S.O.S. - S.O.S. - S.O.S. !!!!!

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Joan87, sorry που θα στο πω έτσι απλά και ωμά, αλλά είσαι ένα ολοκληρωμένο παράδειγμα του τι να κάνετε για να χάσετε τα μαλλιά σας. Ειλικρινά δεν νομίζω ότι υπήρχε κάτι άλλο που θα μπορούσε κανείς να κάνει και δεν το έκανες ήδη πάνω σε αυτό.

Και πολύ άντεξαν τα μαλλάκια σου....όχι μόνο από την ταλαιπωρία που συνέχιζες να τους κάνεις ενώ τα έβλεπες να μην αντέχουν, αλλά αδιαφορούσες και για κάποιες τιμές όπως σίδηρος φερριτίνη αιματοκρίτης κλπ όπου έπαιρνες συμπλήρωμα να τις ανεβάσεις και μετά δεν τσέκαρες καν που έχουν φτάσει. Ο σίδηρος σε χαμηλά επίπεδα προκαλεί τριχόπτωση, αλλά και σε αυξημένα προκαλεί τοξικότητα και πάλι τριχόπτωση.

Τα αντισώματά σου είναι στο Θεό. Ελπίζω να τα έχεις ήδη καταβάσει με έναν καλό ενδοκρινολόγο γιατί έχεις hashimoto. H τριχόπτωση που προκαλεί είναι αυτοάνοσου τύπου και όχι τόσο Α.Α.

Αν δεν έχεις καταφέρει, ή μάλλον αν δεν έχεις ασχοληθεί σοβαρά να φτιάξεις αυτές τις τιμές των εξετάσεών σου, δεν έχει κανένα νόημα να το παλεύεις εξωτερικά με σαμπουάν και τοπικά.

Σαν γνώμη, οργανώσου σωστά και ώριμα, γιατί φαίνεται πως έχεις πελαγώσει και όλες σου οι κινήσεις από τα όσα διάβασα δείχνουν επιπόλαιες, σπασμωδικές και αγχώδη, κάτι που δεν βοηθάει καθόλου στο θέμα μαλλί.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Joan87

Active Member
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!!! Είναι αλήθεια ότι εκανα τα πάντα για να καταστρέψω τα μαλλιά μου και έπρεπε να φτάσω σε αυτό το σημείο για να το καταλάβω. Είναι τραγικό. Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα! Με βάλατε σε πολλές σκέψεις. Διαβάζω ότι αν σταματήσω την μινοξιδόλη θα πέσουν τα μαλλιά μου. Αυτό ισχύει μόνο σε περίπτωση ΑΑ ή σε οποιαδήποτε περίπτωση χρησιμοποιεί κανείς μινοξιδόλη; Η Χασιμότο που προαναφέρατε είναι μόνο τα αυξημένα αντισώματα χωρίς να έχεις όμως θυρεοειδή όπως γίνεται και στην περίπτωσή μου; Δυστυχώς είχα σταματήσει το σελήνιο που μου δόθηκε για τα αντισώματα και το ξεκίνησα πάλι χθες. Αν και ο ενδοκρινολοόγος που μου το έδωσε μου είπε ότι δεν νομίζει να πέσουν οι τιμές και ότι ίσως κάποια στίγμη μου το γυρίσει σε υποθυρεοειδισμό. Και όσο για τον χαμηλό σίδηρο και την φερριτίνη, αυτά μπορούν να επηρεάσουν μόνο στο σημείο που έχω τώρα εγώ πρόβλημα και όχι σε όλο το κεφάλι; Γιατί μου φαίνεται λίγο παράξενο αυτό. Εκτός εάν επηρεάζουν στα πιο ευάλωτα σημεία και με το τράβα-τράβα να τα ξέκανα τελείως;; Και τελικά τώρα εγώ τι θεραπεία πρέπει να ακολουθήσω;;;;;;;;


Κατερίνα δεν θυμάμαι το όνομα της γιατρού καθόλου. Θυμάμαι μόνο ότι τουλάχιστον εκεί δεν μου είπαν τι είδους αλωπεκία μπορεί να είναι. Απλά να συνεχίσω τα φάρμακα που μου είχε γράψει και η πρώτη γιατρός. Μια με καστανό μαλλί ήταν,σχετικά κοντό και σγουρό και ίσως κάπου στα 40. Αν τα θυμάμαι καλά βέβαια! Και επίσης μιλούσε με το ζόρι. Δεν της έβγαζες εύκολα λέξη.
 

Sharky

New Member
Joan η τρέσα πάνω από όλα αλλά και το χρόνιο κρεπάρισμα καταστρέφουν τους θύλακες. Το αποτέλεσμα είναι συνήθως μη αναστρέψιμο. Πρόσεχε τα μαλλάκια σου και μην τα ταλαιπωρείς άλλο. Ρόλερ, μινοξιδίλη και ίσως και prp για αναγέννηση του δέρματος και των θυλάκων. Αν μένεις Αθήνα πήγαινε να κάνεις τριχοριζόγραμμα στην D*I που στο κάνουν δωρεάν και να δεις σε τι φάση βρίσκεσαι.
 

pithikas

Well-Known Member
Joan87 είπε:
Μια με καστανό μαλλί ήταν,σχετικά κοντό και σγουρό και ίσως κάπου στα 40. Αν τα θυμάμαι καλά βέβαια! Και επίσης μιλούσε με το ζόρι. Δεν της έβγαζες εύκολα λέξη.

Joan εισαι απο τις πιο ευχαριστες παρουσιες.Αν κοψεις την μινοξιδιλη λογικα αν σου εδωσε κατι ειτε εχεις αα ειτε οχι θα χασεις τωρα για το τι θεραπεια πρεπει να ακολουθησεις ειναι πολυ συνθετο το θεμα σου και οπως σου ειπε και o gomi πρεπει να βγαλεις ακρη με ενδοκρινολογο
 

Joan87

Active Member
Μη αναστρέψιμο; Ωχ....το έπαθα το σοκ τώρα. Η D*I ποια είναι;;; Το ρόλερ που λέτε πάλι, τι είναι και αυτό; Όπως και το prp. Συγνώμη αλλά δεν έχω εμπειρία στο θέμα. Πάντως παρατήρησα τα μαλλιά μου σήμερα προσεκτικά και βλέπω ότι υπάρχουν πολύ κοντές και λεπτές τρίχες, πολύ λεπτές όμως, τόσο που με δυσκολία τις είδα και αυτό τώρα που έψαξα το κεφαλι μου. Έχουν περίπου μάκρος 1-2-3 εκατοστά και πετάνε (στέκονται όρθιες δηλαδή προς το παρόν). Λέτε να ειναι φύτρες; Βγαίνουν έτσι λεπτές στην αρχή και δυναμώνουν με τον καιρό; Σίγουρα το μαλλί μου φτιάξει κάπως...αλλά αυτό είναι μόνο λόγω φαρμάκων; Τι εννοώ... ας πούμε κάπου διάβασα οτι τα διάφορα σκευάσματα μινοξιδίλης αυξάνουν το πάχος των τριχών. Τι εννοεί; Ότι αυξάνει το πάχος έστω και λίγο...ακόμα και σε μια κανονική τρίχα;; Η οτι αυξάνει το πάχος σε αυτές που βγαίνουν πιο λεπτές λόγω ΑΑ; Αν δεν έχω ΑΑ και σταματήσω την μινοξιδίλη, τότε αυτό σημαίνει πως οι τρίχες θα παραμείνουν όπως είναι ή ότι θα λεπτύνουν πάλι; Έχω μπερδευτεί και δεν ξέρω τι γίνεται. Αν ειναι όντως φύτρες, τότε ειναι αναστρέψιμο;;; Αν και υποθέτω πως παρόλα αυτά ίσως πολλοί θύλακες να έχουν ήδη καταστραφεί. Τα μαλλιά ειναι ανάλογα με τα φρύδια; Που βγάζουμε τις τρίχες, όμως αυτές ξανάμεγαλώνουν από την αρχή και άμεσα; Ξέρω πως μετά από χρόνια προκαλείται μόνιμη βλάβη επίσης, όμως στα μαλλιά, αν ηταν από το κρεπαρισμα και αν τωρΑ έχω όντως φύτρες από το φάρμακο, τότε γιατί δεν έβγαιναν τρίχες και τοσο καιρό;;;; Αφού υποτίθεται πως ο θύλακας ειναι ζωντανός για να βγαίνει τρίχα.παρόλα αυτά δεν θα ειχε διαγνωστεί ουλωτική αλωπεκία sharky αν η τριχόπτωση-αραίωση ηταν από λάθος μηχανισμούς; Όπως το τράβηγμα στην περίπτωση μου. Αυτό με καίει πολύ να το μάθω, οπότε αν κάποιος γνωρίζει σίγουρα ας μου πει. Πάντως ετσι μου ειχε πει ένας δερματολόγος.


