Tasmania, fue, 3100 grafts, 26-27/10/2015

Tasmania

Active Member
σελ.33 αναφερει τα εξης ο Μπουκλας : "Άσχημα τα νέα μου καθώς η θεραπεία με την κορτιζόνη δεν έπιασε, για όσο καιρό ήμουν στην χρήση της τα αποτελέσματα ήταν καλά, όχι όπως ήμουν στους 7 μήνες μετά την μεταμόσχευση απλά σε ένα αρκετά καλο επίπεδο. Κάποιες περιοχές που ήταν πιο αραιές είχαν κλείσει ικανοποιητικά. Με το αναγκαστικό σταμάτημα όμως της κορτιζόνης σιγά σιγά επανερχόμουν στο αρχικό άσχημο αποτέλεσμα και έτσι η οποια θετική εξέλιξη είχα δει δεν κράτησε για πολύ."

για τα υπολοιπα εχω ηδη απαντησει @TopGun και δεν προκειται να κανω το δικηγορο του ιατρου... εχει αναφερει ο dance οτι μεταξυ τους βρηκαν λυση νομιζω και ελπιζω να ποσταρει ο Μπουκλας στο νημα του να μας ενημερωσει.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Tasmania

Active Member
η θεραπεια ειναι εφορου ζωης για τη γυροειδη αλωπεκια και για να μην εχει καποιος συστηματικες παρενεργειες κανουν την τοπικη χρηση κορτικοστεροειδων με ενεσεις ανα λιγους μηνες...αυτο δεν εχει καμια παρενεργεια. Δεν γνωριζω γιατί σταμάτησε ο φίλος Μπουκλας ή γιατί εχει αναφερει αναγκαστικο σταματημα.. ελπιζω να μας διαφωτησει συντομα στο νημα του και να εχει βρεθει η καλυτερη λυση γι'αυτον γιατι οντως ταλαιπωρηθηκε το παιδι.
 

dimitris50423

Well-Known Member
εχει αναφερει ο dance οτι μεταξυ τους βρηκαν λυση νομιζω και ελπιζω να ποσταρει ο Μπουκλας στο νημα του να μας ενημερωσει.

που το εχει αναφερει αυτο? υπαρχει καπου η το ξερεις εσυ? βασικα και να βρηκαν λυση δε νομιζω να γραψει ο bouklas γιατι μετα μπορει να βγουν και τα αλλα παιδια που δεν πηγαν καλα και να ζητανε απο τον ιατρο. μακαρι να μας ενημερωσει γιατι ενδιαφερει πιστευω αρκετους
 

Tasmania

Active Member
ΠΑΝΤΑ υπαρχει ΚΑΠΟΥ σελ. 3 στο νημα "σκεψεις για μεταμοσχευση" σχόλιο του dance : <<Τώρα για το θέμα bouklas, έχω μιλήσει και με τον ίδιο αλλά και με τον γιατρό, ο γιατρός υποστηρίζει πως δεν φταίει, πως το παιδί έχει γυροειδή και του έχει ζητήσει να κάνει μια θεραπεία ολοκληρωμένα και σωστά. Αυτό ξέρω, αυτό μου είπε και ο ίδιος ο μπουκλας που δεν το πιστεύει ωστόσο ότι έχει γυροειδή. Αυτό ξέρω, και αυτό είπα. Δεν είπα τι πιστεύω εγώ αλλά τι γνωρίζω σε προσωπικές συζητήσεις με μέλη του φόρουμ. Από εκει και πέρα, ο γιατρός μου είπε πως έχει βρει λύση με τον μπούκλα και ο ίδιος κάποια στιγμή θα σας ενημερώσει λογικά. Ούτε ο μπούκλας δεν ήθελε να μου πει περισσότερα και έχουν μιλήσει πολλές φοε΄ς, ούτε ο γιατρός οπότε δεν μπορώ να φανώ περισσότερο αδιάκριτος, οπότε κρατήστε στάση αναμονής και ότι είναι για μπούκλα ας συζητηθεί στο νήμα του μπούκλα, μην χαλάτε το νήμα του spass. Πιστεύω όταν είναι έτοιμος θα σας ενημερώσει ο ίδιος.>>
 

pithikas

Well-Known Member
Άλλο και τούτο τώρα.....Η φιναστερίδη να δουλεύει και στην γυροειδή. Μαθαίνουμε πολλά με τα χρόνια στο φόρουμ.
Μπορεί να μου βρει κάποιος μελέτη που να δείχνει ότι ο τραχανάς δε δουλεύει στην γυροειδή;


Y.G. Η κορτιζόνη δουλεύει και στην ανδρογενετική, ελαφρώς.
 

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
χασισακι τοπικο βαλε απλα χτυπα το στο γουδι να κανει τριματα και απλωσετο στο τριχωτο με ελαφρυ μασαζακι...τΟ Αφηνεις 30 λεπτα να δρασει και μετα το πινεις.
 

Tasmania

Active Member
@pithikas δεν ειπε κανεις οτι δουλειει στη γυροειδη αλωπεκια η φιναστεριδινη (ή οτι συστηνεται ως θεραπεια), αλλα οτι δεν υπαρχει μελετη που να λεει πως δεν δουλευει (σε σχολιο μου στο μελος utopia που ειπε πως δεν δουλευει) => μην παραφραζεται ή να προσπαθειτε ορισμενοι να δημιουργειτε εντυπωσεις ...
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Utopia

Active Member
@Utopia μπορεις να μου βρεις λινκ με μελετη που να λεει οτι οταν καποιος εχει γυροειδη αλωπεκια η φιναστεριδινη δεν δουλευει ? Υπαρχουν περιστατικα που το κεφαλι κανει μπαμ οτι ο αλλος πασχει απο γυροειδη αλωπεκια...στον Μπουκλα δεν υπηρχε αυτη η εικονα. Δεν μπορει ο οποιοσδηποτε ιατρος να κανει προεγχειρητικη βιοψια σε καθε ασθενη του για αποκλεισμο γυροειδους αλωπεκιας. Εαν η κλινικη εικονα το δειχνει και ο οποιοσδηποτε ιατρος κανει τη μ/μ τοτε ειναι τεραστιο λαθος&φαουλ του ιατρου.
Ναι, δεν θέλει και πολύ μυαλό για να διαπιστώσει κανείς αν η φιναστερίδη δουλεύει για την Γυροειδή... Αφού η Γυροειδής αντιμετωπίζεται με ανωσοκατασταλτικά, εφόσον έχει να κάνει με το ανοσολογικό σύστημα, ενώ η φιναστερίδη δρα στο ενδοκρινολογικό σύστημα. Θα πρέπει κάποιος να είναι πολύ Πόντιος για να χορηγήσει φιναστερίδη σε έναν που έχει Γυροειδής αλωπεκία. Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε ρε παιδιά! Το αντίστροφο όμως ισχύει, ορισμένα κορτικοστεροειδή χρησιμοποιούνται και για την ΑΓΑ, όπως πολύ σωστά έθιξε ο @pithikas, συνήθως για boost στη μινοξιδίλη. Ορισμένοι δερματολόγοι χρησιμοποιούν κορτιζόνες σε συνδυασμό με μινοξιδίλη για να δώσουν μια γερή ώθηση στους θύλακες, αλλά για μικρό χρονικό διάστημα γιατί η μακροχρόνια χρήση κορτιζόνης επιφέρει άλλα προβλήματα...
Η Γυροειδής είναι οφθαλμοφανής... Ποια βιοψία; Αν δεις κάποιον με λέπρα ή ψωρίαση θα του πεις πήγαινε για μία βιοψία; Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμύδια, έτσι και η γυροειδής. Είδες τίποτα κυκλάκια με κενό ή κάποιο "μπάλωμα" στο τριχωτό του @Bouklas; Φυσικά και γίνεται κάποιος να πάσχει και από Γυροειδής αλωπεκία και ΑΓΑ ταυτόχρονα,τον ένα δεν αναιρεί το άλλο, αλλά και πάλι η Γυροειδής διαφαίνεται πολύ εύκολα. Επίσης, το παιδί στα νηματά του γράφει πως εξελίχθηκε η ΑΓΑ στην πορεία της ζωής του, δεν ανέφερε ποτέ ότι κάποια στιγμή της ζωής του του παρουσιάστηκε Γυροειδής. Πηγαίνετε στο νήμα του με τις θεραπείες να δείτε την εικόνα του κεφαλιού πριν την έναρξη φίνας-μίνοξ να δείτε...

Ο γιατρός που τον ανέλαβε το μόνο που μπορούσε να χρησιμοποιήσει ως δικιολογία ήταν το γεγονός ότι ο @Bouklas διέκοψε την φιναστερίδη πριν καιρό και έτσι υποχώρησαν και τα υπόλοιπα προϋπάρχοντα μαμά μαλλιά που ήταν προκαθορισμένα να πέσουν και τα κράταγε ζωντανά η φίνα. Αλλά και πάλι φτηνή δικιολογία γιατί το Shock Loss που έπαθε και η μηδαμινή φύτρωση είναι σφάλμα αποκλειστικά του γιατρού γιατί οι περιοχές που μπήκαν τα μοσχεύματα δεν ήταν τόσο επιρεπείς/επικίνδυνες για Shock Loss.
 

aeratos28

Just aeratos
συμφωνω απόλυτα μπορώ να πω..Utopia κάτι δεν γίνεται σωστά έχω την εντύπωση ,τις τελευταίες μέρες..θα πρέπει να επανέλθουμε γρήγορα στα γνωστά..θά βρεθεί κάπου διαφωνία είμαι σίγουρος,εκεί θα ισορροπήσει η κατάσταση..έτσι λίγο κραξιμο να πέσει να έρθουμε στα ίσια.χαχαχα
 

Utopia

Active Member
συμφωνω απόλυτα μπορώ να πω..Utopia κάτι δεν γίνεται σωστά έχω την εντύπωση ,τις τελευταίες μέρες..θα πρέπει να επανέλθουμε γρήγορα στα γνωστά..θά βρεθεί κάπου διαφωνία είμαι σίγουρος,εκεί θα ισορροπήσει η κατάσταση..έτσι λίγο κραξιμο να πέσει να έρθουμε στα ίσια.χαχαχα
Στις μ/μ συμφωνούμε γιατί είσαι αντικειμενικός και αμερόληπτος. Στις θεραπείες δεν συμφωνούμε, εκεί πέφτει λογομαχία.... χαχαχα!
 

aeratos28

Just aeratos
είμαι άσχετος από θεραπείες ,τα βασικά ξέρω μόνο και τίποτα άλλο.δεν τις εμπιστευομαι γι αυτό..και επειδή δεν έχω ασχοληθεί κάνω την πάπια ,δεν ξέρω όσα ξέρουν οι άλλοι εδώ και δεν επιμένω στη γνώμη μου γιατί παίζει να είναι και λάθος αυτό που θα πω..
 

Tasmania

Active Member
Μα κανεις δεν του χορηγησε φιναστεριδινη, μονος του επαιρνε το παιδι προ μ/μ και δεν θυμαμαι ποτε την ειχε σταματησει δλδ αν ηταν προ μ/μ ή στο διαστημα της φυτρωσης. Προ μ/μ η κλινικη εικονα του Μπουκλα επουδενι δεν φαινοταν οτι εχει γυροειδη αλωπεκια. Και ομως υπαρχουν περιπτωσεις που δεν ειναι κλινικα εμφανης η γυροειδης αλωπεκια...επισης στη ψωριαση καποιες φορες (ευτυχως οχι συχνα) γινεται βιοψια για διαγνωση (οταν λειπουν καποια βασικα κλινικα χαρακτηριστικα) και μαλιστα πρεπει να γινει διαφορικη διαγνωση απο ομαλο λειχηνα και πιτυριαση... Επισης οπως εχω παροτρυνει και τοτε τον Μπουκλα στο νημα του και ειχα αναφερει να κανει και αλλου βιοψια εαν τιθεται εν υποψια οτι ξεγελαστηκε... ποιος δεν θα το εκανε ? εγω προσωπικα αν πιστευα οτι με ξεγελεσαν θα εκανα σε αλλο ιατρο βιοψια να δω τι παιζει. Παντως θεωρω οτι ειναι παρατραβηγμενο σεναριο ο παθολογοανατομος να εχει μαγειρεψει τη διαγνωση. Η κλινικη εικονα με τα κυκλακια που λες οντως δεν ηταν αυτο που ειχε ο Μπουκλας προ μ/μ...εαν την ειχε κανενας ιατρος δεν θα εκανε μ/μ σε τετοιο κεφαλι χωρις τη συγκαταθεση οτι τα περισσοτερα μοσχευματα θα τα χασει σε καποια εξαρση της νοσου.
Εξακολουθειτε ορισμενοι να παραφραζεται διαφορα για να δημιουργειται εντυπωσεις :
1) ουτε ο ιατρος του προτεινε φινα για τη θεραπεια της γυροειδους αλωπεκιας ουτε καποιο αλλο μελος
Αυτο που λεχθηκε απο τον ουτοπία σε προηγουμενα ποστ ηταν οτι δεν δουλευει σε τετοιες περιπτωσεις, και του απαντησα πως δεν υπαρχει σε καποια μελετη αυτο, οπως ουτε και το αντιθετο οπως σωστα ειπε ο αερατος σε προηγουμενη σελιδα..εμεις εδω αναφερουμε τι πεχτηκε με την περιπτωση του Μπουκλα με βαση τί εκανε ο ιδιος ως θεραπεια προ μ/μ, τι πετυχε και τι πηγε λαθος μετα... η διαγνωση εδειξε αυτο, καλλιστα οποιος εχει αμφιβολιες κανει 2η βιοψια για 2η γνωμη και το θεμα ληξαν.
2) κορτικοστεροειδη ειχε παρει ως θεραπεια και δεν γνωριζω αν ηταν ενεσιμο ή σε μορφη κρεμας.. θα πρεπει ο Μπουκλας καποια στιγμη να μας διαφωτησει για τη θεραπεια του, τί αποτελεσματα ειχε (με φωτο) , γιατι σταματησε (αν του εβγαλε κατι ως παρενεργεια κλπ).

Τελος, προτεινω να μας αφησει ο Μπουκλας να μας ενημερωσει για τη δικια του περιπτωση και να μας διαφωτησει.
 

aeratos28

Just aeratos
τas δεν ξέρω αν το είπε κανένας αυτό,αλλά δεν νομίζω ότι υπονοεί κανεις ότι έδωσε ο γιατρός φιναστεριδη η είναι ψεύτικο -μαγειρεμένο το αποτέλεσμα της βιοψίας..
 

Tasmania

Active Member
"Θα πρέπει κάποιος να είναι πολύ Πόντιος για να χορηγήσει φιναστερίδη σε έναν που έχει Γυροειδής αλωπεκία."

"ή διάγνωση είναι από εξέταση ή οποία έγινε σε δικο του γιατρό του mhrc..πρέπει να κάνει και σε ένα δικό του γιατρό ο bouklas εξέταση..παιδιά μην γελιομαδτε,γυροειδή αλωπεκια εγώ προσωπικά δεν πολύ πιστεύω ότι έχει.anyway"

Απο τα πιο πανω λεχθεντα τί συμπερασμα βγαίνει ?
Επισης αρκετα μελη εκφραστηκαν με πληρη βεβαιοτητα οτι η βιοψια ειναι λαθος => ψευδης, και οτι δεν εχει γυρεοειδη αλωπεκια ο φιλος Μπουκλας. Πολυ απλα οποιος ειχε ή θα εχει αμφιβολια σε παρομοια περιπτωση ας παει να κανει 2η βιοψια.
 

Utopia

Active Member
ουτε ο ιατρος του προτεινε φινα για τη θεραπεια της γυροειδους αλωπεκιας ουτε καποιο αλλο μελος
Αυτο που λεχθηκε απο τον ουτοπία σε προηγουμενα ποστ ηταν οτι δεν δουλευει σε τετοιες περιπτωσεις, και του απαντησα πως δεν υπαρχει σε καποια μελετη αυτο, οπως ουτε και το αντιθετο οπως σωστα ειπε ο αερατος σε προηγουμενη σελιδα..
Δεν είπα εγώ κάτι τέτοιο, ότι ο γιατρός του χορήγησε φίνα για να θεραπεύσει την Γυροειδής... Άλλο κατάλαβες.... τεσπα. Για άλλα είπα ότι ευθύνεται ο γιατρός.

Δεν ξαναλέω πάλι τα ίδια, είπαμε, η φιναστερίδη δεν έχει σχέση με την Γυροειδής, τελεία και παύλα. Δεν χρειάζεται μελέτη για να επικυρωθεί αυτό. Εξήγησα παραπάνω τo γιατί. Άμα έχεις Γυροειδής και παίρνεις φιναστερίδη είναι σαν να παίρνεις παστίλιες για να θεραπεύσεις τη νόσο του Crohn.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα