Φασεις shedding minoxidil

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

BLuEArMy

Member
Είμαι σε χρήση μινοξιδίλης εδώ και 3μιση μήνες! Στον 4ο μήνα θα προσθέσω και spiro! Μεχρι στιγμής δε χρησιμοποιώ κάτι άλλο εκτός απο νιζοραλ και μινοξιδιλη.

Αυτό που με απασχολεί είναι ότι αφού πέρασα το άρχικό shedding το πρώτο μήνα, και αργότερα αφου ένιωσα μια διαφορά στα μαλλιά μου προς το καλύτερο, τώρα τις τελευταίες 20 μέρες περνάω πάλι έντονο shedding! Αυτό περιλαμβάνει και μεγάλες χοντρές τρίχες καθώς και κοντές γύρω στο 0.5cm οι οποίες θα λέγα δεν είναι χνούδι αλλά είναι μαύρες και λεπτές και ίσως δημιουργήθηκαν από τη χρήση της μινοξιδίλης! Είναι φυσιολογική αυτή η δεύτερη φάση shedding;
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

BLuEArMy

Member
Απ: Φασεις shedding minoxidil

Παρατηρείται συχνά αυτή η δεύτερη φάση; Το αρθρο σου το ειχα διαβάσει αλλά δε ξεκαθαρίζει αυτό που μου συμβαίνει εμένα!
Το ότι μικρες λεπτές τριχούλες πέφτουν (λιγο μάυρες όχι χνούδι ακριβώς) σημαίνει ότι είναι το χνούδι που μαύρισε το πρώτο 3 μήνο και τώρα ξαναπέφτει για να γίνει πιο δυνατό;
 

geofish

New Member
Απ: Φασεις shedding minoxidil

Η τριχόπτωση κατά κύματα είναι φυσιολογική. Το είχα παρατηρήσει αρκετές φορές στο παρελθόν είτε έκανα θεραπεία είτε όχι. Έχει να κάνει με τον κύκλο της τρίχας. Οι τρίχες στο κεφάλι μας δεν φυτρώνουν-μεγαλώνουν όλες την ίδια στιγμή αλλά κατά ομάδες.
Στην περίπτωση σου τώρα, το πρώτο shedding κατά μεγάλο ποσοστό ήταν τρίχες που ήταν στο τέλος της τελογενής φάσης που θα έπεφταν ούτως και αλλιώς. Το δεύτερο shedding και ειδικά οι μικρές που βλέπεις τώρα δυο περιπτώσεις μπορεί να συμβαίνουν.
Α) είναι ομάδα τριχών της τελογενής φάσης που δεν έπεσαν την πρώτη φορά αλλά μετέθεσαν την πτώση τους τώρα.

Β) είναι τρίχες από την πρώτη φάση που είχαν υποστεί το φαινόμενο (miniaturization) και τώρα με την δράση της μινοξιδίλης πέφτουν για να βγουν καινούργιες πιο δυνατές και χοντρές.

Η περίπτωση που λες να είναι τρίχες που να μεγάλωσαν λίγο από την μινοξιδίλη και να πέφτουν τώρα μου φαίνεται κομμάτι δύσκολο.
Περίμενε ακόμη ενάμιση μηνά ακόμη και βλέπουμε. Λογικά η τριχόπτωση θα σταματήσει και θα επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα.
 

BLuEArMy

Member
Απ: Φασεις shedding minoxidil

Από τα λεγόμενα σου καταλαβαίνω ότι μάλλον αυτό που γίνεται είναι για καλό παρα για κακό!
Απλα ήμουν έτοιμος να προσθέσω spiro στη θεραπεία μου και θα θελα να το κάνω σε φάση που είναι σταθερή η τριχόπτωση για να καταλάβω καλύτερα πώς αντιδρώ σε αυτήν!

Σε ευχαριστώ!
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα