Συζήτηση για το φόρουμ και το μέλλον του

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

F1ght3r

Well-Known Member
Καταρχήν δεν ξέρεις αν τα 1-2-3 καλά αναφέρονται σε 30-100 κεφάλια. Το υποθέτεις. Η λύση ποτέ δεν είναι ο περιορισμός και ο αποκλεισμός, αλλά ο διαχωρισμός της καλής από την κακή πληροφόρηση. Αυτό αφορά τα πάντα και όχι μόνο τις επίσημες. Επαναλαμβάνω το θέμα δεν είναι μόνο οι φώτο.
Το υποθέτω ναι αλλα είμαι σχεδόν σίγουρος πως κάπως έτσι είναι ανάλογος πόση δουλειά έχει η κάθε κλινική.
Για εμενα είναι σκέτη διαφήμιση το να βγάζεις ένα κεφάλι που η μεταμόσχευση έχει τελειώσει και φυσικά πήγε καλά για να την παρουσίαση εδώ και να την διαφήμισης.

Για αυτό είμαι τις άποψης ότι μονο ανεξάρτητα νήματα έχουν αξια.

CVIAL και εσέι που ξέρεις πολλά στις μεταμόσχευσης αν κανεις λίγη προπόνηση διπλα στον Lorenzo είμαι σίγουρος ότι στα 30 κεφαλια το 1 θα είναι super, οποτε αυτό θα διαφήμιζες εδώ και όχι τα αλλα 29 που είναι χαλια.

Οποτε τι σημασία έχουν τα νήματα που ανεβάζουν η κλινικές παρα μονο διαφήμιση και τίποτα άλλο να ψαρέψουν κανένα καινούργιο κεφάλι.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αυτό γίνεται πάντα και παντού. Το ότι μόνο τα ανεξάρτητα νήματα έχουν αξία δεν σημαίνει ότι πρέπει να μην επιτρέπουμε και τα επίσημα. Κάθε πλήροφορία έχει την σημασία της αρκεί να την διαχωρίζεις και να την κατηγοροποιείς. Σε αντίθεση με το facebook και τα social media που δεν υπάρχει αντίλογος ουσίας, στο φόρουμ έχει τονιστεί επαρκώς (και με επιχειρήματα) η αξία των ανεξάρτητων σε σχέση με τα επίσημα. Άρα ο κάθε αναγνώστης είναι υποψιασμένος και δίνει την απαραίτητη προσοχή εκεί που πρέπει. Αυτό θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο με τα verified.
 

ApofasismenosPsyxakias

Καραφλοφυτευθείς Νεο-Κουκλεντές
Συμφωνώ απόλυτα εδώ με τον CVIAL. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να περιορίζουμε τα νήματα. Εξάλλου, βοηθάει τελικά να ξεχωρίζουμε και την ήρα από το σιτάρι. Κλινικές φαντάσματα με αστείες 'πριν/μετά' φωτογραφίες, ανεμίζουν μόνες τους την κόκκινη σημαία. Και τα ανεξάρτητα νήματα, μπορεί να έχουν μεγαλύτερη αξία, αλλά στην τελική, κάθε οργανισμός αντιδρά και διαφορετικά, δεν υπάρχει εγγύηση πως επειδή πήγε ο Άλντο εκεί και πήρε ένα δυνατό αποτέλεσμα, θα έχω και εγώ το ίδιο και καλύτερο επειδή πήγα στην ίδια κλινική.

Ο μόνος 'μπούσουλας' είναι τα καλά, συνεπή, σταθερά αποτελέσματα από μια κλινική σε βάθος χρόνου. Εκεί ξέρεις πως τεχνικά τουλάχιστον, γίνεται σοβαρή δουλειά. Μετά είναι η προδιάθεση του καθενός, η αντίδραση του οργανισμού, εγγύηση στην ΜΜ δεν υπάρχει για κανέναν μας.
 

