Έρευνα αγοράς σε Ελλάδα - Κύπρο

Scrooge

Member
Αφού ολοκλήρωσα την έρευνα αγοράς που έκανα για μμ (FUE), ιδού οι εντυπώσεις μου από τις κλινικές με τις οποίες ήρθα σε επαφή.

1) H*C
Ενημέρωση διάρκειας περίπου 1 h από υπάλληλο (όχι γιατρό) της κλινικής (Φ****ης) που επισκέφθηκε την Ελλάδα γι' αυτό το σκοπό (η συνάντηση έγινε σε ξενοδοχείο). Ευγενέστατος, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και μου έδειξε στο pc φωτογραφίες από περιστατικά της κλινικής. Θετικό ότι είχε μαζί του κάποιον που έκανε πρόσφατα μμ στην εν λόγω κλινική και απαντούσε σε απορίες. Σχεδόν δεν με άφηνε να φύγω, προσπαθώντας να με πείσει να τους επιλέξω. Κόστος: 3,00 €/τθ (με πληρωμένη μεταφορά & διαμονή στην Κύπρο). Όπως είπε, υπάρχει δυνατότητα για μείωση στα 2,50 €/τθ εφόσον κάποιος δεχτεί να μπει σε λίστα αναμονής για να καλύψει τυχόν ακύρωση ραντεβού.

2) M**C
Τηλεφωνική ενημέρωση περίπου 15 min από το δ/ντή (γιατρό) της κλινικής (Γ****ίου), κατόπιν αποστολής φωτογραφιών μου για εκτίμηση. Πολύ ευγενικός και προσιτός, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μου. Θετικό για μένα ότι μίλησα απευθείας με τον γιατρό που κάνει τις μμ, θα προτιμούσα ωστόσο μια κανονική συνάντηση ώστε να εκτιμήσει ακριβέστερα την κατάσταση. Κόστος: 2,50 €/τθ (με πληρωμένη μεταφορά & διαμονή στην Κύπρο).

3) D*I
Ενημέρωση διάρκειας περίπου 1 h από δ/ντή (όχι γιατρό) της κλινικής (Σ***ης). Ευγενικός, αναλυτικός, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις. Θετικό για μένα ότι δεν πρότεινε fina μετά τη μμ. Δεν θυμάμαι να μου είπε αριθμό τριχοθυλακίων, ούτε κόστος ανά τθ, αλλά συνολική (κατ' αποκοπή) τιμή. Διαβάζοντας στο forum διάφορες περιπτώσεις μμ στην εν λόγω κλινική, εκτιμώ ότι το κόστος θα είναι περίπου 1,70-2,00 €/τθ.

4) Γ****ας
Ενημέρωση διάρκειας περίπου 10 min από τον ίδιο. Μίλησε μόνο για micro-STRIP και απέρριψε την FUE χωρίς εξηγήσεις. Ήταν ο μόνος που είπε ότι μετά τη μμ δεν θα χρειαστώ άλλη στο μέλλον, με ή χωρίς θεραπεία, κάτι που μου φάνηκε παράλογο. Γενικά, δεν μου έκανε καλή εντύπωση. Ήταν μάλλον αλαζονικός, ίσως λόγω της επώνυμης πελατείας του (αν κρίνω από το άλμπουμ που μου έδειξε). Δεν ανέφερε κόστος ανά τθ αλλά συνολικό, υψηλότερο κατά 35% από της D*I.

5) Β***ής
Ενημέρωση διάρκειας περίπου 10 min από τον ίδιο. Ευγενικός και προσηνής, χωρίς να υπεισέλθει σε πολλές λεπτομέρειες. Κόστος υψηλότερο κατά 25% από της D*I.

6) B******n - K**d
Ενημέρωση διάρκειας περίπου 10 min από κάποια κυρία (Κ****ρά), πιθανόν γιατρό. Εντυπώσεις παρόμοιες με της προηγούμενης παραγράφου. Κόστος υψηλότερο κατά 45% από της D*I (περιλαμβάνει θεραπεία PRP μετά τη μμ).

Μου έκαναν εντύπωση τα εξής:
1) Το γεγονός ότι καμία κλινική στην Ελλάδα δεν μου έδωσε κόστος ανά τθ αλλά συνολική τιμή, σε αντίθεση με τις κυπριακές. Προσωπικά θεωρώ πιο τίμιο να γνωρίζεις το κόστος ανά τθ. Είτε σε κάνουν τούμπανο είτε σου αφήσουν κενά στο κεφάλι, θα πληρώσεις ακριβώς τα τθ που σου έβαλαν. Ενώ πώς μπορείς να ξέρεις εκ των προτέρων σε τι αποτέλεσμα αντιστοιχεί η κατ' αποκοπή τιμή μιας κλινικής για να τη συγκρίνεις με μια άλλη;
2) Το πόσο διέφερε από κλινική σε κλινική ο εκτιμώμενος αριθμός τριχοθυλακίων που θα μεταμοσχευθούν: Από περίπου 1.200 μέχρι 3.000, με τις ελληνικές κλινικές να προτείνουν λίγα τθ (κατ' εκτίμηση, γιατί οι περισσότερες δεν δίνουν αριθμό τθ) και τις κυπριακές να προτείνουν πολλά. Να υποθέσω ότι αντιμετωπίζουν πιο συντηρητικά τη μμ στην Ελλάδα;

Κρίνοντας από αυτά που έχω διαβάσει στο forum τα 2,5 περίπου χρόνια που το παρακολουθώ, βλέπω ότι οι περισσότερες μμ προέρχονται από τις τρεις πρώτες κλινικές, με τις καλύτερες εντυπώσεις να προέρχονται -αν δεν κάνω λάθος- από τις δύο κυπριακές (κυρίως την πρώτη). Η D*I τελευταία έχει παρουσιάσει καλά αποτελέσματα αλλά δέχεται ακόμη αρκετή αμφισβήτηση. Για τις τρεις τελευταίες κλινικές δεν έχω δει κάποια παρουσίαση μμ. Με βάση τη μέχρι τώρα εμπειρία μου, στην Κύπρο φαίνεται πιο πιθανό ένα καλό αποτέλεσμα, ωστόσο το κόστος -αν και μειωμένο σε σχέση με παλιότερα- μου φαίνεται ακόμη πολύ υψηλό για τα δικά μου δεδομένα.

Παρεμπιπτόντως, δεν ξέρω αν έχετε πετύχει διαφήμιση κλινικής στο Μακεδονία TV, αργά τη νύχτα. Διαρκεί κανα τέταρτο τουλάχιστον και ομολογώ ότι αν δεν ήμουν υποψιασμένος λόγω forum θα τσιμπούσα, τόσο ιδανικά τα παρουσιάζουν. Προσοχή...
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

krhtikos21

Member
πολύ καλή ανάλυση.
κάτω dhi απλά μακρυά, θα ναι τ τελευταίο σς βήμα πριν την κατάθλιψη. έχω μιλήσει με όλους παρομοιως και και συμφωνω οι πρώτες τρέις είναι αξιοπρεπείς με τις 2 κυπριακές ανώτερες κατά την γνώμη μ πάντα.


ραχαλ μπιζανγκα χασον γτ δεν επικοινώνησες?
στριπ έχουνε τιμές όσο fue κυπριακών εκτός χασον
 

Scrooge

Member
krhtikos21 είπε:
ραχαλ μπιζανγκα χασον γτ δεν επικοινώνησες?
στριπ έχουνε τιμές όσο fue κυπριακών εκτός χασον
Θα προτιμούσα να αποφύγω τη strip. Εξάλλου, κάποιος μου είχε πει να μην την προτιμήσω λόγω αραιής δότριας (αν θυμάμαι καλά).
Όσον αφορά τις κλινικές που αναφέρεις, είναι αλήθεια ότι δεν τις έχω ψάξει. Δεν ξέρω γιατί, μάλλον μου φαίνεται υπερβολικό να ξενιτευτώ για να βάλω μαλλιά. Θα μου πεις και η Κύπρος δεν είναι δυο βήματα. Τουλάχιστον μιλάνε ελληνικά.
 

krhtikos21

Member
εγώ θα προτιμούσα κορυφαίο αποτέλεσμα με στριπ παρά μέτριο φυε.

αλλά φυε σίγουρα είναι τοπ δεν το συζητάω
 

Gio

New Member
Scrooge, μπήκα και εγώ στην ίδια διαδικασία μερικούς μήνες πριν οπότε σε νιώθω απόλυτα, trust me. Απο εκεί και πέρα, σε όποια (σοβαρή) κλινική και αν πας, να ξέρεις ένα πράγμα : Θα αλλάξει η ζωή σου. Εγω είμαι στο στάδιο που μου πέφτουν τώρα αν και περιέργως δεν νομίζω να έχω χάσει παραπάνω απο 40% των τριχών. Πιθανόν λόγω prp και θεραπείας, δεν ξέρω. Πάντως περιμένω πως και πως να περάσει ο καιρός για να δω το τελικό αποτέλεσμα...

Σου εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία!!!
 

athenian

Well-Known Member
Πότε συνάντησες τον Κύπριο? Εγώ ξέρω ότι Δευτέρα και Τρίτη θα δεχθεί κόσμο. Σου έκανε εκτίμηση ποσότητας grafts ο ίδιος και αν ναι με ποιά ιδιότητα? Είχε μαζί του τίποτα μηχανήματα όπως ειδικούς μεγεθυντικούς φακούς για να δείτε την κατάσταση των μαλλιών σου?
 

Scrooge

Member
Κρητικέ, Τροφέα, Gio thanx για τα καλά λόγια.
Έχω αφιερώσει αρκετές ώρες στο forum για να καταλήξω ότι οι θεραπείες δεν είναι για μένα και να αρχίσω να ψάχνω για μμ. Δεν το έχω πάρει ακόμα απόφαση λόγω κόστους και αμφιβολιών για το αποτέλεσμα.
 

Gio

New Member
Scrooge είπε:
Κρητικέ και Τροφέα, thanx για τα καλά λόγια.
Έχω αφιερώσει αρκετές ώρες στο forum για να καταλήξω ότι οι θεραπείες δεν είναι για μένα και να αρχίσω να ψάχνω για μμ. Δεν το έχω πάρει ακόμα απόφαση λόγω κόστους και αμφιβολιών για το αποτέλεσμα.

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω φίλε μου. Ο συνδυασμός μεταμοσχεύσεως με θεραπεία είναι η καλύτερη λύση, ειδικά στην ηλικιακή ομάδα 25-35. Δεν ξέρω γιατί "δεν είναι για σένα" αλλά ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτείς. Εγω πριν 3 μήνες περίπου όταν ξεκίνησα αυτό το ταξίδι δεν περίμενα που θα καταλήξει και όμως, η θεραπεία μου πραγματικά....με λύτρωσε. Τα προϋπάρχοντα μαλλάκια μου έγιναν πιο δυνατά, πιο χοντρά και υγιή και επιτέλους έδεσαν με τα πλαινά.. Πιστεύω οτι κέρδισα μια μάχη και αν και η μεταμόσχευση μου πάει καλά πιστεύω οτι γυρίζω τον χρόνο 10 χρόνια πίσω....
 

Scrooge

Member
athenian είπε:
Πότε συνάντησες τον Κύπριο? Εγώ ξέρω ότι Δευτέρα και Τρίτη θα δεχθεί κόσμο. Σου έκανε εκτίμηση ποσότητας grafts ο ίδιος και αν ναι με ποιά ιδιότητα? Είχε μαζί του τίποτα μηχανήματα όπως ειδικούς μεγεθυντικούς φακούς για να δείτε την κατάσταση των μαλλιών σου?
Είχε έρθει ξανά το Μάιο σε Αθήνα & Θεσ/νίκη. Την εκτίμηση την έκανε ο ίδιος, παρότι δεν είναι γιατρός. Αν θυμάμαι καλά, είχε κάποιο φακό. Θεωρώ κι εγώ σημαντικό το ποιος σου κάνει την ενημέρωση, γι' αυτό στο αρχικό post μου αναφέρω την ιδιότητα του καθενός. Πάντως, φαινόταν καλά εκπαιδευμένος.


