια και τα μεταμοσχευμενα που έχω να διατηρηθούν γιατί ακόμα και αυτά μπορεί να χάσεις ένα ποσοστό αν δεν παίρνεις θεραπεία.Ξερω η λύση θα ήταν να παίρνω έστω 2.5 mg την βδομάδα φίνα αλλά δεν θέλω να ξαναπάρω τόσο βαριά φάρμακα ή ζημιά έχει γίνει εξαλου το μαλλί έχει χαθεί.Για αφρό minox το συζητάω αν και αυτό ξέρω ότι σου χαλάει λίγο το πρόσωπο με αυτούς κύκλους η ρυτιδες αν και υπάρχουν και κάποιες ελάχιστες διαφορές και για σεξουαλικες παρενεργειες. Είδα ότι πολλές κλινικές και δερματολόγοι προσφέρουν prp και έχει βγει και η θεραπεία με το καπελο λέιζερ που έχει πάρει και έγκριση από το fda και άνοιξα το θέμα να σας ρωτήσω αν δοκίμαζα κάτι από αυτά έστω με αφρό μινοξ αν θα μπορούσα να δω κάτι μικρό από αυτά να καθυστερήσω την τριχόπτωση η οποία πλέον δεν είναι τόσο επιθετική όσο όταν ήμουν 20 χρονων και να διατηρήσω και τα αποτελέσματα της μεταμόσχευσης κάποια χρόνια παραπανο γιατί χωρίς θεραπεία είναι πολύ πιθανόν να αλλοιώνεται το αποτέλεσμα.Τι λέτε αξίζει η προσπάθεια η αν δεν πάρεις φίνα καλύτερα να μην πάρεις τίποτα άλλο από θεραπ

CRISTIANO RON

New Member
file μπορεισ να παρεισ τοπικη φιναστεριδη που δεν αποροφαται κια τοσο πολυ απο τον οργανισμο η θα μποροθσε να δωκημασεισ μινοηιδιλη σε χαπι 2,5η 5μγ πρπ κια λειζερ καπελο δεν αξιζουν τσαμπα λεφτα στα λεω γιατι τα ψαχνω φουλ ειμαι 21 και εμενα ξεκινησε απο τετεια ηλικια 16 17 η κατι αλλο που θα μπορουσε να παρεισ ειναι το saw palmetto λειτουργικο σαν τη φιναστεριση μπλοκαρει την dht αλλα το 1τριτο τησ φιναστερισησ θα μπλοκαρει το θα δοκημασει κανα 3 μηνο μαζι με μινοκιδιλη σε χαπει μοθ δουλεπσε

giwrgos athina

Active Member
Μινοξιδιλη σε χάπι φίλε φοβάμαι μην γίνω σαν χιμπατζής από τις τρίχες στο σώμα και εκτός αυτού έχει παρενέργειες και στην καρδιά.Το λέει και στο φυλλάδιο του φαρμάκου.Και εγώ το ψάχνω χρόνια αλλά βλέπω ότι αν κάτι δουλεύει καλά έχει κάποιο κόστος.Για φίνα και ότι δηποτε ρίχνει την dht δεν να ακουμπάω γιατί με ρίχνει στο σεξ όπου μετά έχεις χειρότερα προβλήματα από την καράφλα.Μονο το καπέλο έμεινε και το prp.Tο καπελο σίγουρα κάτι κάνει για αυτό πήρε και έγκριση απλα δεν συγκρίνεται μετά φάρμακα αλλά δεν έχει αναφερθεί και κάτι από παρενέργειες εεε και από το να μην κάνεις κάτι ίσως είναι καλύτερο αυτό .

ManCyprus87

Well-Known Member
Μινοξιδιλη σε χάπι φίλε φοβάμαι μην γίνω σαν χιμπατζής από τις τρίχες στο σώμα και εκτός αυτού έχει παρενέργειες και στην καρδιά.Το λέει και στο φυλλάδιο του φαρμάκου.Και εγώ το ψάχνω χρόνια αλλά βλέπω ότι αν κάτι δουλεύει καλά έχει κάποιο κόστος.Για φίνα και ότι δηποτε ρίχνει την dht δεν να ακουμπάω γιατί με ρίχνει στο σεξ όπου μετά έχεις χειρότερα προβλήματα από την καράφλα.Μονο το καπέλο έμεινε και το prp.Tο καπελο σίγουρα κάτι κάνει για αυτό πήρε και έγκριση απλα δεν συγκρίνεται μετά φάρμακα αλλά δεν έχει αναφερθεί και κάτι από παρενέργειες εεε και από το να μην κάνεις κάτι ίσως είναι καλύτερο αυτό .
Πόσο καιρό δοκίμασες τη φίνα και σου έβαλε παρενέργειες φίλε;
Αν δεν της έδωσες χρόνο ίσως αξίζει να της δώσεις. Μερικές φορές παίρνει κάποιους μήνες μέχρι να προσαρμαστεί οργανισμός, και τα sides φεύγουν.
Επίσης εαν επιμένουν τα sides σκεφτου και την πιο χαμηλή δόση.

