Μια εναλλακτική προσέγγιση της θεραπείας της τριχόπτωσης

dim_mousatos

New Member
Αντικειμενικά μιλώντας , η τριχόπτωση πέρα των παραγόντων που έχουν να κάνουν με κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας - εννίοτε σοβαρού - , κυρίως οφείλετε σε ψυχολογικούς και γενετικούς/γονιδιακούς παράγοντες.

Αν λοιπόν ανήκεις σε αυτό το μεγάλο ποσοστό που δεν έχεις κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας τότε πρέπει να δείς την θετική πλευρά της υπόθεσης. Είσαι υγιής και αυτό είναι σημαντικό. Μετά θα πρέπει να αναρωτηθείς τι είναι αυτό που σε ενοχλεί περισσότερο στην τριχόπτωση? Είμαι βέβαιος ότι 9/10 απαντήσεις θα είναι πως επηρρεάζει την εξωτερική σου εμφάνιση.

Έχεις δίκιο , όντως την επηρρεάζει. Όμως την επηρρεάζει άσχημα? Αν λες ναι , εδώ θα τα χαλάσουμε. Το να μην έχεις μαλλιά ή να έχεις αραιά μαλλιά ή φαλάκρα δεν σε κάνει ούτε πιο άσχημο ούτε λιγότερο άντρα από κάποιον άλλο. Αντιθέτως σου αποβάλλει το άγχος - πολλές φορές υποσυνείδητο - του να έχεις τα μαλλιά σου περιποιημένα , τα συχνά λουσίματα , τα χτενίσματα , τα κουρέματα , σου κάνει οικονομία δηλαδή!

Επίσης αν αισθάνεσαι τόσο άσχημα για αυτό υπάρχει και ένας πολύ καλύτερος τρόπος από το να αναλώνεσαι σε θεραπείες που δεν παρέχουν λύση ή έστω μόνιμη λύση , και ταλαιπωρούν τον οργανισμό σου και σωματικά και ψυχολογικά. Η συμβουλή μου .... Άσε μούσια. Ναι άσε μούσια.

Θέλεις να έχεις κάτι να χτενίζεις , να λούζεις , να κουρεύεις/τριμάρεις/περιποιήσε? Θέλεις να έχεις κάτι για το οποίο είσαι περήφανος στο πρόσωπο σου? Θέλεις να τραβήξεις την προσοχή από την κορυφή του κεφαλιού σου? Θέλεις να δείχνεις πιο "μάτσο" από ποτέ? Άσε μούσια φίλε μου. Πάψε να στεναχωριέσαι γιατί στο κάτω κάτω είναι απλά τρίχες.

Άφησε τα μούσια σου να μεγαλώσουν και θα νιώσεις την διαφορά και στον ευατό σου αλλά και στο πως σε βλέπουν οι άλλοι. Δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις. Κάντο και θα με θυμηθείς. Πάρε την ψυχολογική προσέγγιση του θέματος και μην σε παίρνει από κάτω. Πάνω απ όλα είσαι άντρας και ξέρεις να ξεχωρίζεις.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αν δεν κάνω λάθος κάπου ανέφερες ότι δεν έχεις πρόβλημα τριχόπτωσης, οπότε οι όποιες φιλοσοφίες είναι εκ του ασφαλούς. Αν συνεχίσεις να ποστάρεις σε θέματα ή αν ανοίγεις θέματα με σκοπό και μόνο να διαφημίσεις το blog σου, θα διαγραφούν όλα. Το έχεις στην υπογραφή σου, το ανέφερες στο αντίστοιχο θέμα για όποιον ενδιαφέρεται, οπότε οι όποιες συζητήσεις μπορούν να γίνουν εκεί.
 

dim_mousatos

New Member
Το γεγονός ότι δεν έχω τριχόπτωση στο κεφάλι μου δεν σημαίνει πως δεν έχω γνώση του προβλήματος από άλλες περιοχές του σώματος μου. Επιπροσθέτως για να αποκτήσεις γνώση πάνω σε κάποια θέματα δεν είναι μοναδική προυπόθεση να τα βιώσεις , αλλά μπορεί να τα έχουν βιώσει συγγενείς ή φίλοι σου και να έχεις ενδιαφερθεί να ασχοληθείς με αυτό.

Παρόλα αυτά αν πιστεύεις πως το συγκεκριμένο άρθρο δεν έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στην κοινότητα πέρα από την ¨διαφήμιση¨του mousatoi.gr τότε παρακαλώ να διαγραφεί.
 
Μπλουζα