Υπάρχει ελπίδα για μμ;;;

Natasa

New Member
Καλησπέρααα. Ειμαι νέο μελος αν και διάβαζα καιρο τα ποστ. Τωρα ειμαι κάθε μερα εδω και παρακολουθώ τα νεα. Εχω μάθει πολλα και πραγματικά μπράβο σας. Εγω λοιπόν ειναι στα 25 μου. Έμαθα οτι το πρόβλημά μου ειναι ΑΑ απο μια δερματολόγο και εναν ενδοκρινολογο οταν ήμουν 18. Απο τα 16-17 μου άρχισα να εχω αραιά μαλλιά αλλα στις πανελλήνιες επεσαν πολλλλαα και απο τοτε ειμαι στην ίδια πανω κατω κατάσταση (ανάλογα με υην εποχή). Κλιρονομικοτιτα ΑΑ υπάρχει, αιματολογικες χάλια (αλλα ειναι απο κουσούρι ετσι, δεν γίνεται να βελτιωθούν περαιτέρω) Εχω δοκιμάσει στο παρελθόν ενα προϊόν μινοξιδιλης αλλα οταν πρηστικε το πρόσωπό μου νόμιζα οτι εκανα αλλεργία. Απο γιατροσόφια και χάπια εχω δοκιμάσει τα παντα ρωτήστε ο,τι θέλετε. Χρόνια τωρα κανω χρήση προϊόντος τυπου τοπικ. Ευχαριστημένη ειμαι αλλα εχω βαρεθεί να λερωνω τις μαξιλαροθήκες, να μην μπορω να χτενιστω διαφορετικά λόγω λακ κλπ κλπ κλπ θελω κατι πιο μόνιμο. Σκέφτομαι σε κανενα χρόνο βαριά να εχω κανει, Ελλάδα με μπάτζετ 3000-5000.
Και η ερώτηση είναι η εξής: υπάρχει ελπίδα για μμ; Γιατι ΑΑ σε γυναίκες δεν πολυ ακουμπάνε ή ειναι αποτυχημένο. Αν ναι ποια μέθοδο λέτε; ξερω οτι δεν μπορω να γινω αφάνα, αλλα να μην γυαλίζει το δέρμα σε όποια πηγή φωτός. Είμαι στα καλύτερά μου χρόνια κι όμως ταλαιπωρουμαι απο μικρή.
Συγνώμη για το μεγάλο ποστ. Θα προσπαθήσω
 

Συνημμένα

  • 20171018_085815.jpg
    20171018_085815.jpg
    2.9 MB · Προβολές: 100
  • 20171018_161636.jpg
    20171018_161636.jpg
    365.9 KB · Προβολές: 89
  • 20171018_161740.jpg
    20171018_161740.jpg
    300.2 KB · Προβολές: 90

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

leas

Well-Known Member
Καλημερα, για την γυναικεια τριχοπτωση γνωριζω παρα πολυ λιγα πραγματα. Θα σου προτεινα ομως να διαβασεις καποια νηματα που πραγματευονται αυτην, οπου μπορεις να μαθεις κατι παραπανω η να στειλεις καποιο pm σε κοπελα που εχει αντιστοιχο προβλημα..
Οσον αφορα την μμ εχω δει αρκετες περιπτωσεις απλα απο καλους γιατρους, γιατι παντα σχεδον ειναι δυσκολα περιστατικα με διαχυτη αραιωση.Επισης δεν γνωριζω σιγουρα αν η γυναικες επειδη αρκετες φορες χανουν και απο δοτρια μπορουν να προχωρησουν σε μμ .Το πιο πιθανο ειναι να μπορουν απλα πρεπει να γινει καλο πλανο απο καλο γιατρο ωστε να μην παρει απο μια δοτρια που μπορει πχ σε καποια χρονια να χασει ετσι να αρχισεις να χανεις μεταμοσχευμενα..
Οπως και να χει υπαρχει υλικο που μπορεις να διαβασεις και κοπελες με προβλημα να συμβουλευτεις..Μην απελπιζεσαι ολα θα πανε καλα..
 

Natasa

New Member
Εχω επικεντρωθεί περισσότερο στα νηματα που αφορούν μμ. Θα ψάξω περαιτέρω σε γυναικείες υποθέσεις μήπως και καταφέρω κατι. Ευχαριστώ πολύ
 

piros75

Well-Known Member
Αφού η διάγνωση που σου έγινε είναι ΑΑ τότε δεν έχει σημασία αν είσαι γυναίκα ή άνδρας, το ίδιο πρόβλημα με εμάς έχεις. Αυτό που είναι διαφορετικό είναι ο σχεδιασμός της γυναικείας χερλαιν που είναι τελείως διαφορετικός από την ανδρική και επιπρόσθετα ότι έχεις αρκετά χνούδια και μαλλιά τα οποία θα πρέπει να προσεχθούν στη μεταμόσχευση για να μην τραυματιστούν.
 

DoctorWho

Well-Known Member
Απο οσο εχω δει σε γυναικειες μμ η διαχειριση δοτριας ειν πολυ καλυτερη αφου δοτρια θεωρειται ολο τ κεφαλι αλλα επειδη παιζεις παντα με πυκνωση κ οχι με αδειες περιοχες θες εναν καλο γιατρο που ν μπορει ν γεμισει περιοχες που ειν απλα αραιες. Με αλλα λογια θες ισως εναν πιο καλο γιατρο αλλ γενικα η κατασταση δινει προοπτικη γ πολυ καλα αποτελεσματα. Καπου ειχε παρει τ ματι μου για andracur η κατι τετοιο σε γυναικες απο φαρμακευτικης πλευρας.. δεν γνωριζω παραπανω ωστοσο..
 

Natasa

New Member
Οπότε να ελπίζω σε γιατρό στην Ελλάδα ώστε να μου δώσει μια καλή πυκνότητα. Κάποιος συγκεκριμένος;
@DoctorWho χάπια με αντιανδρογονο δράση δεν θελω να παρω σε καμία περίπτωση, τουλάχιστον μέχρι να κανω παιδιά. Τέτοιου είδους ορμόνες εχει αποδειχθεί οτι μας επιρεαζουν και δεν θελω να παιζω με τις πιθανότητες να μου συμβεί κατι. Σε λίγο καιρο θα δοκιμάσω κατι καινούργιο (Παρασκευή ενός προϊόντος απο φαρμακείο, θα δώσουν τα συστατικά και θα το φτιαξουν) αν εχω καλα αποτέλεσμα θα ενημερώσω. Τουλάχιστον μέχρι την μμ να υπάρξει μια βελτίωση έστω στη δοτρια.
 

dimitris50423

Well-Known Member
Οταν λες οι αιματολογικες σου ειναι χαλια τι εννοεις ακριβως;
Γιατι σχεδον ολες αυτες που εχουν σχεση με τα μαλλια διορθωνονται αν παρεις το καταλληλο συμπληρωμα μετα απο συσταση ιατρου. Η αν αλλαξεις τη διατροφη σου.
 

Natasa

New Member
Αιματοκρίτης σίδηρος φεριτινη ειναι κατω απο τα κατώτερα όρια. Έλλειψη D3 την οποία παίρνω συμπλήρωμα, ΑΝΑ θετικά αλλα λίγο πανω απο το όριο (οπότε παίζει κάποιο αυτοανοσο που μπορεί να επηρεάζει την ολη κατάσταση), λευκά αιμοσφαίρια παντα απο μικρή ηταν ανεβασμένα, με ή χωρίς φλεγμονή αλλα δεν έχουμε βρει γιατι. Πολυκυστικες ειχα παλιότερα αλλα άλλαξα διατροφή, εχασα βάρος και εξαφανιατηκαν. Για τον αιματοκρίτη μου είπε ο ενδοκρινολογος οτι ειναι σαν κουσούρι, μεχρι 37 θα εχω ταβάνι. θυρεοειδή και Β12 δεν εχω τπτ στραβό.
 

dimitris50423

Well-Known Member
Εχεις το στιγμα της μεσογειακης αναιμιας μηπως;
Αυτα που εχεις κατεβασμενα σιγουρα επηρρεαζουν την κατασταση των μαλλιων.
Κοκκινο κρεας, αυγα, και ξηρους καρπους βαλτα στη διατροφη σου. Ειδικα το κοκκινο κρεας.
Προσπαθησε να φτιαξεις το σιδηρο σου για να ανεβει ο αιματοκριτης. Οχι μονο για τα μαλλια αλλα για γενικοτερα καλη υγεια. Αυτο ειναι το πρωτο που πρεπει να κανεις και μετα σκεψου για οποιαδηποτε αλλη κινηση.
 

Natasa

New Member
Οχι οχι δεν εχω στίγμα. Τσεκαρισμένο. Τρώω τέτοια αλλα τι να πω, και που θα ανέβει θα παει πολύ αργά και μετα μπαμ κατω παλι. Σεπτέμβριο Οκτώβριο ειχα 34,3 σίδηρο, ηταν και η εποχή που πέφτουν ετσι κι αλλιώς τα μαλλιά και έκλαιγα όποτε έκανα μπάνιο. Ξερω υπομονή, αλλα εξαντληται σιγά σιγά.
 

dimitris50423

Well-Known Member
Σε καταλαβαινουμε πως νιωθεις. Για τις γυναικες σιγουρα ειναι πιο δυσκολη η απωλεια μαλλιων σε σχεση με εμας τους αντρες.
Προσπαθησε να μην ταλαιπωρεις πολυ τα μαλλια σου και να χρησιμοποιεις ενα σαμπουαν που να βοηθαει. (δες στο φορουμ). Επισης ρωτα γιατρο αν μπορεις να παρεις για καποιο χρονικο διαστημα σιδηρο για να δεις αν θα ανεβει και αυτος και ο αιματοκριτης σου και αν θα εχεις καποια βελτιωση στο μαλλι.
Αυτα. Μακαρι να βελτιωθει.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Natasa

New Member
Ευχαριστώ πολύ. Θα συνεχίσω να διαβάζω το φορουμ (Εννοείταιιιιιιιι) και αν υπάρξει κατι νεότερο ξανα μιλάμε.
 
Μπλουζα