Δίαιτες και ανορεξία...!

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

lucy

New Member

Γειά σας,
Είμαι καινούργια στο HairglossGR αφού το βρήκα ψάχνοντας για τη βοήθεια κάποιου ειδικού σχετικά με το προβλήμα, το οποίο εχω με την τριχόπτωση. Διαβάζοντας τα forums δεν εντόπισα κάποιο, το οποίο να αναφέρεται στην τριχοπτωση λόγω σκληρής δίαιτας... :(
Λοιπόν, είμαι 17 ετών και κοντά στα 15, άρχισα μια εξαντλητική δίαιτα χωρίς τη βοήθεια διατροφολόγου. Από 62 κιλά μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα έφτασα τα 48. Για περίπου ενάμισι χρόνο είχα τα συμπτώματα νευρικής ανορεξίας! Ένα από τα συμπτώματα αυτα ήταν το πρόβλημα της τριχόπτωσης... Άρχικα το πρόβλημα ήταν εντονότερο όμως ακόμη υπάρχει και με απασχολεί πάρα πολύ.... :( Δεν έχω επισκεφθεί κάποιο δερματολόγο ή τριχολόγο ακόμη, αλλά θα το κάνω το συντομότερο δυνατό...Πριν όμως θα ήθελα, αν είναι εύκολο, να ακούσω τις δικές σας απόψεις...
Έχω πάρει στο παρελθόν δυναμοτικές βιταμίνες (pilfood και merz special dragge), τώρα άρχισα να πίνω ξανά pilfood (πήρα 1 πακέτο και άρχισα το δέυτερο). Το πρόβλημα δε σταμάτησε όμως, ούτε μειώθηκε αισθητά!
Είναι δυνατόν μετά από εξαντλητική δίαιτα και πτώση μαλλιών, τα μαλλιά να επανακτήσουν την αρχική τους πυκνότητα και ποιότητα και πώς??
Με ποιό τρόπο μπορώ να σταματήσω τη τριχόπτωση αυτή??(συνιστώμενη διατροφή και θεραπεία)
Ποιά τρόφημα βοηθούν??
Σας παρακαλώ να μου πείτε τις απόψεις σας και να απαντήσετε στα ερωτήματά μου...Θα εκτιμούσα πολύ την ανταπόκρισή σας!
Ευχαριστώ! :)
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Απ: Δίαιτες και ανορεξία...!

Γειά σου lucy!!

Οι δίαιτες αστραπή είναι μεγάλο λάθος. Είσαι μικρή και θέλει πολύ προσοχή. Με ισορροπημένη διατροφή μπορείς να χάσεις βάρος και χωρίς να έχεις μετά άλλα προβλήματα. Γνώμη μου είναι να ξεκινήσεις να τρώς σωστά και μόνο αν οι γιατροί σου πούν ότι χρειάζεται να πάρεις βιταμίνες να ξεκινήσεις τέτοια σκευάσματα. Η τροφή είναι αναντικατάστατη οποιασδήποτε βιταμίνης.

Κοίταξε αυτά
http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,276.msg10979.html#msg10979
(ιδιαίτερα την Απάντηση #6)
και
http://www.e-gynaika.gr/?p=723
 

lucy

New Member
Απάντηση


Γειά σου Χριστίνα!! ;D

Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου! Γνωρίζω ότι η σωστή διατροφή είναι αναντικατάστατη και γι 'αυτό έχω αρχίσει να τρωώ ποικιλία τροφών και έτσι η τριχόπτωση δεν είναι τόσο έντονη... Έψαξα στο διαδίκτυο και ρώτισα για τροφές που βοηθούν στην καλή υγιεία και την πυκνότητα των μαλλιών. Όμως και οι ιστοσελίδες που μου έχεις προτίνει είναι και αυτές πολύ βοηθητικές! :)
Θα ήθελα όμως να μάθω, αν στη δικιά μου περίπτωση το μαλλί μετά από μία ισορροπιμένη διατροφή και την πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών ουσιών, μπορεί να επανακτήσει την πυκνότητα του και να σταματήσει η τριχόπτωση.....

Ευχαριστώ :angel:
 
Απ: Δίαιτες και ανορεξία...!

Lucy

Υποθέτω ότι αν οφείλεται η τριχόπτωση που έχεις από την άσχημη ή ανύπαρκτη διατροφή σου ότι το μαλλί σου θα επανέλθει. Σίγουρα όμως θα πρέπει να πάς σε κάποιο γιατρό να σε δεί. Η πρόληψη είναι ότι καλύτερο. Υποθέτω ότι ο γιατρός θα σου πεί να κάνεις κάποιες απαραίτητες εξετάσεις. Αν τρεφόσουνα άσχημα για αρκετό καιρό αυτό έχει επιπτώσεις στην υγεία. Και το μαλλί είναι το λιγότερο.

Το λέω συνέχεια ότι η φεριττίνη έχει άμεση σχέση με το μαλλί των γυναικών. Αρκετές γυναίκες που βιώνουν κάποια περίοδο στη ζωή τους τριχόπτωση έχουν χαμηλό σίδηρο ή φεριττίνη. Το μαλλί μετά επανέρχεται, δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεται κάποια κοπέλα, το πρόβλημα λύνεται αν βρείς την αιτία της τριχόπτωσης σου.

Και να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι το όμορφο σώμα δεν είναι το αποστεωμένο αλλά το υγιές. Και 1 με 2 κιλά παραπάνω δε χάθηκε ο κόσμος! Αν σκεφτείς ποιοί είναι αυτοί οι άνθρωποι που μας έχουν περάσει το πρότυπο κάκκαλα παντού, θα καταλάβεις γιατί θέλουν να μοιάζει το σώμα μας με τα σώματα των αντρών ;)

Ένα tip για την απορρόφηση του σιδήρου είναι να ΜΗΝ συνδυάζεται σίδηρο με ασβέστιο. Αν πχ. τρώς μασχαρίσιο μπιφτέκι να μην το συνδυάζεις με τυρί γιατί δεν γίνεται απορρόφηση. Στο μπιφτέκι, στη μπριζόλα να βάζεις λεμόνι. Στις φακιές ή λεμόνι ή ξύδι.
 

Maria

New Member
Απ: Δίαιτες και ανορεξία...!

Γειά σου Lucy,
Θα ήθελα κι εγώ να σου πω να τρως καλά κι ας πάρεις λίγα κιλά, μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα του μαλλιού σου (αν όντως οφείλεται στην εξαντλητική δίαιτα πράγματι, πράγμα πολύ πιθανό) και μετά αν θες οπωσδήποτε να κάνεις δίαιτα, να την κάνεις με τη συμβουλή διατροφολόγου. Πάντως όπως σου είπε κι η Χριστίνα λίγα κιλά παραπάνω δεν είναι το τέλος του κόσμου, προέχει η υγεία μας!
Το πρότυπο της κοκαλιάρας βγήκε από αρρωστημένους gay μόδιστρους... οι φυσιολογικοί άντρες να ξέρεις ότι προτιμούν το γυναικείο σώμα ζουμερό, γυμνασμένο, με καμπύλες! Στο λέω εγώ που μια ζωή ήμουν κοκαλιάρα και μόλις πάχυνα (με γυμναστική πάντα) είχα τα καλύτερα σχόλια από όλους και κυρίως από άντρες! Να ακούς την παλιά... ;)
Να τρως , να γυμνάζεσαι και να ελέγξεις τη φερριτίνη σου σε πρώτη φάση. Οπωσδήποτε να πας σε ένα δερματολόγο και να έχεις υπ' όψη σου και το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών. Μην παίρνεις βιταμίνες σε χάπια, δεν είναι υποκατάστατα της σωστής διατροφής, αλλά συμπληρώματα αυτής σε περιόδους που ο οργανισμός τις χρειάζεται..
Ελπίζω το πρόβλημά σου να αποκατασταθεί και να ξαναδείς τα μαλλάκια σου πίσω!
 

Λία

New Member
Απ: Δίαιτες και ανορεξία...!

Καλησπέρα! Είμαι νέα στο φόρουμ...καλώς σας βρήκα, λοιπόν!

Είμαι 27 χρονών και από τα 18, από μόνη μου, είχα εντοπίσει αυξημένη τριχόπτωση και αδύναμη τρίχα κ ρίζα...δεν έκανα τιποτα, γιατί η έντονη τριχόπτωση ήταν παροδική 2-3 φορές τον χρόνο για 2-3 μήνες...

Τον Μάρτη ξεκίνησα μόνη μου μια θερμιδική δίαιτα (όχι υπερβολές) και μέχρι τον Αύγουστο έχασα περίπου 15 κιλά. Από τον Μάιο μέχρι και σήμερα η τριχόπτωση είναι υπερβολική!

