Sopa

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Άκης

Administrator
Πολλοί μπορεί να είδατε πολλά sites να είναι είτε offline, πχ wikipedia, ή wordpress, είτε να έχουν καλύψει τα κείμενα τους, όπως το wired, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για τον νέο νόμο που προσπαθούν να περάσουν. Περισσότερα σχετικά με το sopa μπορείτε να διαβάσετε και εδώ.

Μπορεί να στοχεύει αρχικά στους πειρατές, αλλά μπορεί να γίνει επικίνδυνο ακόμη και αν σε κάποιο site αναφέρουν απλώς ένα άλλο site που περιέχει links (ή torrents, πχ piratebay) ή ακόμη και αν κάποιος έχει πχ μουσική σε κάποιο video του στο Youtube.


http://vimeo.com/31100268

wiki.jpg
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

icesensei

New Member
Απ: Sopa

Υπέγραψα εχτές με ονομ/νυμο και εμαιλ τη διαμαρτυρία απο το σαιτ της google
κατά της ψηφισης του νομοσχεδίου για την λογοκρισία του ιντερνετ,εδω:
https://www.google.com/landing/takeaction/
δεν χρειάζεται να ειστε από Αμερική για να ψηφίσετε :) ;) ;)

Two bills before Congress, known as the Protect IP Act (PIPA) in the Senate and the Stop Online Piracy Act (SOPA) in the House, would censor the Web and impose harmful regulations on American business. Millions of Internet users and entrepreneurs already oppose SOPA and PIPA.

The Senate will begin voting on January 24th. Please let them know how you feel. Sign this petition urging Congress to vote NO on PIPA and SOPA before it is too late.
 

Άκης

Administrator
Απ: Sopa

icesensei είπε:
Υπέγραψα εχτές με ονομ/νυμο και εμαιλ τη διαμαρτυρία απο το σαιτ της google
κατά της ψηφισης του νομοσχεδίου για την λογοκρισία του ιντερνετ,εδω:
https://www.google.com/landing/takeaction/
δεν χρειάζεται να ειστε από Αμερική για να ψηφίσετε :) ;) ;)

xk είπε:
ωραιος ο Ακης ειναι πολυ σημαντικο το θεμα

Είναι όντως σημαντικό (μπράβο icesensei που υπέγραψες), γιατί δεν αφορά μόνο τους Αμερικάνους (aka προστάτες των λαών) αλλά όλο τον κόσμο.
Για όσους δεν γνωρίζουν σχετικά, στο αμέρικα δεν μπορείς να κάνεις host ένα site στο οποίο παραθέτεις links πειρατικά, γι'αυτό και όσοι θέλουν να κάνουν ένα τέτοιο site συνήθως κάνουν hosting στην Ευρώπη.
Οποιαδήποτε στιγμή, έχει το δικαίωμα το Αμερικάνικο κράτος να απομακρύνει το domain σου από τον host, ενώ αν δεν το θέλει ο ίδιος (ο πάροχος) θα έχει νομικά προβλήματα.

Τώρα ο σκοπός τους είναι να μπορούν να βάλουν στο χέρι όλα τα sites στον κόσμο, να μπορούν με νόμο να κλείνουν blogs/forums οποιαδήποτε στιγμή πάει κόντρα στο συμφέρων τους. Και δεν είναι μόνο για τα παράνομα links, αυτά (πιστεύω) είναι μόνο η αρχή. Στο μέλλον κάτι wikileaks κλπ blogs που τους ενοχλούν θα παίρνουν πόδι.
 

xk

Active Member
Απ: Sopa

Άκης είπε:
Και δεν είναι μόνο για τα παράνομα links, αυτά (πιστεύω) είναι μόνο η αρχή. Στο μέλλον κάτι wikileaks κλπ blogs που τους ενοχλούν θα παίρνουν πόδι.

κι εγω γι αυτο γραφω οτι ειναι ειναι σημαντικο,η πειρατεια ειναι μονο η αφορμη στην ουσια θελουν να καλουπώσουν το ιντερνετ γιατι εχει κανει ζημια,κοσμος εχει ενημερωθει εχει μορφωθει εχει ξυπνησει και ετσι χρονια με τα χρονια γινεται πιο ''επικινδυνος'' για τα κεντρα εξουσιας...παλια κανανε κατι και μαθαινες/καταλαβαινες τι παιζει υστερα απο 50 χρονια...σημερα οι μαζες εχουν γινει πιο εξυπνες και κουμανταρονται δυσκολοτερα γιατι εχουν προσβαση σε γνωσεις και αποψεις κι ετσι ακομα και ο φτωχος που δε πηγε σχολειο ξερει 5 πραγματα παραπανω.Ειναι πολλα που παιζονται μ αυτη την ιστορια
 

hair_dreamer

New Member
Απ: Sopa

Παιδια τα λεει ολα το wikipedia αυτη ειναι μια αποφαση που σκοπο εχει να μας γυρισει στον μεσαιωνα οπου η ενημερωση ηταν ελεγχομενη και η γνωση μονο για τους πλουσιους.Πολυ φοβαμαι οτι το διαδικτυο θα δεχθει εντονα πληγματα τα επομενα χρονια ετσι ωστε η αμερικανοι να μπορουν ανενοχλητα να ουρουν στις σωρους των αφγανων,σημαντικοι ανθρωποι με λογο και αποψη να μην εχουν μεσο για να εκφραστουν και τα παιδια στην αμερικη περα απο το να μην διδασκοντε την θεωρια της εξελιξης στα σχολεια πραγμα που ηδη συμβαινει,να μην εχουν και προσβαση σ αυτην γιατι θα ειναι copyright Darwin.
Kαι ειμαι απαισιοδοξος γιατι μπορει να μην περασει τωρα λογω του οτι ο Ομπαμα δεν θα το στηριξει,ομως υπαρχουν πολλοι πουριτανοι και μυστηριες κυριες που πινουν τσαι στο αμερικα και καποια στιγμη δυστυχως θα κυβερνησουν.
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα