Χημική δίαιτα (aka χωρίς υδατάνθρακες)

Άκης

Administrator
Μία γνωστή ξεκίνησε πρόσφατα την λεγόμενη "χημική δίαιτα", η οποία στην ουσία είναι παρόμοια με την δίαιτα Atkins, δηλαδή επιτρέπονται κρέας και λαχανικά, απαγορεύεται ότι περιέχει υδατάνθρακες.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν την δοκίμασε κανείς και αν γνωρίζει περισσότερα για την μη λήψη υδατανθράκων στο σώμα. Είχα διαβάσει παλιότερα ότι οι Αμερικανοί διατροφολόγοι έλεγαν ότι είναι επικίνδυνο για το σώμα να μην λαμβάνει την απαραίτητη ποσότητα υδατανθράκων κάθε μέρα, πόσο μάλιστα καθόλου, όπως η συγκεκριμένη δίαιτα.

Ότι κάνει δουλειά, κάνει και μάλιστα πολύ καλή. Απ'ότι είδα στην γνωστή μου, έχασε πολλά κιλά και μάλιστα χωρίς να φαίνεται ότι έκανε δίαιτα, τα κλασικά σαν να δείχνεις "άρρωστος" (στις άθλιες φυσικά δίαιτες).

Ενημερωτικά, δείτε την δίαιτα εδώ.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Κι εγώ είχα ακούσει ότι δεν κάνει καλό στον οργανισμό δίετες χαμηλής ποσότητας υδατανθράκων.
Δεν την έχω χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη ή του Atkins, εδώ και μια 10ετία πάντως (από τα 15 περίπου, όταν ήμουν υπέρβαρος) κάνω διατροφή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη και έχω να πω τα καλύτερα!
 

Άκης

Administrator
Οκ, Feni. Φίλος μου που κάνει της Atkins, μόνο καλά λόγια μου είπε (και το είδα και επάνω του), αλλά τα πήρε πολύ γρήγορα πίσω τα κιλά (όταν δηλαδή άρχισε να τρώει ξανά υδατάνθρακες). Η συγκεκριμένη αναφέρουν ότι δεν τα παίρνεις πίσω πολύ γρήγορα.
 

xDante

Member
Aκη την έχω ακολουθήσει και έχω χάσει πάνω απο 20 κιλά........ για την Ατκινς μιλάω
το κακό είναι οτι τα ξαναπαίρνεις όχι αμέσως σε 1 χρόνο τα έχεις πάρει
είναι αρκετά δύσκολη να την ακολουθήσεις (γιατί πολύ απλά δεν έχεις μεγάλη ποικιλία τροφών για να φας)
θα σε φάνε τα κρέατα και τα κίτρινα τυριά καθότι οι υδαττάνθρακες απαγορέυονται αν θες να τσιμπήσεις ένα σνάκ εγώ την έβγαζα με καμια σαλάτα η κανα κομμάτι κίτρινο τυρί το οτι τα χάνεις γρήγορα τα χάνεις... είσαι αρκετά αδύναμος κατά την διάρκειά της και θέλει προσοχή επίσης επειδή δεν προσλαμβάνεις πολλές φυτικές ίνες σου προκαλεί δυσκοιλιότητα..
το σώμα επέρχεται σε μια κατάσταση που λέγεται κέτωση.. παράγει ενέργεια δηλαδή απο το λίπος που έχουμε...
εγώ δεν θα την ξανα έκανα γιατί πολύ απλά ήταν εξαντλητική όχι τόσο πολύ στον οργανισμό μου αλλά περισσότερο στο οτι ήταν αρκετά αυστηρή ...
τα νεφρά δουλεύουν στο φούλ εκείνη την περίοδο και θέλει πολλά υγρά επίσης λόγω κέτωσης ο οργανισμός καίει λίπος ακόμη και στον ύπνο
και εμένα προσωπικά μου προκαλούσε αυπνίες...
η διατροφή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη όπως αναφέρει ο φένι ποιο πάνω είναι άξιος αντικαταστάτης κατά την γνώμη μου ....
τώρα αν υπάρχει άμεση ανάγκη για χάσιμο βάρους είναι ότι καλύτερο... (αν την ακολουθήσεις αυστηρά σε 1 μήνα τα έχεις χάσειτα 15-20 κιλά ) πως τα κρατάς μετά είναι το πρόβλημα...
 
Μπλουζα