Έκανα εξετάσεις και έχω χαμηλή (σχεδόν ανύπαρκτη) φεριτίνη και κάτω του φυσιολογικού σίδηρο. Ορμονολογικές εξετάσεις δεν έκανα. Πήγα σε δερματολόγο και μου έδωσε σίδηρο, βιταμίνες και regaine 5%. Η θεραπεία γίνεται ανελειπώς εδώ και 1 μήνα.

Η ερώτησή μου είναι σε πόσο καιρό να περιμένω να σταματήσει (ή έστω να μειωθεί αισθητά) η τριχόπτωση?

Έχω πραγματικά πανικοβληθεί...έχω φτάσει σε σημειο να φοβάμαι να λουστώ...δεν έχω δει σοβαρή αραίωση ακόμα (υπάρχει ήδη μικρή αραίωση) ...αλλα νομίζω ότι μέχρι να αρχίσει να δρα η θεραπεία θα έχω εμφανές πρόβλημα... :(
 

Λία

New Member
Απ: Δίαιτες και ανορεξία...!

Θα ήθελα να προσθέσω τα εξής:

1) Παίρνω εδώ και 3 χρόνια αντισυλληπτικά χάπια γιατί η μία μου ωοθήκη είναι πολυκυστική..τότε είχα κάνει και ορμονολογικές εξετάσεις χωρίς να διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα...

2) Η δερματολόγος μου πρότεινε να κάνω μία εφ' άπαξ ένεση κορτιζόνης για πιο γρήγορα αποτελέσματα. Ποιά η γνώμη σας?
 
Απ: Δίαιτες και ανορεξία...!

Καλησπέρα Λία

Κι εγώ συμφωνώ αν η τριχόπτωσή σου είναι από τη δίαιτα τα μαλλιά σου θα ξαναβγούν!!

Μη φοβάσαι το λούσιμο, γιατί δε πρόκειται να ρίξει το μαλλί


Λία είπε:
Η δερματολόγος μου πρότεινε να κάνω μία εφ' άπαξ ένεση κορτιζόνης για πιο γρήγορα αποτελέσματα. Ποιά η γνώμη σας?

:chinscratch :chinscratch εφ' άπαξ ένεση κορτιζόνης;; Πρίν χρόνια μου είχε πεί ένας doctor να μου έκανε ένεση κορτιζόνης αλλά θα έβγαζα σε όλο το σώμα και στο πρόσωπο τρίχες...
Επειδή δεν ήθελα να γίνω έτσι :monster: αρνήθηκα.


Για τη φεριτίνη και σίδηρο μην ανησυχείς κάνε υπομονή και θα ανέβει με τα χάπια σου. Εμένα (χωρίς να έχω το στίγμα) πχ. η φερριτίνη πρίν περίπου 7 μήνες ήταν 30.5 και τώρα με θεραπεία πήγε πάνω από 100.
 

Λία

New Member
Απ: Δίαιτες και ανορεξία...!

Χριστίνα ευχαριστώ για την απάντησή σου!

Χριστίνα είπε:
Μη φοβάσαι το λούσιμο, γιατί δε πρόκειται να ρίξει το μαλλί

δεν φοβάμαι ότι με το λούσιμο θα πέσει παραπάνω μαλλί, αλλά δεν μπορώ να αντιμετωπίσω την ποσότητα του μαλλιού που χάνω κάθε φορά που λούζομαι...με πιάνει πανικός...

όσον αφορά την ένεση κορτιζόνης, είχα κάνει παλαιότερα λόγω αλεργίας κ δεν έβγαλα στο πρόσωπο...λέω να την κάνω, πιο πολύ για ψυχολογικούς λόγους...ότι "έκανα τα πάντα"...


Χριστίνα είπε:
Για τη φεριτίνη και σίδηρο μην ανησυχείς κάνε υπομονή και θα ανέβει με τα χάπια σου. Εμένα (χωρίς να έχω το στίγμα) πχ. η φερριτίνη πρίν περίπου 7 μήνες ήταν 30.5 και τώρα με θεραπεία πήγε πάνω από 100.

Εμένα η φεριτίνη μου πριν ένα μήνα ήταν 16! οπότε βλέπω ότι έχω μήνες μπορστά μου μέχρι να στρώσει...άντε να δούμε... :(

Υ.Γ.:
Χριστίνα είπε:
Επειδή δεν ήθελα να γίνω έτσι :monster: αρνήθηκα.
Καλό! ;)
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα