Τα εργαλεία εξαγωγής και τα χαρακτηριστικά τους (διάμετρος, κλπ) είναι μια αρκετά τεχνική παράμετρος στην μεταμόσχευση μαλλιών. Υπό κανονικές συνθήκες η ανάλυση των εργαλείων δεν είναι γνώση πρωταρχικής σημασίας για τον υποψήφιο. Όταν όμως, αποδεδειγμένα σε αρκετές κλινικές, γίνεται χρήση εργαλείων εκτός των ενδεδειγμένων ιατρικών πρωτοκόλλων που διέπουν την FUE και μάλιστα σε μαζική κλίμακα, είναι απαραίτητες λίγες χρήσιμες πληροφορίες για τον ανυποψίαστο υποψήφιο έτσι ώστε να αποφύγει τις κακοτοπιές.
Παρακάτω επισυνάπτω ένα σκιτσάκι που δείχνει τη ζημιά που μπορεί να κάνει ένα εργαλείο εξαγωγής όταν έχει πολύ μεγάλη διάμετρο (1.1μμ). Το σκιτσάκι αναφέρεται μόνο στην ζημιά στα διπλανά graft και είναι τροφή για συζήτηση (ελπίζουμε και στην βοήθεια του γιατρού κου Αναστασάκη που συμμετέχει ενεργά στο φόρουμ) και για τις περαιτέρω επιπτώσεις στην δότρια. Σήμερα εργαλεία με διάμετρο άνω του 1mm αποφεύγονται και το ασφαλές range θεωρείται μεταξύ 0.6-0.9 ή και λίγο παραπάνω.
Δότρια - Emmental (από το γνωστό Ελβετικό τυρί με τις μεγάλες τρύπες, ίδε παρακάτω εικόνα)
Σε πράσινα κυκλάκια οι τρύπες από προηγούμενη επέμβαση όταν η διάμετρος είναι μεγάλη και το μελλοντικό αποτύπωμά τους στην δότρια. Με κόκκινες τελίτσες η τρέχουσα εξαγωγή με την σωστή διάμετρο.
Τυρί Emmental
Παρακάτω επισυνάπτω ένα σκιτσάκι που δείχνει τη ζημιά που μπορεί να κάνει ένα εργαλείο εξαγωγής όταν έχει πολύ μεγάλη διάμετρο (1.1μμ). Το σκιτσάκι αναφέρεται μόνο στην ζημιά στα διπλανά graft και είναι τροφή για συζήτηση (ελπίζουμε και στην βοήθεια του γιατρού κου Αναστασάκη που συμμετέχει ενεργά στο φόρουμ) και για τις περαιτέρω επιπτώσεις στην δότρια. Σήμερα εργαλεία με διάμετρο άνω του 1mm αποφεύγονται και το ασφαλές range θεωρείται μεταξύ 0.6-0.9 ή και λίγο παραπάνω.
Δότρια - Emmental (από το γνωστό Ελβετικό τυρί με τις μεγάλες τρύπες, ίδε παρακάτω εικόνα)
Σε πράσινα κυκλάκια οι τρύπες από προηγούμενη επέμβαση όταν η διάμετρος είναι μεγάλη και το μελλοντικό αποτύπωμά τους στην δότρια. Με κόκκινες τελίτσες η τρέχουσα εξαγωγή με την σωστή διάμετρο.
Τυρί Emmental
Τελευταία επεξεργασία: