Διακοπη φινας και οι παρενεργειες συνεχιζουν

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Turbo είσαι γιωργάρα, θα έπρεπε να ανοίγεις τρύπες στον τοίχο...:D

Οι αλμπουμίνες δεν είναι τίποτα (δεσμεύουν μέρος της ελεύθερης τέστο) . Ανησυχητικό είναι σε πολύ υψηλότερες τιμές. Αν μειώσεις τη ζωική πρωτείνη για κάποιο διάστημα θα πέσουν. Επίσης ανεβαίνουν και από αφυδάτωση. Νερά πίνεις?
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

giwrgos athina

Active Member
Oχι δεν πινω..1 με 2 ποτηρια την ημερα μεσο ορο..Αν ζωικη μορφη εννοεις κρεατα τρωω σχεδον καθημερινως...Gomi υπαρχει κατι αλλο που θα επρεπε να κοιταξω?Νομιζω αποκλειουμε το ενδεχομενο να φταιει η φινα σε κατι.Σωστα??Αλα με ανησυχησα αυτες οι δυο τιμες που εχω σημειωμενες σε κυκλο.
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Οπότε σωστά μάντεψα για την μείωση της ζωικής πρωτείνης (κρεάτα και γαλακτοκομικά) και προσπάθησε να πίνεις 2 λίτρα νερό την ημέρα. Σε 1 μήνα θα έχουν πέσει κάπου στη μέση. Πάντως δεν υπάρχει θέμα και στις τιμές που είναι τώρα. Απλά στην πορεία θα ζορίσεις τα νεφρά σου με αυτό το συνδυασμό (πολύ πρωτείνη και λίγο νερό)

Οι εξετάσεις που έκανες είναι οι βασικές και επιβεβαιώνουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το ψυχολογικό.

Προσωπικά δεν γνωρίζω κάτι άλλο που θα πρέπει να ψάξεις. Ίσως κάποιος άλλος μπορεί να βοηθήσει περισσότερο μέσα από τις προσωπικές του εμπειρίες.
 

giwrgos athina

Active Member
ΓΙΑ να ειναι τελειως σιγουρο πως ευθυνεται ο ψυχολογικος παραγοντας νομιζω πως χρησιμο θα ηταν να εκανα και το dopler που μετραει την πιεση αιματος στο πεος η μετρηση νυχτερινων στυσεων...Αν και εκει βγω φυσιολογικος που μαλλον βγω τωρα τελευταια ολο και περισσοτερο ξυπναω πρωινα με στυση νομιζω αν απευθυνομουν σε ενα ψυχολογο sexologo θα με βοηθουσε αρκετα ωστε να το ξεπερασω...Υπαρχουν απο τι ειδα στο ιντερνετ και ειδικα ανδρολογικα κεντρα για το συγκεκριμενο προβλημα.
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Και γω νομίζω ότι τσάμπα θα το κάνεις και αυτό, αλλά ότι σε κάνει να νιώθεις καλύτερα....

Μάλλον ναι, τον ψυχολόγο δεν θα τον αποφύγεις
 

poseidonas77

Well-Known Member
γιωργο εχω αναλογη εμπειρια απο κρισεις πανικου και αγοραφοβια που πιστεψε με ειναι
μια πολυ σοβαρη κατασταση και την ξεπερασα χωρις φαρμακα...πιθανολογω
οτι με εναν καλο ψυχολογο θα το ξεπερασεις το προβλημα.....
 

Reve

Active Member
τώρα θα σε κουφάνω, αλλά αυτό που με έκανε turbo είναι ο συνδυασμός αυτού με αυτό.
Πάνω στο δίμηνο μιλάμε ατσάλι.
Soralteno αυτό το συμπλήρωμα για ποιο λόγο το χρησιμοποιείς? Για την στύση ή για την τριχόπτωση? Στην βιοτίνη αναφέρομαι.. Αν έχεις απαντήσει ήδη σε παρόμοια ερώτηση συγνώμη προκαταβολικά..
 

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
Soralteno αυτό το συμπλήρωμα για ποιο λόγο το χρησιμοποιείς? Για την στύση ή για την τριχόπτωση? Στην βιοτίνη αναφέρομαι.. Αν έχεις απαντήσει ήδη σε παρόμοια ερώτηση συγνώμη προκαταβολικά..