Pithika τι να κάνω δηλαδή; Γιατί έχω μπερδευτεί. Να συνεχίσω κανονικά την αγωγή και βλεπουμε και ταυτόχρονα αλλάζω και ενδοκρινολόγο; Η αλλάζω και δερματολόγο ; Το έχω σκεφτεί να πάω σε άλλον αλλα φοβαμαι να σας πω την αλήθεια να κόψω την αγωγή στην μέση γιατί δεν ξερω ο κάθε άλλος γιατρός που θα πάω..τι θα μου προτείνει. Ίσως αλλα φάρμακα. Δεν το ξερω αυτό.
 

Bouklas

Well-Known Member
Joan το διάβασες το μήνυμα του GOMI?
Αφού έχεις τέτοια θέματα κοίταξε να φτιάξεις τις τιμές των εξετάσεων σου.
Όσο για τα ερωτήματα σου αφού δεν ξέρεις εσύ η ίδια τι έχεις πως να ξέρουμε εμείς να σου πούμε, το πρόβλημα σου είναι σύνθετο. Την μινοξιδίλη την παίρνεις για να βοηθήσει, αν είναι να σου πέσουν τα μαλλιά θα κρατήσει ότι μπορεί.Αν δεν έχεις ΑΑ, δεν έχεις τίποτα από όλα αυτά και απλά τα μαλλιά σου θέλουν μια ώθηση μετά από τόσα χρονια ταλαιπωρίας θα σε βοηθήσει και μπορεί στο μέλλον να μην εξαρτάσαι από μινοξιδιλες και λοιπά τοπικά. Εγώ σου προτεινω δώσε χρόνο κανε μια σωστή θεραπεία φτιάξε τις τιμές των εξετάσεων σου και περίμενε να δεις. Τίποτα δεν είναι σίγουρο, ακόμα και εμείς που το παλεύουμε με τοπικά και χίλια 2 δεν ξέρουμε πως θα είμαστε σε βάθος χρόνου. Και εγώ έχω νέες λεπτές τρίχες 1-2-3 εκατοστών, σε 3 μήνες από τώρα θα έχω μια καλύτερη άποψη για το τι μου έδωσε ξανά η μινοξιδίλη. Ξέω ότι όσο μεγαλώνω θα αραιώνω επειδή εσύ μπορεί να μην έχεις τέτοιο θέμα και να είναι λόγο της κακομεταχείρισης δώσε χρόνο και κοίταξε να οργανωθείς όπως λέει και φίλος GOMI πιο πάνω.
Όσο για το roller: http://www.hairlossgr.com/forum/thread-8039.html
 