Gio είπε:
Επέτρεψε μου να διαφωνήσω φίλε μου. Ο συνδυασμός μεταμοσχεύσεως με θεραπεία είναι η καλύτερη λύση, ειδικά στην ηλικιακή ομάδα 25-35. Δεν ξέρω γιατί "δεν είναι για σένα" αλλά ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτείς.
Φίλε Gio ειλικρινά χαίρομαι για σένα.
Όταν λέω ότι οι θεραπείες δεν είναι για μένα εννοώ αυτό ακριβώς. Είναι θέμα προτεραιοτήτων που θέτει ο καθένας προσωπικά. Εγώ, ως υποχόνδριος τύπος (δε φαντάζεσαι...), προτιμώ να χάσω τα μαλλιά μου από το να κάνω μια θεραπεία με πιθανές παρενέργειες στην υγεία μου. Από την άλλη, καταλαβαίνω κάποιον που δέχεται το όποιο ρίσκο της θεραπείας προκειμένου να αισθάνεται όμορφα με τον εαυτό του.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Scrooge

Member
nucky είπε:
Σου προτάθηκε FUE λόγω αραιής δότριας ή χαμηλής ελαστικότητας ;
Αν θυμάμαι καλά, η εκτίμηση (μέσω φωτογραφίας) ήταν λόγω αραιής δότριας. Ούτως ή άλλως ποτέ δεν με ενθουσίαζε η ιδέα της strip κι ας είναι φθηνότερη.
 

geroksouras

Active Member
μπραβο και απο μενα
θα επρεπε κατα καιρους να εχουμε τετοια ενημερωση
για να παρακολουθουμε και την πολιτικη των εταιρειων
 

Scar

Active Member
Μπράβο Scrooge, Καταπληκτικό ρεπορτάζ! Η σωστή ενημέρωση είναι το μυστικό της επιτυχημένης επιλογής. Και γω που είμαι στα σπάργανα του forum έχω αντιληφθεί αρκετά από τα λεγόμενά σας Παίδες.
 

Scrooge

Member
Thanx για τα καλά σχόλια. Έχω πάρει πολύτιμες πληροφορίες από αυτό το forum και χαίρομαι αν μπορώ να βοηθήσω κι εγώ με τη δική μου -μικρή- εμπειρία.
Όμως, πέρα από την ενημέρωση που προσφέρει, το forum έχει συνεισφέρει σημαντικά στο να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες από τις κλινικές, αφού πιθανά λάθη γίνονται πλέον ευρέως γνωστά. Κάποιες κλινικές δεν κρύβουν ότι το λαμβάνουν σοβαρά υπόψη.
 

Scrooge

Member
geroksouras είπε:
σου είπε κανένας απο τους γιατρούς-κλινικές που ρώτησες και για τιμή strip;

Όχι, δεν μου έδωσαν τιμή για strip, άλλωστε δεν με ενδιέφερε κι εμένα.
Εκτός βέβαια του Γ***ρα, ο οποίος δεν κάνει FUE.
Η H*C, με την οποία είχα ξανά επικοινωνία πριν δύο χρόνια, μου είχε δώσει τιμή strip 2,50-2,75 €/τθ (αναλόγως του αριθμού τθ). Όμως εκείνη την εποχή το κόστος της fue ήταν 3,75-4,75 €/τθ, όταν σήμερα είναι 3,00 €/τθ. Οπότε, αντίστοιχα το κόστος της strip σήμερα θα είναι αρκετά χαμηλότερο.
 

krhtikos21

Member
εγώ πιστευω πως αγγίζει τα 6500 η στριπ με πολύ καλη διαπραγμάτευση στην Κύπρο.

καλή τιμή σε σχέση με παλιά, αλλά με τα ελληνικά οικονομικά δεδομένα είναι....... πίκρα.....
 
Μπλουζα