giwrgos athina

Active Member
Πόσο καιρό δοκίμασες τη φίνα και σου έβαλε παρενέργειες φίλε;
Αν δεν της έδωσες χρόνο ίσως αξίζει να της δώσεις. Μερικές φορές παίρνει κάποιους μήνες μέχρι να προσαρμαστεί οργανισμός, και τα sides φεύγουν.
Επίσης εαν επιμένουν τα sides σκεφτου και την πιο χαμηλή δόση.
Την έχω σταματήσει και αρχίσει ξανά 2 ίσως και 3 φορές το χάπι όχι την τοπική.Τελευταια φορά την έπαιρνα 7 μήνες τις υπόλοιπες φορές πολύ λιγότερο.Δεν την ξαναπαίρνω με τίποτα και ο γιατρός μου είπε ότι αν την δοκίμαζα να την ξαναπάρω 2.5 mg την βδομάδα θα είχε κάποιο αποτέλεσμα και χαμηλότερο ρίσκο παρενεργειών βέβαια αλλά με την φίνα δεν ξέρεις πότε είναι υπουλη.Για μινοξ τοπική έπαιρνα 5 χρόνια περιπου δεν είχα τίποτα σημαντικό από παρενέργειες την έχω σταματησει τώρα πάνω από 10 χρόνια χάπι μονοξιδιλης δεν έχω δοκιμάσει ποτε Να δοκίμαζα θα έπαιρνα των 2.5mg έχω δει ότι έχει καλό αποτέλεσμα στο μαλλί το χάπι αλλά και αυτό δεν ξέρεις τι θα σου βγάλει διάβασα και εδώ από μέλος αξιόπιστο που το πήρε και πέρασε ξυστά από το έμφραγμα είπε .Το καπέλο κάτι θα σου δώσει σίγουρα δεν έχει παρενέργειες μόνο τεράστιο αρνητικό είναι η τιμή του που είναι υψηλή και το ώφελος που θα έχεις είναι κατώτερο των φαρμάκων.

ManCyprus87

Well-Known Member
Δεν θα έπαιζα ούτε θα ρίσκαρα με οραλ μινόξ από τη στιγμή που μπορώ να βρω το ίδιο αποτέλεσμα με την τοπική μινόξ.
Το θέμα με την οραλ φίνα είναι ότι κανένα άλλο τοπικό σκεύασμα δε μπορεί να έχει την ίδια δραστικότητα, όυτε η τοπική φιναστερίδη, με την οποία έπαιξα και εγω για 2 χρόνια πριν μεταβώ στην όραλ φίνα.
Για prp, laser, δεν αξίζει καν να συζητάμε νομίζω.

giwrgos athina

Active Member
Δεν θα έπαιζα ούτε θα ρίσκαρα με οραλ μινόξ από τη στιγμή που μπορώ να βρω το ίδιο αποτέλεσμα με την τοπική μινόξ.
Το θέμα με την οραλ φίνα είναι ότι κανένα άλλο τοπικό σκεύασμα δε μπορεί να έχει την ίδια δραστικότητα, όυτε η τοπική φιναστερίδη, με την οποία έπαιξα και εγω για 2 χρόνια πριν μεταβώ στην όραλ φίνα.
Για prp, laser, δεν αξίζει καν να συζητάμε νομίζω.
Καλά δεν είναι και τόσο σίγουρος ότι είναι το ίδιο αποτελεσματικό το χάπι με την τοπική μινοξ αν και δεν έχω δοκιμάσει ποτέ χαπι.Αλλα ακόμα και να είναι λένε πως το τοπικό ίσως σταματήσει να δουλεύει σε κάνα δυο χρόνια ενώ το χάπι δεν σταματάει ποτέ.Για φίνα συμφωνώ σε αυτό που λες η τοπική φίνα κάτι κάνει αλλά σίγουρα εχει μικρότερη αποτελεσματικότητα από την οραλ αλλά και λιγότερες παρενεργειες.Για τo laser δεν έχω δοκιμάσει αλλά έχω διαβάσει από άλλους ότι κατι κάνει και αυτό βοηθάει εξαλου έχει πάρει και έγκριση μην ξεχνάς fda αλλά σε αποτελέσματα θα είναι κατώτερο από τα φάρμακα και η τιμή του είναι πανάκριβη .Για το prp γνωστός γιατρός λέει ότι ο λόγος που δεν δουλεύει είναι γιατί δεν γίνεται σωστά χρειάζεται μεγαλη ποσότητα αίματος 200 ml περιπου ώστε να γίνει σωστά και πάλι είναι λίγα τα θετικά του

ManCyprus87

Well-Known Member
Καλά δεν είναι και τόσο σίγουρος ότι είναι το ίδιο αποτελεσματικό το χάπι με την τοπική μινοξ αν και δεν έχω δοκιμάσει ποτέ χαπι.Αλλα ακόμα και να είναι λένε πως το τοπικό ίσως σταματήσει να δουλεύει σε κάνα δυο χρόνια ενώ το χάπι δεν σταματάει ποτέ.Για φίνα συμφωνώ σε αυτό που λες η τοπική φίνα κάτι κάνει αλλά σίγουρα εχει μικρότερη αποτελεσματικότητα από την οραλ αλλά και λιγότερες παρενεργειες.Για τo laser δεν έχω δοκιμάσει αλλά έχω διαβάσει από άλλους ότι κατι κάνει και αυτό βοηθάει εξαλου έχει πάρει και έγκριση μην ξεχνάς fda αλλά σε αποτελέσματα θα είναι κατώτερο από τα φάρμακα και η τιμή του είναι πανάκριβη .Για το prp γνωστός γιατρός λέει ότι ο λόγος που δεν δουλεύει είναι γιατί δεν γίνεται σωστά χρειάζεται μεγαλη ποσότητα αίματος 200 ml περιπου ώστε να γίνει σωστά και πάλι είναι λίγα τα θετικά του
Παίρνω τοπική μινόξ περίπου 15 χρόνια, τοπική φίνα έπαιρνα 2 χρόνια (πριν ξεκινήσω οραλ), και οραλ φίνα 3 σχεδόν χρόνια.
Η τοπική μινόξ λειτουργούσε άψογα για μένα μέχρι περίπου τα 32-33 όταν ξεκίνησαν τα δυνατά κύματα αλωπεκίας, και στο front/3 ούτε η τοπική μινόξ με έπιαννε πλέον ούτε η τοπική φίνα ούτε και η όραλ. Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές σχετικά δουλεύουν καλά για αρκετά χρόνια.

giwrgos athina

Active Member
Παίρνω τοπική μινόξ περίπου 15 χρόνια, τοπική φίνα έπαιρνα 2 χρόνια (πριν ξεκινήσω οραλ), και οραλ φίνα 3 σχεδόν χρόνια.
Η τοπική μινόξ λειτουργούσε άψογα για μένα μέχρι περίπου τα 32-33 όταν ξεκίνησαν τα δυνατά κύματα αλωπεκίας, και στο front/3 ούτε η τοπική μινόξ με έπιαννε πλέον ούτε η τοπική φίνα ούτε και η όραλ. Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές σχετικά δουλεύουν καλά για αρκετά χρόνια.
Παρενέργειες έχεις από την τοπική μινοξ?αφρό η λοσιον χρησιμοποιείς?Το σκέφτομαι και εγώ να ξανά ξεκινήσω για αρχή μια τοπική μινοξ ειμαι norwood 6 ,βέβαια με 3, μεταμόσχευσης αλλά δεν κάνω θεραπεία περίπου για 11 χρόνια και λέω να ξανά ξεκινήσω έστω μια μινοξ σε αφρό για να μην καταιβει άλλο το crown και τα πλαϊνά μου και όσο μπορώ να μείνω σταθερος.Η ηλικία μου είναι 34 χρόνων και λογικά θα συνεχιστεί η τριχόπτωση για πολλά χρόνια ακόμη.Ειχα επιθετική αλλά από τα 25 και μετα χάνω αργά σχετικά ενώ από τα 18 έως τα 25 μου ήταν ασταμάτητη η τριχόπτωση.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

giwrgos athina

Active Member
Οκ μάλλον εκεί θα στραφω με στόχο να μην καταιβουν άλλο τα πλαϊνά και το crown μου και μην τυχόνν χάσω και μεταμοσχευμενα λόγο ότι είναι βαριά περίπτωση.Το χάπι μινοξ δεν νομίζω να το δοκιμάσω γιατί δεν έχω δει κάποιον να το παίρνει για χρόνια και να μην έχει εμφανίσει παρενέργειες όσους έχω δει στα φόρουμ που το παίρνουν και δεν έχουν βγάλει το κάνουν για 2 χρόνια το πολύ.Δεν το αποκλείω βέβαια στο μέλλον αν μου το επιτρέψει ο καρδιολόγος μου η ο παθολόγος και δω και κάποιους να το παίρνουν καιρό και να μην έχουν εμφανίσει κάτι να το δοκιμάσω γιατί βλέπω ότι το προτείνουν όλοι οι κορυφαίοι χειρουργεί μεταμόσχευσης μαλλιών.

Μπλουζα