Τα οφέλη του Saw Palmetto στις γυναίκες

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Άκης

Administrator
Αυτό το γράφω καθαρά ενημερωτικά και από επιστημονικά άρθρα και αναφορές.
Θα μείνει sticky για να είναι αρχικά στην σειρά.

240px-SawPalmetto.jpg

Μπορεί κανείς να δεί προϊόντα με saw palmetto αποκλειστικά για γυναίκες σε τοπικά καταστήματα με προϊόντα υγείας ή φάρμακεία.
Πριν ξεκινήσω, το saw palmetto (Serenoa repens, Sabal serrulata, του γένους Serenoa) είναι είναι φυτό που μεγαλώνει σε μερικές περιοχές της Αμερικής.Τα φρούτα του, παράγουν λάδι το οποίο και κάνουν απόσταγμα για να το χρησιμοποιήσουν σαν θεραπεία.

Πώς δουλεύει
Τα οφέλη του saw palmetto αποδείδοντε στο γεγονός ότι έχει την δυνατότητα να σταματά την παραγωγή της DHT από την τεστοστερόνη.
Η τεστοστερόνη είναι ένα ανδρογόνο που δημιουργήτε από την φύση και χρειάζεται από το σώμα μας.
Η τεστοστερόνη μετατρέπεται σε DHΤ μέσο ενώς ενζύμου που ονομάζεται 5-α αναγωγάση (5-a reductase) το οποίο και περιορίζεται από το saw palmetto.
Το saw palmetto χρησιμοποιήτε για να θεραπεύει την καλοηθής υπερπλασία του προστάτη. Ωστόσο έχει δείξει ότι οι γυναίκες που το δοκίμασαν είχαν οφέλη από αυτό.
Παρακάτω αναφέρω την ενδεχόμενη επίδραση του στις γυναίκες.

Το Saw Palmetto σαν θεραπεία για αύξηση/ανάπτυξη τριχών
Μία από τις αιτίες που προκαλούν τριχόπτωση είναι η DHT. Επειδή παραπάνω από το 98% της DHT περιέχεται στους τριχοθύλακες, έτσι το Saw Palmetto σαν θεραπεία θα πρέπει να χρησιμοποιήτε τοπικά και κατευθείαν στο κεφάλι με μασάζ.

Saw Palmetto και Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών.(ΣΠΩ).
Οι γυναίκες με ΣΠΩ συνήθως έχουν ανώμαλα μεγαλύτερα επίπεδα τεστοστερόμης από τις υπόλοιπες γυναίκες. Επίσης, το Saw Palmetto, θεωρητικά, μπορεί να μπεί στην θεραπεία για το ΣΠΩ μιας και έχει δείξει ότι περιέχει αντι-οιστρογόνα και μπορεί να μετριάσει τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων που περιέχοντε σε γυναίκες με ΣΠΩ.
Επίσης μπορεί να ανακουφίση από τα συμπώματα του ΣΠΩ όπως η υπερτρίχωση (ή δασυτριχισμός, η ανάπτυξη τελικών τριχών σε περιοχές του σώματος παθολογικές για τις γυναίκες που επηρεάζονται από τα ανδρογόνα, όπως το άνω χείλος , οι παρειές, το πηγούνι, η μέση γραμμή του στήθους, οι μαστοί, το υπογάστριο, η ράχη, οι γλουτοί και η έσω επιφάνεια των μηρών).

Το Saw Palmetto για την ακμή
Η υπερβολική παραγωγή DHT, συνήθως φέρει ακμή. Ρυθμίζοντας την παραγωγή της, κάνει το saw palmetto ένα δυνατό φάρμακο για την ακμή. Ωστόσο, δεν έχει αποδειχτεί κλινικά αυτή η λογική.

Το Saw Palmetto για την πίεση του αίματος
Το Saw palmetto έχει αναφερθεί και σαν φυσικό διουρητικό (μιας και περιέχει δυνατότητες αντιανδρογόνου).Μετριάζει την παρακράτηση νερού και ελέγχει και την πίεση στο αίμα. Έχει χρησιμοποιηθεί σαν φυσικό φάρμακο για την ανακούφιση της υπέρτασης λόγω της διουρητικής του ικανότητας.

Το Saw Palmetto για την μεγέθυνση στήθους
Εκτός στο να μειώνει την παραγωγή της DHT, το saw palmetto έχει δείξει ότι διεγείρει την παραγωγή της γυναικείας ορμόνης προλακτινης, η οποία επάγει την ανάπτυξη του αδένα του μαστού και την παραγωγή γάλακτος.

Κατάλληλη δόση Saw Palmetto
Το Saw palmetto είναι διαθέσιμο σε κάψουλα, ταμπλέτα, ειδος ροφήματος και σε αποξηραμένους καρπούς του.
Δεν υπάρχει όμως κάποια στάνταρ δόση για τις γυναίκες. Κάθε γυναίκα έχει και τον δικό της οργανισμό, οπότε ότι θεωρήτε καλή ποσότητα για την μία, μπορεί να είναι μικρή για την άλλη.
Αναφορικά, μία δόση των 160 mg απόστάγματος saw palmetto ή 1γρ από αποξηραμένα φυτά, είναι αρκετό για να δείξει τα αναφερόμενα οφέλη.

Εντούτις, δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά η χρήση του για γυναίκες, αλλά ο αριθμός των γυναικών που είχαν αποτελέσματα από την χρήση του είναι ικανοποιητικά αρκετός για να αναφέρεται.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

show_palmettos

New Member
Απ: Τα οφέλη του Saw Palmetto στις γυναίκες

AKH..μια απορια....αν οι αντρες λαμβανουν δια του στοματος καψουλες παλμεττο υπαρχει παραγεται και σε αυτους η προλακτινη? δηλαδη οποιος αντρας παιρνει παλμεττο κανει γυναικομμαστια? αν μπορεις απαντα μου σε παρακαλω!
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα