Μερα παρα μερα minoxidil?? + (pic)

scott13

New Member
Παιδια καλησπερα! Ειμαι νεος στο φορουμ και θα ηθελα την βοηθεια και την.. εμπειρια σας πανω στο θεμα της μινοξιδιλης! Γενικα τους τελευταιους 2 μηνες ειχα μια απροσμενη τριχοπτωση(δεν ειχα ξαναεμφανισει ποτε) και ανησυχησα αρκετα! εβρισκα μεχρι και 45-50 τριχες στο μαξιλαρι!!! αλλα και στο μπανιο αρκετες! Απο σημερα ξεκινησα λοσιον που μου προτεινε ο δερματολογος minoxidil target 5% μαζι με μια Lotion Antichute(Castalia) με saw palmetto και μια benovate(πιθανον για ερεθισμους)! Τη λοσιον αυτη(μιγμα των τριων) μου ειπε να τη χρησιμοποιω μερα παρα μερα για δυο μηνες. θα ηθελα τα φωτα σας στα εξης:
-Με την μινοξιδιλη τι παιζει ακριβως οσον αφορα την αποτελεσματικοτητα? Εχω ακουσει οτι κανει δουλεια αλλα λενε οτι αν τη σταματησεις ξαναεμφανιζεις το προβλημα της τριχοπτωσης! Και σε μενα η χορηγια του γιατρου ειναι για 2 μηνες. μετα τι κανω?

- Δεν ξερω αν γνωριζει κανεις τη δευτερη (Lotion antichute) αν γνωριζει θα ηθελα να μου πει αποψεις και εμπειριες απο τη χρηση του! μου κανει εντυπωση αυτα που ακουσα για το συγκεκριμενο σκευασμα. Δηλαδη οτι ειναι πολυ καλη και γ αυτο ειναι τοσο ακριβη( 45 ευρω!!!)

ΥΓ.1 σε οσους εχω παει με ρωτανε για τα μαλλια του πατερα μου! ο πατερας μου ειναι 54 και εχει θεμα μονο στους κροταφους που ειναι ανοιχτοι! αλλα ομως ο πατερας του (παππους μου) ειχε χασει τα μαλλια του στα 30! αρα δεν παιζει ρολο απ ο,τι καταλαβαινω ετσι δεν ειναι?

υγ2 να σημειωσω οτι συμπληρωνω περιπου 2 μηνες θεραπιας σε μια εβδομαδα και το παραπανω Thread ειναι παλιο απλα το ξαναγραφω προσθετοντας φωτογραφια πιο κατω.

να στε καλα κ συγνωμη αν κουρασα,απλα ειμαι νεος και θα ηθελα τις εμπειριες και τις αποψεις σας!
 

Συνημμένα

  • WP_000931.jpg
    WP_000931.jpg
    92.5 KB · Προβολές: 345

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kapa

Μέλος του προσωπικού
ακολουθω μια θεραπεια που δινει ρεστα http://www.hairlossgr.com/forum/thread-8371.html
προσπαθησε να την κανεις καθε μερα,οπου εχεις αραιωση αλλα και οπου εχεις τριχοπτωση.
κρατα μονο την μινοξιδιλη στους κροταφους,την οποια μπορεις να την κοψεις μετα απο εναν χρονο,χωρις να κοψεις ομως την αλλη θεραπεια ποτε
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
scott, για να μη χαλάμε το θέμα των παρενεργειών, με το χρώμα των μαλλιών σου η φοτο ξεγελάει λίγο...παρατηρείς αραίωση, δηλαδή φαίνεται κατά τόπους κρανίο ή απλά είχες μια τριχόπτωση τους 2 τελευταίους μήνες όπως λες?
 

scott13

New Member
ναι γ αυτο σου εστειλα να μπεις εδω. ισως επειδη πεφτει πανω το φως γι αυτο ξεγελαει. Τριχοπτωση ειχα αρκετη απο τον αυγουστο και μετα. Οσον αφορα την αραιωση ο δερματολογος μιλησε για "καλη αραιωση" οταν με τσεκαρε. Εγω αυτο που παρατηρω ειναι οτι ισως να μην ειναι τοσο πυκνα οσο παλια κ δεν ξερω, ειδικα με το φως πανω το παρατηρω. κυριως οταν ειναι λουσμενα! Τωρα τελευταια μπροστα εκει π φτιαχνουμε συνηθως το μαλλι παρατηρω.
αυτο που με "φοβιζει" ειναι μην εξελιχθει χειροτερα στο μελλον. Εγω παντως τον τυπο τον ρωτησα τι βλεπει μελλοντικα,παρολο που κανεις δεν μπορει να το προσχεδιασει,κ μου ειπε ισως να ανοιξουν(να μπουν μεσα) κ αλλο οι κροταφοι. Απλα δεν μ αρεσει να αρχιζω θεραπειες απο τα 22 μου...δηλαδη οσο πιο νωρις τοσο χειροτερα λενε. Δεν ξερω αν συμφωνεις. Παντως για τη μινοξ επειδη μου εχει μεινει λιγο ακομα για κανα μηνα ελεγα να τη χρησιμοποιησω αραια κ που για να μην κανω αποτομη διακοπη.
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αν όπως λες και εσύ ξεγελάει το φως και απλά γυαλίζουν τα μαλλιά σου σε κάποια σημεία και δεν είναι αραίωση, κατα τ άλλα προσωπικά δεν βλέπω σημάδια Α.Α.
Και μια χαρά φαίνεται η τρίχα σου και εφόσον ο Πατέρας σου έχει μόνο ανοιχτούς κροτάφους υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ακολουθήσεις το ίδιο μοτίβο.

Νομίζω πως η μινοξιδίλη και η κορτιζόνη που σου έχει δώσει είναι υπερβολή εφόσον δεν φαίνεται κάποια γενικότερη λέπτυνση των τριχών και ρισκάρεις πολύ να κάνεις κακό στο δέρμα σου που είναι και ένα από τα βασικά πράγματα στο θέμα των μαλλιών.

Χωρίς να μπορώ να γίνω μάντης για τη μελλοντική τους πορεία, εγώ ίσως το προσέγγιζα με πιο φυσικά και ανώδυνα πράγματα, όπως καλό σαμπουάν χωρίς χημικά, που και που κανένα τοπικό λάδι όπως οργανικό jojoba 1-2 φορές την εβδομάδα για ενυδάτωση, λίγο προσοχή στη διατροφή και κατά διαστήματα κάποια πολυβιταμίνη όπως αυτές που έχουν στόχο μαλλιά και νύχια.
Τεχνικές αιμάτωσης και χαλάρωσης του κρανίου επίσης θα μπορούσε να βοηθήσουν.

Όλα αυτά δεν είναι προτροπή, απλή γνώμη. Κρίνεις μόνος σου από κει και πέρα.
 

Atermon

Member
Στη θέση σου scott θα δοκίμαζα κάτι φυτικό σε δεντρολίβανο, τσουκνίδα, φασκόμηλο, χοχόμπα. Δεν έχουν παρενέργειες και είναι και φτηνά στην παρασκευή τους.
 

scott13

New Member
καταρχην ευχαριστω για το ενδιαφερον. Οταν λες κορτιζονη τι ακριβως εννοεις ειναι τπτ απο τα απο πανω? Αυτα τα φυτικα ειναι δοκιμασμενα, δηλαδη τα εχετε δοκιμασει και εχουν αποτελεσμα? Η διατροφη μου δεν ειναι καλη παντως,δεν ξερω αν παιζει ρολο! Ανεβασα κ αλλες φωτο με φλας και χωρις φλας μηπως βοηθησω περισσοτερο!
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    311.8 KB · Προβολές: 215
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    151.9 KB · Προβολές: 207

kаl

New Member
Απο αποψη τριχας φαινεσαι μια χαρα και ουτε αραιωση φαινεται πουθενα..Εκτος απο κροταφους που οντως κατι σαν ν μην παει καλα..Εχεις δει εκει μινιατουρισμενες τριχες καποιες οι οποιες χανουν απο τις υπολοιπες και αν ναι ειναι αρκετες?
 

jimys

Member
nw 2 προς 3 οδευει.. στους κροταφους καλυπτεται το προβλημα.. αν σηκωσει με το χερι τα μαλλια στους κροταφους θα φανει..
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
scott13 είπε:
καταρχην ευχαριστω για το ενδιαφερον. Οταν λες κορτιζονη τι ακριβως εννοεις ειναι τπτ απο τα απο πανω? Αυτα τα φυτικα ειναι δοκιμασμενα, δηλαδη τα εχετε δοκιμασει και εχουν αποτελεσμα? Η διατροφη μου δεν ειναι καλη παντως,δεν ξερω αν παιζει ρολο! Ανεβασα κ αλλες φωτο με φλας και χωρις φλας μηπως βοηθησω περισσοτερο!

Το betnovate είναι ισχυρό κορτικοστεροειδές (κορτιζόνη) που καταστέλλει την ανοσοποιητική δράση τοπικά στην περιοχή. Η μακροχρόνια χρήση κάνει το δέρμα τσιγαρόχαρτο.
Εγώ πάντως σε τέτοια "τριχάρα" τέτοια πράγματα δεν θα έβαζα. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι άλλο που να λέει ότι δεν θα παραμείνεις έτσι, ακολουθώντας δηλαδή απλά τα πρότυπα του πατέρα σου.
Επιμένω ότι η αγωγή του δερματολόγου, παρα ήταν υπερβολική.
 

scott13

New Member
kal
Για τους κροταφους ηξερα οτι θα κανω γιατι γενικα ετσι ειναι το σχημα της κεφαλης μου και απο μικρος.δεν ειχα δηλαδη ισια hairline. εγω κυριως για την αραιωση εντος λεω. μπορει ιδιαιτερη αραιωση να μην υπαρχει οπως λες αλλα εγω βλεπω οτι η πυκνοτητα δν εειναι ιδια.

jimmys
αν δεις τη πρωτη φωτο εχω σηκωσει τα μαλλια προς τα πισω(ορθια) επιτηδες .αρα ο,τι ειναι να φανει φαινεται.

GOMI
betnovate νομιζα οτι ειναι για αποφυγη ερεθισμων. Δεν κανω μακροχρονια χρηση ,2 μηνες μερα παρα μερα,οπως μου ειπε. Αρα λες να μην βαλω αλλο ε? Ενταξει εγω να βελτιωσω τη κατασταση του μαλλιου μου ηθελα οχι να τη χειροτερεψω.

ευχαριστω για το ενδιαφερον παντως,η αληθεια ειναι πως εχω γενικα πεσει λιγο ψυχολογικα εδω κ καποιο διαστημα λογω αυτου κ ηθελα να ξερω τι να κανω για να κανω για να περιορισω το προβλημα!
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
scott, αν βάλουμε όλοι εδώ φοτο, πιστεύω ότι θα είσαι μέσα στους τελευταίους που θα πρέπει να πέφτει ψυχολογικά γι αυτό το λόγο. Καλά κάνεις που το ψάχνεις από νωρίς, αλλά χαλαρά και με μέτρο κ αν θες τη γνώμη μου, πάψε να εμπιστεύεσαι δερματολόγους για θέματα μαλλιών. Δεν κάνουν κανένα ιδιαίτερο διαχωρισμός στις αιτίες, οι οποίες πίστεψέ με είναι πολλές και διάφορες. Καμία αγωγή δεν κάνει για όλα. Απλά τα βάζουν όλα στο ίδιο καλάθι...
 

scott13

New Member
γι αυτο πηγα σε αυτον http://school.med.uoa.gr/attachments/article/577/cv.pdf που υποτιθεται ειναι καλος για να μου πει τι παιζει γιατι με τους αλλους τους αχρηστους ειχα φρικαρει. Βεβαια αν δεν εμπιστευτεις δερματολογους τι κανεις? ποιον εμπιστευεσαι? εχω ρωτησει κομμωτη και φαρμακοποιο αλλα κ αυτοι δεν ξερουν πολλα! Θελω να πω καπου πρεπει να στηριχτεις.

υγ αυτο το καινουργιο σκευασμα της Vichy Dercos neogenic υποσχεται 1700 τριχες σε 3 μηνες,χωρις παρενεργειες και δεσμευση εφ ορου ζωης. Μακαρι να ειναι καλο και να βοηθησει γιατι πολυ διαφημιση πεφτει και πολυ ακριβο κιολας
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
scott, εδώ δεν είμαστε ούτε για να υπερασπιστούμε τους δερματολόγους ούτε για να τους θάψουμε. Αλλά πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα ρεαλιστικά.
Λες ότι πήγες σε έναν δερματολόγο που κατά τη γνώμη σου είναι πιο καταξιωμένος από τους υπόλοιπους. Οκ.

Ρίξε μια ματιά σε όσα μέλη πήγαν σε πιο low profile δερματολόγους να δεις πως πάνω κάτω την ίδια θεραπεία δίνουν, με δεδομένο combo τη μινοξ + κορτιζόνη.

Επίσης, όπως αναφέρεις, σου είπε χαρακτηριστικά ότι "έχεις καλή αραίωση". Αφού είναι έτσι, γιατί σου έδωσε την ίδια αγωγή που δίνουν στην "κακή αραίωση"?

Για να βρεθεί λύση, πρέπει να καταπολεμηθεί η αιτία. Και αυτή δεν την γνωρίζουν ούτε οι δερματολόγοι, ούτε οι κομμωτές ούτε οι φαρμακοποιοί.
Οι αγωγές των δερματολόγων έχουν ως προσωρινό στόχο την καταστολή των συμπτωμάτων και δεν ακουμπούν καν την αιτία.

Γι αυτό και κάποια πράγματα στην αρχή δουλεύουν για λίγο και μετά υποχωρούν. Γιατί δεν θεραπεύουν και ο οργανισμός ανασυντάσεται.

Τέσπα, όταν ολοκληρώσεις τη θεραπεία που σου έδωσε, κρίνεις μόνος σου αν είδες κάτι θετικό και αν ναι, αν αυτό θα διαρκέσει.
 

scott13

New Member
βασικα ανεφερα τον δερματολογο για να στηριξω αυτο που ειπα. Και τα λογια περι καταξιωσης δεν ειναι δικα μου αλλα αλλων απο αυτα που ακουσα. Εγω αποψη δεν μπορω να σχηματισω ακομα. Φυσικα και θα υπαρχουν αλλοι που θα προτεινουν την ιδια θεραπεια Το αν ειναι καλος καποιος φαινεται στη πραξη.
Εγω πιστευω καλη αραιωση δεν υπαρχει. Δεν ειναι δυνατον μια αραιωση να ειναι και καλη. Και φυσικα σιγουρα στο τελος θα φανει αν αξιζε η θεραπεια.
Απο αποτελεσματα παντως,Για την ωρα η τριχοπτωση εχει υποχωρησει,καμια σχεση με το χαος των πρωτων ημερων. regrowth ομως δεν παρατηρω.
 
Μπλουζα