μμ στα 23 :)

stefanosdarude

New Member
Καλησπέρα σε όλους, είμαι 23 και θέλω να προχωρήσω σε μια μεταμόσχευση μαλλιών. Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες το θέμα μου είναι κυρίως στούς κροτάφους και δυο μικρά σημεία στα γένια ( αριστερά και δεξιά ). Χρησιμοποιώ μινοξιδίλη τα τελευταία 5 χρόνια τοπικά στους κροτάφους και μόνο εκεί.

Τώρα, πρίν κάνω τις ερωτήσεις μου, και επειδή ξέρω πόσο αντίθετοι ( και με το δίκιο τους ίσως ), κάποιοι είναι σε μεταμοσχεύσεις σε αυτή την ηλικία, να εξηγήσω λίγο ποιο είναι το σκεπτικό μου.
Τα τελυταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει να δημιουργείται στο κεφάλι μου αυτό που βλέπετε, και ενώ για κάποιους μπορεί να μην είναι τίποτα απολύτως εμένα είναι κάτι που μου τρώει πολύ περισσοτερό χρόνο ανησυχίας και άγχους από όσο κάποιοι να περίμεναν η απο όσο θα έπρεπε. ( χρόνος για να φτιάξω το μαλλί κάθε πρωί, χρόνος για να κοιτάξω σε καθε πιθανή αντανάκλαση για το αν παρέμεινε εκεί που το άφησα, χρόνος για να το τακτοποιήσω ξανά ώστε να μην φαίνεται σαν το κεφάλι ενός ανθρώπου 10 χρόνια μεγαλύτερου). Ξαναλέω καταλαβαίνω απόλυτα οτι ίσως καποιον άλλο δεν θα τον απασχολούσε καθόλου, αλλα εμένα με επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και η αυτοπεποίθηση μου έχει πέσει σε μεγάλο βαθμό.

Μία σημαντική άποψη που θέλω να παραθέσω πριν αναλύσω το σκεπτικό μου για τα μαλλιά μου τα επόμενα χρόνια είναι ότι θεωρώ 10 φορές πιο σημαντική μία καλή hairline απο μία καλή πυκνότητα και ένα πλούσιο μαλλι, τόσο σε ανθρώπους στην ηλικία μου όσο και σε μεγαλύτερους ( πιστεύω οτι το Hairline δίνει την σωστή συμμετρία στο πρόσωπο την οποία κάποιος την χρειάζεται είτε είναι 20 είτε είναι 50, ενώ η πυκνότητα και το πλούσιο μαλλί είναι ένα θετικό των νεότερων το οποίο σε μεγαλύτερη ηλικία μπορείς λιγο να το προσπεράσεις ) ( και αυτό θα φανεί και σε όσα πω για το smp παρακάτω )

O στόχος λοιπόν για τα επόμενα χρόνια είναι :
1 ) μεταμόσχευση σχετικά σύντομα, περίπου 1500 grafts στους κροτάφους και στα πλαινά και άλλων 500 στα γένια για μία μίκρη αλλα πολύ σημαντική ανανέωση του hairline
2 ) θεραπεία με φιναστερίδη όταν ξεκινήσει η πυκνότητα να εξασθενεί ( και αν κρίνω απο τον πατέρα μου, ύπαρχουν πολλές πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο nw6 ) ( αν και ακόμα για την φιναστερίδη έχω κάποιες σκέψεις κυρίως λόγο της κατάθλιψης ( που έχω ) και του κατα πόσο αξίζει κάποιος να παίξει με αυτό για την εξωτερική του εμφάνιση, θα δείξει όμως, για τώρα είναι 60-40 υπέρ του όχι )
2 ) 2η και 3η μεταμόσχευση ( οι όσες ακόμα είναι δυνατων να γίνουν με τα grafts που έχει η δότρια μου να δώσει μεσα στα επομενα 10-15 χρόνια ( και προσευχή να βρεθεί τρόπος να φτιάχνουμε grafts εξωσωματικά η τέλος πάντων κάποια καλύτερη λύση για την αντεμετώπιση την ΑΑ, γ@μώ την επιστήμη μου )
3) αν το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό παραμένουμε εκεί, αν όχι τότε ένα ωραίο smp ( scalp micropigmentation ) και πιστέψτε με έχω δεί και από κοντά πολύ ωραία αποτελέσματα ( ειδικά αν πατήσει πάνω σε αραιά μαλλιά οπώς θα είναι τα δικα μου πάνω ) σε συνδιασμό με ότι τελος πάντων έχει μείνει πάνω απο τις μεταμοσχεύσεις πιστεύω θα μου δώσει ενα αποτέλεσμα που για τα 35-40 και μετά εμένα και για το δικό μου γούστο θα είναι μια χαρά ) για άλλους το ξυρισμένο λουκ μπορεί να μην τους ταιριάζει, αλλα εγώ με καλά γένια και ενα εντάξει σώμα πιστεύω μπορώ να το υποστηρίξω. ( γιαυτό θέλω να φτιάξω και αυτές τις τρύπες στα γένια, που παρότι τώρα δεν με απασχολούν τόσο, κάποια στιγμή ίσως αποτελέσουν πρόβλημα )

( ( ( ( (ελπίζω να μην το γ@μησα με τόσες παρενθέσεις ) ) ) )

Μέχρι στιγμής έχω μιλήσει με τις παρακάτω κλινικές :
1 ) Αναστασάκης : δέχθηκε να μου κάνει μεταμόσχευση και είπε για 1500 grafs πάνω και 500 στα γένια με κόστος 3.700 + 2500 - 200 έκπτωση = 5.500 . Μου φάνηκε σχετικά ακριβώς αλλα το πρόβλημα μου ήταν κυρίως το ύφος του και εκφράσεις του τύπου '' τι άλλο θα ακούσουμε σήμερα ΄΄ που δεν είναι κάτι που θέλω να ακούσω απο κάποιον που μου ζητάει 5.5κ οπότε απορίπτεται.
2) HDC κύπρος : από τις top επιλογές μου με βάση τα κριτήρια μου και τις ανάγκες μου ( διαχείριση δότριας κτλπ ) , δυστηχώς παρότι και ο Γιάννης και ο κ. Φιούρης με τον οποίο μίλησα τηλεφωνικά ήταν πολλοί φιλικοί και καθοδηγητικοί δεν δέχτηκαν να μου κάνουν μεταμόσχευση λόγο της ηλικίας μου. Απο τη μία δείχνει ότι είναι σωστοί επαγγελματίες που δεν σκέφτονται μόνο το οικονομικό, από την άλλη πιστεύω οτι κάθε ΄' ασθενής '' είναι ξεχωριστός και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ξεχωριστά. ( εφόσον είμαι πλήρως συνειδητοποιημένος και έχω το πλάνο μου γιατί οχι ) ( Γιάννη γύρνα πίσω η έστω τηλεφώνα ).
3) Antiagers ( Βελημβασάκης ) : Να σας πω την αλήθεια έχουν περάσει κάποιοι μήνες απο όταν πήγα, αλλά η εντύπωση που μου άφησαν δεν ήταν αρνητική. Με ενημέρωσαν για τους κινδύνους μιας τέτοιας μεταμόχευσης αλλά δέχτηκαν να προχωρήσουμε. ( Το κόστος επίσης ήταν σε φυσιολόγικά πλαίσια αλλα δεν το θυμάμαι ( σίγουρα αν τους επέλεγα θα χρειαζόμουν μια δεύτερη επίσκεψη και περισότερο μελέτη πριν καταλήξω σε αυτούς ).

Πάμε στις ερωτήσεις, ελπίζω να διαβάζει κανείς ακόμα και να μην σας έχασα στην πρώτη παράγραφο ή στον τίτλο

1) Πόσα μοσχεύματα πιστεύετε ότι θα χρειάζονταν με βάση την εμπειρία σας τόσο για επάνω όσο και για τα γένια ( το 1500-500 που έχω πει είναι με βάση όσα μου είπε ο Αναστασάκης )
2) Πιστεύτε ότι θα μπορούσε το σοκ λος να επηρεάσει τις γύρω περιοχές ή επειδη είναι καθαρά τελείως τα σημεία δεν θα έχω πρόβλημα
3) όσον αφορά τα γένια : απο πού θα μπορούσα να πάρω grafts ωστε να μην χαραμίσω απο την δότρια των μαλλιών ( ο Αναστασάκης μίλησα ακόμα και για τρίχες απο την βουβωνική χώρα το οποίο εν τέλη μου ακούγεται λογικό καθώς μοιάζουν ) εγώ αρχικά σκεφτόμουν τα γένια του λαιμόυ ( αυτά τα άχρηστα που όλοι ξυρίζουν )
4) προτάσεις για κλινικές που θα έπρεπε να επισκεφθώ για να πάρω γνώμες ( κυρίως να εξειδικεύονται σε καλές hairline και διαχείριση δότριας )
5) η πιο βασική μου ερώτηση : βλέπω όλους να μιλάνε για την δότρια περιοχή και πως μπορεί να βγάλει περιορισμένα grafts χωρίς να χαλάσει η πυκνότητα της και να φαίνεται άσχημη με παράθυρα κτλπ. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατι δεν παμε να βγάλουμε 15κ grafts απο πίσω και απο τα πλάγια και να διορθώσουμε την πυκνότητα με smp ? Κάλιστα στο μυαλό μου θα μπορούσε κάποιος να παρεί και σχεδόν όλα, αν όχι όλα τα grafts απο τα πίσω και απο τα πλάγια ( καμιά 50αριά χιλιάδες χαχαχα ) και να διορθώσει την περιοχή με ένα smp που απλά θα τον ανάγκαζε να κουρεύεται με ενα fade - ξύρισμα στο πλάι και πίσω για την υπόλοιπη ζωή του, πράγμα που πιστέυω εγώ και πολύς κόσμος ακόμα θα έκανε με χαρά για να έχει μαλλιά στο πάνω μέρος του κεφαλιού του. Κάτι πρέπει να έχω καταάβει λάθος εδώ.

Αυτά για τώρα, ελπίζω να μην δω μόνο tldr στις απαντήσεις. Θα προτιμούσα να μην επιμείνουμε πολύ στο ''είσαι πολυ μικρός περίμενε 80 χρόνια να δείς πως θα πάει '', γιατί είναι μια απόφαση με βάση τον δικό μου τρόπο σκέψης και τη δική μου ζωή και έχω σκεφτεί αρκετά χρόνια ποιά θέλω να είναι τα επόμενα βηματά της και τι κινδύνους μπορεί να έχουν. Ευχαριστώ όλους πολύ για το χρόνο σας!

PXL_20220112_194344475.jpg PXL_20220112_194402925.jpg PXL_20211229_183701068.jpg PXL_20211229_183726063.jpg PXL_20220112_194513151.jpg PXL_20220112_194535999.jpg PXL_20211229_183751015.jpg PXL_20211229_183936238.jpg PXL_20220112_194416161.jpg PXL_20220112_195235587.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Kostas97

Well-Known Member
Προφανως θες να κανεις μεταμοσχευση για να παρεις και ενα αποτελεσμα το οποιο να σε ικανοποιει.
Στα 23 εισαι NW2-3 και ηδη φαινεται οτι ανοιγεις στο crown.

Κανενας αξιολογος γιατρος που θα σου δωσει το αποτελεσμα που σκεφτεσαι δε θα σε αναλαβει σε αυτη τη φαση. Παρολα αυτα θεωρω εχεις αρκετες πιθανοτητες καποιος αξιολογος του εξωτερικου να σε αναλαβει εαν προηγηθει αγωγη τουλαχιστον ενα χρονο.

Αρα αν θελουμε να μιλαμε για αξιοπρεπες αποτελεσμα οπως υποθετω επιθυμεις, χρειαζεσαι φιναστεριδη και τουλαχιστον ενα χρονο μετα αποφασεις για μετ.

Ο Αναστασακης για να σε αναλαβει σου ζητησε να παρεις φιναστεριδη;;
 

Georgie

Well-Known Member
Δικό σου το κεφάλι, ότι θέλεις κάνεις .
Λάθος βέβαια η μεταμόσχευση σε τέτοια ηλικία με την ΑΑ σε πλήρη εξέλιξη και χωρίς θεραπεία, αλλά ενήλικος είσαι.
Το μόνο που μπορω να πω είναι μπράβο στη Hdc που δε δέχτηκε να σου κάνει ζημιά.
 

dim d

Well-Known Member
Φιλε οπως σου γραφουν κι πανω, δεν εχει να κανει με δικο μας κι δικο σου τροπο σκεψης αλλα τι ειναι αντικειμενικα σωστο κι τι λαθος. Ολοι μας θελαμε κι θελουμε να γυρισουμε οπως ημασταν στα 12 αλλα δεν ειναι τοσο απλο. Πρεπει να μπεις σε μια θεραπεια ( φινα χ 3 την βδομαδα) να δεις πως θα πας κι μετα απο μερικα χρονια να μπεις με ασφαλεια να διορθωσεις το προβλημα σου. Προς το παρον δεν ειναι σωστο να μπεις σε μμ απο τωρα. Κανε υπομονη ξεκινα θεραπεια κι μετα απο ενα δυο χρονια το κοιτας σοβαρα κι αφου εχεις διαβασει κι εχεις ενημερωθει.
 

vlafo

Well-Known Member
Είσαι ακόμα νωρίς και μπορείς άνετα να το σώσεις.
Απαραίτητα θεραπεία και εννοείται φίνα και μόνο.
Τότε και μόνο τότε προχωράς και σε μμ παρόλο το νεαρό της ηλικίας.
Αυτό ότι δεν μπαίνεις νέος είναι και ένας μύθος,εάν πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις προφανώς και κάνεις το βήμα.
Χωρίς αυτές όμως κάνεις μια τρύπα στο νερό.

Αλλά και χωρίς θεραπεία πάλι αν συντρέχουν κάποιες προϋποθέσεις,είναι εφικτό να προχωρήσεις αλλά είναι χρονοβόρο,ψυχοφθόρο και κοστοβόρο.
 

Flag17

Well-Known Member
Μα συμπληρώσω ότι τα γενιά σου πιθανόν να πυκνώσουν από μόνα τους στα 23 δεν έχουν την τελική μορφή τους. Για το μαλλί αν δεν αρχίσεις φίνα δεν υπάρχει μεταμόσχευση. Τουλάχιστον 7-8 μήνες αν δεν θες να περιμένεις ένα χρόνο ή δύο. Επίσης κράτα το μαλλί σου πίσω και ανέβασε κιαλλες φωτο να δούμε καθαρά hairline και κροτάφους
 

Disco

Well-Known Member
Φιναστερίδη και περιμένεις μερικά χρόνια να δεις την εξέλιξη. Είναι λάθος να μπεις για μμ τόσο νέος. Επίσης ούτε καν μη χαλάσεις μοσχεύματα για τα γένια που σου πρότεινε η κλινική του Αναστασάκη. Ειναι υπερπολύτιμα για το πάνω μέρος και είσαι μόλις 23...
 

vlafo

Well-Known Member
Flag
Η φίνα δεν είναι πανάκεια το έχω ξαναπεί.
Και παλιότερα είχα διαφωνία με τον tol και έχω εξηγήσει και έχω τέτοιο παράδειγμα,πως αν έχεις δότρια 8k ας πούμε,δεν έχεις κανένα θέμα να καλύψεις όλη τη λήπτρια.
Φίλος που ήταν κάθετα αρνητικός με φίνα,ξεκίνησε τις μμ στα 30 που αραίωνε σιγά σιγά,έχει κάνει 6 από 1000 φαντάσου η κάθε μία,όλες πετυχημένες,και τώρα στα 50 είναι ακριβώς ίδιος όπως στα 30.
Και έχει και απόθεμα.
Αλλά ήξερε τι ήθελε και είχε πλάνο με ορίζοντα.
Και θα ήταν nw5.
Αλλά ήταν επιλογή του να μπαίνει κάθε 5 χρόνια το πολύ σε χειρουργεία.
Μικρά μεν αλλά δεν τον ενδιέφερε.
Για αυτό είπα είναι ψυχοφθόρα,κοστοβόρα,χρονοβόρα.
 

Flag17

Well-Known Member
Flag
Η φίνα δεν είναι πανάκεια το έχω ξαναπεί.
Και παλιότερα είχα διαφωνία με τον tol και έχω εξηγήσει και έχω τέτοιο παράδειγμα,πως αν έχεις δότρια 8k ας πούμε,δεν έχεις κανένα θέμα να καλύψεις όλη τη λήπτρια.
Φίλος που ήταν κάθετα αρνητικός με φίνα,ξεκίνησε τις μμ στα 30 που αραίωνε σιγά σιγά,έχει κάνει 6 από 1000 φαντάσου η κάθε μία,όλες πετυχημένες,και τώρα στα 50 είναι ακριβώς ίδιος όπως στα 30.
Και έχει και απόθεμα.
Αλλά ήξερε τι ήθελε και είχε πλάνο με ορίζοντα.
Και θα ήταν nw5.
Αλλά ήταν επιλογή του να μπαίνει κάθε 5 χρόνια το πολύ σε χειρουργεία.
Μικρά μεν αλλά δεν τον ενδιέφερε.
Για αυτό είπα είναι ψυχοφθόρα,κοστοβόρα,χρονοβόρα.
Δεν μιλάμε γενικά μιλάμε για το συγκεκριμένο άτομο που κοντεύει Norwood 3 στα 23 και έχει πατέρα Norwood 6. Οπότε που διαφωνούμε ότι πρέπει να πάρει φίνα αν θέλει να κάνει μεταμόσχευση σύντομα;
 

ntinzerv

Member
Δες και Ιασονα Αργυρίου, εχει έρθει απο εξωτερικό, τον εχω επισκεφθεί και κάνω τα prp σ αυτον. Εχει πολυ καλο mindset και αφιερωνει χρονο στο προβλημα σ.
 

vlafo

Well-Known Member
Δεν μιλάμε γενικά μιλάμε για το συγκεκριμένο άτομο που κοντεύει Norwood 3 στα 23 και έχει πατέρα Norwood 6. Οπότε που διαφωνούμε ότι πρέπει να πάρει φίνα αν θέλει να κάνει μεταμόσχευση σύντομα;
Ο συγκεκριμένος πρέπει να πάρει εάν θέλει μμ λόγω του ότι είναι πολύ μικρός και ακόμα δεν έχει δείξει που θα καταλήξει.
Δε διαφωνούμε.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Legwg James

If you try to take it, .40 with a laser
Πολύ καλή πυκνότητα και δεν έχεις διάχυτη σε καμία των περιπτώσεων. Ξεκίνα την αγωγή με τη φιναστεριδη που σου λένε και δώσε της ενάμιση χρόνο μίνιμουμ να δεις που θα σε πάει. Εγώ σου λέω μη μπεις ακόμα για ΜΜ καθώς υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα η φιναστερίδη να σου χοντρυνει τη τρίχα σε σημειο πού δε θα σε ενδιαφέρει πλέον για μεταμόσχευση . Το μαλλί σου βγάζει υγεία και κάτι τέτοια περιστατικα συνήθως η φιναστεριδη τα απογειώνει.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Το step είναι αγωγή με φίνα, στην περιπτωσή του αποκλείεται το low dose. Αναμονή 1 χρόνου και μετά συντηρητική μεταμόσχευση στο μπροστινό κομμάτι. Αυτή είναι η σωστή μεθοδολογία.
 

