Τριχοπτωση - Αραιωση - Καταθλιψη

xryssa

New Member
Επειτα από 2 χρόνια που σας διαβάζω πήρα την απόφαση να συστηθώ. Είμαι 38 και το πρόβλημά ξεκίνησε πριν από 2,5 χρόνια. Πριν τη μεγάλη τριχόπτωση ειχαν προηγηθεί : γέννα (8 μήνες πριν), εξεταστική με πολύ άγχος (3 μήνες πριν, βλέπετε αποφάσισα στα γεράματα να σπουδάσω και να τα αποτελέσματα :grandpa: ), δίαιτα (1 μήνα πριν την τριχόπτωση, για να είμαι fit στη βάφτιση του παιδιού μου, την παράμετρο να ειμαι καραφλή δεν την ειχα υπολογίσει). Να προσθέσω ότι ειμαι μεσα στο στρες γενικά, κι επιπλέον υπάρχουν γυναίκες στην οικογένεια που μετά τα 60 αραίωσε το μαλλί τους. Μονόδρομος θα έλεγα.
Την τριχόπτωση την απέδωσα στο μετά τη γέννα, όμως παρατήρησα οτι το κεφάλι μου στην κορυφή στη χωρίστρα γυάλιζε. Πάντα είχα λίγα μαλλιά και το πάλευα, όμως αυτό που έβλεπα ήταν ένα σημείο αρκετά αραιό. Και πάλι δεν ανησύχησα γιατί το απόδωσα στην τριχόπτωση μετά την εγκυμοσύνη. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν όταν αποφάσισα για να καμουφλάρω το πρόβλημα να βάψω τα μαλλιά μου. Βγαίνοντας από το κομμωτήριο (απο πολύ πολύ πολυ καλο κομμωτήριο) κατάλαβα ότι είχε φύγει μεγάλο μέρος απο τα μαλλιά μου στην κορυφή και το πίσω μέρος.
Πήγα σε δερματολόγο που μου είπε ότι το πρόβλημα οφείλεται σε στρεςς μάλλον, και για να μην με ταλαιπωρει με εξετάσεις, μου εδωσε μια αγωγή με CHRONOSTIM lotion πρωι - βραδυ, συμπληρωματα διατροφης και σαμπουαν για την τριχοπτωση (HAIR LOSS FREZYDERM). Πηγαινα ανα τριμηνο και ενώ εβλεπα να εξακολουθεί η αραιωση και μάλιστα να αραιώνει κι άλλο, η τριχόπτωση όμως ειχε σταματήσει και το μαλλί που είχε απομείνει είχε δυναμώσει και η τριχα ειχε παχυνει. Το περιβάλλον μου με θεωρούσε ψιλοτρελή για την επέκταση της αραίωσης που έβλεπα.
Στους 9 μήνες άρχισε η τριχόπτωση και έκανα εξετάσεις, αιματολογικες, για θυρεοειδή, ορμονικές για ανδρογόνα, και υπερηχο στις ωοθήκες. Υπήρξε υποψία για σύνδρομο πολυκυστικών και ξεκίνησα αντισυλληπτικά YASMIN ενώ στη θεραπεία προστέθηκε botafex 2% το βράδυ. Με τα Yasmin έπαθα κατάθλιψη. Το άλλαξα σε gynofen .
Η διάγνωση άλλαξε σε μάλλον Α/Α (διότι τα ανδρογόνα μου ήταν προς τα πάνω, μέσα στις φυσ.τιμές όμως) και πήρα regain 5%, μετά hairway, μετά αφρο hairway με διάφορα άλλα μεσα, να μην τα πολυλογώ η κατάσταση για 1 χρόνο περίπου ήταν στάσιμη, δεν ειχα πολλή τριχόπτωση, τα μαλλιά απο το μισό κεφάλι και μπροστά πύκνωσαν, η κορυφή όμως παρέμενε λίγο αραιή, θέωρούσα λοιπον την θεραπεία μάλλον πετυχημένη παίρνοντας και σαν δεδομένο ότι η θεραπεία των μαλλιών κρατάει πολύ καιρό. Πάντως το είχα βάλει το πρόβλημα στο πισω μερος του μυαλού μου κι έκανα τις θεραπείες μου με προιόντα μινοξιδίλης, πολυβιταμίνες, σαμπουάν (helsinki formula, frezyderm, sebamed), αντισυλληπτικά.
Τον προηγούμενο Απρίλιο-Μαιο περασα ενα μήνα τρομερού στρεςς και τον Ιούλιο άρχισαν τα μαλλιά μου να πέφτουν τρελλά, δεν τολμούσα να τα αγγίξω. Πήγα στο δερματολόγο, μου έδωσε εξετάσεις ορμονικές να δουμε που βρίσκομαι, του συζήτησα το θεμα φιναστερίδης ήταν αρνητικός διότι ειμαι σε αναπαραγωγική ηλικία (πιστέψτε με, με όλα αυτά μόνο για αναπαραγωγή δεν έχω όρεξη, άσε που εχω ήδη 2 παιδιά και δεν σκοπεύω με την καμία να κάνω τριτο) και μου έδωσε να πάρω ANDROCUR συμπληρωματικά στο GYNOFEN λέγοντάς μου να αρχίσουμε με ήπια αντιανδρογόνα. Επίσης μου έδωσε lotion με : regain 5% polysorb, h.f. activator, fremomet, tretinoin 0,01%. Αποφάσισα να παω σε ενδοκρινολόγο ο οποίος μου ειπε ότι με τις προηγούμενες εξετάσεις μου δεν βλεπει Α/Α διότι δεν έχω ακμή, υπερτρίχωση κλπ, μου δίνει λοιπόν επιπλεον εξετάσεις με την προοπτική όμως να σταματήσω τα αντισυλληπτικά πρώτα διότι έχουν πολλές αρνητικές παρενέργειες. Πως να το κάνω αυτό που φοβάμαι ότι αν τα σταματήσω θα επεκταθει η τριχόπτωση ? Στο ντουλάπι οι εξετάσεις του ενδοκρινολόγου προς το παρόν.
Αποφάσισα να μην παρω ANDROCUR, να κάνω πρωτα τις εξετάσεις του δερματολόγου να δω που βρίσκομαι απο ανδρογόνα, και στο μεταξύ έβαζα τη lotion. Η τρελή τριχόπτωση συνεχίστηκε, με έπιασε φαγούρα στο κεφάλι και αίσθημα ερεθισμού, η αραίωση στην κορυφή έχει προχωρήσει (και ήταν αναμενόμενο με τοσο μαλλί να πεφτει), κάνω τις εξετάσεις μου και μου βγαίνει η Δ4 λιγο πανω απο τις φυσιολογικες τιμές. Σήμερα που θα παω στον δερματολόγο θα πατήσω πόδι να ξεκινήσω φιναστερίδη, αύριο το απογευμα θα παω στο ΣΥΓΓΡΟΥ για τριχοριζόγραμμα να επιβεβαιώσω ότι έχω Α/Α ή τι στα κομμάτια τελικά έχω και να παρω και άλλη γνώμη απο δερματολόγο και αποφάσισα να κάνω και μια εξεταση τριχών για τυχόν ελλειψη ιχνοστοιχείων.

