Ένα βήμα πριν τη μεταμόσχευση-Απορίες

L.a.

Member
Καλησπέρα συμφορουμίτες. Δυο λόγια αρχικά για μένα. Συμμετέχω στο φόρουμ από το 2013. Έχω παρατηρήσει τα πρώτα σημάδια τριχόπτωσης από
το 2007-8 και μια πενταετία μετά είχα χάσει στους κροτάφους αλλά είχα αρχίσει να αραιώνω και πιο πίσω. Έφτασα κοντά στην μμ, συναντήθηκα τότε με Φιουρή
από HDC και μίλησα τηλεφωνικά και με Γεωργίου. Τελικά με τη βοήθεια του φόρουμ, αποφάσισα να δοκιμάσω αρχικά τις θεραπείες. Φίνα, μινοξιδίλη και για λίγο fungoral.
Tα αποτελέσματα ήταν αυτά ακριβώς που περιγράφονται στο φόρουμ. Είχα μία πτώση στην λίμπιντο, αλλά τα αποτελέσματα ήταν φοβερά. Για μια διετία, ήμουν καλύτερα από πριν και ξέχασα ότι έχω θέμα. Μετά μάλλον έχασε τη δράση της η μινο και άρχισε η σταδιακή υποχώρηση. Συνέχισα μόνο με φίνα που παίρνω μέχρι σήμερα. Έχουν περάσει 7 χρόνια από την έναρξη των θεραπειών και είμαι κάπως χειρότερα από όταν ξεκίνησα, θα έλεγα είμαι νοργουντ 2,5. Πλεόν, μην περιμένοντας κάποια βελτίωση αλλά χειροτέρεψη και όντας 34, είμαι αποφασισμένος για μμ. Έχω κάποιες απορίες όμως και κάποιους φόβους, οπότε ευελπιστώ στη βοήθεια των συμπασχόντων του φόρουμ, γιατί όντως σώζει ανθρώπους το hairloss.
1. Είμαι ανάμεσα στις δύο κυπριακές. Τις θεωρείτε αξιόπιστες πλέον; Τείνω λίγο περισσότερο προς Γεωργίου γιατί από όσο έχω διαβάσει εδώ μέσα είναι δυνατός στο σχεδιασμό της hairline. 2-3 κακά αποτελέσματα που είδα εδώ τελευταία με έχουν μπερδέψει. Δεν θέλω να πάω για μαλλί και να βγω κουρεμένος.
2. Με ενδιαφέρει να κλείσουν οι κρόταφοι ώστε να μικρύνει το μέτωπο. Πόσο θεωρείται safe να κατέβω από τα μαμά μαλλιά χωρίς να δείχνω σαν καραγκιόζης. Αναφέρομαι σε κροτάφους. Μισό εκ, ένα, δύο;
3. Δεν έχω δει αποτελέσματα από μμ από κοντά και δεν ξέρω τι να περιμένω. Υπάρχει μήπως κάποιος συμφορουμίτης που βρίσκεται Κρήτη, σε οποιονδήποτε νομό, και θα μπορούσε να συναντηθούμε; Θα με βοηθούσε πολύ.
4. Πιστεύετε ότι είναι κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω; πχ να μεγαλώσω κι άλλο ηλικιακά πριν την κάνω, να αρχίσω πάλι μινοξιδίλη, να πάρω βιταμίνες, να μην βάλω μοσχεύματα μέσα σε μαμά μαλλιά ή οτιδήποτε άλλο που δεν μπορώ να σκεφτώ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας. Θα πω κάτι που μπορεί να φανεί ακραίο, αλλά εμπιστεύομαι περισσότερο τα σχόλια των συμπασχόντων παρά αυτά που θα μου πουν οι χειρουργοί.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

koumparos

Well-Known Member
Από Κύπρο hdc.Σταθεροτερη κλινική ως προς τα αποτελέσματα με τεράστια εμπειρία και πλέον τιμές πολύ χαμηλές.Καλυτερα απέφυγε κατεβάσματα και πολύ υψηλές πυκνότητες διότι η δοτρια είναι περιορισμένη και το μέλλον της αραίωσης αβέβαιο.Μεινε στην φίνα.Η καλύτερη θεραπεία που υπάρχει και η μοναδική που σώζει μακροπρόθεσμα τα μαλια.
 

L.a.