weznem

Well-Known Member
κρεπαρισμα με κρεπαρισμα διαφερει.. αλλο να κρεπαρεις ελαφρως και αλλο να παρεις την λισουαρ και να τα δωσεις ολα και με πολυ λακ καθημερινα.. απο εμπειρια ομως μια και ειμαι κομμωτης θα σουπω οτι την μεγαλη ημια την κανει η τρεσα διοτι τραβαει με το βαρος τις τριχες με αποτελεσμα μακροπροθεσμα να δημιουργεις μια φλεγμονη στην περιοχη.. αναλογα με τον βαθμο της φλεγμονης(ζημιας) εχεις και την αναλογια της μονιμης ζημιας η οχι στην περιοχη.. αν εχεις τραυματισει το θυλακα μη αναστρεψιμα δεν θα δεις τριχες εκει.. οχι την τριχα τον θυλακα αυτος παραγει τριχες.. επισης ο συνδυασμος της καταστροφης ειναι το κρεπαρισμα με τρεσσα στο ΙΔΙΟ σημειο..διοτι ταλαιπωρεις την ιδια περιοχη για πολυ καιρο...
ωστοσο μην αψηφας αυτα που σου τονισε ο γκομι αν εχεις χασιμοτο θελει ψαξιμο... το κειμενο σου δεν το διαβασα διοτι δεν εχω πολυ χρονο τωρα.. υπαρχουν τρεσες με αυτοκολλητα αλλα κοστιζουν πολυ.... κανα 200 ευρω..
 

Joan87

Active Member
Φυσικά και διάβασα όλα τα μηνύματα. Στην περιοχή που ηταν τα κλιψάκια weznem δεν ειχα ποτέ θέμα. Τις τιμές προσπαθώ ήδη να τις φτιάξω και παίρνω σίδηρο. Το προανέφερα :p. Στην αρχή έπινα πόσιμο (και μαλλον αυτό ηταν που με πείραξε τελικά στο στομαχι) και μετά αφότου ειδα και αποειδα πήρα μασώμενα δισκια και πλεον δεν με πειράζουν. Λενε οτι η απορρόφηση από αυτά δεν ειναι τοσο εύκολη αλλα θα σιγουρευτώ με τις επαναληπτικές. Για το θέμα του χασιμότο όμως θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας. Υπάρχει κάποιος που ειχε υψηλά αντισώματα και αν ναι πως τα ρυθμίσε;;; Ο ενδοκρινολόγος που πήγα μου πρότεινε το σελήνιο όπως έγραψα και πριν (χαπακια που βοηθήουν στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, στην υγεία των μαλλιών και των νυχιών και σε πολλά άλλα) μου ειπε κιόλας πως δεν ξερει αν αυτό θα με βοηθήσει να ρίξω τις τιμές, αλλά κατά την προσωπική του γνώμη δεν πιστεύει πως θα με βοηθήσει.Δυστυχώς δεν γνωρίζω κάποιον άλλον προσωπικά που να έχει-είχε χασιμότο, για να μου προτείνει γιατρό και να μου πει αν εχει ρυθμίσει τα δικά του αντισώματα και πως. Οπότε αν γνωρίζετε κατι...κάθε βοήθεια δεκτή, γιατί δεν έχω λεφτά για πέταμα ώστε να τα δώσω σε έναν οποιοδήποτε γιατρό πλεον. Bouklas σαφώς και θα δώσω χρονο και έχω διορθώσει ήδη τα λάθη του παρελθόντως. Το κακό με σας τους άντρες ειναι ότι τα μαλλιά θα τα χάσετε κάποια στίγμη, οτι και αν κάνετε. Με μας τις γυναίκες λίγο πιο εύκολο νομίζω. Ναι μεν συνεχίζει να μας παίρνει η κατηφόρα, αλλά όχι όπως εσάς.
 
