Demodex folliculorum

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
Κάνοντας την - οποια - ερευνα μου, βρεθηκα μπροστα σε κατι που ενοχοποιηται για την τριχοπτωση με υπουλο τροπο.
Προκειται για το παρασιτο Demodex folliculorum το οποιο απ΄οτι φαινεται συμφωνα με τελευταιες ερευνες παιζει ενεργο ρολο στην τριχοπτωση. Το συγκεκριμενο παρασιτο "κατσικωνεται" μαζι με τα "φιλαρακια" του στο θυλακα της τριχας και περναει ζωη χαρισαμενη! τρεφεται με νεκρα κυτταρα και με σμηγμα (γιαμ!) στο οποιο εκκρινει ενα ενζυμο για να το διαλυσει και να το χωνεψει. Ενα ειδος, δε, κατοικει στους σμηγματογονους αδενες...
Πριν βιαστειτε να πειτε οτι δεν σας αφορα, το συγκεκριμενο πλασματακι κανει επισκεψη στο μισο του ανθρωπινου πληθισμου μεχρι την μεση ηλικια.

http://www.keratin.com/aq/aq008.shtml

http://en.wikipedia.org/wiki/Demodex_folliculorum
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Απ: Demodex folliculorum

Orion είπε:
The parasite infection is a consequence of pattern baldness rather than a cause of the hair loss.

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Βασικά ΑΝ κάποιος έχει όντως στους θύλακες αυτά τα παράσιτα, μπορεί πολύ άνετα να του προκαλέσει τριχόπτωση και ανάλογα με το πόσο και πότε
αυτά πολλαπλασιάζονται (ανάλογα τις συνθήκες, συνήθως όταν έχουμε περισσότερο σμήγμα) έχουμε έντονη η λιγότερο έντονη τριχόπτωση.
Θυμάμαι στο φόρουμ ότι υπάρχει θέμα σχετικά με το σμήγμα ως αιτία τριχόπτωσης. Ίσως με τα παραπάνω να κολλάει περισσότερο η όλη θεωρία.
Το θέμα είναι οτι δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτή η διάγνωσή του και κατά πόσο ένας δερματολόγος που πάμε για μια θεραπεία κατά της τριχόπτωσης το συμπεριλαμβάνει μέσα στις πιθανές αιτίες του προβλήματος.
Εδώ αναφέρει λίγα πράγματα παραπάνω καθώς αναφέρεται και σε μια φυσική θεραπεία κατά του παράσιτου αυτού με έλαιο Ιπποφαές.

http://www.jashbotanicals.com/articles/demodex_folliculorum.html
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα