Η evidence based προσέγγιση και προσωποποιημένη θεραπεία

Iosif_Thess

New Member
Η αγορά που αφορά την ανδρική τριχόπτωση και βασίζεται κατά κύριο λόγο στην "μαγική σκέψη". Με αυτόν τον όρο περιγράφουμε το φαινόμενο στο οποίο αποδίδουμε μια σχέση μεταξύ μιας πράξης και ενός αποτελέσματος, χωρίς όμως αυτό να μπορεί να δικαιολογηθεί από τα πειραματικά δεδομένα ή μια λογική συνέχεια.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών ακολουθεί "θεραπείες" που βασίζονται στην διαφήμιση ή την εμπειρία του περίγυρου του, (διαδικτυακού ή πραγματική ζωή). Δυστυχώς η "εμπειρία" δεν αποτελεί στοιχείο και πάσχει από τόσα δομικά προβλήματα που πρακτικά μπορεί να αποτελεί τόσες φορές οδηγό, όσες και να παραπλανεί. Με άλλα λόγια δεν διαφέρει από το κεφάλι ή γράμματα αν ρίξουμε στον αέρα ένα νόμισμα.
Ακόμα και στο παρόν φόρουμ, όπου υπάρχει μια στοιχειώδης προσπάθεια από μερικούς, να ακολουθηθεί μια επιστημονική μέθοδος αυτή συχνά πάσχει από άγνοια ερμηνείας των μελετών οι οποίες παραθέτονται. Ενδεικτικά αναφέρω το νήμα για το βαλπροϊκό οξύ που προτάθηκε ως θεραπεία, (αγνοώντας τις σημαντικές παρενέργειες που θα είχε η συστεμική απορρόφηση), ενώ είναι γνωστό οτι προκαλεί τριχόπτωση η per os χρήση !

Ολα αυτά τα αναφέρω για να προσθέσω οτι ενώ τονίζεται ο παράγοντας της προσωπικής εμπειρίας, αγνοείται η ανάγκη της προσωποποιημένης θεραπείας. Είναι διαφορετικές οι ανάγκες ενός αθλητή που λούζεται καθημερινά, διαφορετικές οι ανάγκες ενός νεαρού με τάση για ακμή, διαφορετικές ενός που φοράει κράνος κοκ

Πχ η επιλογή ενός σαμπουάν δεν έχει σχέση τόσο με το "τι έχει μέσα", όσο κάτω από ποιες συνθήκες θα χρησιμοποιηθεί. Αν πρόκειται το νερό να είναι "σκληρό", αν προβλέπεται συχνή χρήση, ποια είναι η λιπαρότητατα του κεφαλιού και αν έχουμε ξηροδερμία αυτή οφείλεται σε μύκητα ή ιδιογενή παραγωγή.

Υπάρχουν μερικές λύσεις που λειτουργούν σε όλους: μινοξιδίλη και φιναστερίδη. Ολα τα υπόλοιπα αξιολογούνται σύμφωνα με τις ανάγκες του καθενός, την οικονομική του δυνατότητα και τις παρενέργειες τους.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Iosif_Thess

New Member
Καταλαβαίνω οτι όταν εμφανίζεται κάποιος νέος σε ένα φόρουμ με βαρύγδουπες δηλώσεις, φαίνεται ως αλαζονικός. Το μόνο που έχω να πω είναι οτι ασχολούμαι με το θέμα και για προσωπικούς λόγους, όσο και επαγγελματικούς. Οπότε όταν λέω κάτι, ναι είναι κάτι. :)
 

nikolakis

Well-Known Member
Κανένα πρόβλημα, όλοι εδω απόψεις παραθέτουν απλα ολα αυτα που λες ειναι γνωστά κ χιλιοειπωμένα. Καμια λύση να βγάλουμε μαλλιά ή έστω να κρατήσουμε αυτα που έχουμε , εχεις; Μαλλον όχι .
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Υπάρχουν μερικές λύσεις που λειτουργούν σε όλους: μινοξιδίλη και φιναστερίδη. Ολα τα υπόλοιπα αξιολογούνται σύμφωνα με τις ανάγκες του καθενός, την οικονομική του δυνατότητα και τις παρενέργειες τους.

Ούτε σε όλους λειτουργούν, ούτε είναι ασφαλή σε ότι αφορά τις παρενέργειες. Δεν καταλαβαίνω που θες να καταλήξεις...
 

zaxosdogkanos

Active Member
πουθενα δεν θελει να καταληξει.οταν καποιος λεει οτι η μινοξ και η φινα λειτουργουνε σε ολους και ασχολειται επαγγελματικα με το θεμα τοτε υπαρχει σοβαρο προβλημα.
 
Μπλουζα