Η ζωη με Covid-19

Mizerix

Active Member
Επειδη κάνεις τον εξυπνακια, φιλε Mizerix (σε εχει φαει η μιζερια...ολοενα μιζερος εισαι, φιλαρακι) και επειδη επικαλεισαι τα ονοματα μας...

Γιατι γελας; Που βρισκεις το αστειο στις συγκεκριμενες οδηγιες/συμβουλες που ανεβασες; Επειδη η δικη σου λογικη και κριτικη ικανοτητα σε κανει να τα βλεπεις ολα γελοια, αυτο σημαινει οτι εχεις δικιο;

«Γελᾷ ὁ μωρός, κἄν τι μὴ γέλοιον ᾖ»

Αφού εγώ είμαι ανόητος λοιπόν έχω την εξής απορία: «γιατί να κάνει κανείς μόνο του COVID-19 κι όχι και τα υπόλοιπα όπως αυτό της γρίπης»?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεν είναι μόνο ο Βασιλάκης το αφεντικό αλλά μια πλειάδα Βασιλάκηδων που βαράνε το ντέφι και εμείς χορεύουμε στον εκάστοτε ρυθμό. Εκτός αν έχουν αλλάξει τα πράγματα και η βιομηχανία δεν κινεί τα νήματα της καπιταλιστικής κοινωνίας μας και τα ΜΜΕ επιτελούν κοινωφελές έργο αθώας ενημέρωσης, με τις κυβερνήσεις να μην αποτελούν μεσάζωντα . Σαν να λέμε οτι τα τεκτενόμενα τα διαχειρίζετε η εργατική τάξη και οι έχων την γνώση, δύναμη και εξουσία ακολουθούν την κοινή προσταγή για εναν "ομορφότερο" κόσμο. Η ελεύθερη σκέψη σταματά εκεί που βρίσκει η ιδέα συμπαράσταση. Αλλιώς θα ήταν υπέροχα, όπως στο Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι.

Να εκμοντερνίσεις λίγο την ορολογία σου (βιομηχανία/εργατική τάξη, ΜΜΕ κλπ). Ζούμε σε μετακαπιταλιστικό και πολύ πιο απρόβλεπτο κόσμο.

vlafo

Well-Known Member
Σε όποιον δεν αρέσει η καπιταλιστική κοινωνία,ας μας προτείνει κάτι νέο.
Γιατί αν θέλουμε μπορούμε κάλιστα να αρχίσουμε μια ωραία συζήτηση για να μάθουμε και εμείς από όλους τους φιλόσοφους.

tol

Well-Known Member
Αφού εγώ είμαι ανόητος λοιπόν έχω την εξής απορία: «γιατί να κάνει κανείς μόνο του COVID-19 κι όχι και τα υπόλοιπα όπως αυτό της γρίπης»?

Τι να σου απαντησω τωρα, φιλε Mizerix;

Να απαντησω τα αυτονοητα;

Αυτες ειναι αποριες δημοτικου.

Ηθελα να ηξερα τι συγκρινεις.

Πραγματα εντελως ασχετα μεταξυ τους; Τι σχεση εχει η σοβαροτητα, η μεταδοτικοτητα, οι αρνητικες συνεπειες του κορωνοϊου με αυτα της γριπης;

Παραθετω αποσπασμα απο την επισημη ετησια εκθεση του εθνικου οργανισμου υγειας...

Screenshot_20211204-155940.png

Συμφωνα, λοιπον, με αυτη σε διαστημα 8 μηνων στην Ελλαδα καταγραφηκαν περιπου 150 θανατοι απο τη γριπη.

150 θανατοι επιφερονται σε 2 μερες απο τον κορωνοϊο, ενω παιρνονται τοσα προστατευτικα μετρα!!!!

Τι δεν καταλαβαινεις, λοιπον;

Αν θελεις να υπαρξει διαλογος, ας γινει σε μια λογικη βαση. Οσα αναφερεις ειναι λογια του αερα που στερουνται λογικης.

Mizerix

Active Member
Στα του νηματος,επεσα σε αυτη την θλιβερη ειδηση
:https://www.dikaiologitika.gr/eidhs...atera-ton-aderfo-tou-kai-ti-mitera-tou-vinteo
Οσοι ειναι κατα της υποχρεωτικοτητας του εμβολιου ειναι σαν να κλεινουν,ηθελημενα ή μη,το ματι σε οσα συμβαινουν γυρω μας ή απλα με την αδιαφορη σταση τους το διευκολυνουν.

Απλά παραβιάζονται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Ξαφνικά πάντως όλοι γινόμαστε αλληλέγγυοι και φιλεύσπλαχνοι.

oreo

Well-Known Member
Σε όποιον δεν αρέσει η καπιταλιστική κοινωνία,ας μας προτείνει κάτι νέο.
Γιατί αν θέλουμε μπορούμε κάλιστα να αρχίσουμε μια ωραία συζήτηση για να μάθουμε και εμείς από όλους τους φιλόσοφους.
Μια χαρά μας αρέσει η καπιταλιστική κοινωνία για άλλο πράγμα μίλησα

tol

Well-Known Member
Απλά παραβιάζονται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Φυσικα και παραβιαζονται βασικα ανθρωπινα δικαιωματα...απο τους ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ.

Οπως παραβιαζονται απο τους ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΕΣ.

Οπως παραβιαζονται απο οσους ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Οπως παραβιαζονται απο ολους εκεινους που νομιζουν οτι ζουν μονοι τους και μπορουν να κανουν οτιδηποτε θελουν στην κοινωνια.

Ολοι, λοιπον, εσεις που κοπτεστε και ωρυεσθε για τις ατομικες ελευθεριες, αγνοειτε κατι πολυ σημαντικο...

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.

Γιατι, φιλε Mizerix, παραβιαζεις το δικαιωμα στην υγεια του αλλου; Γιατι θετεις σε κινδυνο τη δημοσια υγεια; Γιατι αποτελεις μια κινουμενη βομβα;

Γιατι δεν κάνεις κατι τοσο απλο, οπως το να πεταχτεις 10 λεπτα σε ενα κεντρο υγειας και να εμβολιαστεις, ωστε να περιορισεις (οχι να εξαλειψεις...για να μην αρχισετε παλι τις παπαρολογιες για τη μεταδοτικοτητα των εμβολιασμενων) τον κινδυνο μεταδοτικοτητας;

Γιατι εγω να ανεχομαι την ανευθυνη σταση τη δικη σου και των επαναστατων της δεκαρας;

Γιατι, οταν βγαινω εξω, να ανεχομαι τον καπνο του τσιγαρου σου;

Γιατι να κινδυνευει η υγεια μου, επειδη εσεις μολυνετε το περιβαλλον;

ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΕ ΤΑ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ;

Γιατι, φιλε Mizerix; Γιατι; Γιατι;

ΥΓ Φυσικα η χρηση β ενικου, φιλε Mizerix, δεν αφορα μονο αυτον που ηδη εχει κανει το εμβολιο, αλλά και αυτον που με τις ιδεες του υποδαυλιζει και υποσκαπτει τη συλλογικη προσπαθεια που πρεπει να γινει για την καταπολεμηση της πανδημιας. Και εσυ εισαι ενας απο αυτους.

Τελευταία επεξεργασία:

Mizerix

Active Member
Τι να σου απαντησω τωρα, φιλε Mizerix;

Να απαντησω τα αυτονοητα;

Αυτες ειναι αποριες δημοτικου.

Ηθελα να ηξερα τι συγκρινεις.

Πραγματα εντελως ασχετα μεταξυ τους; Τι σχεση εχει η σοβαροτητα, η μεταδοτικοτητα, οι αρνητικες συνεπειες του κορωνοϊου με αυτα της γριπης;

Παραθετω αποσπασμα απο την επισημη ετησια εκθεση του εθνικου οργανισμου υγειας...

Προβολή συνημμένου 42866

Συμφωνα, λοιπον, με αυτη σε διαστημα 8 μηνων στην Ελλαδα καταγραφηκαν περιπου 150 θανατοι απο τη γριπη.

150 θανατοι επιφερονται σε 2 μερες απο τον κορωνοϊο, ενω παιρνονται τοσα προστατευτικα μετρα!!!!

Τι δεν καταλαβαινεις, λοιπον;

Αν θελεις να υπαρξει διαλογος, ας γινει σε μια λογικη βαση. Οσα αναφερεις ειναι λογια του αερα που στερουνται λογικης.

Να κρίνεις ότι παντού υπάρχει μια διάχυτη προώθηση των εμβολίων δεν το βλέπεις?

Mizerix

Active Member
Φυσικα και παραβιαζονται βασικα ανθρωπινα δικαιωματα...απο τους ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ.

Οπως παραβιαζονται απο τους ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΕΣ.

Οπως παραβιαζονται απο οσους ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Οπως παραβιαζονται απο ολους εκεινους που νομιζουν οτι ζουν μονοι τους και μπορουν να κανουν οτιδηποτε θελουν στην κοινωνια.

