Δημοφιλές διαιτητικό χάπι προκαλεί ζημιές στο συκώτι

Άκης

Administrator
Δημοφιλές διαιτητικό χάπι μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο συκώτι, προειδοποιούν από το Appetite, ένα διεθνές ερευνητικό κέντρο που δραστηριοποιείτε σε ότι έχει σχέση με την διατροφή.

Το alli, όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο σκεύασμα και κατασκευάζεται από την GlaxoSmithKline, πωλείται με άδεια του FDA (Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) ως σκεύασμα διαιτητικό.
Πρόκειται για την "ελεύθερη" έκδοση του Xenical (Ελληνικά), ενός διαιτητικού χαπιού που δίνεται μόνο με συνταγή γιατρού.

Ωστόσο, μερικές φορές η αλήθεια σχετικά με τέτοια σκευάσματα δεν κρύβεται. Όπως επίσης και είναι μύθος το χάσιμο κιλών όμορφα και ξεκούραστα χωρίς κάποια παρενέργεια.

Τα συμπτώματα του είναι μειωμένη όρεξη, κίτρινα μάτια η δέρμα, σκουρόχρωμα ούρα, ανοιχτόχρωμα κόπρανα.

Αν και ανακοινώθηκε ότι τα προβλήματα είναι σπάνια, προειδοποίησαν τους χρήστες να κοιτούν για τα συμπτώματα που αναφέρθηκα παραπάνω.

Πλέον το FDA ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εγκρίνανε το Alli να αναγράφει στη συσκευασία προειδοποίηση ότι σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στο συκώτι.

Το FDA υπολογίζει ότι περίπου 40 εκ άνθρωποι το έχουν χρησιμοποιήσει (στην Αμερική μόνο).

"To χάπι "προσφέρει" την υπόσχεση ότι κάποιος άλλος κάνει την δουλειά για εσένα" είπε ο Adam Drewnowski, διευθυντής του Center for Public Health Nutrition (University of Washington, Seattle).
"Οι άνθρωποι που δεν ζουν καλά, που γεμίζουν από σακούλες με σνακ, από απελπισία θα τρέξουν να το προμηθευτούν."

Ο κατασκευαστής αναφέρει πάντως καθαρά, ότι δεν πρόκειται για θαύμα, αλλά ότι μπορεί να βοηθήσει όσους κάνουν δίαιτα. Για παράδειγμα, αν κάποιος χάσει 5 κιλά με δίαιτα, με το alli και την δίαιτα θα χάσει 8.
Το χάπι έχει σαν λειτουργία να μπλοκάρει ένα ποσοστό λίπους (25%) από το να χωνευτεί.
Οι χρήστες του θα πρέπει να λαμβάνουν ένα χάπι με κάθε γεύμα και να καταναλώνουν λιγότερο από 42γρ λίπους την ημέρα, η 15γρ σε κάθε γεύμα.

Οπότε προσοχή με το συγκεκριμένο χάπι, δεν μπορείτε να ξέρετε αν θα σας τύχει κάτι.

Πηγές: Telegraph.co.uk, msnbc.msn.com
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα