Ερευνα για μεταμόσχευση

Mogan

Active Member
Καλησπέρα σε όλους.

Αρχικά να πω οτι εδω και δυο βδομάδες έχω διαβάσει 100αδες posts και έχω εκπλαγεί με την τεχνογνωσία και τη διάθεση πολλών να βοηθήσουν αντικειμενικά. Είναι ευχάριστο και σημαντικό που υπάρχει αυτή η γνώση στο Ελληνικό κοινό.

Εφόσον σημερα διάβασα και για τις μμ του CVIAL ( τις είχα αφήσει για το τέλος, και μάλλον κακώς το έκανα), ήρθε η ώρα να ανακοινώσω και εγώ το ενδιαφέρον μου.

Στα 33 μου και χρήση τοπικ εδώ και 3,5 χρόνια νομίζω οτι κουράστηκα να χρησιμοποιω ημίμετρα σε καθημερινή βάση και θέλω να ξεγνοιάσω μια καλή. Και από οτι έχω καταλάβει η μμ είναι η μόνη μου επιλογή.

Να αναφέρω πως στο μακρινό παρελθόν (σχεδόν μια 10ετία πίσω) έχω χρησιμοποιήσει "λοσιόν" μινοξοδίλης από συνταγή ιατρού αλλά και χαπια, όμως την λοσιον δεν τη ηθελα και γενικά θεωρώ πως τα χάπια αυξησαν την τριχοφυια γενικά στο σώμα μου.. ίσως βεβαια να ηταν απλά και της ηλικίας και να γινόταν ούτως ή άλλως.
Όπως όμως προειπα ο σκοπός είναι να κανω κατι δραστικό και να ξεμπερδεύω μια και καλή.

Έχοντας διαβάσει πολλά posts εχω συλλέξει κάποια συμπεράσματα και απορίες ταυτόχρονα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ( προς επαλήθευση )
1. Στα 33 μου φαίνεται πως είμαι NW3-4.
2. Πιθανολογώ οτι θα χρειαστώ 3000grafts για να γίνω "μαλλιάς". Θα μου πειτε και εσείς στην πορεία
3. Η στρατηγική μου είναι να παω μια καλή και να ξεμπερδεύω γιατί λόγω καθημερινότητας (κι οχι μονο) δε θα ηθελα να το κάνω μια φέτος και μια του χρόνου
4. Θα ηθελα να παω αμεσα ώστε Αυγουστο- Σεπτέμβριο 2018 να είναι ολοκληρωμένο το αποτελεσμα
5. Είδα οτι πλέον και στην Ελλάδα γίνεται επέμβαση με μακρυ μαλλί και δε χρειάζεται να τα ξυρίσεις.
6. Γενικά όλοι προτιμούν την fue απο strip κάτι που θα φέρνει σε δύσκολη θέση τον κ. Αναστασάκη
7. Η μινοξ μετά την επεμβαση ΔΕΝ εχει να κάνει με το αριθμό των τριχών που εν τέλη θα βγουν. Η μινοξ μετά απλά να βοηθησεις καποιεας από τις μμ τρίχες να παραμείνουν, αντί να πέσουν και μετά να βγουν νέες. Όμως βαλεις - δε βάλεις μινοξ οι τρίχες που είναι να βγουν θα βγουν
8. Την καλύτερη αξιλογηση της δότριας στην Ελλάδα την κάνει η DHI.


ΑΠΟΡΙΕΣ ( προς απάντηση )
1. Αλλάζει το ποσοστό επιτυχίας με ξυρισμένο ή αξυριστο κεφάλι ?
2. Τελικά αναμεσα στα υπαρχοντα μαλλια, πχ στο τσουλούφι, βάζουμε μμ τρίχες ή υπάρχει κινδυνος να χαθούν οι υπάρχουσες και εν τέλει να κάνουμε μια τρύπα στο νερό ?
3. Το Hairline το κατεβάζουμε στα 9 εκ από τα φρύδια στο μέγιστο ?
4. Τοπικ πότε βάζουμε μετά την επέμβαση ? Στις 6-7 μέρες μετά είναι ΟΚ ?
5. Αν ξυρίσω κεφάλι (δοτρια και ληπτρια) σε πόσες μέρες δε θα φαίνεται οτι έχω κανει επέμβαση ? Να υποθέσω μια 7-9 μέρες δεν αρκούν ?
6. Αν δεν ξυρίσω κεφάλι καθόλου, μηπως σε 7 δε θα φαίνεται τιποτα? Λιγο το μαλλί, λίγο το Τοπικ


Big Questions
1. Γενικά υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα που να αφήνει κατενθουσιασμένη την πλειοψηφία των "ασθενων"
του?
2. Γιατί εδώ στο forum το 80% των επεμβάσεων είναι στην DHI ? Είναι η καλύτερη στην Ελλαδα αλλά είναι κατώτερη των εναλλακτικών του εξωτερικού ? Γιατί ναι μεν οι περισσότεροι για DHI μιλάνε αλλά χωρίς διθυραμβικά σχόλια..

3. Γενικα όλοι λιγο πολύ δε θέλουμε να βγάλουμε στη φόρα ουτε καναμε ή θα κάνουμε μμ. Εσεις που κάνατε, πως το διαχειριστήκατε-αποκρύψατε στους ανθρώπους που συναστρέφεστε καθημερινα? Δε μιλάω για τη γυναίκα, μανα κλπ αλλά για συναδέλφους στη δουλειά, φίλους κλπ ?


Αυτές είναι κάποιες από τις πρώτες απορίες που με χαρά θα ηθελα να συζητήσω μαζί σας.
Θεωρώ στην πορεία θα με βοηθήσετε και σε ποια κλινική να καταλήξω. Πολύ θα ηθελα να διεθετα 10-20Κ ώστε να μπορούσα να πάω στον gouro Lorenzo αλλά δυστυχώς σε αυτή τη φάση θα πρέπει να δω κατι σε Β επιλογή και οχι περισσότερο από 4-5.000€.
 

Συνημμένα

  • Zone A B back hair 2.jpg
    Zone A B back hair 2.jpg
    216.1 KB · Προβολές: 152
  • Zone A B back hair.jpg
    Zone A B back hair.jpg
    315 KB · Προβολές: 142
  • Zone A B.jpg
    Zone A B.jpg
    63.9 KB · Προβολές: 164
  • Bifteki and Zone Z.jpg
    Bifteki and Zone Z.jpg
    571.9 KB · Προβολές: 147
  • Zone Z.jpg
    Zone Z.jpg
    547.3 KB · Προβολές: 134
  • Left side.jpg
    Left side.jpg
    805 KB · Προβολές: 127
  • Bifteki.jpg
    Bifteki.jpg
    622.9 KB · Προβολές: 154

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Mogan

Active Member
Επιπλεον στα ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ (προς επαληθευση) να προσθεσω:

9. Με τη strip εχεις τη δυνατοτητα να παρεις ευκολοτερα/οικονομικοτερα περισσοτερα grafts και γενικα προτεινεται για υψηλοτερα NW που απαιτουν πολλα grafts στη ληπτρια ενω ταυτοχρονα διαθετουν λιγα grafts απο τη δοτρια.

10. Καποιος μπορει να επιλεξει να κανει μια και δυο fue αρχικα, ωστε να μπορει να κανει πιο μοντερνα χτενισματα σε νεαροτερες ηλικιες και καθως το NW αυξανεται σε βαθος χρονου και σε μεγαλυτερες ηλικιες να επιλεξει αργοτερα να κανει και strip χωρις να εχει χαλασει σημαντικο αριθμο τριχοθυλακιων της strip λωριδας. Ενδεχομενως κι εφοσον αυτο ισχυει θα μπορουσε να γινει ενα deal κατα τις πρωτες fue μμ να μην παρθουν τριχοθυλακια απο την πιθανη μελλοντικη strip λωριδα ωστε αυτη να μεινει οσο το δυνατον πιο "παρθενα" για πιθανη μελλοντικη αξιοποιηση;
 

dimitris50423

Well-Known Member
Καλως ηρθες φιλε. το κεφαλι σου και ο τυπος της αραιωσης που εχεις ειναι ιδανικη περιπτωση για μεταμοσχευση και αυτο γιατι πιστευω οτι αξιζει να ασχοληθεις μονο με το μπροστα αδειο κομματι. η κορυφη εχει μαλλια μην ασχοληθεις.
αν μπει σωστος αριθμος μοσχευματων, πιασεις υψηλη φυτρωση και με μια ωραια hairline θα ειναι σαν να μην ειχες αραιωση. επισης και το οτι εισαι 33 χρονων ειναι θετικο.

στις αποριες 1)η γνωμη μου ειναι οτι δεν αξιζει να κανεις ακουρευτη. κανε πεζοναυτικο κουρεμα μονο τα πισω ωστε να παρθουν ευκολα τα μοσχευματα και με ασφαλεια. μπροστα στην τοποθετηση ετσι κι αλλιως αδειο θα ειναι. ετσι δεν θα πληρωσεις και το παραπανω κοστος της ακουρευτης συνεδριας.

2) στα υπαρχοντα μαλλια εξαρταται απο την πυκνοτητα τους για το αν θα βαλεις τριχοθυλακια. στο δικο σου το αδυναμο τσουλουφακι μαλλον θα το πατησουν απο πανω με μοσχευματα. ετσι κι αλλιως συντομα θα χαθει.

3) το καλυτερο ειναι να το πεις απο πριν οτι θα κανεις μμ σε ολους φιλους και γνωστους ετσι δε θα εχεις να κρυψεις τιποτα και θα εισαι ανετος.

αν διαθετεις 5000ε εχεις επιλογες. δες αποτελεσματα και μιλα με κλινικες.
δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να σκεφτεσαι για στριπ. μπορεις να διορθωσεις το προβλημα και να εχεις και αρκετα μοσχευματα στη δοτρια για μελλοντικη χρηση.
καλη επιτυχια.
 

Mogan

Active Member
Καλησπερα Δημητρη. Ευχαριστω για την απαντηση.

Πιανοντας ενα ενα τα θεματα.

1. Δε ειναι σκοπος μου να κρυψω απο καποιον οτι εχω κανει μμ. Ειδικα απο κοπελα, συγγενεις, κοντινους φιλους κλπ. Ηδη εκεινους τους εχω προετοιμασει. Το θεμα μου ειναι επειδη στη δουλεια μου συναστρεφομαι με κοσμο απο θεση κυρους/ισχυους δε θα ηθελα να παω με "εγχειρισμενο" κεφαλι και ολοι να ασχολουνται με αυτο. Ειναι εκεινες οι αχαρες μερες που με ενοχλουν και οχι η ουσια της μμ αυτης καθαυτης. Για αυτο το λογο κιολας ρωταω :
Α) για τυχον διαφορα ποσοστου επιτυχιας μεταξυ ξυρισμενης κ αξυριστης δοτριας κ ληπτριας. πχ αναφερες πεζοναυτικο κουρεμα για ληψη μοσχευματων με μεγαλυτερη ασφαλεια. Αρα αυτο με κανει να πιστευω πως υπαρχει μεγαλυτερη σιγουρια στο ξυρισμενο. Αν ομως με Χ€ παραπανω και Ψ ποσοστο συγκεντρωσης παραπανω εν τελει μπορει να επιτευχθει το ιδιο επιπεδο αξιοπιστιας ισως και να το προτιμησω.
Β) για χρονο αποκαταστασης. Πιθανολογω πως στο αξυριστο η επεμβαση αρχιζει να κρυβεται ταχυτερα. Δλδ οι κοκκινιλες κ λοιπα κρυβονται ταχυτερα, χωρις αυτο φυσικα να σημαινει οτι επωλουνονται ταχυτερα.
Γ) για τον ελαχιστο χρονο που μπορει να ξαναχρησιμοποιηθει το Τοπικ, ωστε να κρυψει τυχον κοκκινιλες κλπ με ενα καταλληλο χτενισμα

2. Γενικα δεν εχω ταχεια αραιωση. Οριακα θα ελεγα πως με τον τροπο που εχω συμπεριφερθει στο μαλλι μου εδω και δεκαετιες ειμαι οριακα τυχερος που το εχω (ζελε, λακ, πηλο, παστες, σαπουνι, πιστολακι, τοπικ, και διαρκως υπνος με στυλιζαρισμενο μαλλι στο 99% των ημερων και μονο στο 1% των ημερων με λουσμενο). Το αναφερω αυτο γιατι το τσουλουφι δεν ειναι κατινπου θεωρω θα χαθει σε 1-2 χρονια, αλλα αν χαθει μαλλον θα χαθει σε βαθος χρονου.


Επισης, Θα ηθελα να μαθω μια εκτιμηση κ απο εσας πρωτου παω σε γιατρο για τον καταλληλο αριθμο grafts.

Οπως ακομη, Θα ηθελα να μαθω αν ειναι δυνατον με την μια μμ να φτασω κατευθειαν τα 55grafts/cm2.

Τελος, αν και αργη η αραιωση θεωρω οτι δε θα σταματησει. Σιγουρα αυτη τη στιγμη κοιταζω Ζωνη Α και λιγο Ζωνη Β ισως, οπως και κροταφους. Δεν ασχολουμαι με μπιφτεκι/κορυφη αυτη τη στιγμη. Ομως ισως χρονια μετα να χρειαστω και Ζωνη Β στα σοβαρα και Μπιφτεκι. Οποτε εκει λεω μια 2η Fue. Και αν συνεχιστει και παω για Nw6+ Αρκετα χρονια μετα τουλαχιστον να εχω το περιθωριο για strip. Φυσικα ελπιζω ως τοτε να εχει υπαρξει κατι καλυτερο, αλλα τα ιδια ελεγα και στα 20μου και 13 χρονια μετα "μικρη" βελτιωσε υπηρξε στον κλαδο.
 

Tsek

Well-Known Member
Φίλε αν σε βοηθάει εγώ στους γύρω γνωστούς είπα μιά τρελή παπάτζα ότι έκανα λέιζερ για να καθαρίσει η τρίχα και το έφαγαν αμάσητο όλοι. Ουτε καν τους πέρασε απ το μυαλό η μεταμόσχευση. :D:D
 

Zob

Active Member
Γεια σου φίλε Mogan
Πιανοντας ενα ενα τα θεματα.