Το πήρα για το μαλλί, αλλά βοήθησε και στο πουλί.
 

danceworld_2001

Well-Known Member
Γιώργο στα είπα και στην τελευταία μας επικοινωνία προσωπικά. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ειναι όλα στο μυαλό σου, είσαι άτομο που επηρεάζεται τρομερά. Το λένε τα συμπτώματα το λένε και οι εξετάσεις. Αυτό που έπρεπε να σου κάνω είναι να σου έδινα βιαγκρα Placebo και επειδή θα νόμιζες πως παίρνεις βιαγκρα θα τούρμπιζες ενώ δεν θα σου έκανε τίποτα γιατί ειναι όλα στο μυαλό σου. Να πας ψυχολόγο αν τόσο σε έχει επηρεάσει.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Άκης

Administrator
@giwrgos athina
Όπως είπε και ο danceworld_2001, στο μυαλό σου είναι αυτά. Δεν νομίζω ότι φταίει η φινα.
Διαβάζοντας σε και σε άλλο νήμα, κατάλαβα ότι ΔΕΝ έχεις κάποιο παθολογικό πρόβλημα, η φίνα δεν μπορεί να "παρεμβάλει" στην στύση μόνο κατά την διάρκεια του σεξ και να την επιτρέπει στον αυνανισμό. Απλά στον αυνανισμό είσαι πιο ήρεμος και δεν έχεις άγχος αν καταφέρεις και αποδώσεις καλά κλπ.

Είχε και φίλος μου αυτό το θέμα και το έλυσε ενώ συνέχιζε να παίρνει φινα.
 

giwrgos athina

Active Member
Παιδεια πηγα σε ενδοκρινολογο σημερα να δειξω τις εξετασεις μου.Μου ειπε οτι ειναι πολυ καλες αποκλειει το ενδεχομενο να φταιει η φινα...Μου εκανε και εξεταση των ορχεων και καποιο αρτηριων σε κοιλια και ποδια και κου πηρε και πιεση..Σε ολα βγηκα φυσιολογικος..98% Ειναι ο ψυχολογικος παραγοντας μου ειπε και για να σιγουρευτει τελειως μου εγραψε να κανω ενα dopler να μετρηση την ροη του αιματος αν και μου ειπε το θεωρω σχεδον περιτο σε τοσο νεαρη ηλικια αλλα καντο καλου κακου..Αν βγω και εκει φυσιολογικος που στανταρ θα βγω θα με στειλει σε καποιο ψυχολογο ωστε να αντξμετωπισουμε ριζικα και γρηγορα το προβλημα.
 

giwrgos athina

Active Member
Παιδεια ερωτηση για οποιον ξερει..Η βιοδιαθεσιμη τεστο με την ελευθερη ειναι το ιδιο πραγμα η αλλο το ενα αλλο το αλλο?Επισεις εχει νοημα να την μετρησω εφοσον ολικη και ελευθερη ειναι σε κανο ικα επιπεδα..Διαβασα σε ενα αρθρο οτι το πρωτο πραγμα που κοιανε οταν υπαρχει θεμα με στυση απο φινα ειναι η βιοδιαθεσιμη τεστο για αυτο ρωταω.
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Παιδεια ερωτηση για οποιον ξερει..Η βιοδιαθεσιμη τεστο με την ελευθερη ειναι το ιδιο πραγμα η αλλο το ενα αλλο το αλλο?Επισεις εχει νοημα να την μετρησω εφοσον ολικη και ελευθερη ειναι σε κανο ικα επιπεδα..Διαβασα σε ενα αρθρο οτι το πρωτο πραγμα που κοιανε οταν υπαρχει θεμα με στυση απο φινα ειναι η βιοδιαθεσιμη τεστο για αυτο ρωταω.

Η ελεύθερη τεστοστερόνη είναι αυτή που ρέει εκείνη τη στιγμή στο αίμα. Μέρος της ελεύθερης δεσμεύεται από μια πρωτείνη που λέγεται αλβουμίνη. Η ελεύθερη τέστο που δεν δεσμεύεται από την αλβουμίνη, είναι η βιοδιαθέσιμη.

Δηλαδή αν θελήσεις να μετρήσεις την βιοδιαθέσιμη, πρέπει να έχεις τιμές της αλβουμίνης, της SHBG και της ελεύθερης. Κάποια εργαστήρια χρησιμοποιούν έναν αλγόριθμο που λέγεται ΒΑΤ ώστε να την προσδιορίσουν με ακρίβεια.

Πάντως όταν η ελεύθερη τέστο είναι σε καλά επίπεδα, σπάνια η βιοδιαθέσιμη είναι χαμηλή, εκτός αν υπάρχει παθολογική αιτία που ανεβάζει την αλβουμίνη ή/και την SHBG.
 

raphael2012

Member
Γιώργο, η ολική τεστοστερόνη (T) είναι το σύνολο της τεστοστερόνης που παράγει το σώμα σου. Το μεγαλύτερο ποσοστό (~98%) δεσμεύεται από την SHBG (Sex Hormone Binding Globulin - Δεσμευτική Σφαιρίνη Φυλετικών Ορμονών) και την αλβουμίνη (albumin). Η αλβουμίνη είναι η γνωστή σου λευκωματίνη (δες τις εξετάσεις σου). Αυτό που μένει, ονομάζεται ελεύθερη (free T) και παλιότερα πίστευαν πως είναι το μόνο ενεργό κλάσμα (fraction) της τεστοστερόνης.

Αργότερα, ανακάλυψαν πως η τεστοστερόνη που δεσμέυεται από την αλβουμίνη δεν έχει ισχυρούς δεσμούς και ο οργανισμός μπορεί να την αποδεσμεύσει ξανά και να την χρησιμοποιήσει αν χρειαστεί. Το άθροισμα της ελεύθερης και δεσμευμένης στην αλβουμίνη τεστοστερόνης το όνομασαν "βιοδιαθέσιμη" (bioavailable), μιας και τελικά ο οργανισμός αυτήν μπορεί να χρησιμοποιήσει.

Να θυμάσαι, ελεύθερη < βιοδιαθέσιμη < ολική.
 

welec

Member
Γιώργο με ρώτησες για τις εξετάσεις σου σε άλλο μίτο, αποφάσισα να σου απαντήσω εδώ.

Κατ' αρχας συμφωνω με ολα τα άλλα παιδια σχετικα με ο,τι σου λένε περι Ελ. Τεστοστερονης, SHBG κλπ.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι ακόμα (και με την ευκαιρία να το δούν και οι υπόλοιποι)

Είχα παρατηρήσει οτι είχα συνέχεια χαμηλά επίπεδα Νιτρικού Οξειδίου (NO). Έκανα γενετικές εξετάσεις στην 23andme και το τεστ μου έδειξε οτι έχω πρόβλημα σε ενα γονίδιο που ονομάζεται BH4.

Για να μην σε κουράσω, εαν έχεις πρόβλημα με το BH4 δεν μπορεις να παράξεις Τετραυδροβιοπτερινη η οποια χρησιοποιείται για την παραγωγή Νιτρικού Οξειδίου (αλλά και Ντοπαμίνης, Νορεπινεφρίνης και επινεφρίνης).

Απλα για να μου φύγει και αυτο το ερωτηματικό με την περίπτωση σου, ηθελα να σε ρωτήσω εαν Παίρνεις Βιταμίνη C. Εαν όχι, τοτε ξεκίνα να παίρνεις καθημερινα για 10 ημέρες απο 500mg κάθε ημέρα και πες μου εαν αλλάξει κάτι εκει κάτω. Η βιταμίνη C βοηθάει στην παραγωγή Tetrahydrobiopterin.

Χωρίς ΝΟ (Νιτρικό Οξείδιο) φίλε Γιώργο, στύσεις δεν μπορούν να υπάρξουν...

Για έλεγχο του NO χρησιμοποιώ αυτό : http://www.iherb.com/BeetElite-Nitric-Oxide-Indicator-Strips-10-Count/58188#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=nitric oxide&rc=184&sr=null&ic=5?rcode=GED260
 

giwrgos athina

Active Member
Oxi welec δεν χρησιμοποιω βιταμινη c.Τρωω ομως καθημερινα πορτοκαλια που εχουν βιταμινη c μεσα...Επισεις εχω 2 μερες που χρησιμοποιω arginini και λεω να μην χρησιμοποιω ταυτοχρονα ενα καρο συμπληρωματα..Να τελειωσω με την arginini και δοκιμαζω και βιταμινη c.Υπαρχει καποια εξεταση ππυ μπορω να κανω για να ελεγκσω το Νο η το γονιδιο που λες αν λειτουργει??


Επισεις πηγα σε παθολογο σημερα για μια ιωση που με ταλαιπωρει και του εδειξα και τις εξετασεις μου.Μου ειπε οτι ειναι καλες να μην ανησυχω δεν δειχνουν να εχω κατι ορμονικο αλλα η ουσια ισως χρειαστει απο 6 εως 12 μηνες να φυγει απο τον οργανισμο..Μου συυνεστησε να κανω καλλιεργεια σπερματος και ουρων μηπως παιζει καμοια προστατιτιδα..Του ειπα οτι δεν εχω κανεναν πονο ουτε δυσκολια σε ουρηση αλλα μου ειπε δεν παιζει ρολο..
 
Μπλουζα