vlafo

Well-Known Member
Πολύ καλή πυκνότητα και δεν έχεις διάχυτη σε καμία των περιπτώσεων. Ξεκίνα την αγωγή με τη φιναστεριδη που σου λένε και δώσε της ενάμιση χρόνο μίνιμουμ να δεις που θα σε πάει. Εγώ σου λέω μη μπεις ακόμα για ΜΜ καθώς υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα η φιναστερίδη να σου χοντρυνει τη τρίχα σε σημειο πού δε θα σε ενδιαφέρει πλέον για μεταμόσχευση . Το μαλλί σου βγάζει υγεία και κάτι τέτοια περιστατικα συνήθως η φιναστεριδη τα απογειώνει.
Πρέπει να κλείσει όμως τους κροτάφους να τους δέσει.
Θα δείξει αλλιώς.
 

Legwg James

If you try to take it, .40 with a laser
Πρέπει να κλείσει όμως τους κροτάφους να τους δέσει.
Θα δείξει αλλιώς.
Ας περιμένει λίγο με την αγωγή και αν μετά το μαλλί του δεν είναι στο επίπεδο που επιθυμεί εννοείται! Εικάζω πως αν του παχύνει την τρίχα αυτή θα δεσμεύει περισσότερο χωρο και αν συμβεί αυτό πολύ πιθανό όταν μπει να χρειαστεί και λιγότερα grafts. Τι πιστεύεις;;
 

Legwg James

If you try to take it, .40 with a laser
Το step είναι αγωγή με φίνα, στην περιπτωσή του αποκλείεται το low dose. Αναμονή 1 χρόνου και μετά συντηρητική μεταμόσχευση στο μπροστινό κομμάτι. Αυτή είναι η σωστή μεθοδολογία.
Με το συντηρητική που λες, περίπου πόσα grafts θα πρότεινες σε τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων; Δηλαδή στα early 20's με υποχώρηση κροταφων. Εννοείται ότι μιλαμε με δεδομένο πως έχουν την μινοξιδιλη και τη φινα παραμάσχαλα.
 

vlafo

Well-Known Member
Ας περιμένει λίγο με την αγωγή και αν μετά το μαλλί του δεν είναι στο επίπεδο που επιθυμεί εννοείται! Εικάζω πως αν του παχύνει την τρίχα αυτή θα δεσμεύει περισσότερο χωρο και αν συμβεί αυτό πολύ πιθανό όταν μπει να χρειαστεί και λιγότερα grafts. Τι πιστεύεις;;
Να περιμένει αλλά κροτάφους είναι πλέον αργά.
Εκεί δεν μπορεί να κάνει κάτι.
Απλά φρενάρισμα στην τριχόπτωση,και αύξηση διαμέτρου και υγιής οπτικά εικόνα.
Ήδη είναι μια χαρά απλά να μην τον πάρει η κατηφόρα.
Με φίνα αυτός μπορεί να είναι έτσι όχι μόνο για 10 χρόνια αλλά πολύ περισσότερα.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Με το συντηρητική που λες, περίπου πόσα grafts θα πρότεινες σε τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων; Δηλαδή στα early 20's με υποχώρηση κροταφων. Εννοείται ότι μιλαμε με δεδομένο πως έχουν την μινοξιδιλη και τη φινα παραμάσχαλα.

Την μινο δεν την λαμβάνω υπόψιν. Συντηρητική ως προς το ύψος όχι ως προς την πυκνότητα. Η πυκνότητα πρέπει να είναι αυτή που πρέπει για να δέσει σωστά με το υπόλοιπο μαλλί.
 
Μπλουζα