Σας τα έγραψα όλα αυτά για να σας πω τελικά ότι δεν αντέχω άλλο! Η ψυχολογία μου είναι χάλια, σκέφτομαι να ξεκινήσω ηρεμιστικά, περνάω ώρες ατελείωτες στον καθρέφτη με μεγεθυντικό φακό, έχω κάνει τη ζωη΄της οικογένειάς μου μαρτύριο με το θέμα αυτό με τις τρίχες. Σκέφτομαι ότι η καράφλα είναι μάλλον αναπόφευκτη στη δική μου περίπτωση, και αναλογίζομαι πως θα ειναι να ξυπνήσω ενα πρωί με αραιό κεφάλι να έρθω στη δουλειά μου που έχει να κανει με κόσμο και η καλή εμφάνιση (τελος παντων η περιποιημένη εμφάνιση) παίζει ρόλο και σκεφτομαι : περούκα, μαντήλι, τι ? Ο αδερφός μου μου λέει ότι αν φοβάσαι το πως θα σε δουν οι άλλοι ξύρισέ το το κεφάλι σου, στην τελική δεν εισαι μονο τριχες. Ο αντρας μου πιστεύει ακραδαντα ότι η κακή μου ψυχολογία μπλοκάρει τη θεραπεία.

Ομως εγώ πραγματικά δεν είμαι καλά. Παρά τα προγραμματισμένα μου ραντεβού με γιατρούς, τις εξετάσεις που περιμένω, την ενδεχόμενη βελτίωση με χρήση φιναστερίδης, δεν έχω άλλο κουράγιο. Δεν έχω κουράγιο να δουλέψω, να βγω, να δοκιμάσω άλλη θεραπεία δεν είμαι ήρεμη με την οικογένειά μου, δεν χαίρομαι τίποτα. Το χειρότερο ειναι οτι οι δικοί μου δεν καταλαβαίνουν την επίπτωση που έχει η τριχόπωση στην ψυχολογία μου και με θεωρούν υπερβολική, με εμμονές και, όπως μου ειπε και η μητέρα μου : Στην τελική τι θα πάθεις αν θα ζήσεις με αραιά μαλλιά ? Δεν κινδυνεύει και η ζωή σου!

Αυτά. Με όλα αυτά που έχω διαβάσει εδώ αισθάνομαι ότι δεν είμαι μόνη μου και αυτό ειναι πολυ σημαντικό, γι αυτό και μοιράστηκα την ιστορία μου μαζί σας, για να ξέρετε ότι υπάρχει και άλλη μια γυναίκα που αντιμετωπίζει αυτό το σαράκι.

Ευχομαι καλή τύχη και κουράγιο σε όλες (και όλους) με τις θεραπείες σας. Αν εχω καποια θετική εξέλιξη με τους γιατρούς και τις εξετάσεις θα σας ενημερώσω. (Που με την ψυχολογία που έχω δεν το βλέπω.)
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Απ: Τριχοπτωση - Αραιωση - Καταθλιψη

:welc: καλωσόρισες και καλή συνέχεια!!! Μην στεναχωριέσε και μην το βάζεις κάτω. Σκέφου ότι και τόσες άλλες γυναίκες αντιμετοπίζουν το ίδιο πρόβλημα με εσένα.
 

g-tsak

New Member
Απ: Τριχοπτωση - Αραιωση - Καταθλιψη

Γειά σου xryssa και απο εμένα! σου εύχομαι να έχεις κουράγιο και δύναμη. Πιστεύω πως ο άντρας σου έχει δίκιο. είναι και θέμα ψυχολογίας η θεραπεία. να ξέρεις πως όταν βλέπουμε τρίχες κάπου, το σημαντικό πλέον είναι αν έχει δύναμη ο οργανισμός μας να ξαναφτιάξει καινούρια τρίχα. αν δεν την έχει, γίνεται η αραίωση. και η αλήθεια είναι ότι και εγώ έχω περάσει τέτοιες φάσεις, σκεφτόμενος πάντα να μην φανεί η αραιωσή μου. δηλαδή και τώρα το ψηλοσκεφτομαι, αλλά λιγότερο.
αυτό που θέλω να σου πω είναι να φροντίσεις τον εαυτό σου περισσότερο διατροφικά αρχικά και εν συνεχεία δοκίμασε να βρείς τρόπους να ηρεμείς λόγω της αγχώδους καθημερινότητας που έχεις.
Το ξέρω πως τα λόγια μου δείχνουν "λίγα", αλλά θα ήταν μία καλή και δυνατή αρχή!
 

SHOOTER

Member
Απ: Τριχοπτωση - Αραιωση - Καταθλιψη

xryssa καλωσήρθες στην παρέα μας.Το σίγουρο με τις όποιες θεραπείες για την τριχόπτωση είναι ότι ξεκινούν σχεδόν πάντα με άγχος, αγωνία και κακή ψυχολογία.Βασικό όμως είναι να μην το βάλεις κάτω και να κάνεις τις προσπάθειές σου μέχρι να δεις αποτέλεσμα.Μην τα παρατάς τώρα που αποφάσισες επιπλέον εξετάσεις και θεραπεία.Ότι αγωγή ακολουθήσεις τελικά,κάνε την με υπομονή και επιμονή.
Επίσης πέρνα όσο πιο καλά μπορείς με τον άντρα και τα παιδιά σου.
Περιμένουμε νέα σου.
 
Μπλουζα