Member
Κουμπάρε στην HDC εσύ θα προτιμούσες Μάρα ή και η κοπέλα είναι εξίσου καλή; Να σημειώσω ότι με ενδιαφέρει
ιδιαίτερα ο σχεδιασμός της hairline. Όταν λες να αποφύγω κατεβάσματα, να μην κατέβω ούτε ένα εκατοστό στους κροτάφους;
Τη μινοξιδίλη δεν έχει νόημα να την ξαναρχίσω μαζί με την επέμβαση;
Σ' ευχαριστώ για την απάντηση.
 

manly_Man

Well-Known Member
καταρχην φιλε πρεπει να βαλεις φωτογραφιες σου...να δουμε την κατασταση στην οποια βρισκεσαι
την μινοξιδιλη καλο ειναι να την ξανα αρχισεις αμα κανεις επεμβαση για να βοηθησεις να γινει κ πιο γρηγορα η φυτρωση...
 

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Στο Μάρα θα πήγαινα λόγο εμπειρίας.
@Συμφωνω με τον manly.

Κουμπαρε μου εδώ θα διαφωνήσω.
Ποτέ των ποτών δεν θα ρίσκαρα το κεφάλι μου στο ελάχιστο αν είχα έστω και την παραμικρή υπόνοια για την γιατρό.
Εγω την επέλεξα και την εμπιστεύθηκα & δεν μου το επέβαλε η κλινική...Έχει καθημερινά χειρουργεία & κάποια χρόνια στην κλινική.
Την θεωρώ ισάξια και με το παραπάνω και μελλοντικά αν μπω για 3 μεταμόσχευση πάλι με την ίδια θα κάνω.
 

L.a.

Member
Βρεγμένα με δυνατό φως, μετά ελάχιστα βρεγμένα με ζελέ σε φως δωματίου και τέλος τα πλαινά για υποψήφια δότρια. Όπως βλέπετε
έχω υποχώρηση στους κροτάφους και αραίωση και πιο πίσω. Τι νοργουντ θεωρείτε ότι είμαι; Πόσα θα χρειαστώ; Τη δότρια πώς τη βλέπετε;
Τα δύο βασικότερα που απασχολούν είναι πόσο να κλείσω τους κροτάφους και πόσο να επέμβω στα πιο πίσω με δεδομένο ότι υπάρχουν και μαμά και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να τραυματιστούν.. παίζει τέτοιος κίνδυνος;
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις ως τώρα. Η αλήθεια είναι η Βρυωνίδου κερδίζει στην τιμή αλλά κερδίζουν στην εμπειρία Μάρας ή και Γεωργίου.
 

Συνημμένα

  • IMG_9889.JPG
    IMG_9889.JPG
    639.3 KB · Προβολές: 92
  • IMG_9899.JPG
    IMG_9899.JPG
    515.9 KB · Προβολές: 90
  • IMG_9892.JPG
    IMG_9892.JPG
    818.6 KB · Προβολές: 97
  • IMG_9893.JPG
    IMG_9893.JPG
    798.2 KB · Προβολές: 91
  • IMG_9895.JPG
    IMG_9895.JPG
    426.3 KB · Προβολές: 65
  • IMG_9896.JPG
    IMG_9896.JPG
    479.8 KB · Προβολές: 78

koumparos

Well-Known Member
Μπορεί να μην σε αναλάβουν.Εχεις πολύ μαλι και πρέπει να δουλέψουν εκεί μέσα.
 

dimitris50423

Well-Known Member
Πολύ μαλλί έχεις φίλε μου και υπάρχει κίνδυνος να δουλέψουν εκεί μέσα. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να καταλήξεις μετά από ένα χρόνο με το ίδιο μαλλί που έχεις τώρα δηλαδή. Κυρίως λόγω μόνιμου shockloss μαμά τριχοθυλακιων. Το έχουμε δει και στις κυπριακές αρκετές φορές πλέον το σενάριο.
Φυσιολογική φαίνεται η hairline σου για την ηλικία σου λίγο το σχήμα ίσως θα μπορούσες να αλλάξεις στους κροτάφους αλλά όταν θα αξίζει να κάνεις και για άλλη περιοχή. Για χρήση φινας γνώμη μου μην ξαναπάρεις ποτέ. Είσαι 34 χρόνων με καλό μαλλί και έχεις παρθένα δοτρια. Οποία εξέλιξη και να έχεις έχεις δοτρια για να διορθώσεις με μεταμόσχευση και να μην χρειάζεται να παίρνεις φάρμακο εφόρου ζωής.
 
  • Like
Reactions: spi

L.a.

Member
Καταρχάς παιδιά σας ευχαριστώ ειλικρινά για τις απαντήσεις γιατί με βοηθάνε να σκεφτώ πιο ορθολογικά, αλλά μου ανεβάσατε
και την ψυχολογία, πρώτη φορά κάποιοι μου λένε μια χαρά είναι τα μαλλιά μου.. χαχα..
Πλέον αρχίζω και σκέφτομαι μήπως να αναβάλλω τη μμ και να ξεκινήσω παλι μινοξιδίλη μπας και μου δώσει κάτι ακόμα. Ή αν κάνω να κάνω μόνο κροτάφους.
Ρε παίδες έχω την εξής απορία. Με είδε το 2013 από κοντά ο Φιουρής της HDC και από φώτο ο Γεωργίου. Αυτά έγιναν το 2013 που ήμουν καλύτερα απ' ότι σήμερα. Εγώ τους ζήτησα να βάλω μόνο κροτάφους και μου είπαν και οι δύο ότι θα χρειαστώ και πιο πίσω, σύνολο 2.500 grafts.
Έβγαινε μεγάλο το ποσό και δεν το 'χα, μίλησα και με συμφορουμίτες εδώ κι έτσι ξεκίνησα τις θεραπείες. Με δεδομένο ότι μιλάμε για δυο σοβαρές κλινικές κι όχι απλά αρπακτικά, πώς το δικαιολογείτε; Ήταν πολύ σίγουροι για τον εαυτό τους, κάναν βιαστική εκτίμηση, δεν την είχαν πατήσει ακόμα κι είχαν πιο αεράτη στρατηγική;
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

L.a.

Member
Ξανανεβάζω φώτο κουρεμένος αυτή τη φορά με φουλ φως ή φλας όλες τους.
Οι πρώτες δύο βρεγμένα, τρίτη λιγότερο βρεγμένα, οι 4,5,6, σχεδόν στεγνά με ζελέ, στις τελευταίες τρεις οι "δότριες"..
 

Συνημμένα

  • IMG_9909.JPG
    IMG_9909.JPG
    1.9 MB · Προβολές: 70
  • IMG_9911.JPG
    IMG_9911.JPG
    1.1 MB · Προβολές: 55
  • IMG_9914.JPG
    IMG_9914.JPG
    1.4 MB · Προβολές: 50
  • IMG_9916.JPG
    IMG_9916.JPG
    1.2 MB · Προβολές: 42
  • IMG_9917.JPG
    IMG_9917.JPG
    849 KB · Προβολές: 41
  • IMG_9918.JPG
    IMG_9918.JPG
    322 KB · Προβολές: 46
  • IMG_9920.JPG
    IMG_9920.JPG
    879.8 KB · Προβολές: 40
  • IMG_9924.JPG
    IMG_9924.JPG
    765.5 KB · Προβολές: 30
  • IMG_9929.JPG
    IMG_9929.JPG
    1.7 MB · Προβολές: 30

L.a.

Member
Και οι φώτο από το 2013
 

Συνημμένα

  • 2013-06-27 15.35.03.jpg
    2013-06-27 15.35.03.jpg
    553.8 KB · Προβολές: 37
  • 2013-06-27 15.37.18.jpg
    2013-06-27 15.37.18.jpg
    192.5 KB · Προβολές: 33
  • 2013-06-27 15.41.26.jpg
    2013-06-27 15.41.26.jpg
    370.6 KB · Προβολές: 33
  • 2013-06-27 15.43.02.jpg
    2013-06-27 15.43.02.jpg
    394.8 KB · Προβολές: 27

L.a.