1. Δε ειναι σκοπος μου να κρυψω απο καποιον οτι εχω κανει μμ. Ειδικα απο κοπελα, συγγενεις, κοντινους φιλους κλπ. Ηδη εκεινους τους εχω προετοιμασει. Το θεμα μου ειναι επειδη στη δουλεια μου συναστρεφομαι με κοσμο απο θεση κυρους/ισχυους δε θα ηθελα να παω με "εγχειρισμενο" κεφαλι και ολοι να ασχολουνται με αυτο. Ειναι εκεινες οι αχαρες μερες που με ενοχλουν και οχι η ουσια της μμ αυτης καθαυτης. Για αυτο το λογο κιολας ρωταω :
Α) για τυχον διαφορα ποσοστου επιτυχιας μεταξυ ξυρισμενης κ αξυριστης δοτριας κ ληπτριας. πχ αναφερες πεζοναυτικο κουρεμα για ληψη μοσχευματων με μεγαλυτερη ασφαλεια. Αρα αυτο με κανει να πιστευω πως υπαρχει μεγαλυτερη σιγουρια στο ξυρισμενο. Αν ομως με Χ€ παραπανω και Ψ ποσοστο συγκεντρωσης παραπανω εν τελει μπορει να επιτευχθει το ιδιο επιπεδο αξιοπιστιας ισως και να το προτιμησω.
Εάν ξυρίσεις την δοτρια θα έχεις σίγουρα καλύτερο αποτέλεσμα.Για τα ποσοστά που ρωτάς δε ξέρω να σου απαντήσω.
Β) για χρονο αποκαταστασης. Πιθανολογω πως στο αξυριστο η επεμβαση αρχιζει να κρυβεται ταχυτερα. Δλδ οι κοκκινιλες κ λοιπα κρυβονται ταχυτερα, χωρις αυτο φυσικα να σημαινει οτι επωλουνονται ταχυτερα.
Εάν ξυρίσεις την δοτρια περιοχή μετά από 10 με 15 ημέρες δύσκολα θα μπορεί κάποιος να διακρίνει κάτι.Το ζήτημα είναι τι γινεται με την ληπτρια περιοχη...
Γ) για τον ελαχιστο χρονο που μπορει να ξαναχρησιμοποιηθει το Τοπικ, ωστε να κρυψει τυχον κοκκινιλες κλπ με ενα καταλληλο χτενισμα
Για το πότε θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις τοπικ δεν ξέρω να σου απαντήσω με σιγουριά.Αν θυμάμαι καλά μια απο τις πολλές κλινικές ανέφερε ενα διάστημα 2-3 μηνων.

2. Γενικα δεν εχω ταχεια αραιωση. Οριακα θα ελεγα πως με τον τροπο που εχω συμπεριφερθει στο μαλλι μου εδω και δεκαετιες ειμαι οριακα τυχερος που το εχω (ζελε, λακ, πηλο, παστες, σαπουνι, πιστολακι, τοπικ, και διαρκως υπνος με στυλιζαρισμενο μαλλι στο 99% των ημερων και μονο στο 1% των ημερων με λουσμενο). Το αναφερω αυτο γιατι το τσουλουφι δεν ειναι κατινπου θεωρω θα χαθει σε 1-2 χρονια, αλλα αν χαθει μαλλον θα χαθει σε βαθος χρονου.

Είναι μύθος ότι τα προϊόντα σταιλινγκ επηρεάζουν την ΑΓΑ.
Επισης, Θα ηθελα να μαθω μια εκτιμηση κ απο εσας πρωτου παω σε γιατρο για τον καταλληλο αριθμο grafts.
Αναλόγως τι ζητάς υπολογιζε γύρω στα 2500 τριχοθυλάκια.
Οπως ακομη, Θα ηθελα να μαθω αν ειναι δυνατον με την μια μμ να φτασω κατευθειαν τα 55grafts/cm2.
Υπάρχουν κλινικές που μπορούν να σου φυτέψουν στη χεαρλαιν 55τρχθλκ. Δεν ξέρω όμως πόσα θα φυτρώσουν στο τέλος...
Τελος, αν και αργη η αραιωση θεωρω οτι δε θα σταματησει. Σιγουρα αυτη τη στιγμη κοιταζω Ζωνη Α και λιγο Ζωνη Β ισως, οπως και κροταφους. Δεν ασχολουμαι με μπιφτεκι/κορυφη αυτη τη στιγμη. Ομως ισως χρονια μετα να χρειαστω και Ζωνη Β στα σοβαρα και Μπιφτεκι. Οποτε εκει λεω μια 2η Fue. Και αν συνεχιστει και παω για Nw6+ Αρκετα χρονια μετα τουλαχιστον να εχω το περιθωριο για strip. Φυσικα ελπιζω ως τοτε να εχει υπαρξει κατι καλυτερο, αλλα τα ιδια ελεγα και στα 20μου και 13 χρονια μετα "μικρη" βελτιωσε υπηρξε στον κλαδο.
 

Mogan

Active Member
Καλημερα σας.

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις.

1. Δεδομενου οτι 10μερες με home office δουλεια μπορω να τις εχω, τοτε αν ξυρισω δοτρια και κοντοκουρεψω ληπτρια, αλλα να μην την ξυρισω τελειως, τοτε εχουμε ευκολη εξαγωγη και σχετικα ευκολα εισαγωγη. Δλδ τα κενα σημεια που θα γινει η εμφυτευση ειναι κενα ουτως ή αλλως και μετα οπου γινει μιξ μμ τριχων μαζι με τις υπαρχουσες, θεωρω οτι δε θα ειναι κ τοσο τραγικα δυσκολο πια με ενα κοντοκουρεμενο μαλλι. Ετσι 10 μερες μετα , back to office τοτε δοτρια απο οτι βλεπω φαινεται πως προλαβαινει να εχει επουλωθει, και η ληπτρια εχει σχετικο μαλλι για να γινει ενα illusion καλυψης του μερους της μμ.


2. Προσωπικα νομιζω οτι 2500grafts ειναι σχετικα λιγα για να μπορεσω να καλυψω μια και εξω τα κενα μου και να πετυχω εως και 55grafts/cm2 εστω και μονο στη hairline μου. Για αυτο μιλησα για 3000grafts ωστε να εχω ενα πυκνο αποτελεσμα. Δλδ σκοπος δεν ειναι να κανω τη μμ απλα για να βαλω καποιες τριχες αλλα με κενα αναμεσα τους, δλδ να καταληξω να μην ειμαι με φαλακρος αλλα αραιος. Σκεφτειτε οτι ειμαι και ξανθος, οποτε σε φωτογραφιες με εκθεση στο φως το αραιο αποτελεσμα εν τελη καταληγει το φως να διαπερνα τις τριχες και στη φωτογραφια να φαινεται το σκαλπ μου.

Το θεμα τωρα ειναι υπαρχει στην Ελλαδα κλινικη που να μπορει να πετυχει αυτο το επιθυμητο αποτελεσμα και με αξιοπιστο αποτελεσμα; δλδ σε μια συνεδρια (1 ή 2 ημερων) 3000 grafts με 55gr/cm2?

Το αξιοπιστο το αναφερω με το σκεπτικο που ανεφερε και ο Zob οτι μην παω να ζητησω 55gr/cm2 , εκεινοι να το κανουν την στιγμη της επεμβασης για να με ικανοποιησουν, αλλα να το κανουν με τετοιο τροπο λογω ελλειψης ικανοτητων που εν τελει να επιτευχθει σημαντικα χαμηλο ποσοστο φυτρωσης κ ετσι και τη δοτρια να εχω αναλωσει και λεφτα να εχω πεταξει.

Η κουβεντα λοιπον ειναι απλη:
55grafts/cm2 εναπομειναντα με μια μονο συνεδρια (1 ή 2 ημερων) στην Ελλαδα εχουμε δει;
 

tasos33

Well-Known Member
1. Για να κανεις σωστη δουλειά πρεπει να τα ξυρισεις. Υπαρχουν μια δυο περιπτωσεις μια δύο περιπτώσεις στο φόρουμ με αξυριστη η κοντοκουρεμένα. Γνώμη μου είναι όμως πως καλυτερα ξυρισμένα.

2. Τα αδιακριτά ματια δε τα γλιτωνεις, μπορεί να άργησεις να καθαρίσεις απο κακαδακια και κοκκινιλες. Να είσαι προετοιμασμένος.

3. Τοππικ Λακ μακ και σακ τα ξεχνάς τουλάχιστον για μήνα. Αν είσαι εξαρτημένος απο τοππικ και σε συναναστροφή με κοσμο όπως εγώ ειναι πρόβλημα αυτό. Σε νοιωθω απόλυτα.

Πάμε στην ουσία.

1.Καταρχάς πας για μεγαλο nw, πίσω έχει κατέβει αρκετά το crown, κανείς θεραπεία? Τα πλαϊνά δείχνουν ακέραια με ψηλές γέφυρες και πυκνά.

2.Πυκνά πλαϊνά σημαίνει πως η hairline και η σύνδεση της με τα πλαϊνά χρειάζεται υψηλη πυκνότητα.

