Χασιμοτο θεραπεια!

Sandy

Active Member
θα ηθελα να ρωτησω κάποιος που εχει χασιμοτο το εχει αντιμετωπίσει κ πως; Εχουν ελαττωθεί τα αντισώματα με καποια θεραπεια που ακολούθησε ;
Αλλη μια ερωτηση ο χασιμοτο προκαλει διαταραχές άγχους;;;
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Hope

Active Member
Εξαρτάται πάντα από το πόσο "αρρύθμιστη" μπορεί να είσαι. Εχώ είμαι σε θεραπεία με Τ4 των 50 mg για 5 ημέρες/εβδομάδα και έχω σταθεροποιήσει την TSH στο 1,8 με 2,0. Εμένα προσωπικά μου προκαλούσε συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα. Κάθε περίπτωση όμως είναι ξεχωριστή.
Πόσο είναι η TSH σου?


Sandy προσοχή! Συμβουλές για το συγκεκριμένο (ή οποιοδήποτε) νόσημα θα πάρεις μόνο από ειδικό (ενδοκρινολόγο). Εδώ μέσα ο καθένας μας θα μοιραστεί μόνο την εμπειρία του. Δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση την ιατρική θεραπευτική συμβουλή.
 

Sandy

Active Member
Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλές σ Hope εννοείτε οτι θα ακολουθήσω την συμβουλή του ενδοκρινολογου!
Μια φορα ειχε ανεβεί η TSH στο 5 περίπου μου εδωςε ο γιατρος μερα παρα μερα 50 θυροξινη εμφάνισα ζαλαδες ταχυπαλμίες απο τοτε ξεκίνησαν κ κάποιες αγχωτικες κρίσεις εκανα κατευθειαν εξετασεις την επόμενη μερα κ ειχε φτάσει στο 1 απο το 5 η TSH μεσα σε μια βδομαδα , μετα απο τρεις μηνες περίπου ξαναέκανα εξετασεις δλδ χθες κ η TSH ειναι στο 2,13 αλλα τα αντισώματα ανεβασμένα κ τα δυο με όριο το 20 εχω 60 κ όριο το 40 καπου στο 100 αν θυμαμαι καλα!
 

Hope

Active Member
Ψυχραιμία πάνω από όλα και να ακολουθήσεις τις οδηγίες του ενδοκρινολόγου σου! Όλα θα πάνε καλά :)
Υπάρχει μια πιθανότητα οι κρίσεις άγχους να μην προήλθαν από την χασιμότο αλλά από το γεγονός ότι μπορεί να αγχώθηκες πάρα πολύ...το έχεις σκεφτεί αυτό?
 

Sandy

Active Member
Οι περισσότεροι που εχω ρωτήσει που εχουν χασιμοτο πάσχουν κ απο πολλών μορφών αγχωδων διαταραχών δεν ξερω αν ειναι τυχαίο κ παίρνουν αντικαταθλιπτικά !
Βασικα παλιότερα ειχα ανεβασμένο ενα αντίσωμα τωρα εχω αυξημένα κ τα δυο αντισώματα αλλα οι υπόλοιπες τιμες ειναι φυσιολογικές !
Δεν ξερω μπορει να προήλθαν επειδη αγχώθηκα! Εσενα οι τιμες του χασιμοτο ελλατωθηκαν με την θυροξινη; Για το σελληνιο εχω ακουσει οτι κανει καλο
 

Hope

Active Member
Ναι εγώ σταθεροποιήθηκα (τουλάχιστον μέχρι σήμερα) τα τελευταία 4 χρόνια.
Ισορροπημένη διατροφή (διατροφική πυραμίδα) και φυσική δραστηριότητα βοηθούν παντού και πάντα!
 

Parov

Member
Καλησπέρα, κι εγώ έχω θέματα με την TSH ( υποκλινικός υποθυρεοειδισμός, >5) και εδώ και 3 χρόνια λαμβάνω θυροξίνη καθημερινά στην ελάχιστη δόση. Πλέον οι τιμές είναι κάπου στο 2. Είχα και αγχώδεις διαταραχές αρκετά έντονες για κάποιους μήνες. Έχω διαβάσει για την συσχέτιση μεταξύ των ορμονών του θυρεοειδούς και αυτών του άγχους αλλά δεν είχα συζητήσει με κάποιον που όντως είχε και τα δύο θέματα.
@Sandy Θέλω να ρωτήσω, οι διαταραχές σου εμφανίστηκαν αφού έμαθες οτι έχεις χασιμότο ή η ολη αυτη διαταραχή άγχους σε έκανε να αναζητήσεις την αιτία ιατρικά?
Εγώ δεν ήξερα πχ οτι έχω πρόβλημα με TSH και το εψαξα μετά και βρήκα την συσχέτιση. Όσο για το σελήνιο που λέτε, εδώ και 3 μήνες παίρνω κάποιες βιταμίνες που περιέχουν και νομίζω ότι με βοήθησε πολύ. Θα κάνω προσεχώς και τις εξετάσεις για να δω όντως εαν έχει επηρεάσει τις τιμές της TSH.
 

