Γυναικεία τριχόπτωση και κατάλληλα φάρμακα

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

kimkat

New Member
Καλή χρονιά!
Σερφάροντας στο ιντερνετ ανακάλυψα τυχαία το site.
Πριν από 3,5 χρόνια παρατήρησα πρόβλημα τριχόπτωσης και αραίωσης στο σημείο της κορυφής του κεφαλαιού. Γενικά πάντα είχα αδύναμα μαλλιά.
Πήγα σε δερματολόγο, έκανα όλες τις απαραίτητες εξετάσεις αλλά δεν βρέθηκε να έχω κάποιο ορμονικό πρόβλημα. Μου διέγνωσε ανδρογενή αλωπεκία. Ήταν και εποχή με έντονο άγχος και ίσως ήταν αυτή η αιτία.
Ο ιατρός μου έδωσε regaine 2% και κάτι πολυβιταμίνες. 'Εκανα κ μια ειδική εξέταση (τριχοριζόγραμμα) και ακολούθησα τη θεραπεία.
Μετά από 6 μήνες ξαναέκανα τριχοριζόγραμμα αλλά τα αποτελέσματα ήταν χειρότερα.
Μου συνέστησαν λοιπόν μία δερματολόγο που ειδικεύοταν σε τέτοια θέματα (πανάκριβη).
Η γιατρός μου έδωσε κάποιες λοσιόν, νομίζω Botafex με κάτι άλλα μέσα που μου τα έφτιαξε το φαρμακείο (αν εναδιαφέρεται καποιος μπορώ να βρώ τις συνταγές), αλλά μου είπε πως το σημαντικότερο ειναι η διατροφή και μου συνέστησε τα εξής:
Κάθε μέρα να τρώω τουλάχιστον 3 ασπράδια αυγών, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 3 φορές τη βδομάδα κρέας, πορτοκαλάδες και μου έδωσε βιταμίνες.
Μετά από κανένα χρόνο είδα αποτελέσματα στην ποιότητα της τρίχας κυρίως, όχι σε πυκνότητα τόσο αλλά δυστυχώς σταμάτησα τη θεραπεία. Είχα βαρεθεί να λαδώνουν τα μαλλιά μου.
Τα μαλλιά εδώ και κανένα χρόνο που σταμάτησα τη θεραπεία έχουν μείνει σχεδόν στην ίδια κατάσταση. Το πρόβλημα στην κορυφή έχει μείνει αλλά κάποιες φορές χρησιμοποιώ Toppik και το καλύπτω.
Θα ήθελα να ξανααρχίσω κάποια αγωγή και θα ήθελα τη γνώμη σας.
Η διατροφή όντως είναι τόσο σημαντική και ποια φάρμακα είναι κατάλληλα για γυναίκες???
Αναφέρονται πολλά στο site απλά δεν λειτουργεί το link που αναφέρει τα φάρμακα για τις γυναίκες.
Το propecia δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από γυναίκες??? (ο φίλος μου που το χρησιμοποιεί έχει δει αποτέλεσματα).
Ευχαριστώ. :D
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Άκης

Administrator
Απ: Γυναικεία τριχόπτωση και κατάλληλα φάρμακα

Καλως ήρθες. Δεν λειτουργούν προσωρινά οι συγκεκριμένες σελίδες που αναφέρεσαι.
Για τα κατάλληλα φάρμακα με τις γυναίκες, δεν είναι ακριβώς στάνταρ. Αναλογούν με βάση το τι προκαλεί την τριχόπτωση σου από τις εξετάσεις. Σε αυτο διαφέρει η γυναικεία τριχόπτωση.
Αφού σου είπαν ότι έχεις ανδρογενή αλωπεκία, τότε μία λύση είναι η χρήση τοπικών αντιανδρογόνων. Για άλλα προϊόντα, μπορεί να σου απαντήσει η ntia που τα δοκίμασε.

Το propecia δεν ξέρω (αν και συνιστάτε off the record), αλλά έχω διαβάσει για το avodart ότι έχει καλά αποτελέσματα και στις γυναίκες.
Πάντως, μερικά που μπορείς να δοκιμάσεις/ρωτήσεις το γιατρό σου είναι:
Minoxidil 2% / Rogaine (ή Minoxidil 5%, αναμένεται να λάβει έγκριση και για γυναίκες)

Αντιανδρογόνα. Αναφέρω εδώ.

Οιστρογόνα όπως τα αντισυλληπτικα χάπια, προγεστερόνη, DIANE-35.

Τώρα το πράσινο τσάι, ο συνδιασμός βιταμίνης Β6 με ψευδάργυρο και προϊόντα που είναι και για γυναίκες όπως το revivogen και tricomin, πιστεύω θα βοηθήσουν.
 

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού
Απ: Γυναικεία τριχόπτωση και κατάλληλα φάρμακα

καλυτερα για μενα ειναι να μεινεις μακρια απο προσκαρ και ντουταστεριδη
δεν ειναι για γυναικες
υπαρχουν πολλα καλα και μερικα φυτικα προιοντα που μπορουν να κανουν δουλεια για την dht σου
το revivogen ειναι ενα απο αυτα και κανει για γυναικες
 

Ntia

New Member
Απ: Γυναικεία τριχόπτωση και κατάλληλα φάρμακα

Kimkat,

Νομίζω πως έχω ακούσει και από κάπου αλλού για τη συγκεκριμένη δερματολόγο... Προσωπικά, πιστεύω ότι η διατροφή βοηθά πολύ σε πολλά θέματα αλλά δεν νομίζω ότι είναι δυνατόν να λυθεί με αυτόν τον τρόπο μόνο ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα...
Όπως ανέφερα και στην Αναστασία, σε μας τις γυναίκες συνήθως είναι ορμονικής φύσεως το πρόβλημα και πολλές φορές ούτε που το πέρνουμε χαμπαρι γιατί ουσιαστικά δεν επηρεάζεται σοβαρά κάποια λειτουργία του ορμονικού μας συστήματος. Επίσης υπάρχει και η υπερυνσουλιναιμία. Και φυσικά ένα τσεκάρισμα στον σίδηρο μας...
Μακριά από θεραπείς που θα μας επηρεάσουν ορμονικά, όπως προπέσια ή προσκάρ που απευθύνονται σε άντρες. Μη ξεχνάς πώς πάνω απ' όλα είμαστε γυναίκες και μπορεί να δημιουργήσουμε σοβαρό πρόβλημα στο αναπαραγωγικό μας σύστημα με τέτοιου είδους φάρμακα που προτείνονται μόνο για άντρες. Γνώμη μου? Λοσιόν και πάλι λοσιόν, ίσως και κανένα συμπλήρωμα απλά για υποστήριξή (τα συμπληρώμτα από μόνα τους δεν βοηθούν), για να μην δημιουργήσουμε άλλα προβλήματα και μετά τρέχουμε...
 

Maria

New Member
Απ: Γυναικεία τριχόπτωση και κατάλληλα φάρμακα

Γειά σου Kimkat, προσωπική μου άποψη είναι ότι οι βιταμινες είναι άχρηστες στην περίπτωση της ΑΑ. Το πρόβλημα είναι κληρονομικό και γονιδιακό. Η μητέρα μου είχε πάντα την καλύτερη διατροφή αλλά έλα που έχει κι αυτή ΑΑ... Επίσης γυναίκες με κακή διατροφή έχουν μαλλιά να φανε κι οι κότες! Αν το πρόβλημα ήταν οι βιταμινούλες θα παίρναμε λίγο καιρό και θα ήμασταν ευτυχισμένες με τα μαλλιά που θα φυτρώναν. Νομίζω πως η ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη για τη συνολική μας υγεία και το πρόβλημα της γυναικείεας τριχόπτωσης Ανδρογεννετικού τύπου πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με τοπικές θεραπείες κι όχι ειδικές δίαιτες ή βιταμίνες. Τη στιγμή που οι εξετάσεις σου δέιχνουν ότι είσαι υγιής, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να έχεις μια σωστή διατροφή για να παραμείνεις έτσι και να παλέψεις με τις λοσιόν...
Η δερματολόγος αυτή σου είχε μιλησει για τοπικά αντιανδρογόνα; Εγώ σε όσους δερματολόγους πήγα (τρεις) κανείς δεν έκανε καμία αναφορά σε αυτά, ενώ ψάχνοντας στο διαδίκτυο, βλέπω ότι στο εξωτερικό τα αντιανδρογόνα θεωρούνται πολύ σημαντικά στην αντιμετώπιση της ΑΑ. Τώρα σκέφτομαι να αρχίσω τοπική σπιρονολακτόνη μήπως και δω βελτίωση γιατί από τους δερματολόγους δεν είδα.
 

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού
Απ: Γυναικεία τριχόπτωση και κατάλληλα φάρμακα

μπραβο νομιζω οτι η αποψη σου για της βιταμινες ειναι η σωστη
και τα αντιανδρογωνα ειναι must και τα δυο φυλα

απλα οι γυναικες πρεπει να μεινουν μακρυα απο φιναστεριδη και ντουταστεριδη

δεν υπαρχουν ακομη ερευνες ωστε να μπορειται να χρησιμοποιησεται με ασφαλεια αυτες τις ουσιες

καλυτερα να κοιταξετε πιο φυτικα πραγματα μαζι με αντιανδρογονα
 

EMA

New Member
Απ: Γυναικεία τριχόπτωση και κατάλληλα φάρμακα

καλησπερα σε ολους.ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΞΑΝΑ, ΕΜΕΝΑ Η ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΣΕ ΤΗ ΛΟΣΙΟΝ BOTAFEX 2%.ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ?ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Η ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΑΛΛΟΥ, ΟΠΩΣ Π.Χ. ΤΟ REGAIN?
 

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού
Απ: Γυναικεία τριχόπτωση και κατάλληλα φάρμακα

το botafex 2% είναι ένα και το αυτό με το regain 2%,σε καλύτερη τιμή (λόγω ελληνικής εταιρίας)

νομίζω ότι είναι μια χαρά προϊόν.. :)

βέβαια,
μην περιμένεις πολλά αποτελέσματα με αυτό μόνο στην θεραπεία... :-\
 

EMA

New Member
Απ: Γυναικεία τριχόπτωση και κατάλληλα φάρμακα

ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΡΚΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ? ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΒΑΦΩ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ.ΞΕΡΕΤΕ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΠΗΡΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ?
 

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού
Απ: Γυναικεία τριχόπτωση και κατάλληλα φάρμακα

σκετη μινοξιδιλη δεν αρκει χρειαζεσαι και κατι αλλο
 

Ntia

New Member
Απ: Γυναικεία τριχόπτωση και κατάλληλα φάρμακα

ΕΜΑ κι εγώ πιστεύω ότι πρέπει να συνδυαστεί με κάτι άλλο..
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

EMA

New Member
Απ: Γυναικεία τριχόπτωση και κατάλληλα φάρμακα

Ntia χεις να μου προτεινεις κάτι εσύ?
 

Ntia

New Member
Απ: Γυναικεία τριχόπτωση και κατάλληλα φάρμακα

EMA, επειδή εγώ φοβόμουν να αρχίσω μινοξιδίλη και άλλα πολλά μόνη μου, επειδή κυρίως με άγχωνε το πως θα ρύθμιζα τη δοσολογία αλλά και επίσης το τι θα έκανα αν κάτι δεν πήγαινε καλά, αν παρουσίαζα δλδ φλεγμονές, κνησμό ή το οτιδήποτε, πήγα σε γιατρό.

Εγώ βάζω μινοξιδίλη, αλλά πάντα το διάλυμα δεν περιέχει αυτό... Περιέχει και άλλα συστατικά όπως τρετινοίνη, διάφορα έκδοχα που συνδυάζονται και μειώνουν τους ερεθισμούς που μπορεί να προκληθούν και διάφορα άλλα φάρμακα.

Θα σου πρότεινα να πας σε ένα φαρμακείο, κυρίως από αυτά τα μεγάλα που έχουν ποικιλία προιόντων και να ρωτήσεις.. Θα σου πρότεινα να προσθέσεις πχ fremomete της frezyderm αλλά δεν ξέρω ακριβώς τη ποσότητα, εμένα συνήθως μου έβαζαν 3 μέρη... Επίσης συνήθως μου έβαζαν και κορτικοστεροειδή τα οποία τα σταματάω αυτόν τον μήνα, δεν θα είναι πλέον μέσα στο διάλυμα όπως και τρετινοίνη κ.α.. Γι' αυτό σου λέω δεν ξέρω τι να προτείνω..

Σίγουρα προτείνω fremomete πάντως.
 

Ntia

New Member
Απ: Γυναικεία τριχόπτωση και κατάλληλα φάρμακα

Επειδή το fremomete απ' ότι έχω διαβάσει είναι ένα γαληνικό προιόν το οποίο βοηθά στο συνδυασμό της μινοξιδίλης με άλλα συστατικά, θα πρότεινα επίσης να προσθέσεις στο διάλυμά σου και μία λοσιόν η οποία να έχει συστατικά που βοηθούν σε φλεγμονές, κνησμό κ.τ.λ. και απ' όσο ξέρω έχει και πολλά φυτικά συστατικά. Έχω δύο προτάσεις, η μία είναι η novorid και η άλλη η lariviere.
 

sofichat

New Member
Απ: Γυναικεία τριχόπτωση και κατάλληλα φάρμακα

Καλημέρα
Είναι νέα στην παρέα. Χαίρομαι πολύ που σας βρήκα, επειδή έψαχνα και δεν έβρισκα forum που να ασχολούνται με τη γυναικεία τριχόπτωση.
Ενώ είμαι νέα στο forum, δεν είμαι νέα στο πρόβλημα της τριχόπτωσης. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το θέμα το 1984 όταν ήμουν στην εφηβεία.
Έχω πάει σε πολλούς γιατρούς δερματολόγους (κυριώς αλλά και ενδοκρινολόγους στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ) και έχω δοκιμάσει πολλές προτεινόμενες μεθόδους.
Λοσιόν, βιταμίνες, χάπια... Ηταν και περίοδοι που αρνούμουν να ασχοληθώ άλλο με το το θέμα γιατί δεν έβλεπα ουσιαστική βελτίωση και ταλαιπωρούμουν περισσότερο από όσο άξιζε το αποτέλεσμα της προσπάθειας.
Έχω δοκιμάσει και το Regain και το 2% και το 5% επι χρόνια (2-3 χρόνια από όσο θυμάμαι). Έχω περάσει και περιόδους που λουζόμουν σχεδόν κάθε μέρα, έχω περάσει και περιόδους που απέφευγα το λούσιμο (προσπαθούσα να λούζομαι κάθε 4-5 μέρες) γιατί ο γιατρός τότε ήταν κατά του λουσίματος (ο ίδιος γιατρός μου έκανε και κάτι τριχοριζογράμματα(!) των οποίων τα αποτελέσματα ουδέποτε είδα γραμμένα σε χαρτί!).
Έχω ερευνήσει και την περίπτωση της μεταμόσχευσης. Επειδή στη δική μου περίπτωση η αλωπεκεία είναι εκτεταμένη (αραίωση των τριχών σε αρκετά μεγάλη έκταση του κεφαλιού) και η δότρια περιοχή (συνήθως πίσω στο κάτω μέρος του κρανίου) δεν είναι πλούσια, μου έχουν πει όλοι (άλλοι πιο ξεκάθαρα, άλλοι πιο καλυμένα) ότι η μεταμόσχευση θα μου βελτιώσει λίγο την εμφάνιση και μόνο μέχρι εκεί. Προσπάθησα δε να κάνω και μεταμόσχευση απο αλλοδότη (την αδερφή μου δηλαδή που είναι περίπου στην ίδια ηλικία με μένα και έχει μια χαρά υγιή μαλλιά και ήταν και πρόθυμη η κακομοίρα) γνωρίζοντας ότι το πιθανότερο αποτέλεσμα ήταν να μη μείνουν οι τρίχες, και στο δοκιμαστικό που κάναμε (με περίπου 75 μοσχεύματα) το αποτέλεσμα ήταν αποθαρρυντικό.
Δε βλέπω λοιπόν θεραπεία... :(
Τελευταία έχω ακούσει για μία μέθοδο της Bergman Kord που τοποθετεί μόνιμα (?) ένα περουκίνι (?) αφού ξυρίσει την περιοχή που θα το τοποθετήσει.
Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι καλό από όσο είδα στις φωτογραφίες που μου έδειξαν, αλλά δε γνωρίζω τι γίνεται με την καθημερινή χρήση του. Πχ. εγώ ιδρώνω πολύ και δεν ξέρω αν θα έχω το φόβο ότι θα μπορεί να φύγει αυτό ανά πάσα στιγμή. Και αν το κεφάλι είναι ξυρισμένο από κάτω, τότε το θέαμα φοβάμαι ότι θα είναι φρικτό.
Ψάχνω λοιπόν κάποια που να γνωρίζει κάποιες πληροφορίες περισσότερες για το θέμα αυτό.
Αν έχετε τέτοιες πληροφορίες, παρακαλώ απαντήστε μου.
Ευχαριστώ πολύ!
:D
 
Απ: Γυναικεία τριχόπτωση και κατάλληλα φάρμακα

Γειά σου Sofi!

Πρώτα απ' όλα να σου πώ ότι εμείς οι ελάχιστες γυναίκες του forum μπορούμε να σε καταλάβουμε ίσως όσο κανένας άλλος!
Έχεις φτάσει μέχρι ΑΜΕΡΙΚΗ;;;;;; Από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι στο παρελθόν θα είχες κοιτάξει τα ορμονολογικά θέματα και τα αυτοάνοσα νοσήματα.

Πάντως θα ήθελα να σου πώ να το σκεφτείς πολύ καλά και να το πάλευες πριν πάρεις την απόφαση και βάλεις αυτά τα πράγματα ( ΤΑ ΠΕΡΟΥΚΙΝΙΑ). Αυτά που λές τα έχω διαβάσει εδώ http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,169.msg1642.html#msg1642

Για μεταμόσχευση από αλλοδότη δεν ήξερα ότι γίνεται γιατί γενικά τις μεταμοσχεύσεις προσωπικά τις φοβάμαι πολύ!! Φοβάμαι για το αποτέλεσμα και μήπως μου έκαναν χειρότερη ζημιά.

Οι γιατροί στην Αμερική που πήγες τι θεραπείες σου είχαν προτείνει;
 

Georgex6

Well-Known Member
Απ: Γυναικεία τριχόπτωση και κατάλληλα φάρμακα

γεια σας κοριτσια!!! αν και εν ειμαι ειδικος, θα σας ελεγα να ρωταγατε εναν γιατρο εαν μπορειτε να χρησιμοποιησετε φιναστεριδη με καποιο αντισυλληπτικό χαπι (γιατι στις γυναίκες η φιναστερίδη είναι πιθανόν τερατογενετική) η σπιρονολακτονη
 
Απ: Γυναικεία τριχόπτωση και κατάλληλα φάρμακα

Γειά σου Γιώργο.

Από τις δικές μου εμπειρίες με δερματολόγους δεν δίνουν φιναστερίδη. Αντισυλλιπτικά μου είχαν δώσει στο παρελθόν.

Αυτά τα φάρμακα νομίζω ότι μόνο ενδοκρινολόγοι τα δίνουν. Αν και είναι αρκετά νωρίς και ήθελα να το γράψω στο forum λίγο αργότερα.... Καταρχήν να τονίσω ότι -προσωπική μου άποψη- τέτοιου είδους φάρμακα εμείς οι γυναίκες πρέπει να τα παίρνουμε ΜΟΝΟ με παρακολούθηση γιατρού!

Εγώ έχω ξεκινήσει φιναστερίδη και φλουταμίδη μαζί με τοπικά Revivogen, Spironolactone 5%, Tricomin, Regaine και ανάμεσα στα άλλα σαμπουάν βάζω και fungoral 2% 2 φορές την εβδομάδα.

Απ' όσο έχω διαβάσει για τη φιναστερίδη είναι ότι θέλει προσοχή αν κάποια γυναίκα θέλει να μείνει έγκυος γιατί μπορεί δημιουργηθεί ερμαφροτιδισμός στο έμβρυο.

Οι γιατροί με διαβεβαίωσαν ότι αν το σταματήσεις μετά από κάποιους μήνες είναι σαν να μην το έχεις πάρει ποτέ.

Απ' ότι καταλαβαίνω εδώ στην Ελλάδα φιαναστερίδη σε γυναίκες δεν δίνουν, σε ξένα forums που έχω μπεί έχω πάντως διαβάσει ότι τη χρησιμοποιούν και γυναίκες. Σωστό ή λάθος δεν ξέρω..

Προτιμώ πάντως να προσπαθήσω έτσι παρά να βάλω περούκα ή να ρισκάρω με μεταμοσχεύση! Με περούκες και αποτυχημένες μεταμοσχεύσεις δε νομίζω να είχα διάθεση και κουράγιο να κάνω κάποια στιγμή παιδιά.
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα