DIY Σαμπουάν

Άκης

Administrator
Σκέφτομαι να προσθέταμε σε αυτήν την ενότητα και εκτός της τριχόπτωσης λύσεις, ώστε να μπορεί ο καθένας να φτιάχνει τα δικά του προϊόντα στο σπίτι του, εύκολα και γρήγορα και κυρίως φτηνά.
Παρακάτω θα δούμε πως μπορεί κάποιος να φτιάξει το δικό του σαμπουάν, το οποίο είναι φτηνό και πολύ εύκολο να γίνει.

Γιατί όμως να κάνει κάποιος το δικό του σαμπουάν; Δεν φτιάχνουν καλά και αποτελεσματικά προϊόντα οι κατασκευαστές;
Πιθανών να φτιάχνουν, αλλά δεν χάνει κανείς τίποτα να δοκιμάσει και άλλες ιδέες.

Το συγκεκριμένο σαμπουάν είναι απλό στην κατασκευή του.

Πως το φτιάχνουμε
Θα χρειαστούμε μόνο δύο συστατικά, από τα οποία το ένα είναι δωρεάν. Μην σε επηρεάσει η απλότητα του. Σε προκαλώ να το φτιάξεις, να το δοκιμάσεις και μετά να αποφασίσεις και να το συγκρίνεις με τα εμπορικά (και σαφώς ακριβότερα) σαμπουάν.

-Μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα. Η συγκεκριμένη πωλείται σε σκόνη στα super market και είναι αρκετά φτηνή.
-250ml νερό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και απιονισμένο νερό αν θέλεις.

Αναμιγνύουμε τα συστατικά σε ένα παλιό μπουκάλι σαμπουάν. Αν θέλει κάποιος, μπορεί να διπλασιάσει τα συστατικά, αν το μπουκάλι μπορεί να πάρει παραπάνω ποσότητα, δηλαδή για 500ml νερό μπορεί να βάλει 2 κουταλιές σόδας κλπ.

Πως το χρησιμοποιούμε
Ανακατεύουμε πριν από κάθε χρήση και κάνουμε μασάζ στο κεφάλι για περίπου 1-2 λεπτά και μετά ξεπλένουμε.

Το συγκεκριμένο σαμπουάν είναι ασφαλές για όλους τους τύπους μαλλιών, καθώς δεν πρόκειται να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια που βρίσκονται στο μαλλί, όπως κάνουν πολλά σαμπουάν. Ωστόσο πιθανών να επηρεάζει το χρώμα, αν κάποιος βάφει τα μαλλιά του, λόγω της σόδας.

Ιδανική του χρήση είναι 3-4 φορές την εβδομάδα. Φυσικά δεν μπορεί να καθαρίσει υπερβολικές βρωμιές, οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάτι πιο πριν, όπως κάποιο σαπούνι φυσικό (πχ αρκάδι).
Όποιος θέλει, ειδικά αν έχει ευαίσθητο δέρμα, μπορεί να βάζει μια κουταλιά ελαιόλαδο στο κεφάλι του μια φορά την εβδομάδα, να κάνει μασάζ με αυτό και να το ξεπλένει.
Επίσης αν κάποιος έχει λιπαρό μαλλί, θα πρέπει να κάνει μασάζ με το σαμπουάν το λιγότερο δύο λεπτά.

Δοκιμάστε το και θα δείτε πόσο καθαρά δείχνουν τα μαλλιά (ειδικά τα λιπαρά), καθώς επίσης και πόσο πυκνά δείχνουν. Δοκιμάστε το για δύο τουλάχιστον εβδομάδες, προτού κρίνεται για την αποτελεσματικότητα του.

Η "συνταγή" δεν είναι δική μου, την είχα βρει παλιότερα στο internet. Δεν συνιστώ επιπλέον προσθήκες, πχ κάποιο αντί-xxx, καθώς με τόση ποσότητα νερού δεν θα μπορεί να περάσει στο δέρμα και δεν γνωρίζω αντιδράσεις από την σόδα. Εγώ πάντως έβαλα μερικές σταγόνες jojoba λάδι μέσα στο όλο μείγμα.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Απ: DIY Σαμπουάν

Ωραίο thread Άκη!!!

Νομίζω και ο xdante παλιότερα είχε πει πως λούζετε με μαγειρική σόδα...

Ακόμα για όσους δεν το ξέρουν η μαγειρική σόδα έχει ως ιδιότητα να απορροφά τις δυσάρεστες οσμές.
 

xDante

Member
Απ: DIY Σαμπουάν

έχουμε φάει όλοι την μούφα του μάρκετινγκ οτι για να κάνει δουλειά κάτι πρέπει να κάνει αφρό ....η σόδα δεν θα σου κάνει αφρό αλλά θα σου καθαρίσει το μαλί... και μην τρελαίνονται κάποιοι... τα μαλλιά δεν είναι κ#λος να τους βάζεις πέντε κιλά σαμπουάν να ''καθαρίσουν'' ....
η σόδα σε συνδυασμό με το νερό θα κάνει ένα αλκαλικό διάλυμα ... μην τρώτε την παπάρα με τα ουδέτερα PH και τις μ@κακίες των διαφημίσεων το νερό θέλουμε δεν θέλουμε είναι ελαφρώς αλκαλικό στην φύση....
 
Μπλουζα