Sandy

Active Member
Καλησπέρα ! Εγω μόλις ανακαλυψα οτι εχω χασιμοτο άρχισαν κ οι αγχώδεις διαταραχές ειχα κανει εξετασεις οταν ειχα το θεμα με την τριχοπτωση δεν ξερω μπορει να ειχα χασιμοτο κ πιο πριν!!
Αυτο που βλεπω ειναι οτι εχω σκαμπανεβάσματα μια ανεβαίνει η TSH μια ειναι φυσιολογική κ επιπλέον ειχα ενα αντίσωμα αυξημένο τωρα εχω και τα δυο !
Parov πως αντιμετώπισες τις αγχώδεις διαταραχές ; Πηγες σε ψυχίατρο ακολούθησες καποια θεραπεια;;;
Τωρα δεν εχεις καθολου;;
 

Parov

Member
Δηλαδή ξεκίνησαν κάπως ταυτόχρονα, όπως και σε μένα. Το ανώτερο που είχα φτάσει σε TSH ήταν 5 και κάτι γι αυτό και ο ενδοκρινολόγος μου είπε για υποκλινικό, δηλαδή χωρίς συμπτώματα. Εγώ το έψαξα στο γενικό check up λόγω των διαταραχών πανικού που είχα ( τότε δεν ήξερα τι είναι κ νόμιζα ότι έχω κάτι οργανικό!).
Αφού ξεκίνησα την θεραπεία με T4 έκανα δύο session με ψυχίατρο και ακολούθησα αγωγή αντικαταθλιπτικής προσέγγισης για 1 χρόνο έχοντας τηλεφωνική επικοινωνία όποτε χρειαζόταν με τον γιατρό. Γενικά ήμουν τελείως καλά μετά από 2μιση μήνες αλλά ο γιατρός μου είπε ότι για να ολοκληρωθεί ο κύκλος και για να πετύχει η θεραπεία πρέπει να συνεχίσω για 1 χρόνο γεμάτο κάτι που έκανα εν τέλει.
Στο να γίνω τελείως καλά και ήρεμος βοήθησε τρομερά και το συνιστώ και σε οποιονδήποτε έχει αγχώδεις διαταραχές, η έντονη γυμναστική. Πήγαινα τουλ 4 φορές την εβδομάδα στο gym και έκανα έντονο πρόγραμμα για να έχω την απαραίτητη έκκριση ντοπαμίνης και σεροτονίνης.
Από το 2012 αρχές που είχα αυτά τα θέματα μέχρι τον Νοέμβριο του 2014 δεν είχα κανένα πρόβλημα με το άγχος. Φέτος επειδή έγιναν κάποιες αλλαγές γενικά στη ζωή μου και είχα κάποιες αναταραχές αντιμετώπισα για κάποιο καιρό πάλι το άγχος σε μορφή φοβιών αυτή τη φορά. Βέβαια τα πράματα τώρα είναι πολύ καλύτερα γιατί έχω "εκπαιδευτεί" πλέον να αντιμετωπίζω τέτοιες καταστάσεις με επιτυχία (όπως οι περισσότεροι που έχουν βιώσει τέτοιου είδους διαταραχές) και σιγά σιγά επανέρχομαι πάλι πλήρως.
 

MELA

Member
Εχω χασιμοτο και με θεραπεια Τ4 ειμαι σταθερη χρονια. Σιγουρα παιζει ρολο σε ολα και δεν παιζουμε με αυτο. Θα ηθελα να παρω το armour αλλα δεν ασχολειται κανενας γιατρος Ελλαδα και δεν το ρισκαρω...
 

Sandy

Active Member
Mela καλησπέρα πριν αρχίσεις αγωγή με τ4 ειχες καποια συμπτώματα απο το χασιμοτο;;;
Parov να σε ρωτησω τα αντικαταθλιπτικά που σου έδωσαν στο τελος που τα σταμάτησες επανήλθαν τα συμπτώματα πανικού η αγχώδεις διαταραχές που ειχες η ακομα τα συνεχίζεις;;παρενεργειες απο το χαπι εχεις παρατηρήσει ;
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Parov

Member
Την αγωγή την ακολουθησα για 1 χρονο μονο κ μετα σταδιακά σε 3 εβδομαδες την σταμάτησα. Μετα το τέλος της θεραπείας δεν ξαναειχα συμπτώματα πανικού κ άγχους και απο τοτε δεν έχω πάρει τίποτα σχετικά. Παρενέργειες θα λεγα καμια απολύτως εκτός του οτι μου άνοιξε πολύ η όρεξη κ ετρωγα αρκετά παραπανω απ οτι συνήθως. Βέβαια αυτο ίσως να είχε κ καποια σχέση κ με την σχεδόν καθημερινή γυμναστική. Ο γιατρός μου είπε οτι μετα το πέρας της θεραπείας θα έχω παλι 13% πιθανότητα να ξαναπαθω κρίσεις δλδ το ίδιο ποσοστο που έχει κ ο γενικός πληθυσμός.
 

Sandy

Active Member
Παιδιά καλησπερα ο ενδοκρινολόγος μου διευκρίνησε ότι αν η tsh ειναι κανονική κ οι υπόλοιπες τιμές, αλλά μόνο τα αντισώματα ειναι αυξημένα τότε δεν χρειάζεται χαπάκι εφόσον οι τιμές ειναι φυσιολογικές γτ αν έπαιρνα θα διαταραχθεί ο θυροειδης κ θα παιρνω περισσότερη θυροξινη τότε θα εχω πολλές παρενέργειες ! Άρα μ λέει το αφήνουμε ως έχει κ ίσως στο μέλλον μου είπε ότι μπορει να χρειαστώ χαπάκι !εγω σκέφτομαι τώρα μήπως τα αντισώματα προκαλούν τριχοπτωση με τις υπόλοιπες τιμές στο φυσιολογικό εύρος ; Τι λέτε;;
 

Tommy h

Member
Να ρωτήσω εαν η tsh ειναι 4 χρειάζεται να το ψάξω γιατί έκανα από μόνος μου χωρίς χαρτί από γιατρό μια εξέταση αίματος και διαβάζοντας στο Ίντερνετ είδα οτι η tsh καλό ειναι να βρίσκεται μεταξύ 1-2,5 εαν δεν κάνω λάθος ,αλλά από την άλλη στο χαρτί της εξέτασης ανέφερε σαν φυσιολογικές τιμές 0.27-4.7.
 

Sandy

Active Member
Εμένα όπως μου είπε ο ενδοκρινολόγος κ μέχρι το 5 να εισαι κ δεν εχεις συμπτώματα σοβαρά δεν χρειάζεσαι θεραπεία !εκανες εξέταση για τα αντισώματα ;
 

Tommy h

Member
Όχι σκεφτομαι μόνο να πάω σε κάποιο γιατρό για υπέρηχο η ψηλάφηση ,οι εξετάσεις για αντισώματα τι περιλαμβάνουν ?
 

dionisis19

Member
γεια σας εγω εκανα εξετασεις τα καλοκαιρι οι TSH T3 KAI T4 ηταν ενταξει μεσα στο οριο ομως τα αντισωματα ηταν στα υψοι οπως και περυσι που το ανακαλυψα κιολας και μια ενδοκρινολογος που πηγα στο ικα μου ειπε να παιρνω σεληνιο μου ειπε οτι θα ριξει τα αντισωματα αρκετα και θα καθυστερισει την εμφανιση κανονικου θυρεοειδη .............γιατι αυτο που εχω τωρα λεγεται θυρεοειδiτιδα hasimoto........και επεμενε οτι δεν επηρεαζει την τριχοπτωση........το σεληνιο που μου εγραψε το παιρνω ενα μηνα γραφει πανω οτι βοηθαει εκτος απο το θυρεοειδη και στην υγιη αναπτυξη των μαλλιων και τον νυχιων
 

Sandy

Active Member
Ρε παιδια να ρωτησω κάτι η θυροειδιτιδα χασιμοτο χωρίς να εχει γυρίσει σε υποθυρεοειδισμό προκαλει ταχυπαλμίες; Το εχει βιώσει κανεις αυτο!;
Γενικά τι συμπτώματα έχετε στην χασιμοτο; Εγω σαν να εχω τα συμπτώματα του υπερθυροειδισμου γίνεται αυτο; Γτ νομίζω ότι το χασιμοτο οδεύει πολλές φορες σε υποθυρεοειδισμό !
Με έχουν τρελάνει αυτες η ταχυπαλμίες!
Επίσης ελαττώνω το ηρεμιστικό χάπι για την αγχώδη διαταραχή που περνάω κ δεν ξερω εάν οφείλεται σε αυτο!
Πάντως με μια έρευνα που έκανα βλέπω ότι ταλκ το χασιμοτο εχεις κ ως βασικό σύμπτωμα το άγχος
 
Μπλουζα