Ολοι, λοιπον, εσεις που κοπτεστε και ωρυεσθε για τις ατομικες ελευθεριες, αγνοειτε κατι πολυ σημαντικο...

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.

Γιατι, φιλε Mizerix, παραβιαζεις το δικαιωμα στην υγεια του αλλου; Γιατι θετεις σε κινδυνο τη δημοσια υγεια; Γιατι αποτελεις μια κινουμενη βομβα;

Γιατι δεν κάνεις κατι τοσο απλο, οπως το να πεταχτεις 10 λεπτα σε ενα κεντρο υγειας και να εμβολιαστεις, ωστε να περιορισεις (οχι να εξαλειψεις...για να μην αρχισετε παλι τις παπαρολογιες για τη μεταδοτικοτητα των εμβολιασμενων) τον κινδυνο μεταδοτικοτητας;

Γιατι εγω να ανεχομαι την ανευθυνη σταση τη δικη σου και των επαναστατων της δεκαρας;

Γιατι, οταν βγαινω εξω, να ανεχομαι τον καπνο του τσιγαρου σου;

Γιατι να κινδυνευει η υγεια μου, επειδη εσεις μολυνετε το περιβαλλον;

ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ;

Γιατι, φιλε Mizerix; Γιατι; Γιατι;

Αν εγώ είμαι επαναστάτης της δεκάρας, τότε αυτόματα κι εσύ είσαι δημοκράτης της δεκάρας, γι’ αυτό κιόλας σε ενοχλεί ένα δημοψήφισμα να λυθεί ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που έχει διχάσει την κοινωνία.

Υ.Γ: Να σου υπενθυμίσω έχω κάνει εδώ και αρκετούς μήνες το εμβόλιο.

tol

Well-Known Member
Να κρίνεις ότι παντού υπάρχει μια διάχυτη προώθηση των εμβολίων δεν το βλέπεις?

Σου απαντω σε ολες τις αφελεις ερωτησεις, σε ολες τις αστηρικτες αποψεις σου και εσυ συνεχως πετας την μπαλα στον αερα.

Αναιρω συνεχως με λογικα επιχειρηματα οσα γραφεις και εσυ δε λες να το καταλαβεις.

Τι να σου κανω, λοιπον; Σηκωνω ψηλα τα χερια.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tol

Well-Known Member
Υ.Γ: Να σου υπενθυμίσω έχω κάνει εδώ και αρκετούς μήνες το εμβόλιο.

Διαβασε αυτο που σου εγραψα πιο πανω.

Αν νομιζεις οτι, επειδη εκανες απο τη μια το εμβολιο και απο την αλλη δυναμιτιζεις και υπονομευεις καθε συλλογικη προσπαθεια καταπολεμησης της πανδημιας με τις αιολες και παραλογες αποψεις σου, εχεις επιτελεσει το καθηκον σου, τοτε μαλλον κάνεις λαθος.

Mizerix

Active Member
Διαβασε αυτο που σου εγραψα πιο πανω.

Αν νομιζεις οτι, επειδη εκανες απο τη μια το εμβολιο και απο την αλλη δυναμιτιζεις και υπονομευεις καθε συλλογικη προσπαθεια καταπολεμησης της πανδημιας με τις αιολες και παραλογες αποψεις σου, εχεις επιτελεσει το καθηκον σου, τοτε μαλλον κάνεις λαθος.

Δεν υπομονομεύω τίποτα, αυτό το λες ΕΣΥ! Έχετε παρωπίδες ορισμένοι και αδυνατείτε να αφουγκραστείτε την κοινωνία. Παράλογος είσαι εσύ που καταλαβαίνω ότι έχεις μια τυποποιημένη ζωή οπότε η όλη κατάσταση δεν διαφοροποιεί πολύ την καθημερινότητά σου σε σχέση με πριν.

tol

Well-Known Member
Να σου υπενθυμίσω έχω κάνει εδώ και αρκετούς μήνες το εμβόλιο.

Και, επειδη επιμενεις...

Ο Περικλης στον "Επιταφιο" ειχε πει κατι υψιστης σημασιας...

"Εμεις οι Αθηναιοι υπακουμε στους νομους οχι απο φοβο μιας πιθανης τιμωριας, αλλά ενσυνειδητα, γιατι κατανοουμε απολυτα την αναγκαιοτητα υπαρξης τους".

Τι να το κανω, φιλε Mizerix, αν εχεις ηδη εμβολιαστει, οταν εδω και μερες προβαλεις τετοιου ειδους "επαναστατικες" αποψεις;

Τι να το κανω, οταν σαν την βαβω μου καθεσαι στα καφενεια με τους κολλητους σου και διασπειρετε συνεχως ιδεες κατα του υποχρεωτικου καθολικου εμβολιασμου;

Τι να το κανω, οταν λειτουργεις σαν φερεφωνο ολων των αρνητων της δεκαρας;

Τι να το κανω, οταν δεν αντιλαμβανεσαι τα λογικα επιχειρηματα με τα οποια οι αλλοι αναιρουν τις σαθρες αποψεις σου για τον κορωνοϊο;

Ξερεις τι θα προτιμουσα;

Να μην ειχες κανει ποτέ το εμβολιο, αλλά να προσπαθουσες να πεισεις αλλους δεκα να το κανουν. Τοτε θα προσφερες πολυ περισσοτερα στο κοινωνικο συνολο.

Τωρα, οταν λειτουργεις ως πολιορκητικος κριος των αντιεμβολιαστων, μαλλον κακο προκαλεις παρα καλο.

Mizerix

Active Member
Και, επειδη επιμενεις...

Ο Περικλης στον "Επιταφιο" ειχε πει κατι υψιστης σημασιας...

"Εμεις οι Αθηναιοι υπακουμε στους νομους οχι απο φοβο μιας πιθανης τιμωριας, αλλά ενσυνειδητα, γιατι κατανοουμε απολυτα την αναγκαιοτητα υπαρξης τους".

Τι να το κανω, φιλε Mizerix, αν εχεις ηδη εμβολιαστει, οταν εδω και μερες προβαλλεις τετοιου ειδους "επαναστατικες" αποψεις;

Τι να το κανω, οταν σαν την βαβω μου καθεσαι στα καφενεια, με τους κολλητους σου και διασπειρετε συνεχως ιδεες κατα του υποχρεωτικου καθολικου εμβολιασμου;

Τι να το κανω, οταν λειτουργεις σαν φερεφωνο ολων των αρνητων της δεκαρας;

Τι να το κανω, οταν δεν αντιλαμβανεσαι τα λογικα επιχειρηματα με τα οποια οι αλλοι αναιρουν τις σαθρες αποψεις σου για τον κορωνοϊο;

Ξερεις τι θα προτιμουσα;

Να μην ειχες κανει ποτέ το εμβολιο, αλλά να προσπαθουσες να πεισεις αλλους δεκα να το κανουν. Τοτε θα προσφερες πολυ περισσοτερα στο κοινωνικο συνολο.

Τωρα, οταν λειτουργεις ως πολιορκητικος κριος των αντιεμβολιαστων, μαλλον κακο προκαλεις παρα καλο.

Καλά μας άρχισες και τα αρχαία αποφθέγματα τώρα, δεν θα βγάλουμε άκρη. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, από τη στιγμή που υπάρχει τόσο μεγάλος διχασμός στην κοινωνία το δημοψήφισμα είναι η πιο απλή μορφή δημοκρατίας. Συμφέρει? Μάλλον όχι.

vlafo

Well-Known Member
Δεν υπάρχει κανένας διχασμός στην κοινωνία,αυτά είναι αυθαίρετα,για μια σειρά από διάφορα θέματα κατά καιρούς υπάρχει διχασμός.
Καλό το παραμύθι αλλά δεν το τρώμε.
Τα δημοψηφίσματα είναι για αυτούς που δεν ξέρουν να διοικούν και για αυτούς που εκμεταλλεύονται αυτό το ρημάδι το λαό που τον επικαλούνται συνεχώς πως δήθεν στο όνομα του πράττουν και του ρίχνουν το μπαλάκι για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους.
Η Δημοκρατία αυτή είναι,κάθε 4 χρόνια εκλογές και σε όποιον δεν αρέσει αυτός που διοικεί τον στέλνουν σπίτι του να έρθει ο επόμενος.

tol

Well-Known Member
Καλά μας άρχισες και τα αρχαία αποφθέγματα τώρα, δεν θα βγάλουμε άκρη. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, από τη στιγμή που υπάρχει τόσο μεγάλος διχασμός στην κοινωνία το δημοψήφισμα είναι η πιο απλή μορφή δημοκρατίας. Συμφέρει? Μάλλον όχι.

Πριν αλεκτορα φωνησαι....

Αμεσως επιβεβαιωσες ολα οσα γραφω για σενα. Δε δυνασαι να διαλεχθεις. Σου αναιρει ο συνομιλητης τα επιχειρηματα σου και εσυ επιμενεις.

Ετσι δε γινεται διαλογος, φιλε Mizerix.

Σε πολλα προηγουμενα μηνυματα μου σου εξηγησα με καθε λογικη λεπτομερεια οτι ενα δημοψηφισμα δεν αποτελει γνησια εκφραση δημοκρατιας, αλλά δε λες να καταλαβεις. Εχει κολλησει το μυαλο και η βελονα στο δημοψηφισμα που ο καθε Θρασυβουλας θα εχει δικαιωμα να καθορισει το μελλον μιας χωρας!!!

Αν θελεις, ξαναδιαβασε ολα τα επιχειρηματα που εχω παραθεσει για την αξια των παλλαϊκων δημοψηφισματων σε θεματα που απτονται επιστημονικων γνωσεων.

Αν μπορεις, αναιρεσε τα. Αν οχι, μαθε να υιοθετεις τις αποψεις των αλλων, οταν αυτες υπερτερουν λογικα και δεν μπορεις να τις αντικρουσεις.

Τελευταία επεξεργασία:

Mizerix

Active Member
Πριν αλεκτορα φωνησαι....

Αμεσως επιβεβαιωσες ολα οσα γραφω για σενα. Δε δυνασαι να διαλεχθεις. Σου αναιρει ο συνομιλητης τα επιχειρηματα σου και εσυ επιμενεις.

Ετσι δε γινεται διαλογος, φιλε Mizerix.

Σε πολλα προηγουμενα μηνυματα μου σου εξηγησε με καθε λογικη λεπτομερεια οτι ενα δημοψηφισμα δεν αποτελει γνησια εκφραση δημοκρατιας, αλλά δε λες να καταλαβεις. Εχει κολλησει το μυαλο και η βελονα στο δημοψηφισμα που ο καθε Θρασυβουλας θα εχει δικαιωμα να καθορισει το μελλον μιας χωρας!!!

Αν θελεις, ξαναδιαβασε ολα τα επιχειρηματα που εχω παραθεσει για την αξια των παλλαϊκων δημοψηφισματων σε θεματα που απτονται επιστημονικων γνωσεων.

Αν μπορεις, αναιρεσε τα. Αν οχι, μαθε να υιοθετεις τις αποψεις των αλλων, οταν αυτες υπερτερουν λογικα και δεν μπορεις να τις αντικρουσεις.

Μην παίρνεις όρκο για «Θρασύβουλους» γιατί θα καταρριφθεί πάσα άποψη που έχεις. Σου ξαναλέω λοιπόν, στο Μπρέξιτ είχαν όλοι την επιστημονική γνώση να αποφανθούν για το τί είναι καλύτερο για τον τόπο τους? Μάθε καλύτερα εσύ να μην κουνάς δάχτυλα, φαίνεται ξεκάθαρα ποιός θέλει να επιβάλλει με το ζόρι πράγματα και καταστάσεις.

Υ.Γ: Κάτι τέτοιοι τύποι ανέλαβαν την επιχείρηση «Ελευθερία» γι’ αυτό πήγε άπατη.

Mizerix

Active Member
Δεν υπάρχει κανένας διχασμός στην κοινωνία,αυτά είναι αυθαίρετα,για μια σειρά από διάφορα θέματα κατά καιρούς υπάρχει διχασμός.
Καλό το παραμύθι αλλά δεν το τρώμε.
Τα δημοψηφίσματα είναι για αυτούς που δεν ξέρουν να διοικούν και για αυτούς που εκμεταλλεύονται αυτό το ρημάδι το λαό που τον επικαλούνται συνεχώς πως δήθεν στο όνομα του πράττουν και του ρίχνουν το μπαλάκι για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους.
Η Δημοκρατία αυτή είναι,κάθε 4 χρόνια εκλογές και σε όποιον δεν αρέσει αυτός που διοικεί τον στέλνουν σπίτι του να έρθει ο επόμενος.

Δηλαδή θες να μου πεις ότι εσύ συναναστρέφεσαι κανονικά με όλους εμβολιασμένους και μη? Εγώ βλέπω πάντως όλοι οι εμβολιασμένοι να κουνάνε το δάχτυλο στους ανεμβολίαστους και να τους προσάπτουν ένα σωρό ανυπόστατες κατηγορίες τύπου «εσείς διασπείρετε τον ιό, φορείς θανάτου κλπ».

Μπλουζα