Member
Φίλε Δημήτρη για τη φίνα που ανέφερες θα 'θελα πίστεψέ με πολύ να την κόψω. Πριν την ξεκινήσω ήμουν μόνιμα "ναυλωμένος'. Με το πού ξεκίνησα είδα πολύ σύντομα τις παρενέργειες. Δεν είναι βέβαια ότι δεν μπορώ να κάνω "δουλειά", αλλά δεν έχω τα ντουζένια που είχα. Το θετικό είναι ότι καμια φορά που με τρεξίματα ξεχνάω 2-3 μέρες να την πάρω, αμέσως ξυπνάει το θηρίο για πλάκα και παθαίνω σοκ. Μετά θυμάμαι ότι δεν έχω πάρει τη φινα, ξαναπαίρνω το χαπι και ξαναπέφτει η λιμπιντο.
Δυστυχώς όμως η τριχόπτωση, η αραίωση και το άδειασμα των κροτάφων ξεκίνησαν νωρίς, και με αυξητικά επικίνδυνο ρυθμό. Στην ηλικία που έχω τώρα οι άντρες στο σόι μου είχαν ήδη το προσωνύμιο καράφλες και τώρα είναι καραμπινάτα πεντάρια. Ο λόγος δυστυχώς που κρατήθηκα ως τώρα με απλή αραίωση και γυμνούς κροτάφους και δεν έγινα ακόμα ένας 'καραφλας' στο σόι προς το παρόν είναι αυτό παλιόχαπο.

Υ.Γ. Πολύ δυνατό το αποτέλεσμά σου, τώρα το είδα, μπράβο φίλε!!
 
Τελευταία επεξεργασία:

L.a.

Member
Φίλε παίρνω φίνα 7 χρόνια που σημαίνει πάνω από 2.500 δόσεις. Το 98% χοντρικά τις πήρα τακτικά όπως πρέπει.
Έχω διαβάσει διάφορα για τη φίνα εδώ μέσα από παρενέργειες. Σε μένα είδα μόνο μία, πεντακάθαρη αλλά εύκολα αναστρέψιμη.
Δεν λέω ότι συμβαίνει σε όλους τους οργανισμούς απαραίτητα αυτό, όμως τι παίζει με μένα αυτά τα χρόνια το έμαθα καλά.
Μακάρι να 'ταν αυθυποβολή αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα είναι σαφέστατη, δεν χωράει παρερμηνείες.
Δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες, ούτε για τη δράση της, ούτε για την αναστρεψιμότητά της. Έτσι κι αλλιώς άλλο είναι το θέμα του παρόντος νήματος.
 

dimitris50423

Well-Known Member
Φίλε Δημήτρη για τη φίνα που ανέφερες θα 'θελα πίστεψέ με πολύ να την κόψω. Πριν την ξεκινήσω ήμουν μόνιμα "ναυλωμένος'. Με το πού ξεκίνησα είδα πολύ σύντομα τις παρενέργειες. Δεν είναι βέβαια ότι δεν μπορώ να κάνω "δουλειά", αλλά δεν έχω τα ντουζένια που είχα. Το θετικό είναι ότι καμια φορά που με τρεξίματα ξεχνάω 2-3 μέρες να την πάρω, αμέσως ξυπνάει το θηρίο για πλάκα και παθαίνω σοκ. Μετά θυμάμαι ότι δεν έχω πάρει τη φινα, ξαναπαίρνω το χαπι και ξαναπέφτει η λιμπιντο.
Δυστυχώς όμως η τριχόπτωση, η αραίωση και το άδειασμα των κροτάφων ξεκίνησαν νωρίς, και με αυξητικά επικίνδυνο ρυθμό. Στην ηλικία που έχω τώρα οι άντρες στο σόι μου είχαν ήδη το προσωνύμιο καράφλες και τώρα είναι καραμπινάτα πεντάρια. Ο λόγος δυστυχώς που κρατήθηκα ως τώρα με απλή αραίωση και γυμνούς κροτάφους και δεν έγινα ακόμα ένας 'καραφλας' στο σόι προς το παρόν είναι αυτό παλιόχαπο.

Υ.Γ. Πολύ δυνατό το αποτέλεσμά σου, τώρα το είδα, μπράβο φίλε!!

Φίλε εγώ θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις μινοξιδιλη και να χρησιμοποιείς κάποιο προϊόν για styling που δεν θα κολλάει τις τρίχες μεταξύ τους όπως το ζελέ. Εν ανάγκη να βάζεις ελάχιστη ποσότητα κάποιου καλυπτικου τύπου τοπικ μέχρι να έρθει η ώρα για μμ.
Όλοι θέλουμε να έχουμε τούμπανο μαλλί. Και εγώ σκέφτομαι ότι αν ξεκινουσα φίνα θα φουντωνα στο crown και στις πίσω ζώνες που έχω μαμά μαλλιά και η εικόνα μου θα ήταν πιο τούμπανο αλλά με ποιο αντάλλαγμα και για πόσο;; Πόσο θα αντέξω να παίρνω χάπι; 4-5 χρόνια; Μετά μόλις κόψω κατρακύλα. Εν ολίγης προς το παρόν όσο αφορά το middle μπορεί να πας για μαλλί και να καταλήξεις με το ίδιο μαλλί. Κροταφους φτιαχνεις ελεύθερα δεν υπάρχει φόβος.
 

DimiForg

Member
Ξανανεβάζω φώτο κουρεμένος αυτή τη φορά με φουλ φως ή φλας όλες τους.
Οι πρώτες δύο βρεγμένα, τρίτη λιγότερο βρεγμένα, οι 4,5,6, σχεδόν στεγνά με ζελέ, στις τελευταίες τρεις οι "δότριες"..

Φίλε μου καλησπέρα.
Βάσει των φώτο σου, μπορώ να πω ότι το pattern που ακολουθεί σε σένα η α.α. Μοιάζει αρκετά με τη δική μου περίπτωση, με τη διαφορά ότι εσύ ίσως να έχεις λίγο πιο χοντρή τρίχα, ενώ το γεγονός ότι είσαι 34 νομίζω είναι αρκετά σημαντικό ως προς το ότι κράτησες τόσο μαλλί μέχρι τώρα.

Αυτό που θα ήθελα να σου πω πάντως και μην όντας έμπειρος σχετικά με μ.μ. Καθότι κι εγώ τους τελευταίους μήνες μέσω του φόρουμ έμαθα όσα έμαθα, είναι ότι το θεωρώ δύσκολο να σε αναλάβουν στο σημείο αυτό που θέλεις, το vertex δηλαδή αν δεν κάνω λάθος στην ορολογία. Πρόσφατα έστειλα κι εγώ φώτο μου στην Hair Of Istanbul καθαρά και μόνο για να εκτιμήσουν την κατάσταση μου και μου απάντησαν το εξής, το οποίο θεωρώ πως θα πουν και σε σενα

"Thank you very much for sincere interest in our clinic and your pictures.

Although you have still hairloss at the top side of your head (vertex and crown areas); you still have high density hair there.

We suggest you to wait till your head skin is (more) visible clearly... Then we or any clinics can fix your all hair problems in 1 session successfully.

Otherwise, transplant 1 hair there may mean, damage 1 hair there.. and as a company principle, we never damage existing hair in this operation.

Our suggestion is; try to be happy what you have at the moment. And do not waste your money.

*In short, now only your frontal hairline problem can be fixable!* "

Με λίγα λόγια, το θεωρώ πολύ δύσκολο να δουλέψουν τέτοιες περιπτώσεις όπως η δική σου ή η δική μου όπου ακόμη υπάρχει αρκετό μαλλί, έστω και σε κατάσταση thinning.

Από κει και πέρα νομίζω ότι αν είσαι αποφασισμένος να πάρεις το ρίσκο, υπάρχουν και πιθανότητες επιτυχίας, ποτέ δεν ξέρεις.
 

Κωνσταντίνος Αναστασάκης

Χειρουργός Αποκατάστασης Τριχωτού
Αυτο που περιγραφεις με την φινα δεν ειναι παρενεργειες αλλα ανθυποβολη...δεν υπαρχει περιπτωση να σταματας δυο μερες και μαγικα να επανερχεσαι...επισης δεν ειναι δοκιμο να παιρνεις ακανονιστα.
Ισχυεί.
Ο χρονος εκπλυσης (washout period) από το σώμα ειναι 7-8 μερες.
de Menezes FG, Ribeiro W, Ifa DR, et al. Bioequivalence study of finasteride. Determination in human plasma by high-pressure liquid chromatography coupled to tandem mass spectrometry. Arzneimittelforschung. 2001 Feb;51(2):145-50

Ειδικά μετα από χρόνια χρηση που έχουν κορεστει οι υποδοχεις οποιαδηποτε αναστροφη δρασης χρειαζεται σχεδον 15 μερες.
 

felaini

Active Member
Κε αναστασακη..καλησπερα σας..σας θεωρω απ τους καλυτερους ανερχομενους ιατρους μεταμοσχευσης..θα θελαμε την γνωμη σας γενικα για την φιναστεριδη,ντουνταστεριδη...
 
Μπλουζα