Αν υποθέσουμε πως θέλεις 55 graft στην Ελλάδα δε θα το δεις , ακόμα και hairline δεν παιζουν πανω απο 40. Δεν το κατέχουν ακόμα. Αν θέλεις 55 πυκνότητα ξεκινά απο Κύπρο και πας πιο μακρια.
 

koumparos

Well-Known Member
Ξεκινα φιναστεριδη αλλιως μην πεταξεις λεφτα σε μμ.Πας οντως για μεγαλο norwood και η χρηση φινας ειναι απαραιτητη
 

Mogan

Active Member
Γενικα απο τους περισσοτερους εδω βλεπω οτι η Φινα αποφευγεται. Δεν ειμαι φαν κι εγω των "φαρμακων" γενικα ως σταση ζωης. Επισης, οπως ειπα στο αρχικο μου μηνυμα , νιωθω πως εφτασε η ωρα για να ξεμπερδευω μια και καλη. Δε θελω αλλα ημιμετρα. Φαρμακα, συνταγες κλπ κλπ. Δεν εχω το χρονο ουτε τη διαθεση. Οποτε την Φινα δε θα την προτιμησω.

Παρ ολα αυτα για να εχω μια πιο καλοσχηματισμενη προσωπικη αποψη, εχετε καποιο νημα να μου προωθησετε για τη Φινα;

Σχετικα με το κενο πισω απο την κορυφη, παρατηρησα να συμβαινει στα 25μου που πηγα φανταρος. Ολοι μου παν απο το κρανος, αλλα απο την αλλη δεν ξαναειδα τριχες να βγαινουν. Λες και με το κρανος τριφτηκαν και φυγαν, αλλα δεν ξαναβγηκαν και ποτε. Εκ τοτε, 8 χρονια μετα η ιδια σχεδον σταθερη κατασταση.

Την ταση για το υψηλο nw την παρατηρω και εγω γενικα, αλλα οπως ειπε κ ο Δημητρης στην αρχη αυτη τη στιγμη δε θα ασχοληθω με κατι αλλο παρε απο ζωνη Α και Β.

Γενικα θα ηθελα να μην μπλεξω με εξωτερικο. Αν κατι δεν παει καλα η επικοινωνια, η αντιληψη, η προληψη και η αντιμετωπιση ειναι πιο δυσκολα, πιο ακριβα. Αντε μεχρι Κυπρο το πολυ.

Δλδ τα 55grafts/cm2 στην Ελλαδα τα ξεχναμε;

Γενικα εσεις θεωρειτε, μια απλη εκτιμηση θα χρειαστω περισσοτερα απο 3000grafts?

@koumparos, τη χρηση φινας μου την προτεινεις για να κρατησω οτι εχω ή μηπως βγαλω στη ζωνη Α κατι;
 

Zob

Active Member
Καλημερα σας.

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις.

1. Δεδομενου οτι 10μερες με home office δουλεια μπορω να τις εχω, τοτε αν ξυρισω δοτρια και κοντοκουρεψω ληπτρια, αλλα να μην την ξυρισω τελειως, τοτε εχουμε ευκολη εξαγωγη και σχετικα ευκολα εισαγωγη. Δλδ τα κενα σημεια που θα γινει η εμφυτευση ειναι κενα ουτως ή αλλως και μετα οπου γινει μιξ μμ τριχων μαζι με τις υπαρχουσες, θεωρω οτι δε θα ειναι κ τοσο τραγικα δυσκολο πια με ενα κοντοκουρεμενο μαλλι. Ετσι 10 μερες μετα , back to office τοτε δοτρια απο οτι βλεπω φαινεται πως προλαβαινει να εχει επουλωθει, και η ληπτρια εχει σχετικο μαλλι για να γινει ενα illusion καλυψης του μερους της μμ.

Την ληπτρια είτε την ξυρίζεις κι αυτήν, ειτε την αφήνεις με μακριά μαλλιά για να διευκολύνεις τον γιατρό στην τοποθέτηση. Το κοντοκουρεμένο δε βοηθάει.
2. Προσωπικα νομιζω οτι 2500grafts ειναι σχετικα λιγα για να μπορεσω να καλυψω μια και εξω τα κενα μου και να πετυχω εως και 55grafts/cm2 εστω και μονο στη hairline μου. Για αυτο μιλησα για 3000grafts ωστε να εχω ενα πυκνο αποτελεσμα. Δλδ σκοπος δεν ειναι να κανω τη μμ απλα για να βαλω καποιες τριχες αλλα με κενα αναμεσα τους, δλδ να καταληξω να μην ειμαι με φαλακρος αλλα αραιος. Σκεφτειτε οτι ειμαι και ξανθος, οποτε σε φωτογραφιες με εκθεση στο φως το αραιο αποτελεσμα εν τελη καταληγει το φως να διαπερνα τις τριχες και στη φωτογραφια να φαινεται το σκαλπ μου.
Ο αριθμός των grafts που θα χρειαστείς εξαρτάται από την επιφάνεια που θέλεις να καλύψεις. Μεγάλο ρόλο παίζει ο σχεδιασμός της hairline που θα κάνεις και το κλείσιμο των κροταφων. Με δεδομένη την υψηλή πυκνότητα των πλαϊνών σου καλύτερο θα ήταν να κινηθεις συντηρητικά.
Το θεμα τωρα ειναι υπαρχει στην Ελλαδα κλινικη που να μπορει να πετυχει αυτο το επιθυμητο αποτελεσμα και με αξιοπιστο αποτελεσμα; δλδ σε μια συνεδρια (1 ή 2 ημερων) 3000 grafts με 55gr/cm2?
Για να δεις φυτρωμενα 55 gr/cm2 θα πρέπει να εμφυτεύσεις 70 gr/cm2 και να πετυχεις πολυ υψηλα ποσοστά φυτρωσης.Αυτο είναι δύσκολο να γίνει ακόμη και στις καλές κλινικές του εξωτερικού κατά την άποψη μου.
Το αξιοπιστο το αναφερω με το σκεπτικο που ανεφερε και ο Zob οτι μην παω να ζητησω 55gr/cm2 , εκεινοι να το κανουν την στιγμη της επεμβασης για να με ικανοποιησουν, αλλα να το κανουν με τετοιο τροπο λογω ελλειψης ικανοτητων που εν τελει να επιτευχθει σημαντικα χαμηλο ποσοστο φυτρωσης κ ετσι και τη δοτρια να εχω αναλωσει και λεφτα να εχω πεταξει.