γεια σου joan!εγω ξεκινησα εναν αγωνα κατα της τριχοπτωσης απο το μαρτιο του 2011.παλευω ακομα να καταφερω το ακατορθωτο (οπως πολυ εδω μεσα στο forum).


καποτε σε αυτο το forum υπηρχαν ο fenimore,o kapamarou,o giorgos απο τουμπα ειναι ακομα αραγε εδω?
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

pithikas

Well-Known Member
Joan σε ενα forum δε μπορει καποιος να σου κανει διαγνωση ειδικα στην περιπτωση σου που εχει να κανει με πολλα θεματα και κανενας δε μπορει να σου πει παρε το ταδε φαρμακο, συμφωνω με οσα σου ειπε και o bouklas απλα διαφωνω για το roller γιατι αν εχεις ταλαιπωρημενες ριζες θα σου κανει κακο, για μενα πρεπει να επιλεξεις καταλληλο ενδοκρινολογο την μινοξιδιλη εφοσον δεν σου δημιουργει καποιο θεμα συνεχισε τη μεχρι να βγαλεις ακρη
 

Joan87

Active Member
Όλοι παλεύουμε!! Και όλο ακούμε ότι σε λίγα χρόνια η αλωπεκία θα είναι πια παρελθόν...αλλα τα χρόνια περνάνε....και τίποτα!! Pithikas για να πω την αλήθεια δεν περιμένω να μου προτείνουν φάρμακο. Όχι! Εξάλλου ούτε εγώ θα ρίσκαρα να πάρω κάτι απλά πληροφορίες μαζεύω για να μπορώ να τις αξιοποιήσω οποιαδήποτε στίγμη. Πες οτι αλλάξω γιατρό και πάω σε κανέναν άσχετο-αδιάφορο που πειραματίζεται στα κεφάλια των άλλων. Να μην ξέρω 5 πραγματα; Η και γιατί όχι(;) να μπορώ να ρωτήσω και κάποιον γιατρό για διαφορα άλλα.
 

pithikas

Well-Known Member
Joan87 είπε:
Όλοι παλεύουμε!! Και όλο ακούμε ότι σε λίγα χρόνια η αλωπεκία θα είναι πια παρελθόν...αλλα τα χρόνια περνάνε....και τίποτα!! Pithikas για να πω την αλήθεια δεν περιμένω να μου προτείνουν φάρμακο. Όχι! Εξάλλου ούτε εγώ θα ρίσκαρα να πάρω κάτι απλά πληροφορίες μαζεύω για να μπορώ ξε τις αξιοποιήσω οποιαδήποτε στίγμη. Πες οτι αλλάξω γιατρό και πάω σε κανέναν άσχετο-αδιάφορο που πειραματίζεται στα κεφάλια των άλλων. Να μην ξέρω 5 πραγματα;!
Κι

σωστη
 

Joan87

Active Member
Όλα αυτά είναι για μόνιμη χρήση;; Όλα μαζί τα βάζεις; Γιατί εγώ μόνο στο hairway, διάβασα τις παρενέργειες και τρόμαξα.
 
τα κανω χρηση τρια χρονια.μινοξιδιλη βαζω το πρωι πριν παω στη δουλεια,φιναστεριδη γυρω στις οχτω μετα τη δουλεια και το βραδυ μινοξιδιλη με airol μαζι.καθε εξι μηνες βαζω για δυο εβδομαδες daktodor μαζι με την airol.εμενα προσωπικα δε μου φεραν καμια παρενεργεια στα τοσα χρονια.
 

pithikas

Well-Known Member
Η φιναστεριδη παντως ειναι απαγορευμενο φαρμακο για τις γυναικες, οποτε μην το σκεφτεις
 

Joan87

Active Member
Δεν μπορούν να προκαλέσουν όμως κατι με τα χρόνια; Οσο πιο πολύ βάζεις δεν είναι τόσο το χειρότερο;
 
Μπλουζα