F1ght3r

Well-Known Member
Συμφωνώ απόλυτα εδώ με τον CVIAL. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να περιορίζουμε τα νήματα. Εξάλλου, βοηθάει τελικά να ξεχωρίζουμε και την ήρα από το σιτάρι. Κλινικές φαντάσματα με αστείες 'πριν/μετά' φωτογραφίες, ανεμίζουν μόνες τους την κόκκινη σημαία. Και τα ανεξάρτητα νήματα, μπορεί να έχουν μεγαλύτερη αξία, αλλά στην τελική, κάθε οργανισμός αντιδρά και διαφορετικά, δεν υπάρχει εγγύηση πως επειδή πήγε ο Άλντο εκεί και πήρε ένα δυνατό αποτέλεσμα, θα έχω και εγώ το ίδιο και καλύτερο επειδή πήγα στην ίδια κλινική.

Ο μόνος 'μπούσουλας' είναι τα καλά, συνεπή, σταθερά αποτελέσματα από μια κλινική σε βάθος χρόνου. Εκεί ξέρεις πως τεχνικά τουλάχιστον, γίνεται σοβαρή δουλειά. Μετά είναι η προδιάθεση του καθενός, η αντίδραση του οργανισμού, εγγύηση στην ΜΜ δεν υπάρχει για κανέναν μας.
Φιλε μου τα ανεξάρτητα σε βάθος χρόνου ναι, εκεί θα κοιτάξεις πως τα πάει η κλινική, εννοείτε ότι θα έχει και αποτυχίες.

Όλα τα αλλα είναι διαφήμισης, τίποτα άλλο για να ψαρέψουν καινούργια κεφαλια, 100% επιτυχίες στα μη ανεξάρτητα.

Το verified πρέπει να είναι στις Τελευταίες δημοσιεύσεις τέρμα πάνω και να μην κατεβαίνει, οποτε ένα καινούργιο μέλος να μην μπορεί να του διαφυγή,και να μην μπορεί κάποιος να γράψει κάτι απλά θα έχει οδηγίες για το τι είναι το verified, γιατί πιστεύω όλοι κάνουμε refresh στις Τελευταίες δημοσιεύσεις αυτό προς CVIAL.

Και κάτι ακόμα προς CVIAL αν γίνετε όπως έγραψα για το verified το τι πρέπει να προσέξει κάποιος σε μια μεταμόσχευση, μέτρησης και πολλά αλλα για μεταμοσχεύσεις που όταν κάποιος έρθει εδώ να είναι τέρμα πάνω να μπορεί να το διάβαση και να έχει μια γνώση το τι πρέπει να προσέξει.
 

Ponhros1981

Active Member
Τοτε οι Κλινικές να ανεβάζουν περιστατικά ΑΛΛΑ από την αρχή ως το τέλος!!!ΟΧΙ μονο επιλεγμενα και στο τελος οποια εχουν πετυχει!!!Εκει θα δειξει τι εμπιστοσυνη εχει στα χερια του καθε γιατρος!!!οπως κανει και ο cvial με τον λορεντζο!
 

Kostas97

Well-Known Member
Και αλλες κλινικες λοιπον θα μπορουσαν να ακολουθησουν το παραδειγμα των μεταμοσχευσεων Λορενζο, που σε πραγματικο χρονο βλεπουμε το αποτελεσμα να εξελισσεται.
 

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Αν και απέχω εδώ και αρκετό καιρό λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας, αλλά και επειδή στην τελική έχω λύσει το πρόβλημα μου σε έναν (για μένα) ικανοποιητικό βαθμό, θα κάνω μια τοποθέτηση. Θεωρώ πως ότι και αν σβήνετε, με το υλικό που υπάρχει στο φόρουμ είναι πολύ εύκολο ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα του για μια μεγάλη γκάμα γιατρών. Υπάρχουν (δόξα το θεό) ανεξάρτητες παρουσιάσεις από αρκετές κλινικές που κάποιος μπορεί να δει ένα ποσοστό αποτυχίας/επιτυχίας, συμπεριφόρες γιατρών αν κάτι δεν πάει καλά, συμπεριφόρες γιατρών γενικά κλπ κλπ. Να πω ότι είμαστε στην εποχή που ο @Panos1982 πήγε στον Κανάδα που η πληροφόρια ήταν ελάχιστη... Τότε θα υπήρχε σοβαρό θέμα. Τώρα, ευτυχώς, υπάρχει αρκετή πληροφόρια και στο φόρουμ και έξω από αυτό. Όποιος αγνοεί συμπεριφόρες και ψαρώνει βλέποντας μερικά youtube videos σε ιατρεία μπορεί να την πατήσει... Όσο για τις κακές συμπεριφόρες γιατρών του χώρου, πλέον είναι ξεκάθαρο πως το βήμα που τους δίνετε εδώ, μονάχα τους εκθέτει. Όποιος πηγαίνει εκεί (έχοντας δεί όλα αυτά), παίρνει το ρίσκο για το κεφάλι του. Το μόνο που μπορούν να κάνουν τα μέλη του φόρουμ είναι να επισημαίνουν στα νήματα του κάθε γιατρού τα στραβά που έχουμε δει κατά καιρούς, ώστε να ξέρει όποιος ψάχνει για μμ τι μπορεί να του ξημερώσει...

Συμφωνω χωρις πολλα πολλα. Ψαξτε κατι αλλο ελληνικο σε σχεση με τις μεταμοσχευσεις εχει? Δεν εχει....
Το φορουμ απο παλαιοτερα εχει ανεβει πολλα επιπεδα και οι τσακωμοι παντα θα υπαρχουν. Αν ενας διαβαζει καλα και δεν μπορει να βγαλει συμπερασματα κακο του κεφαλιου του. Ολοι για ολους μας ξερουμε πανω κατω τι ρολο φουμαρει.
Οποτε για εμενα αν καποιος διαβαζει καλα μπορει να προχωρησει με τα λιγοτερα ρισκα. Αυτο παλιοτερα δυσκολα με την λιγη πληροφορηση που υπηρχε.
 

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Εξαιρετικά ενδιαφέρον το νήμα που άνοιξε ο Aldo. Παρόλο που έχω διαφωνήσει με τον Tol για θέματα αξιολόγησης αποτελεσμάτων, θεωρώ ότι αυτή η τοποθέτηση του θίγει με σωστό τρόπο (σε αρκετά σημεία της) το ζήτημα των παρουσιάσεων.

Οι παρουσιάσεις και ειδικά οι ανεξάρτητες (που υποτίθεται ότι είναι η πεμπτουσία του φόρουμ) πάσχουν σοβαρά. Όχι όλες αλλά πολλές. Για τις επίσημες δεν μιλάω γιατί τις θεωρώ εκ προοιμίου «προβληματικές». Όχι τόσο ως προς τους φωτισμούς, αξιοπιστία των στοιχείων, κλπ αλλά επειδή είναι επιλεγμένες και παρουσιάζονται επιλεκτικά όταν το αποτέλεσμα έχει κριθεί.

Μια από τος 2 συγκεκριμένες επίσημες για τις οποίες διαβάζω διάφορα σενάρια περί πολλαπλασιασμού graft και άλλων θεωριών αφορά ενεργό μέλος του φόρουμ ο οποίος με ενημέρωσε με pm ότι αφορούσε αυτόν. Η αξιοπιστία λοιπόν των δηλωθέντων στοιχείων είναι ίδια με οποιουδήποτε άλλου που κάνει μια ανεξάρτητη παρουσίαση.

Δεν θέλω να σταθώ όμως σε αυτό. Αυτό που με έχει προβληματίσει καιρό τώρα είναι η ποιότητα των ανεξάρτητων οι οποίες πολλές φορές (για διάφορους λόγους που ευχαρίστως μπορούμε να συζητήσουμε) αντί να ενημερώνουν σωστά παραπληροφορούν και τελικά κάνουν περισσότερη ζημία παρά καλό αφού κάποιος που τις διαβάζει θεωρεί ότι είναι αξιόπιστες ενώ δεν είναι. Όχι όλες αλλά αρκετές.

Σε μια πρόσφατη συζήτηση που είχα με το μέλος @sp75 έριξε μια ιδέα την οποία βρήκα εξαιρετική, την επεξεργάστηκα και θα την υλοποιήσω σύντομα. Τη δημιουργία μιας ειδικής κατηγορίας παρουσιάσεων με τον τίτλο “VERIFIED”.

Ο τίτλος “VERIFIED” θα δίνεται από εμένα αφού πρώτα ένα αποτέλεσμα/επέμβαση περάσει από μια αδιάβλητη αξιολόγηση με κυριότερο κριτήριο την δια ζώσης εξέταση. Τα κριτήρια της αξιολόγησης θα ανακοινωθούν προσεχώς όταν το εγχείρημα θα ξεκινήσει.

Στα πρόσφατα cons με τον Λορενζο είδα αρκετά περιστατικά που έχουν κάνει παρουσιάσεις και η δια ζώσης εικόνα απέχει παρασάγγας από την εικόνα που αποκομίζει κάποιος διαβάζοντας την αντίστοιχη ανεξάρτητη παρουσίαση. Αυτή ήταν η θρυαλλίδα που με οδήγησε να υιοθετήσω την ιδέα του @sp75 αφού (δυστυχώς) σε αρκετές περιπτώσεις η αλήθεια είναι διαφορετική.

Επισης συμφωνω οτι και οι ανεξαρτητες πολλες φορες πασχουν πιο πολυ και απο τις επισημες.
 

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Να μην ανεβαίνουν παρουσιάσεις από κλινικές!!!Ανεβαζουν οτι θελουν οπως θελουν!!!Ανεξάρτητες μόνο με υποχρέωση και φωτο σε εξωτερικο χώρο(κατω απο ηλιο)!!Άλλο βασικο να σεβόμαστε να νήματανα μην εκτροχιάζονται με απειρα άσχετα μηνύματα και να θες μια μερα για να βρεις το νοημα!!Πρέπει να μπουν και αλλοι συνδιαχειριστες να βοηθάνε τον mod για να ανεβαίνουν τα νήματα σωστά!!!
Να μην ανεβαζει κανεις λεω εγω γιατι οι περισσοτερες ανεξαρτητες ειναι κολακευτικες απο λαθος φωτισμους αλλα και επιτιδες...δοξα το θεα ειμαστε εδω μεσα 11 χρονια και ξερουμε οταν καποιος δεν βαζει σωστες φωτος και κρυβονται αλλα απο κατω.
 

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Αν δεν υπηρχαν οι κλινικες εδω μεσα θα πηγαινατε πιο πολυ στα τυφλα.
Τι θελω να πω. Εκτος απο τα αποτελεσματα βλεπετε και συμπεριφορες τις καθε κλινικης και του καθε γιατρου.
Θα μπορουσαν να παιξουν κρυφο παιχνιδι οπως γινοταν παλαιοτερα απο καποιες.
Επισης ακομη και τα επισημα περιστατικα των κλινικων μπορουν να βοηθησουν για να βγαλουν μια αλφα αποψη τα μελη στο τι ρολο βαραει ο γιατρος και η δουλεια του.
Ακομη και να μην ημουν ανθρωπος τις κλινικης θα ηθελα να υπαρχουν περιστατικα. Το ματι μου κοβει ακομη και με φωτος που ισως παραπλανουν.
Απλα διαβαστε οσο μπορειτε για ολες τις κλινικες και τοτε προχωρατε αφοβα.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

F1ght3r

Well-Known Member
Τοτε οι Κλινικές να ανεβάζουν περιστατικά ΑΛΛΑ από την αρχή ως το τέλος!!!ΟΧΙ μονο επιλεγμενα και στο τελος οποια εχουν πετυχει!!!Εκει θα δειξει τι εμπιστοσυνη εχει στα χερια του καθε γιατρος!!!οπως κανει και ο cvial με τον λορεντζο!
Ακριβώς έτσι
 

witcher

Well-Known Member
Τοτε οι Κλινικές να ανεβάζουν περιστατικά ΑΛΛΑ από την αρχή ως το τέλος!!!ΟΧΙ μονο επιλεγμενα και στο τελος οποια εχουν πετυχει!!!Εκει θα δειξει τι εμπιστοσυνη εχει στα χερια του καθε γιατρος!!!οπως κανει και ο cvial με τον λορεντζο!
Δεν πρόκειται να γίνει αυτό φίλε να ανεβάζουν οι κλινικές περιστατικά από την αρχή εως το τέλος σε πραγματικό χρόνο ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Είναι δεδομένο ότι οι κλινικές θα ανεβάσουν επιλεκτικά όποια θεωρούν ότι έχουν πάει καλά και χωρίς αποκαλυπτικές φωτογραφίες σε εξωτερικό χώρο. Αυτό δεν έχει νόημα όμως για να βγάλεις συμπέρασμα και ούτε καταλαβαίνεις ποσοστά επιτυχίας/αποτυχίας κτλπ που θα έβλεπες αν τα περιστατικά ήταν σε πραγματικό χρόνο και δεν ήξερες το αποτέλεσμα, και έτσι τα επίσημα είναι καθαρά διαφήμιση των κλινικών για να ψαρεύουν πελάτες
 

Aldo

Well-Known Member
Εγώ σκεφτηκα το άλλο, οκ τα verified μια χαρά…

Έχω την εξής πρόταση και αν επιθυμούν τα μέλη ας το στηρίξουν, προτείνω να μπει μια αναλογία στις παρουσιάσεις.
πχ, για κάθε δυο περιστατικά επίσημα κλινικής (εννοείται η κλινική θα δίνει ότι στοιχεία ζητάνε τα μέλη κ θα απευθύνεται με την ίδια σοβαρότητα που της απευθύνονται- θα καθεται ΣΟΥΖΑ!)

Θα ξεκιναι ένα ανεξάρτητο περιστατικό από την κλινική.

Όποτε για κάθε δυο επίσημα ένα ανεξάρτητο, όταν θα ξεκινά ανεξάρτητο τότε θα μπορεί η κλινική να ανεβάσει δυο επίσημα .

Μπορώ ναα επεκταθώ σχετικά με τα πλεονεκτήματα που θα έχει και οπψσ ενδεχομένως τα «εμπάργκο» που θα μας κάνουν…. όμως για τώρα μπρουμε να το συζητήσουμε.
 

F1ght3r

Well-Known Member
Να μην ανεβαζει κανεις λεω εγω γιατι οι περισσοτερες ανεξαρτητες ειναι κολακευτικες απο λαθος φωτισμους αλλα και επιτιδες...δοξα το θεα ειμαστε εδω μεσα 11 χρονια και ξερουμε οταν καποιος δεν βαζει σωστες φωτος και κρυβονται αλλα απο κατω.
Σε αυτό έχεις δίκαιο. Τώρα γιατί να προσπαθούνε να δείξουν το καλο δεν ξέρω, εγώ προτιμώ να δείχνω το κακό σε μια μεταμόσχευση αλλα φυσικά και το καλο.
Video αποκαλυπτικά είναι η καλύτερη λύση, η φωτογραφίες τελείως αποκαλυπτικές.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εγώ σκεφτηκα το άλλο, οκ τα verified μια χαρά…

Έχω την εξής πρόταση και αν επιθυμούν τα μέλη ας το στηρίξουν, προτείνω να μπει μια αναλογία στις παρουσιάσεις.
πχ, για κάθε δυο περιστατικά επίσημα κλινικής (εννοείται η κλινική θα δίνει ότι στοιχεία ζητάνε τα μέλη κ θα απευθύνεται με την ίδια σοβαρότητα που της απευθύνονται- θα καθεται ΣΟΥΖΑ!)

Θα ξεκιναι ένα ανεξάρτητο περιστατικό από την κλινική.

Όποτε για κάθε δυο επίσημα ένα ανεξάρτητο, όταν θα ξεκινά ανεξάρτητο τότε θα μπορεί η κλινική να ανεβάσει δυο επίσημα .

Μπορώ ναα επεκταθώ σχετικά με τα πλεονεκτήματα που θα έχει και οπψσ ενδεχομένως τα «εμπάργκο» που θα μας κάνουν…. όμως για τώρα μπρουμε να το συζητήσουμε.

Δεν είναι πρακτική λύση γιατί τα πραγματικά ανεξάρτητα είναι αυτά που αυτοβούλως ποστάρουν και δεν επηρεάζονται από τις κλινικές. Ως εκ τούτου δεν μπορούν αυτά τα δύο (επίσημα/ανεξάρτητα) να είναι εξαρτώμενα.
 

Aldo

Well-Known Member
Δεν είναι πρακτική λύση γιατί τα πραγματικά ανεξάρτητα είναι αυτά που αυτοβούλως ποστάρουν και δεν επηρεάζονται από τις κλινικές. Ως εκ τούτου δεν μπορούν αυτά τα δύο (επίσημα/ανεξάρτητα) να είναι εξαρτώμενα.
Κατανοώ το ποιντ σου, διαφωνώ όμως.
Συγκεκριμένα, μου ζητήθηκε από την κλινική που έκανα μεταμόσχευση να κάνω παρουσίαση όπως και έκανα … ΟΛΟΙ γνωρίζουν πως είμαι ανεξάρτητος(όπως κ εσυ) και σαφώς δεν ενέδωσα σε οποίες αλλες προτροπές έκανε ο γιατρός!
Νομίζω με σωστές φωτογραφίες δεν θα υπάρχει θέμα .
Επίσης αν θέλει ο κάθε δόκτορας ή νοσοκόμα να κάνει κόλπα , δεν έχουμε εμείς το θέμα αλλά εκείνοι .

Για να το κλείσω , σύμφωνω πως θα υπάρχουν teething issues όμως θα τα ξεπεράσουμε !
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εσύ είσαι μάλλον η εξαίρεση, μην ξεχνάς ότι αν δεν ήμουν εγώ μάλλον δεν θα είχες κάνει εξαρχής και αν δεν σε συγκρατούσα μετά τα πρώτα ποστ θα την είχες διακόψει.
 

george_hatzi

Well-Known Member
Αν και συμφωνώ επι τής αρχής, καμιά φορά η ενισχυμένη γραφειοκρατία λειτουργεί εις βάρος της συμμετοχικότητας. Ελπίζω κάτι τέτοιο να μην αποθαρρύνει μέλη να κάνουν παρουσιάσεις (non-verified) ή ακόμα να καταλήξουμε ένα φόρουμ δύο ταχυτήτων.
Κάτι ακόμα: αναζητώντας την υπερβολική λεπτομέρεια καμιά φορά ξεχνάμε ότι βασική στόχευση των ΜΜ είναι το illusion. Σε αυτό το πλαίσιο δεν έχω δει πουθενά (ανεξάρτητες ή μη παρουσιάσεις) χτενίσματα προς τα μπροστά και πολύ σωστά καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει και πολύ νόημα. Αν κάποιος γιατρός μπορεί να καλύψει έντεχνα ένα άδειο mid zone από την μπροστά ζώνη αυτό είναι μάλλον skill παρά απόκρυψη.
Τέλος, κάθε πρωτοβουλία κρίνεται από την εφαρμογή και εδώ είμαστε να την στηρίξουμε όπως μπορούμε.
 
Μπλουζα