Η κουβεντα λοιπον ειναι απλη:
55grafts/cm2 εναπομειναντα με μια μονο συνεδρια (1 ή 2 ημερων) στην Ελλαδα εχουμε δει;
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

aeratos28

Just aeratos
Θα πρέπει να βάλει 70 grafts για να πετύχει φυτρωση 55grafts??ρε πάτε καλά?ότι προλαβαινετε λέτε εδώ πέρα??τι λες ρε zob?που τα είδες αυτά και τα λες?θα βάλει 70 και θα έχει απώλεια δηλαδή 20% ώστε να πετύχει αυτό που θέλει?μην λέτε ότι να ναι
 

Zob

Active Member
Θα πρέπει να βάλει 70 grafts για να πετύχει φυτρωση 55grafts??ρε πάτε καλά?ότι προλαβαινετε λέτε εδώ πέρα??τι λες ρε zob?που τα είδες αυτά και τα λες?θα βάλει 70 και θα έχει απώλεια δηλαδή 20% ώστε να πετύχει αυτό που θέλει?μην λέτε ότι να ναι

Ρε αγαπητέ Αερατε,
Διάβασε λίγο περί τελογενους φάσης και θα καταλάβεις πως βγαίνουν τα νούμερα.
Και εννοείται πως δεν πρόκειται να βαλει 70 τρχθ/τετρ. Θεωρητικά μιλάμε.
 

aeratos28

Just aeratos
Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε αγαπητέ..πρέπει να βάλει 70grafts και να έχει πολύ μεγάλα ποσοστά φυτρωσης ώστε να δει φυτρωμενα 55grafts δεν του είπες??τι ιστορίες για τελογενη κτλ λες ρε αρχηγε τώρα??ας έλεγες θεωρητικά ότι είπες,όταν βάζεις αριθμούς όμως δεν είναι θεωρητικό,αλλά συγκεκριμένο.επειδη είναι γραπτός λόγος εδώ και μπορεί και να δει κανένας άσχετος τι γράφεις ,δεν θα καταλάβει αν μιλάς θεωρητικά η όχι και θα του μείνει αυτό με το 70grafts για 55 φυτρωμενα αν πετύχει δυνατή φυτρωση..τώρα για τελογενη κτλ που λες,ανάξιο συζήτησης..no comment.!κάπου έχεις μπερδευτει
 

piros75

Well-Known Member
Καστανή τρίχα, μικρό πρόβλημα. Μέτρα τη δότριά σου, λάβε υπόψη σου ότι από τα 33 μέχρι και τα 45 φεύγα μπορεί το NW σου να ανέβει και προχώρα με πεζοναυτικό κούρεμα (όπως σου είπε και ο Δημήτρης) και λίγο έως πολύ κοντίτερα πάνω. Με λιγότερα από 3.000 μοσχεύματα θα έχεις καλό αποτέλεσμα. Όσο για το να μην φαίνεται τίποτα (από σημαδάκια κλπ εννοώ, γιατί όσο και να το κάνεις και όσο τόπικ και να έβαζες, θα φύγεις ράφλας και θα γυρίσεις μαλλιάς, χρειάζεσαι ανάλογα το δέρμα από 10-15 ημέρες)
 

Mogan

Active Member
Καλημερα.

@piros75 αναφερεις πως με λιγοτερο απο 3000grafts θα ειναι μια χαρα το αποτελεσμα. Τι εννοεις μια χαρα; δλδ ποια εκτιμας θα ειναι η τελικη πυκνοτητα του "μια χαρα";

Επισης, τι συμβαινει με την καστανοξανθη τριχα; υπαρχει κατι υπερ ή κατα της;

Το "μικρο προβλημα" που ανεφερες ηταν λογω της εκτασης, να υποθεσω.

Ακομη @piros75 επειδη το πρωτο ραντεβου θα το κανω με την DHI, γνωριζεις τι διαδικασια πρεπει να ακολουθησω ωστε να ειναι παροντας και γιατρος στη πρωτη συναντηση; Νομιζω κιολας πως ο προτιμωμενος ειναι ο Παπανικολαου (ξερω πως εσυ εκανες στην Γκαρτσονικα). Δλδ απλα να παρω και να πω "γεια σας. Θελω μια πρωτη συναντηση/κουβεντα με εκτιμηση δοτριας, μαζι με τον Παπανικολαου και να ειναι και δωρεαν κιολας!!!!" ;

Ενημερωτικα σκεφτομαι να συνεχισω με Αναστασακη, ετσι για την κουβεντα κυριως γιατι μου εχει φανει αρκετα μετρημενος και ακριβης, απλα εχει την "ψυχωση" με τη Strip που με χαλαει.

Τελος, μια κουβεντα και προς Κυπρο μερια. Εκει ομως δεν εχω καταλαβει: Παμε για Γεωργιου ή για HDC?
 

tasos33

Well-Known Member
Καλημερα.

@piros75 αναφερεις πως με λιγοτερο απο 3000grafts θα ειναι μια χαρα το αποτελεσμα. Τι εννοεις μια χαρα; δλδ ποια εκτιμας θα ειναι η τελικη πυκνοτητα του "μια χαρα";


Tελικη πυκνοτητα δεν μπορει κανεις να σου δωσει απο εδω μεσα, αυτο γίνετα σε σοβαρη κλινικη
οπου θα εμβαδομετρησουν την ληπτρια που πρεπει να καλυψουν και σε συνδυασμο με το παχος της
τριχας αλλα και τον λογο της δοτριας θα σου δωσουν μια εικονα.


Επισης, τι συμβαινει με την καστανοξανθη τριχα; υπαρχει κατι υπερ ή κατα της;

Η καστανοξανθη τριχα δινει μικρο contrast με το χρωμα του δερματος και το μαλλι δειχνει πυκνοτερο.
Φαντασου λοιπον να εχεις μαυρη τριχα λευκο δερμα......


Το "μικρο προβλημα" που ανεφερες ηταν λογω της εκτασης, να υποθεσω.

Ακομη @piros75 επειδη το πρωτο ραντεβου θα το κανω με την DHI, γνωριζεις τι διαδικασια πρεπει να ακολουθησω ωστε να ειναι παροντας και γιατρος στη πρωτη συναντηση; Νομιζω κιολας πως ο προτιμωμενος ειναι ο Παπανικολαου (ξερω πως εσυ εκανες στην Γκαρτσονικα). Δλδ απλα να παρω και να πω "γεια σας. Θελω μια πρωτη συναντηση/κουβεντα με εκτιμηση δοτριας, μαζι με τον Παπανικολαου και να ειναι και δωρεαν κιολας!!!!" ;

Ενημερωτικα σκεφτομαι να συνεχισω με Αναστασακη, ετσι για την κουβεντα κυριως γιατι μου εχει φανει αρκετα μετρημενος και ακριβης, απλα εχει την "ψυχωση" με τη Strip που με χαλαει.

Στον γραπτο και προφορικο του λογο δειχνει να ειναι καταρτισμενος, βεβαια το μηδαμηνο feedback στο forum
αλλα και τα λιγα περιστατικα που εχει να μας παρουσιασει στην σελιδα του δεν μας δινουν και πολλα περιθωρια.


Τελος, μια κουβεντα και προς Κυπρο μερια. Εκει ομως δεν εχω καταλαβει: Παμε για Γεωργιου ή για HDC?

Μετα απο κάποια ατυχη περιστατικα του Γεωργιου η HDC ηταν μονοδρομος στην κυπρο, πλεον εχει στρωσει και αυτος και αν θες εξετασε και τις δυο περιπτωσεις, ο πρωτος ειναι και φθηνοτερος.
 

koumparos

Well-Known Member
Και μαλιστα ο γεωργιου σε μερικα περιστατικα παρουσιασε δουλειες ανταξιες των μεγαλογιατρων του εξωτερικου.
 

tasos33

Well-Known Member
Ας μην ξεχναμε οτι ο Γεωργιου ηταν στην hdc καποτε και πολλα αποτελεσμα της που βλεπουμε προ ετων εινια δικα του.


Και μαλιστα ο γεωργιου σε μερικα περιστατικα παρουσιασε δουλειες ανταξιες των μεγαλογιατρων του εξωτερικου.
 
Μπλουζα