Φάε υγιεινά

Άκης

Administrator
Σε πολλά άρθρα θα διαβάζεις για διατροφικές επιλογές που περιλαμβάνουν και κρέας. Υγιεινή διατροφή δεν σημαίνει απαραίτητα αποχή από το κρέας, μπορείς να τρως κρέας αλλά από καλές πηγές, κάτι που θα αναλύσουμε παρακάτω.

Και αυτό γιατί είναι πολλοί που αποφεύγουν το κρέας, αλλά είναι ακόμη περισσότεροι αυτοί που επιθυμούν το κρέας. Και επειδή για όσους δεν θέλουν να καταναλώνουν κρέας θα γράψουμε άλλη φορά, σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι σημαίνει να τρως υγιεινά.

Είπαμε λοιπόν ότι θα διαβάζεις συχνά για το κρέας και ότι μια σωστή διατροφή θα πρέπει να περιλαμβάνει πολλές επιλογές κρέατος και ψαριού. Σύμφωνα με έρευνες, το κρέας και τα αμινοξέα του μας βοηθούν να γίνουμε πιο δυνατοί, ενώ τα λιπαρά από τα ζώα συμβάλλουν στην υγεία του εγκεφάλου μας, βελτιώνουν την τεστοστερόνη μας και μας βοηθάνε να καίμε λίπος.

Το κρέας είναι μεν γευστικό, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε ότι σαβούρα μας δίνουν. Παρακάτω είναι μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις, ώστε να αποφεύγεις την σαβούρα. Σημειώστε ότι το παρών άρθρο περιέχει videos που ίσως δεν αντέχουν πολλοί να τα δουν.


Αγόρασε κρέας από ιδιώτες ή κυνήγι
Αν κυνηγάς ή ψαρεύεις, είσαι καλυμμένος. Δεν υπάρχει καλύτερο κρέας (από γεύση και διατροφική αξία) από το "άγριο". Αν γνωρίζεις άτομα που κυνηγάνε, τότε μπορείς να προμηθευτείς από αυτούς. Αν όχι, θα πρέπει να αναζητήσεις είτε κάποιον χασάπη που είναι έμπιστος ότι φέρνει σωστό κρέας, είτε άτομα που μεγαλώνουν τα δικά τους ζώα, όπως κότες, κουνέλια, γουρούνια, αρνιά κλπ (τα οποία είτε θα σφάξεις ο ίδιος, είτε θα τα πας σε κάποιον χασάπη). Σίγουρα το κυνήγι δεν συγκρίνεται, αλλά και τα ζώα που μεγαλώνουν σε μικρές φάρμες, δεν πάνε πίσω. Στην τελική, μπορείς να μεγαλώσεις και τα δικά σου κουνέλια, ακόμη και αν είσαι σε πολυκατοικία. Θα κάνεις ένα πολύ καλό βήμα, από τα σαβούρια που πωλούνται στο σύνολο τους στις μεγάλες αλυσίδες.


Αλλά όπως και να έχει, το να αγοράζεις κρέας από μικρές φάρμες ή ιδιώτες, μπορεί να κάνεις καλό στην υγεία σου, αλλά ταυτοχρόνως δίνεις και ένα μάθημα στα μεγάλα σφαγεία, όπου τα ζώα τους τραβάνε μαρτύρια, ταΐζονται με σκουπίδια (τα οποία στην συνέχεια τρώμε εμείς), τα δίνουν φάρμακα ή και στεροειδή για να μεγαλώσουν γρήγορα, τα πουλάνε ακόμη και αν είναι άρρωστα κλπ. Δεν έχει να κάνει μόνο με τα ζώα και τον τρόπο που τους φέρονται, έχει να κάνει και με την ποιότητα του κρέατος και την διατροφική αξία που έχουν τα "άγρια" ζώα.


Απέφυγε τα αυγά των Supermarket
Τα αυγά έχουν μεγάλη διατροφική αξία και ιδιαίτερα καλή πηγή πρωτεΐνης. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι κάθε αυγό είναι το ίδιο.

Τα αυγά που αγοράζει κανείς από τα Supermarkets είναι από κότες μεγαλωμένες σε κλειστά μέρη, μέσα σε κλουβιά λίγο μεγαλύτερα από τις ίδιες, οι οποίες κάθονται όλη μέρα ακίνητες και με την χρήση κλιματιστικών και ειδικών λαμπών, τις "αναγκάζουν" να κάνουν συνέχεια αυγά. Αυτά τα αυγά λοιπόν, δεν είναι το ίδιο με τα "χωριάτικα". Προσπάθησε να βρεις τέτοια αυτά, τα οποία ξεχωρίζουν εύκολα είτε με διάφορα τρικ, είτε από το χρώμα των κρόκων τους.


Προτίμησε φρέσκα ψάρια
Προσπάθησε να αγοράζεις όσο το δυνατόν φρέσκα ψάρια. Μπορείς να τα προμηθευτείς σε ιχθυαγορές ή από πλανόδιους ψαράδες (αν τον γνωρίζεις, γιατί πολλοί αγοράζουν κατεψυγμένα και τα πουλάνε για φρέσκα). Και αν πιστεύεις ότι την ανάγκη σου για φρέσκο ψάρι σου την καλύπτουν τα μεζεδοπωλεία ή οι ταβέρνες, πλανάσαι πλάνην οικτρά.

Φάε πολλά λαχανικά
Κάθε μεγάλο γεύμα θα πρέπει να περιλαμβάνει φρέσκα λαχανικά. Τα λαχανικά είναι ελεύθερα, μπορείς να φας όσα και όποτε θες. Τα δημητριακά είναι απαραίτητα σε διατροφές υψηλές σε πρωτεΐνες, αφού βοηθούν το σώμα να διατηρεί τα επίπεδα Ph του.

Και εδώ θα πρέπει να προτιμάς τα φρέσκα λαχανικά, τα οποία θα πρέπει να προμηθεύεσαι είτε από μικρά περιβόλια και ερασιτέχνες γεωργούς, είτε από τις λαϊκές. Απέφυγε τα λαχανικά των Supermarket που έρχονται από χώρες εκτός ΕΕ, γιατί εκεί δεν υπάρχει έλεγχος των φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούν.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα