Topical Spironolactone - Αποφυγή παρενεργειών

sagrafio

New Member
Καλησπέρα σε όλους.

Τον τελευταίο καιρό δοκιμάζω λοσιόν τοπικής spiro που έφτιαξα με βάση οδηγίες από παλαιότερο post (με alcohol, propylene glycol, απιονισμένο νερό).

Παρατήρησα όμως κάποια θέματα σε λίμπιντο και στύση, και διαβάζοντας άλλες συζητήσεις στο φόρουμ είδα ότι και άλλοι εδώ είχαν αντίστοιχα θέματα. Καταλαβαίνω ότι η κύρια αιτία είναι η απορρόφηση που προκαλείται λόγω propylene glycol. Ερωτήσεις:

1. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει (ή να με παραπέμψει σε παλαιότερη συζήτηση) εναλλακτικά formulations; Διάβασα κάτι για glycerin ή σκέτο οινόπνευμα, δεν κατάφερα να βρω όμως κάτι συγκεκριμένο ψάχνοντας.
2. Γιατί το συγκεκριμένο topical ενώ φαίνεται να είναι αποτελεσματικό έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης; Δε μπορείς να βρεις πουθενά, μόνο από minoxidilmax, που είναι πανάκριβο! Την ίδια στιγμή ό,τι έρευνες υπάρχουν λένε ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό!
3. Φαντάζομαι ότι αν χρησιμοποιείς το συγκεκριμένο topical μαζί με minox, θα πρέπει να το βάζεις ξεχωριστά. Διάβασα κάτι για μισή ώρα πριν, από την εμπειρία σας είναι ακριβές αυτό, ή χρειάζεται περισσότερη χρονική απόσταση μεταξύ των δύο;

Ευχαριστώ!
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Πλέον, οι πιθανότητες να λάβεις απάντηση σε κάποιο ερώτημα πέραν της ΜΜ σε αυτό το φόρουμ είναι σχεδόν μηδενικές. Κατά τα λοιπά, θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθείς ότι οι παρενέργειες που έχεις οφείλονται όντως στη σπίρο και δεν είναι nocebo. Αν όντως οφείλονται στη σπίρο, οι επιλογές είναι ή να σταματήσεις ή να συνεχίσεις δεχόμενος τις παρενέργειες. Η γλυκερίνη ή το σκέτο οινόπνευμα δεν έχουν τη διατρητικότητα που έχει το PG, γι`αυτό μπορεί να σου δίνουν λιγότερες παρενέργειες, αλλά προφανώς θα έχεις και μικρότερη απορρόφηση της δραστικής ουσίας. Βέβαια, η απορροφητικότητα εξαρτάται και από το μοριακό βάρος κάθε χημικής ουσίας και όχι μόνο από το όχημα, όπως οινόπνευμα, PG κλπ.

Δεύτερον, νομίζω ότι η τοπική σπίρο δεν κυκλοφορεί διότι δεν υπάρχει ζήτηση, από τη στιγμή που υπάρχει διαθέσιμη τοπική φίνα, ντούτα κλπ., και πιθανώς είναι πιο φτηνή. Ξέρω ότι υπήρχε παλιότερα ένα σκέυασμα, νομίζω του Dr. Tsuji, πρέπει να λεγόταν S5 Cream, αλλά του έκλεισαν το μαγαζί. Πιθανώς, η παρασκευή της να είναι κάπως δύσκολη διότι δεν μπορεί πρακτικά να χρησιμοποιηθεί το απλό, φτηνό και αποτελεσματικό όχημα οινοπνεύματος-PG λόγω δυσωσμίας

Τρίτον, δεν έχω εμπειρία στον συνδυασμό σπίρο+μίνοξ αλλά απ` ό,τι έχω καταλάβει το πρόβλημα δεν είναι η ασυμβατότητα της σπίρο με τη μινοξιδίλη αλλά η δυσωδία που αναδίδεται όταν η σπιρονολακτόνη έρθει σε επαφή με το οινόπνευμα (που υπάρχει στο διάλυμα μινοξιδίλης ή σε άλλο διάλυμα), γι` αυτό προκρίνεται η εφαρμογή τους χωριστά.
 
Μπλουζα